ΥΠΕΘΑ: Υπεγράφη η KYA για απαλλαγή κομίστρου στα MMM–Ποιοι απαλλάσσονται πλήρως και κατά το ήμισυ (50%)

ΥΠΕΘΑ: Υπεγράφη η KYA για απαλλαγή κομίστρου στα MMM–Ποιοι απαλλάσσονται πλήρως και κατά το ήμισυ (50%)

Ο ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Κεφαλογιάννης υπέγραψε ΚΥΑ για την απαλλαγή κομίστρου στα ΜΜΜ δικαιούχων του ΥΠΕΘΑ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ιωάννης Κεφαλογιάννης υπέγραψε σήμερα, Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023, κοινή υπουργική απόφαση με τους Υφυπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, για την μετακίνηση των δικαιούχων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας με πλήρη ή μερική απαλλαγή από την καταβολή κομίστρου, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των παρόχων αστικών συγκοινωνιών των περιοχών Αλεξάνδρειας, Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Νάουσας, Πάτρας, Στεφανοβίκειου, Χανίων, Τρικάλων, Λάρισας και Λαμίας κατά το έτος 2024.

Σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφεται από τους κ.κ. Υφυπουργούς, απαλλάσσονται πλήρως από την καταβολή κομίστρου:

1. Οπλίτες που εκπληρώνουν τη στρατεύσιμη στρατιωτική υποχρέωση (θητεία) κατά τις διατάξεις της στρατολογικής νομοθεσίας, οι Δόκιμοι Έφεδροι Αξιωματικοί (ΔΕΑ) των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και οι αναγνωριζόμενοι ως αντιρρησίες συνείδησης που εκπληρώνουν εναλλακτική υπηρεσία στις περιοχές Αλεξάνδρειας, Βόλου, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Καρδίτσας, Νάουσας, Πάτρας, Στεφανοβίκειου, Χανίων και Τρικάλων.
2. Οι ανάπηροι αρμοδιότητας ΥΠΕΘΑ και οι συνοδοί τους (θεράποντες – θεραπαινίδες) που διαμένουν στις περιοχές Λάρισας, Πάτρας, Λαμίας και Ιωαννίνων.       

Τέλος, απαλλάσσονται κατά το ήμισυ (50%) από την καταβολή κομίστρου στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς των αστικών συγκοινωνιών της περιοχής των Τρικάλων οι μαθητές της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών (ΣΜΥ).

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

 1. Συγχαρητήρια κ Υφυπουργε..Οι μαθητές των Σχολών σας αμείβονται αδρά και δεν χρήζουν ελευθέρας.Σαν δεν ντρεπόμαστε.Ποσοι είναι που αν το εφαρμόσετε θα πέσει έξω ο προϋπολογισμός σας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ενώ όλοι οι Πακιστανοί περνάνε αέρα ως ευαίσθητη κοινωνική ομαδα

   Διαγραφή
 2. Και όλοι οι στρατιωτικοί ολόκληρο. Το να μετακινηθεί με υποχρέωση διαταγής εντός λεκανοπεδίου ή για μετακίνηση με ή από άδεια ακόμη και μέχρι το ΚΤΕΛ ή τρένο ή αεροδρόμιο στη παραμεθόριο κανονική καταβολή κομίστρου. Ο λιμενικός ή ο πυροσβέστης της ..... Καλαμάτας ΟΧΙ! Για να καταλάβουν πόσο τους υπολογίζουν. Ελπίζω να βάλουν κάποτε μυαλό!

  ΑπάντησηΔιαγραφή