Δίδαξε Ήθος και Ανθρωπιά: ΕΠΟΠ ΣΞ στα ρεπό του έγινε εθελοντής στις πλημμύρες (ΦΩΤΟ)

Δίδαξε Ήθος και Ανθρωπιά: ΕΠΟΠ ΣΞ στα ρεπό του έγινε εθελοντής στις πλημμύρες (ΦΩΤΟ)

Ο Επαγγελματίας Οπλίτης (ΕΠΟΠ) του Ελληνικού Στρατού είχε μαζεμένα ρεπό και ήταν εκτός υπηρεσίας. Κι όμως, φόρεσε το γιλέκο του και πήγε ως εθελοντής να βοηθήσει τους πλημμυρισμένους συμπολίτες στη δοκιμαζόμενη Θεσσαλία.

Του Χρήστου Μαζανίτη

Ο Άγιος Θωμάς Λάρισας είναι ακόμη μία από τις περιοχές της Θεσσαλίας που δοκιμάζονται από τις πλημμύρες των τελευταίων ημερών. Κάτοικοι είδαν τα νερά να καταπίνουν μέσα λίγες ώρες τις περιουσίες τους, οι ζωές τους και τα όνειρά τους να χάνονται στις λάσπες.

Οι περιπτώσεις αλληλεγγύης κι εθελοντισμού είναι αμέτρητες, μες στον ανθρώπινο πόνο. Η κινητοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων είναι πρωτοφανής, με τα στελέχη τους να είναι οι αφανείς ήρωες, που με αυταπάρνηση δίνουν την ψυχή τους για να απεγκλωβίσουν όσους περισσότερους μπορούν και ταυτόχρονα να μεταφέρουν εφόδια και στο τελευταίο αποκλεισμένο σπίτι.

Ανάμεσα τους ξεχώρισε η ιστορία ενός ΕΠΟΠ που υπηρετεί στο 424 ΓΣΝΕ, στην Θεσσαλονίκη.

Ο 21χρονος Δ.Β. είχε μαζεμένα ρεπό. Κι αντί να καθίσει να απολαύσει τον ελεύθερο προσωπικό του χρόνο, πήγε μόνος του στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας και δήλωσε εθελοντής. Υπάχθηκε στις δυνάμεις εθελοντών του Δήμου Λάρισας, φόρεσε το διακριτικό κίτρινο γιλέκο του εθελοντή και άρχισε να συνδράμει στις προσπάθειες διάσωσης εγκλωβισμένων και ανακούφισης των πλημμυροπαθών.

Ο 21χρονος είναι επί 3 ημέρες με ελάχιστο ύπνο και συνεχίζει ακούραστος να δίνει βοήθεια όπου μπορεί. Οι αποκλειστικές φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr είναι από τη βοήθεια που έδινε στους πλημμυροπαθείς, στον Άγιο Θωμά Λάρισας. Βοηθούσε τον έναν μετά τον άλλον. Ανάμεσά τους και τον στρατιωτικό συντάκτη και ιδιοκτήτη του kranosgr.com, Ηλία Προύφα, του οποίου το σπίτι βούλιαξε μες στα ορμητικά νερά.

«Με πλησίασε και με ρώτησε τι χρειαζόμαστε. Του είπα ότι προσπαθούμε να τραβήξουμε τα νερά με την γεννήτρια, δεν θέλουμε κάτι άλλο. Μου έκανε εντύπωση το γιλέκο που φορούσε και τον ρώτησα από πού ήταν κι όταν μου είπε ότι ήταν ΕΠΟΠ εθελοντής ξαφνιάστηκα» εξομολογείται ο Ηλίας Προύφας στο enikos.gr.

Με δικό του εξοπλισμό, ο 21χρονος, έσπευσε σε ακόμη μία γειτονιά που ήταν όλα πλημμυρισμένα, φρόντισε να στήσει τη γεννήτρια απάντλησης υδάτων. Πήγαινε πόρτα – πόρτα και ρωτούσε όλους όσοι ήταν εκεί αν χρειάζονται βοήθεια κι ενημέρωνε εν συνεχεία τους αρμόδιους για να συντονίσουν τις ενέργειές τους.

Ο νεαρός ΕΠΟΠ δίδαξε ήθος, ανθρωπιά και ταπεινότητα, αποδεικνύοντας με τον πιο εμφατικό τρόπο ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας είναι πρωτίστως τα στελέχη τους.

ΠΗΓΗ: enikos.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Ο κ.Μαζανιτης θα πρέπει να γνωριζει οτι οι στρατιωτικοι δεν εχουν ρεπο.Ρεπο εχουν οι μισθωτοι υπαλληλοι κ.λ.π. ιδιωτικου τομ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 29€ μικτά ημερησίως.
    Απεγκλωβίσεις μέσα σε μολυσμένα νερά.
    Το σώμα γίνεται χαλί για να πατησουν επάνω του οι ανήμποροι.
    Καλός ο έπαινος και το χτύπημα στην πλάτη αλλά δεν γεμίζει το στομάχι έτσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ!ΚΑΙ ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ ΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΙΑΚΤΙΝΙΣΤΙΚΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ!!!Α ΡΕ ΠΑΤΕΝΤΕΣ ΠΟΥ ΣΚΑΡΦΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΠΟΠΙΑ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΕΥΦΗΜΟ ΜΝΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΙΤΙΚΗ.ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΡΟΦΕΣΟΡΕΣ ΣΕ ΑΥΤΑ, ΤΑ ΕΠΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή