ΜΤΣ: Σημαντική ανακοίνωση για εφαρμογή της KYA σχετικά με νέο τρόπο υπολογισμού BOEA (ΠΙΝΑΚΑΣ)

ΜΤΣ: Σημαντική ανακοίνωση για εφαρμογή της KYA σχετικά με νέο τρόπο υπολογισμού BOEA (ΠΙΝΑΚΑΣ)

Εφαρμογή της υπ’ αριθμ. Φ.951.1/61/1258767/Σ.2320/05 Μαϊ 23 ΚΥΑ

Το Μετοχικό Ταμείο Στρατού ενημερώνει τους μετόχους και μερισματούχους του ότι εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αριθμ. Φ.951.1/61/1258767/Σ.2320/05 Μαϊ 23, η οποία καθορίζει τον νέο τρόπο υπολογισμού ΒΟΕΑ για τα τέκνα των μερισματούχων, ορίζοντας ότι για τις αιτήσεις που υποβάλλονται στο ΜΤΣ από 01 Ιαν 2023 και εντεύθεν οι μήνες που θα διανύονται εντός του χρονικού διαστήματος καταβολής του μερίσματος λογίζονται στο ήμισυ, στρογγυλοποιημένοι στην επόμενη ακέραια μονάδα, εκτός εάν με υπεύθυνη δήλωση του μερισματούχου συνεχίζεται η καταβολή των εισφορών του ως εν ενεργεία μέσω του μερίσματος ή ατομικών πληρωμών του ίδιου του μερισματούχου.

Με την υπ’ αριθμ. 14/01/07-09-2023 Απόφαση του ΔΣ/ΜΤΣ καθορίστηκε ο τρόπος εφαρμογής της υπουργικής απόφασης και η καταβολή εισφορών ως εν ενεργεία όπως παρακάτω :

1. Για τα στελέχη τα οποία θα εξέλθουν εφεξής από την ενεργό υπηρεσία, με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, πλέον των δικαιολογητικών που απαιτούνται για τη χορήγηση μερίσματος από το ΜΤΣ.

2. Για τους μερισματούχους του Ταμείου, με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης, με μέριμνα τους, απευθείας προς το ΜΤΣ.

3. Σε περίπτωση που οι δύο γονείς των παιδιών είναι μέτοχοι ή μερισματούχοι του Ταμείου ασφαλίζονται από τον ένα γονέα κατόπιν κοινής δήλωσής τους στο Ταμείο, η οποία δεν ανακαλείται.

4. Σε περίπτωση που ο γονέας επιλέξει την καταβολή των εισφορών για το τέκνο του ως εν ενεργεία, ανάκληση του αιτήματός του δεν θα γίνεται αποδεκτή από το ΜΤΣ.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των μετοχομερισματούχων επισυνάπτεται «ΠΙΝΑΚΑΣ Α» με ενδεικτικά παραδείγματα:

Kλικ για μεγέθυνση:

Αθήνα, 21 Σεπ 2023

-Ο-
Γενικός Διευθυντής του ΜΤΣ

Ταξίαρχος Μπαράκος Λ. Κωνσταντίνος

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Μ@λ@κες ψάχνουν. Σύμφωνα με τον πίνακα, ποιός θα δώσει 600, 700, 900, 5300 ευρώ για να εισπράξει αντίστοιχα, περίπου 300, 300, 300, 3000 ευρώ, παραπάνω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η κονιορτοποίηση του ΒΟΕΑ αποτέλεσμα των καταστροφικών και άσχετων Προέδρων και ΓΔ που τα εισηγήθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μάλλον το ΜΤΣ θεωρεί ότι οι μερισματούχοι είναι ηλίθιοι. Αν δει κάποιος το τελευταίο παράδειγμα αν πληρώσει ως ενεργεία για 18 χρόνια θα δώσει 5391-997 = 4394 ευρώ και θα πάρει πίσω 11885-9151= 2734 ευρώ. Αναρωτιέται κάποιος γιατί να το κάνει. Αρα σου λέει ότι αν δεν μπορείς να αποταμιεύσεις το 20αρικο ανα μήνα ελα σε μας και θα σου επιστρέψουμε περίπου 12,7 / μήνα. Τοκογλύφοι είναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά οι μερισμαρουχοι δεν είναι ηλίθιοι........αλλά ούτε οι μέτοχοι

      Διαγραφή
    2. Τοκογλύφους δεν τους λες....άσχετους και επικίνδυνους για τη διαχείριση των χρημάτων μας, τους λες

      Διαγραφή
    3. Πια χρήματα σου βρε κακομοίρη τα 7 ευρώ που δίνεις κάθε μήνα

      Διαγραφή
  4. Η παραπάνω ανακοίνωση και τα παραδείγματα δείχνουν περίτρανα το μέγεθος της αδικίας σε βάρος των εν ενεργεία Αξκων.
    Η δυνατότητα να πληρώνουν οι αποστρατοι όσα και οι εν ενεργεία Στρατιωτικοί ήταν αίτημα της ΕΑΑΣ και της ΠΟΣ . Βέβαια τώρα θα κάνουν όλοι μαζί εν χορό την πάπια.
    Ήθελαν να μην πληρώνουν αλλά μόνο να εισπράττουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τί καλά που ήταν πριν. Πληρώνατε τα μισά και τα παίρνατε ολόκληρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Γιατί ρε ΑΝΩΝΥΜΕ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2023 12:01:00 μ.μ. τους τα χρώσταγα τα 7 ευρώ? Επιμένω ότι είναι επικίνδυνοι για τη διαχείριση ακόμη και 1 ευρώ και στο κάτω - κάτω ζήτησα εγώ ΒΟΕΑ? Για ρίξε μία ματιά με τα ίδια χρήματα τι θα έπαιρναν τα παιδιά από ένα ιδιωτικό συμβόλαιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα τα θυμήθηκες τα ιδιωτικά συμβόλαια. Όταν σου ήρθε το αυγό , ξέρεις που

      Διαγραφή
  7. ΑΝΤΙ ΤΟ ΜΤΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΤΟΥ, ΑΝΑΡΤΑ ΠΙΝΑΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΟΣΗ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΜΑΖΕΜΕΝΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Προς ΑΝΩΝΥΜΟ Σάββατο, Σεπτεμβρίου 23, 2023 12:01:00 μ.μ. Αν τα 7 ευρώ δεν τα υπολογίζεις να σου δώσω αριθμό λογαριασμού να μου τα στέλνεις κάθε μήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή