Λιβύη: Αυτός είναι ο 27χρονος Αρχιλοχίας που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Ποιες ήταν οι 2 Αξκοι νοσηλεύτριες (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Λιβύη: Αυτός είναι ο 27χρονος Αρχιλοχίας που σκοτώθηκε στο τροχαίο – Ποιες ήταν οι 2 Αξκοι νοσηλεύτριες (ΦΩΤΟ-BINTEO)

Τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων -ένας υπαξιωματικός και δύο Αξκοι νοσηλεύτριες- και δύο διερμηνείς έχασαν τη ζωή τους στο τροχαίο δυστύχημα που συνέβη χθες στη Λιβύη.

Ο υπαξιωματικός που έχασε τη ζωή του στο τροχαίο δυστύχημα ήταν ο 27χρονος Αρχιλοχίας Γιώργος Βούλγαρης ΣΜΥ Τάξη 2016. Καταγόταν από την Καρδίτσα, ήταν στο τμήμα αλεξιπτωτιστών και ήταν παντρεμένος. Παρά τα 27 του χρόνια συμμετείχε σε πολλές και δύσκολες αποστολές.

«Αγαπούσε τη δουλειά τους. Για αυτό έτρεχε τόσο. Όλο το καλοκαίρι ήταν συνέχεια έτσι. Ξέραμε ότι θα πάει εκεί. Δεν ξέραμε κάτι άλλο. Ήταν μία ρουτίνα. Όπως ήταν όλα τα άλλα. Τι να πω. Θα γυρίσει πίσω το παιδί μου; Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο» ανέφερε ο πατέρας του 27χρονου, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Πάγωσε το χωρίο. Δεν υπάρχουν λόγια» ανέφεραν οι κάτοικοι του Μουζακίου Καρδίτσας, από όπου καταγόταν ο άτυχος υπαξιωματικός.

Ο πατέρας του 27χρονου, μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, αποκάλυψε ότι ο γιος του του έστειλε ένα μήνυμα μόλις έφτασαν στην Λιβύη. «Ήταν στο τμήμα Αλεξιπτωτιστών. Στον στρατό έχει 8 χρόνια. Στη Λιβύη δεν ξέρω, πρέπει να ήταν η πρώτη φορά, αλλού είχε πάει. Έφτασε Αίγυπτο, Ουκρανία. Πήγε σε πολλά κράτη. Χθες το μεσημέρι, μία η ώρα, μου έστειλε ένα μήνυμα, γιατί δεν έχουν τηλέφωνα. Μου έστειλε ένα μήνυμα “μπαμπά, φτάσαμε, καλά είμαστε”. Από εκεί και πέρα καμία επικοινωνία. 27 χρονών ήταν παντρεμένος. Γιατί έχασα το παιδί μου; Τι άλλο να σας πω; Δεν υπάρχει άλλο κάτι…» ανέφερε ο πατέρας του 27χρονου.


Η Γλυκερία και η Εύη οι δύο Ελληνίδες αξιωματικοί που σκοτώθηκαν στο τροχαίο

Η Γλυκερία Μεμεκίδου (αριστερά) και η Εύη Ανδρεαδάκη (δεξιά)

Οι δύο Ελληνίδες που σκοτώθηκαν στο τροχαίο, ήταν η Γλυκερία Μεμεκίδου και η Ευαγγελία Ανδρεαδάκη.

Κατά πληροφορίες, η Πλωτάρχης Γλυκερία Μεμεκίδου εργαζόταν ως νοσηλεύτρια στην Ογκολογική Κλινική του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, ενώ η σμηναγός Εύη Ανδρεαδάκη ήταν νοσηλεύτρια στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Η είδηση του θανάτου της Εύης Ανδρεαδάκη έχει προκαλέσει σοκ στο Ηράκλειο, τόπο καταγωγής της, όπου διαμένουν πολλοί συγγενείς της, ενώ η οικογένεια διατηρεί στενούς δεσμούς.

Σύμφωνα με το creta24.gr, η άτυχη νοσηλεύτρια έμενε στην Αθήνα και εργαζόταν στο 251 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Η οικογένειά της έχει ήδη ενημερωθεί για τον θάνατό της στο τροχαίο δυστύχημα.

Εν τω μεταξύ, παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας στη Βεγγάζη ήταν οι δύο από τους πέντε νεκρούς του τροχαίου δυστυχήματος της ελληνικής αποστολής στη Λιβύη.

Ειδικότερα όπως σημείωσε στον ΣΚΑΪ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Σχολείου της Βεγγάζης, Γιώργος Σαγιάνος, οι δύο τους εκτελούσαν χρέη διερμηνέα για την ελληνική αποστολή.

Ο ίδιος, τόνισε ότι επρόκειτο για σφοδρό τροχαίο δυστύχημα, επιβεβαιώνοντας την επίσημη εκδοχή για το τραγικό συμβάν.

ΠΗΓΗ: enikos.gr - protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ας τολμούσε ένας χαμηλοβαθμος επικεφαλής να κάνει τόσο σοβαρά λάθη και να χάσει υφιστάμενο, θα τον κρεμουσαν ανάποδα.
    Εδώ οι αστερατοι κύριοι είναι στο απυρόβλητο
    Μπανανια για πάντα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για να καταλάβουμε αφενός για πόσο ηλίθιους μας περνάνε και αφετέρου πως δουλεύει το σύστημα. Το παρακάτω από γνωστή ιστοσελίδα ....Όπως η φάλαγγα κινούταν στον δρόμο, υπήρχε μία δεξιά στροφή μπροστά τους. Στο αντίθετο ρεύμα υπήρχε ένα τζιπ, στο οποίο επέβαινε μία οικογένεια 6 ατόμων. Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, οι δεξιές ρόδες του τζιπ πάτησαν εκτός δρόμου και ο οδηγός στην προσπάθειά του να επαναφέρει το όχημα, έκανε μία στραβοτιμονιά με αποτέλεσμα το τζιπ να καρφωθεί στο εμπρός αριστερό μέρος του πούλμαν. ....Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες του ...., το τζιπ είχε ένα διασκευασμένο ντεπόζιτο καυσίμων, μέσα στο οποίο υπήρχαν περίπου 200 λίτρα βενζίνης.....Το τζιπ κατεστραμμένο εν τω μεταξύ και όμως κάποιοι έμαθαν ότι είχε διασκευασμένο ντεπόζιτο και μάλιστα ότι είχε μέσα και περίπου περίπου 200 λίτρα βενζίνης ....μάλλον ο βενζινάς που είχε φουλάρει πριν λίγο ο οδηγός του τζιπ ήταν φίλος του δημοσιογράφου δεν εξηγείται αλλιώς...ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή