Διδυμότειχο: Εγκαινιάστηκαν 12 νέα ΣΟΑ «ΚΝΙΘΑΚΗ» παρουσία Δωρητών Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Διδυμότειχο: Εγκαινιάστηκαν 12 νέα ΣΟΑ «ΚΝΙΘΑΚΗ» παρουσία Δωρητών Θεόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Εγκαινιάστηκαν χθες (12/10) στο Διδυμότειχο τα νέα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών (ΣΟΑ) στο πρώην Στρατόπεδο «Κνιθάκη», όπου παλαιότερα στεγάζονταν η XVI Μεραρχία Πεζικού και το ΚΙΧΝΕ Διδυμοτείχου.

Η τελετή των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αρχηγού ΓΕΣ Εβρίτη Αντιστράτηγου Άγγελου Χουδελούδη και των Δωρητών Θεόδωρου και Γιάννης Αγγελοπούλου, οι οποίοι κάλυψαν σημαντικό οικονομικό μέρος της κατασκευής των 12 νέων ΣΟΑ, σε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις που τα σχεδίασαν και τα κατασκεύασαν.

Κλικ για μεγέθυνση:

Παρόντες ήταν ακόμα ο Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης επί ημερών του οποίου, πέρυσι τον Οκτώβριο ξεκίνησε η κατασκευή και ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ μέσα σε ένα μόλις χρόνο, ο βουλευτής Έβρου Τάσος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου, ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Δημόκριτος Κωνσταντάκος, ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Πζεικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Καραμανίδης, ο Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής ΑΜΘ Πασχάλης Συριτούδης, απόστρατοι και άλλοι επίσημοι.

Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός και στη συνέχεια ο Διοικητής του Μηχανικού της 16ης Μεραρχίας παρουσίασε λεπτομέρειες του έργου. Πρόκειται για δύο κτίρια με συνολικά 12 Στρατιωτικές Οικίες Αξιωματικών, οι οποίες έρχονται να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες στέγασης του στρατιωτικού προσωπικού της περιοχής.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του εφοπλιστή και Δωρητή του έργου Θεόδωρου Αγγελόπουλου (μαζί με την σύζυγο του Γιάννα Δασκαλάκη), ο οποίος εξέφρασε την συγκίνηση του γιατί μπόρεσε να προσφέρει στην πατρίδα και την ακριτική περιοχή του Έβρου με αυτή την δωρεά.

Όπως τόνισε ο κ.Αγγελόπουλος, χαίρεται γιατί οι διαβεβαιώσεις που είχε ότι το έργο θα πραγματοποιηθεί και θα τελειώσει πολύ γρήγορα από τον Στρατό που το ανέλαβε, έγινε πράξη.

Αρχηγός ΓΕΣ Άγγελος Χοιυδελούδης: «Εδώ στο Διδυμότειχο χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά της πατρίδας»

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Εβρίτης (από το Παλιούρι Διδυμοτείχου) Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι πολύ σημαντικό έργο η κατασκευή νέων ΣΟΑ. Όχι μόνο για τις οικογένειες των στρατιωτικών, αλλά για την τοπική κοινωνία.

«Το Διδυμότειχο, η ακριτική αυτή ιστορική πόλη, που διετέλεσε και πρωτεύουσα της Βυζαντικής Αυτοκρατορίας, αξίζει την αμέριστη συμπαράσταση όλων, γιατί εδώ χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά της πατρίδας».

Ακολούθησε το κόψιμο της κορδέλας από όλους τους επισήμους μαζί και τα αποκαλυπτήρια της αναμνηστικής πλάκας με τα ονόματα των Δωρητών. Στη συνέχεια έγινε ξενάγηση τους μέσα στα νέα ΣΟΑ με τις 12 νέες κατοικίες για τα στρατιωτικά στελέχη της περιοχής του Διδυμοτείχου.

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. ....εδώ χτυπάει πιο δυνατά η καρδιά της πατρίδας... OK, whatever, next please!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στους δωρητές και το προσωπικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για άλλη μια φορά όπου εμπλέκεται ο στρατός το αισθητικό αποτέλεσμα είναι άθλιο. Είναι αυτά οικήματα ή αποθήκες για σανό;; Αντί να φτιάξουν κάτι καλαίσθητο, βλέπουμε αυτό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα αισθητικά λάθη είναι πταίσματα. Ελέω λειτουργικότητας. Τα δομικά λάθη σε καινούργια κτίρια δε δικαιολογούνται.

      Διαγραφή
    2. Του χαρίζουν γάιδαρο κι αυτός κοίτα τα δόντια

      Διαγραφή
    3. Τα ΣΟΑ, κτίστηκαν πάνω στην παλαιά κτηριοδομή, οπότε δεν υπήρχε και μεγάλο περιθώριο κατασκευαστικών αλλαγών χωρίς μεγάλες δομικές-αισθητικές διαφοροποιήσεις που θα ήθελαν και άλλη πανάκριβη αντιμετώπιση στατικά. Οπότε ο καθένας στην ειδικότητα του και εσύ μικρέ αρουραίε πίσω στην τρυπούλα σου μη σου τραβήξω την ουρίτσα σου!

      Διαγραφή
  4. Τα κοντεινερ που μένουν οι αφγανοπακιστανοι είναι πιο καλαίσθητα. Υπομονή λίγα χρόνια μείνανε.....Το επίπεδο εξαθλίωσης των περισσότερων συναδέλφων έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπορουσε ο Στρατος με τοση περιουσια που χαρισε στους βλαχοδημαρχους να ειχε λυσει το στεγαστικο των εν ενεργεια μετατιθεμενων στελεχων .Παντως για να προχωρησει η 'δωρεα' των αγγελοπουλεων κατ θα μπηκε στο ταμειο της αγιας οικογενειας,δεν προχωρουσε αλλιως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς κατά πάσα πιθανότητα είσαι σωστός!

      Διαγραφή
    2. Τι λες τώρα?!!! Κι οι τοπικοί έχοντες σαπάκια για νοίκιασμα τι θα γίνουνε,κλέφτες?!!!! Έχει πέσει τέτοιος ανεπίσημος δάκτυλος/επιρροή απ' τους εν λόγω επιχειρηματίες πίσω απ' τα "επίσημα" γεγονότα,όπως αυτό εδώ τώρα,που ούτε καν το φαντάζεσαι...

      Διαγραφή