Ερώτηση στη ΒτΕ για τη Μεροληπτική αύξηση Μερισμάτων ΜΤΣ–Να χορηγηθεί ΑΜΕΣΑ σε ΟΛΟΥΣ τους απόστρατους

Ερώτηση στη ΒτΕ για τη Μεροληπτική αύξηση Μερισμάτων ΜΤΣ–Να χορηγηθεί ΑΜΕΣΑ σε ΟΛΟΥΣ τους απόστρατους

Ερώτηση (1685/13-11-23) προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τη μεροληπτική αύξηση μερισμάτων του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, κατέθεσαν στη Βουλή, οι βουλευτές του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, Θανάσης Παφίλης και Βασίλης Μεταξάς

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

«Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) [ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ και ΕΔΩ], από τον Δεκέμβριο 2023 αρχίζει η αύξηση των χορηγούμενων μερισμάτων τόσο του ΜΤΣ όσο και του Ειδικού Κλάδου Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού (ΕΚΟΕΜΣ), σε αποστράτους βαθμού Ταξιάρχου έως Στρατηγού. Η αύξηση μάλιστα θα ισχύσει αναδρομικά από 1ης Ιανουαρίου 2023.

Είναι γνωστό ότι οι αυξήσεις αυτές αποκλειστικά σε αποστράτους ανωτάτου βαθμού του Στρατού Ξηράς και της Χωροφυλακής θεσμοθετήθηκαν με το άρθρο 29 του νόμου 5018/23 (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), το οποίο το ΚΚΕ καταψήφισε.

Πρόκειται για μια κατάφωρη αδικία σε βάρος των λοιπών αποστράτων, οι οποίοι συγκριτικά με τους σχετικά ολιγάριθμους υψηλόβαθμους, αποδέκτες των νέων αυξήσεων, αποτελούν και τη συντριπτική πλειοψηφία των «αιμοδοτών» του ΜΤΣ, συνεισφέροντας σ’ αυτό αδιάλειπτα τις προβλεπόμενες κρατήσεις.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας εα στελέχους των ΕΔ στον ΥΕΘΑ για την απονομή μεριδίων ΜΤΣ-ΕΚΟΕΜΣ

Το μέγεθος της αδικίας γίνεται αντιληπτό αν αναλογιστεί κάποιος ότι τόσο οι υψηλόβαθμοι - υψηλοσυνταξιούχοι, αλλά συνάμα και ευνοημένοι με τις νέες αυξήσεις των χορηγούμενων μερισμάτων, όσο και οι χαμηλοσυνταξιούχοι, που δεν περιλαμβάνονται στις νέες αυξήσεις, υφίστανται τις ίδιες επιπτώσεις που προκύπτουν από την αντιλαϊκή πολιτική των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων, όπως της ακρίβειας, οριζόντια.

Οι διατάξεις του νόμου της ΝΔ και των επιπτώσεών του στους χαμηλόβαθμους - χαμηλοσυνταξιούχους εκφράζουν μια γενικότερη αντιλαϊκή πολιτική, με την οποία συμφωνούν και τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής πλην ΚΚΕ.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση, ώστε να εξασφαλιστεί άμεσα η χορήγηση αύξησης των μερισμάτων σε όλους τους απόστρατους του ΜΤΣ».

Δημοσίευση σχολίου

4 Σχόλια

  1. Διαβάστε λίγο το Ν. 5018/23 "και τα επί μέρους άρθρα 28 και 29. Στο 28 δίνει τα μερίδια σε όλους από Α1-Γ22 ΜΚ , μικροί-μεγάλοι στο βαθμό (αν δεν κάνω κάποιο λάθος). Στο 29 γίνεται ο διαχωρισμός να δοθούν σε ανωτατους μόνο. Ότι πει ο Νομοθέτης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς για το ΜΤΣ, πλην ελαχίστων περιπτώσεων, διοικούνταν από άσχετα ΔΣ, εποπτεύονταν από επιτελεία του σκεπτικού να νίψουμε τας χείρας μας και να κάνουμε και κανά θέλημα..... Για τους εργαζόμενους μην μιλήσουμε θα πικράνουμε κόσμο, όλα αυτά ήταν αρκετά για να βλέπουμε όσα βλέπουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άθλιοι μια ζωή. Τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μιλάμε για άθλιο διαχωρισμό και ρατσισμό σε ανώτατους και όλοι οι άλλοι! Αυτή η ενέργεια του προέδρου του ΜΤΣ με την συναίνεση και του προέδρου της ΕΑΑΣ μόνο εγκληματική μπορεί να χαρακτηρισθεί εις βάρος των υπολοίπων αποστράτων και του ΜΤΣ. Έχουν σπείρει το μίσος και την διχόνοια μεταξύ των αποστράτων. Απέκλεισαν ακόμη και τους συνταγματάρχες που πλήρωσαν εισφορές για 40 χρόνια και έλαβαν μέρισμα αντγου ενώ χορήγησαν μέρισμα σε ταξχους με 30 χρόνια υπηρεσίας. Ντροπή και αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή