Γιατί έκλεισαν τα πέντε ΣΥΠΟ της Θράκης

Γιατί έκλεισαν τα πέντε ΣΥΠΟ της Θράκης

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Κεφαλογιάννης, απαντώντας σε ερώτηση με θέμα «Μετά τη Ρόδο και την Κω κλείνουν και τα κέντρα υποδοχής νεοσυλλέκτων στη Θράκη» που κατέθεσε στη Βουλή ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ Κυριάκος Βελόπουλος διευκρίνισε τα παρακάτω:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Η αναβάθμιση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων του Στρατού Ξηράς αποτελεί διαρκή επιδίωξη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), προκειμένου αυτός να ανταποκρίνεται στις εκάστοτε διαμορφούμενες απειλές - προκλήσεις.

Συναφώς, το ΥΠΕΘΑ, μέσω του Γενικού Επιτελείου Στρατού, θέτει ως προτεραιότητά του τη βέλτιστη διαδικασία κατάταξης των στρατευσίμων και, στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται και αξιολογούνται, σε διαρκή βάση, προτάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση.

Στις Μονάδες της Θράκης, θα συνεχίσουν να τοποθετούνται οπλίτες θητείας μετά την ολοκλήρωση της αρχικής τους εκπαίδευσης.

Με την επαναλειτουργία των ΚΕΝ στην ηπειρωτική Ελλάδα, επιτυγχάνεται οικονομία κλίμακος, δεδομένου ότι καθίσταται ευχερέστερος ο εφοδιασμός τους σε υλικά. Επιπλέον, διευκολύνεται η υγειονομική εξέταση των οπλιτών από τις κατά τόπους Στρατιωτικές Υγειονομικές Επιτροπές και η κρίση της σωματικής τους ικανότητας. Σε πρακτικό επίπεδο, δίνεται αυξημένη βαρύτητα και προσοχή στη βασική στρατιωτική εκπαίδευση, καθόσον αυτή αποτελεί την κύρια αποστολή των ΚΕΝ.

Παράλληλα, οι Μονάδες που λειτουργούσαν ως ΣΥΠΟ, ειδικά στην παραμεθόριο, θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ασχοληθούν απρόσκοπτα με την αποτρεπτική αποστολή τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα Γενικά Επιτελεία μελετούν διεξοδικά και αξιολογούν όλες τις σχετικές προτάσεις, με γνώμονα την ορθολογική λειτουργία του συστήματος κατάταξης και εκπαίδευσης των νεοσυλλέκτων οπλιτών, τη διασφάλιση πόρων και την πλήρη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, μέσων και υποδομών.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Μπράβο κε υπουργέ. Άντε με τον κάθε άσχετο πολιτικό και στρατιωτικό που δεν έχει ιδέα από επιχειρησιακή ετοιμότητα και το μόνο που τους ενδιαφέρουν είναι η προσωπική τους ανέλιξη, η κατανάλωση απο χαλασμένα σουβλάκια και οι υπερτιμημένες διαδρομές των ταριφών!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΣΤΟ 100% ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΣΕ ΕΒΡΟ ΝΗΣΙΑ ΠΟΥ ΞΕΣΚ@ΤΩΝΑΝ ΦΑΝΤΑΡΠΟΥΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ,,,ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΚΟΠΑΔΙΑ ΠΡΟΣ ΑΡΜΕΓΜΑ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΩΝ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΠΙΣΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή