Δένδιας: Δεν υφίσταται νομικό έρεισμα για να δικαιολογήσει τις δαπάνες διέλευσης στελεχών ΕΔ από τα διόδια

Δένδιας: Δεν υφίσταται νομικό έρεισμα για να δικαιολογήσει τις δαπάνες διέλευσης στελεχών ΕΔ από τα διόδια

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), τα Γενικά Επιτελεία (ΓΕ) έχουν προβλέψει ότι για τη μετακίνηση του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού των ΕΔ διατίθενται υπηρεσιακά οχήματα (λεωφορεία, μικρολεωφορεία, στρατιωτικού τύπου οχήματα, κ.λπ.), από και προς τους χώρους εργασίας του.

Συναφώς, τα ΓΕ καταβάλλουν διαρκή προσπάθεια για τη διατήρηση της άρτιας λειτουργικής κατάστασης των μεταφορικών μέσων, την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας αυτών και την ασφαλή μετακίνηση του προσωπικού.

Επιπρόσθετα, λαμβάνοντας υπόψη τις υφιστάμενες μεταφορικές ανάγκες, τα ΓΕ προβαίνουν στην εκδήλωση των απαραίτητων ενεργειών για την αναβάθμιση και ανανέωση του υπάρχοντος στόλου των οχημάτων, προκειμένου να επαυξηθούν οι μεταφορικές δυνατότητες των ΕΔ.

Αναφορικά με τη διέλευση από τους σταθμούς διοδίων, υπενθυμίζεται ότι οι συγκεκριμένες εταιρείες, στις οποίες ανήκουν οι σταθμοί διοδίων, σύμφωνα με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία τους, αποτελούν νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου και έχουν μορφή ανωνύμων εταιρειών, τελούν δε υπό την τεχνική και οικονομική εποπτεία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ για αρκετές εξ αυτών η τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζεται μετά από έγκριση της Γενικής Διεύθυνσης Κινητικότητας και Μεταφορών (DG-MOVE) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Για το λόγο αυτό, υφίσταται η δυνατότητα εγγραφής των ενδιαφερομένων στα ειδικά εμπορικά - εκπτωτικά προγράμματα, τα οποία είναι σε ισχύ για το σύνολο των πολιτών.

Σε κάθε περίπτωση, δεν υφίσταται νομικό έρεισμα, το οποίο θα μπορούσε να δικαιολογήσει τον καταλογισμό δαπανών διέλευσης των στελεχών ΕΔ από τους σταθμούς διοδίων και, κατ’ επέκταση, δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στους προϋπολογισμούς των ΓΕ για την κάλυψη τέτοιου είδους δαπανών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκδοση Κάρτας ΕΔ για Ελεύθερη Διέλευση Στρατιωτικών από Σταθμούς Διοδίων ζητά η ΠΟΜΕΝΣ από ΥΕΘΑ

Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, στο πλαίσιο της διαρκούς μέριμνας για το προσωπικό ΕΔ, το ΥΠΕΘΑ καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση του στόλου μεταφορικών μέσων, αλλά και τη διατήρηση της λειτουργικής κατάστασής τους, ούτως ώστε να καλύπτονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι ανάγκες μετακινήσεων.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ - ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΔΕΝΔΙΑΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Τα διόδια των κερδοσκοπικών ιδιωτων που βρίσκονται υπο την εποπτεία του πουθενατζιδικου υπουργειου του ανυπαρκτου κρατους, θα ειναι οι πρωτες collateral damages ενος μπαμ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όποτε επιθυμούν έστω και στο παρά 5 παράγουν νομικά ερείσματα σε χρόνο dt

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ξεχάσετε στρατιωτάκια ακουνητα και αμίλητα να τους ξανά ψηφίσετε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ενώ όταν οι Ένοπλες Δυνάμεις ξεχιόνιζαν την Αττική οδό (ιδιώτης), υπήρχε νομικό έρεισμα.... Απορώ για την απλοϊκότητα των απαντήσεων που δίνονται μέσα στο ναό της Δημοκρατίας!!! Έτσι απαντά και ο πρωτοετής της Νομικής. Το θέμα είναι τι κάνεις και τι είδους νομοθετική πρωτοβουλία παίρνεις σαν υπουργός, προκειμένου να θεραπεύσεις μια τέτοια κατάφορη αδικία (ανάμεσα σε πολλές άλλες) σε βάρος του προσωπικού σου !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι ούτε πρωτοετής της νομικής, νομίζω έτσι απαντουσαν θλιβεροί πολιτικάντηδες παπατζήδες της εποχής του 55-60 στην Ελλάδα όταν ψήφιζαν και δέντρα! Μάλλον ο κος ΥΕΘΑ δει μαζεμένη πολύ σαβούρα γύρω του και απαντούν αντ'αυτού αλλα'ντάλλων!

      Διαγραφή