Δένδιας: Δεν προβλέπεται χορήγηση άτοκων δανείων από ΜΤΣ-ΜΤΝ αλλά τοκοχρεωλυτικών

Δένδιας: Δεν προβλέπεται χορήγηση άτοκων δανείων από ΜΤΣ-ΜΤΝ αλλά τοκοχρεωλυτικών

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, επιτρέψτε μου να σας παραπέμψω στα πρακτικά της Συνεδρίασης της Ολομέλειας (ΚΖ΄/Β΄Μέρος) της Βουλής των Ελλήνων, που αφορούν στην Επίκαιρη Ερώτηση 135/18-09-2023.

Επιπρόσθετα, η αναστολή της παρακράτησης των δόσεων δανείων και λοιπών οφειλών δύναται να εξετάζεται από το Μετοχικό Ταμείο Στρατού (ΜΤΣ) κατά περίπτωση, κατόπιν αίτησης των ενδιαφερόμενων και σε συνδυασμό με τις επιπτώσεις στην εκτέλεση του Π/Υ του Ταμείου.

Παράλληλα, η νομοθεσία που διέπει τη λειτουργία των ΜΤΣ και Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ), δεν προβλέπει τη δυνατότητα χορήγησης άτοκων δανείων, αλλά τοκοχρεωλυτικών, σύμφωνα με το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο, βάσει των κριτηρίων που έχουν καθοριστεί με απόφαση των Διοικητικών Συμβουλίων των Ταμείων και εντός των διαθέσιμων δημοσιονομικών δυνατοτήτων των Ταμείων και των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον Π/Υ. Προς υποστήριξη των ανωτέρω, ο Ειδικός Λογαριασμός Πρόνοιας του ΜΤΝ (ΕΛΠΝ), κατόπιν απόφασης του ΔΣ/ΜΤΝ/ΕΛΠΝ, δύναται να χορηγεί έκτακτα οικονομικά βοηθήματα για κάλυψη δαπάνης αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων.

Εκτός των παραπάνω, στο ζήτημα της στέγασης σε Στρατιωτικά οικήματα σας γνωρίζω αφενός ότι, όσον αφορά στα υπαγόμενα στο Γενικό Επιτελείο Στρατού, δεν υφίστανται διαθέσιμα κενά οικήματα, ενώ σε περίπτωση που προκύψουν τυχόν αδιάθετα ακίνητα δύνανται να διατεθούν κατά προτεραιότητα στα προαναφερόμενα στελέχη, σύμφωνα με τα οριζόμενα στα θεσμικά κείμενα. Αφετέρου, όσον αφορά στα υπαγόμενα οικήματα του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας (ΓΕΑ), οι δικαιούχοι στέγασης δύνανται να υποβάλλουν αιτήσεις για εξέταση από τις αρμόδιες επιτροπές.

Σε κάθε περίπτωση, το ΓΕΑ κατόπιν οδηγιών της Ηγεσίας διέθεσε χώρους/εγκαταστάσεις έτοιμες για την υποδοχή και φιλοξενία των πληγέντων από την πλημμύρα στη Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλίας.

Κατά τα λοιπά αρμόδιο να σας απαντήσει είναι το συνερωτώμενο Υπουργείο.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Ότι είναι νόμιμο, είναι και ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΜΤΣ πορεύεται με δάνεια όχι να δώσει δάνεια μην κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σιγά ρε δενδια θα πάρουμε έντονο. Θέλω τόκο πάνω απ 20 τα εκατό αλλιώς δεν παίρνω τίποτα
    Για πλάκα μας δίνεις τόσα λεφτά το μήνα?
    Τι να τα κάνουμε?
    Άσε να πληρώσουμε κάνα τόκο μήπως πάρεις και συ καμμια αυξήσουμε
    Όλα σε μας τα δίνεις



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. αφήστε τα δάνεια και δωστε μερίσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή