Τραγωδία στη Λιβύη: 2 γυναίκες Αξιωματικοί, 1 άνδρας Υπαξιωματικός και 2 διερμηνείς οι 5 Έλληνες νεκροί στο τροχαίο (BINTEO)

Τραγωδία στη Λιβύη: 2 γυναίκες Αξιωματικοί, 1 άνδρας Υπαξιωματικός και 2 διερμηνείς οι 5 Έλληνες νεκροί στο τροχαίο (BINTEO)

Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές, δύο Αξιωματικοί νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός ήταν τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν - Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης περιέγραψε πώς συνέβη το τραγικό δυστύχημα

Τις συνθήκες κάτω υπό τις οποίες συνέβη το τραγικό δυστύχημα στη Λιβύη όπου πέντε μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής έχασαν τη ζωή τους περιέγραψε ο κ. Γιώργος Σαγιάνος, πρόεδρος του ευρωπαϊκού σχολείου της Βεγγάζης στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Αταίριαστοι».

Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος χθες (17/9/23) το πρωί στις 10 έφτασε το C-130 στη Λιβύη με το γενικό πρόξενο, Σταύρο Βενιζέλο, τους τρεις μεταφραστές εκ των οποίων τα δύο είναι παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας και ένα παιδί μεικτής οικογένειας καθώς επίσης και 15 μέλη της αποστολής (νοσηλεύτριες, τραυματιοφορείς, στρατιώτες). Σύμφωνα επίσης με στρατιωτικές πηγές, δύο Αξιωματικοί νοσηλεύτριες και ένας υπαξιωματικός ήταν τα τρία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων που σκοτώθηκαν. Οι άλλοι δύο νεκροί της ελληνικής αποστολής, όπως έγινε γνωστό, ήταν διερμηνείς και παιδιά του προέδρου της ελληνικής κοινότητας Βεγγάζης.

Ο κ. Σαγιάνος συνέχισε λέγοντας πως τα μέλη της ελληνικής αποστολής, αναχώρησαν από το αεροδρόμιο προς την πόλη Ντέρνα το κοντέινερ με τη βοήθεια, ένα καινούργιο λεωφορείο με τα μέλη της αποστολής και δύο οχήματα του στρατού για συνοδεία. Σύμφωνα με τον κ. Σαγιάνο λόγω του ότι η εθνική οδός στη Λιβύη έχει καταστραφεί, τα μέλη της ελληνικής αποστολής αναγκάστηκαν να περάσουν μέσα από βουνά και χωριά. Στο χωριό Μαράουα, γύρω στις 2:30 το μεσημέρι ένα αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια από τη Λιβύη έτρεχε στο αντίθετο ρεύμα με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το λεωφορείο και να εκδηλωθεί πυρκαγιά.

Όπως είπε ο κ. Σαγιάνος η οικογένεια που επέβαινε στο επιβατικό όχημα απανθρακώθηκε καθώς επίσης και τα πέντε άτομα που βρισκόντουσαν μπροστά αριστερά στο λεωφορείο. «Ήταν ένα ατύχημα» είπε.

Οι σοροί των Ελλήνων στρατιωτικών είναι στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας. Τα στοιχεία των νεκρών θα ανακοινωθούν όταν γίνει και η τυπική ταυτοποίηση, διαδικασία που δεν αναμένεται να καθυστερήσει.

Στρατιωτικές πηγές λένε ότι όλα τα θύματα μετείχαν εθελοντικά στην ελληνική ανθρωπιστική αποστολή στην Λιβύη.

Πηγή: skai.gr - protothema.gr

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. ΟΛΟΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ. ΣΑΝ ΔΕ ΝΤΡΕΠΕΣΤΕ ΛΕΩ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χανουμε τοσα στελεχη εν καιρω ειρηνης ,σκεψου ω μη γενοιτο γινει καμμια στραβη με τους γειτονες .Προσοχη παιδια και στον εθελοντισμο καλο ειναι ο ενθουσιασμος και ο νυν υπερ παντων αγων σε καταστασεις εξαιρετικα δυσκολες να παραμεριζονται και να προηγειται η λογικη.Αυτοι βεβαια πηγαν αδικα σε τροχαιο ,οπως πριν κατι χρονια μια συγγενης μου που πηγε να προσκυνησει στο Σινα με λεωφορειο με ντοπιο οδηγο που ξερουν να οδηγουν οσο κι εγω διαστημοπλοιο,οσο για τηρηση Κ.Ο.Κ ?τι ειναι αυτο τρωγεται?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΑΕΡΙΟ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δεν θα αναφερθούμε πάλι στο τι πραγματικά έγινε, διότι για αυτούς τους κανονικούς αξιωματικούς και τους κανονικούς επιτελείς που δεν είναι από τα λιντλ που ψωνίζουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις, από τις φωτογραφίες και τα κλιπάκια που κυκλοφόρησαν είναι δυστυχώς φανερό. Στείλαμε τους ανθρώπους στο στόμα του λύκου χωρίς καμμμια υποστήριξη. Στην αρχή ήταν "ντάτσουν" με πατάτες, μετά έγινε φορτηγό, το εκδρομικό λεωφορείο της αποστολής τελικά ήταν ένα βανάκι σαν αυτό που μπαίνουν οι λαθρομετανάστες και πάει λέγοντας. Ακόμα και κανένα συνωμοσιολογικο να μην έγινε και πράγματι να ήταν "τροχαίο" δεν θα συνέβαινε αν προπορευοταν ένα θωρακισμένο όχημα το οποίο θα έδινε έστω την εντύπωση της ανύπαρκτης φάλαγγας. Έχουμε την εντύπωση ότι ο ΥΕΘΑ καλύτερη οργάνωση θα έκανε αν ασχολούνταν ο ίδιος! Σε κάθε περίπτωση αυτούς τους τύπους που παριστάνουν τους αρχηγούς τι άλλο πρέπει να συμβεί επί της θητείας τους για να τους"παραιτήσει" η κυβέρνηση και να πάνε να χαιρετάνε απόστρατους στις προεκλογικές συγκεντρώσεις των ενώσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εθελοντικά δεν ήταν, πήγαν οι μακαριτες και οι υπόλοιποι, με βύσμα.
    Κανονικά βγαίνει προκήρυξη και αναλόγως προσόντων και μορίων γίνεται η επιλογή.
    Ψιλά γράμματα όλα αυτά. Το κακό έγινε. Οι αστερατοι κρυμμένοι στο καβούκι τους μέχρι να περάσει η μπορα όπως στα Τέμπη στην Θεσσαλία και στον Έβρο και μετά να ξαναρχίσουν τα ίδια. Πίεση στο προσωπικό και παρατηρήσεις. Τώρα λούφαζουν μη χάσουν την θεσούλα και την δόξα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στη συγκεκριμενη περιπτωση δεν βγηκε προκυρηξη.....

      Διαγραφή