Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2023: Αυξήθηκαν οι Αιτήσεις τις τελευταίες ημέρες

Προσλήψεις ΕΠΟΠ 2023: Αυξήθηκαν οι Αιτήσεις τις τελευταίες ημέρες

Ολοκληρώνεται την τρέχουσα εβδομάδα (Παρασκευή 8/9/23) η υποβολή αιτήσεων για 1.700 προσλήψεις ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το ΓΕΕΘΑ προχώρησε, με απόφαση που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, σε παράταση υποβολής αιτήσεων έως τις 8 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, τις τελευταίες ημέρες, αυξήθηκαν οι αιτήσεις των υποψηφίων. Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι στο ΣΞ, μέσα σε μια ημέρα, υποβλήθηκαν πάνω από 2.500 αιτήσεις.

Ειδικότερα:

1. Προσόντα υποψηφίων για κατάταξη:

Οι ΕΠΟΠ πρέπει να έχουν τα παρακάτω προσόντα:

(1) Να έχουν την ελληνική ιθαγένεια.

(2) Να έχουν συμπληρώσει το 18ο και να μην έχουν υπερβεί το 28ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1996 έως 31-12-2004). Οι υπηρετούντες ως οπλίτες Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) να μην έχουν υπερβεί το 31ο έτος της ηλικίας τους κατά το έτος κατάταξής τους ως ΕΠΟΠ στις Ένοπλες Δυνάμεις (γεννηθέντες από 1-1-1993 έως 31-12-2004).

(3) Να έχουν ανάστημα τουλάχιστον 1,60μ. οι άνδρες και 1,55μ. οι γυναίκες.

(4) Να έχουν τις γραμματικές γνώσεις, που καθορίζονται κατά ειδικότητα στο Παράρτημα «Α».

(5) Να είναι ικανοί κατηγορίας πρώτης (Ι/1) ή δεύτερης (Ι/2), σύμφωνα με τις διατάξεις που ισχύουν για την εξέταση της σωματικής ικανότητας των στρατευσίμων.

(6) Να έχουν, όσοι ήδη υπηρετούν, θετική εισήγηση για κατάταξη από τον τελευταίο Διοικητή τους.

2. Απαιτούμενα Δικαιολογητικά

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν τη συμμετοχή τους στον διαγωνισμό, πρέπει να υποβάλουν, τα κατά περίπτωση, απαιτούμενα δικαιολογητικά, που αναγράφονται στο Παράρτημα «Β» των Προκηρύξεων.

Οι υποψήφιοι πρέπει να συμπληρώσουν ηλεκτρονικά την προβλεπόμενη αίτηση-υπεύθυνη δήλωση (Υπόδειγμα «1» της Προσθήκης «1» του Παραρτήματος «Β»), η οποία θα πρέπει να συνοδεύεται από τα κατά περίπτωση απαιτούμενα δικαιολογητικά του Παραρτήματος «B», με μεταφόρτωσή τους (upload) σε ψηφιακή μορφή (pdf). Η αίτηση υποβάλλεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας σαράντα (40) ημερών από τη δημοσίευση των προκηρύξεων, μέσω σχετικής μηχανογραφικής εφαρμογής στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:

Για 964 θέσεις ΕΠΟΠ στο ΣΞ: https://epop.army.gr

Για 430 θέσεις ΕΠΟΠ στο ΠΝ: https://epop.hellenicnavy.gr

Για 298 θέσεις ΕΠΟΠ στη ΠΑ: https://epop.haf.gr

Για 8 θέσεις ΕΠΟΠ στο Κοινό Νομικό Σώμα: https://epopnom.army.gr

3. Αθλητικές Δοκιμασίες Υποψηφίων

(1) Οι υποψήφιοι θα υποβληθούν σε αθλητικές δοκιμασίες από τις αρμόδιες Επιτροπές αθλητικών δοκιμασιών για να δοκιμαστεί η φυσική αντοχή τους.

(2) Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στις προβλεπόμενες αθλητικές δοκιμασίες με αθλητική περιβολή, η οποία αποτελεί αποκλειστικά δική τους επιλογή και ευθύνη.

(3) Θα εξεταστούν στα παρακάτω αγωνίσματα:

Κλικ για μεγέθυνση:

(4) Οι υποψήφιοι θα συμμετάσχουν στις προβλεπόμενες αθλητικές δοκιμασίες με αθλητική περιβολή. Η αθλητική περιβολή των υποψηφίων αποτελεί αποκλειστικά δική τους επιλογή και ευθύνη.

(5) Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα 1 προσπάθειας στις παραπάνω δοκιμασίες, πλην των αλμάτων και των ρίψεων που έχουν δικαίωμα 3 προσπαθειών.

(6) Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι.

(7) Για να κριθούν κατάλληλοι στις αθλητικές δοκιμασίες, οι υποψήφιοι πρέπει να πετύχουν τα ελάχιστα όρια επίδοσης των αγωνισμάτων.

(8) Υποψήφιοι που δεν θα επιτύχουν το όριο σε κάποια αθλητική δοκιμασία, δεν θα συνεχίσουν να εξετάζονται.

Οι Επαγγελματίες Οπλίτες – ΕΠΟΠ αναλαμβάνουν υποχρέωση επταετούς παραμονής στις Ένοπλες Δυνάμεις (Στρατός Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό, Πολεμική Αεροπορία, Κοινό Νομικό Σώμα) εκτός αν γίνει δεκτή η παραίτησή τους πριν συμπληρωθεί η επταετία, με την επιφύλαξη της επόμενης υποπαραγράφου. Μετά τη συμπλήρωση της επταετούς υπηρεσίας μπορούν να μονιμοποιηθούν, ύστερα από αίτησή τους, με το βαθμό που φέρουν, εφόσον:

• Επιτύχουν σε γραπτές εξετάσεις δοκιμασίας και

• Κριθούν για μονιμοποίηση από το αρμόδιο γι’ αυτούς Συμβούλιο Κρίσεων του Γενικού Επιτελείου, το οποίο λαμβάνει υπόψη τούς ατομικούς τους φακέλους.

Η αίτηση παραίτησης μπορεί να υποβληθεί μετά τη συμπλήρωση τριετούς πραγματικής υπηρεσίας για όσους ΕΠΟΠ είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ή υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις, τετραετούς δε για όσους δεν είχαν καταταγεί για την εκπλήρωση των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων κατά την κατάταξή τους ως ΕΠΟΠ.

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

 1. Ούτε ένας στους δύο δεν προκειτε να παραμείνει μετά από 3 με 5 χρόνια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΕΠΟΠ. ΜΟΝΟ ΦΤΩΧΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΠΟΥΔΕΣ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. 800€-200 ενοίκιο - 150 ρεύμα νερό τηλ τον μήνα.
  Μένουν 450.
  200€ σούπερ μάρκετ το λιγότερο.
  250€ υπόλοιπο για να μετακινηθείς με μηχανή ή αμάξι. Μένουν 100-150€.
  10 υπηρεσίες τον μήνα, νυχτερινές, ασκήσεις δρομολόγια κλπ κλπ για 150€ τον μήνα και διαμονή στα σύνορα. Δεν υπάρχει νόημα. Ούτε γι καφέ δε φτάνουν. Αξίζει μόνο αν είσαι ντόπιος παραμεθόριων περιοχών κ το έχεις σαν χόμπι γιατί θα ζεις από ζώα χωράφια ενοίκια κλπ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Άσχετο αν είναι αλήθεια ή όχι,οι πραγματικοί λόγοι που κάποιος δε βλέπει τις ΕΔ ως σοβαρό εργοδότη,δεν είναι λίγοι.Το οικονομικό απλά ενίσχυσε και άλλο την πεποίθηση πολλών,ηλικιωμένων ή νέων οτι δεν έχει να προσφέρει κάτι σημαντικό στην προσωπική ζωή αυτών που θα το διαλέγανε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εχεις δικιο, δεν ειναι μονον το οικονομικο.......
   Υπαρχουν κι αλλοι πολυ ουσιαστικοτεροι λογοι.....
   Τα προβληματα δεν διορθωνονται με χαρτια και εγκυκλιους......

   Διαγραφή
 5. Το μόνο που δίνουν οι ΕΔ πλέον είναι μόνο μεταθέσεις και ατελιοτο χώσε για την υπόλοιπη ζωή σου χτίζοντας σπίτια άλλων. Μια ζωή νέος στην ιεραρχία και μετά από 14 χρόνια φτάνεις στο 1000€.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Μακριά !!!! Θα είστε για μια ζωή η τελευταία τρύπα του ζουρνά !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή