ΓΕΕΘΑ: Νέα στολή παραλλαγής για τις ΕΔ–Ποια τα γενικά χαρακτηριστικά και Πότε η πρώτη παρουσίαση της (ΦΩΤΟ)

ΓΕΕΘΑ: Νέα στολή παραλλαγής για τις ΕΔ–Ποια τα γενικά χαρακτηριστικά και Πότε η πρώτη παρουσίαση της (ΦΩΤΟ)

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ανακοινώνει την υιοθέτηση νέας στολής παραλλαγής για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Η μετάβαση στον νέο τύπο στολής θα γίνει σταδιακά αρχής γενομένης από το προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων και θα επεκταθεί σύντομα στο προσωπικό των υπολοίπων Κλάδων αρχικά από τον ΣΞ και στην συνέχεια στο ΠΝ και στην ΠΑ, σε όσους προβλέπεται να την φέρουν.

Η νέα στολή εκτός της κατακόρυφης αύξησης της ποιότητας του υλικού κατασκευής της, ενσωματώνει και άλλα σύγχρονα και σε ορισμένα της σημεία καινοτόμα χαρακτηριστικά, που βελτιώνουν συνολικά το επίπεδο προστασίας, επιβιωσιμότητας και άνεσης του μαχητή και συμβάλλουν στην καλύτερη εκτέλεση της αποστολής του.

Η τελική της μορφή προήλθε κατόπιν μακροχρόνιων και εξαντλητικών δοκιμών επί του πεδίου σε ποικίλες καιρικές συνθήκες και εδάφη, στη θάλασσα, σε χιονοσκεπές περιβάλλον κλπ, από επιλεγμένο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, του οποίου οι απόψεις επί του τελικού αποτελέσματος είχαν την πλέον βαρύνουσα σημασία.

Η νέα στολή απετέλεσε εκτέλεση σχετικής εντολής του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ για αλλαγή της υφιστάμενης στολής παραλλαγής που εξεδόθη στα τέλη του 2021, στο πλαίσιο της γενικότερης απόφασης αναβάθμισης των υλικών του μαχητή, οπότε προσεχώς αλλά σύντομα θα επακολουθήσουν αλλαγές και σε άλλα φερόμενα υλικά (εξαρτήσεις, κράνη, άρβυλα κλπ).

Ήδη έχουν παραληφθεί και διανεμηθεί οι πρώτες ποσότητες στο προσωπικό των Μονάδων Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων.

Γενικά χαρακτηριστικά της νέας στολής:

   Η νέα στολή περιλαμβάνει χιτώνιο, περισκελίδα και μπλούζα μάχης (combat shirt).

   Το σχέδιο παραλλαγής παραμένει ίδιο αλλά με «ένταση» των χρωμάτων κατά τι πιο «ανοιχτή» (το γαιώδες επικρατεί σε σχέση με το πράσινο).

   Αντιπυρικό ύφασμα με παράλληλη δυνατότητα απομείωσης του υπέρυθρου ίχνους (anti-IR).

   Υψηλό επίπεδο θερμομόνωσης, ανθεκτικότητας, αδιαβροχοποίησης και εργονομίας.

Η πρώτη παρουσίαση της νέας στολής παραλλαγής θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 27 Νοεμβρίου, κατά την διάρκεια των εγκαινίων του νέου κτηρίου της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

 1. Και η χορηγία θα έρθει σε 10 χρόνια... Αφού όλα τα βάζουμε από την τσέπη μας κατάργηση στολών.. μόνο 2.. παραλλαγή για κάθε μέρα και επίσημη για τις δεξιώσεις..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πρωτον: θα δοθεί μόνο ένα σετ το οποίο θα φοράμε μόνο στις παρελάσεις. Οπότε μηδέν στο πηλίκο.
  Δευτερον: πότε θα απαλλαγούμε από τα μαύρα γυψινα αρβύλα που αν τα βάλεις 1 μέρα μετά είσαι πιασμένος για μια εβδομάδα?
  Τριτον: λεφτά από νυχτερινα αναδρομικά, αργίες υπηρεσίες, ποτάμια, δαπάνες απληρωτες που χρονίζουν, αναπροσαρμογη ημερήσιας αποζημίωσης και άλλα??? Πότε? Το 2050

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Οι βαθμός και το οπλόσημο πού θα φέρονται; Στο πέτο (;;;) ή στο στήθος;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Το σπαθι μου Ειρηνη.Εφυγε το πρασινο της παραλλαγης και μπηκε το καμμενο γαιωδες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή