Σε εγκάρδιο κλίμα η παραίτηση και τελετή αποχωρήσεως του Ν. Χαρδαλιά από ΥΦΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Σε εγκάρδιο κλίμα η παραίτηση και τελετή αποχωρήσεως του Ν. Χαρδαλιά από ΥΦΕΘΑ (ΦΩΤΟ)

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η τελετή αποχωρήσεως του Νίκου Χαρδαλιά από τη θέση του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης, που ακολούθησε την τυπική (αλλά …απαραίτητη) υποβολή της παραιτήσεώς του από την προαναφερθείσα θέση, προκειμένου να κατέβει στη συνέχεια και τυπικώς ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Χαρδαλιάς παρέμεινε για σχεδόν ένα μήνα και στη θέση του ΥΦΕΘΑ, αλλά και του υποψήφιου περιφερειάρχη, κάτι που τυπικώς μεν δεν απαγορεύεται και ούτε είναι ασυμβίβαστο, εντούτοις όμως έδινε λαβές για πολλούς σχολιασμούς με τον εκ των ανθυποψηφίων του Γιάννη Σγούρο να εκδίδει σχετική ανακοίνωση με την οποία να δηλώνει πως μπορεί να προσφύγει στη Δικαιοσύνη για το γεγονός αυτό, καθώς ο κ. Χαρδαλιάς, ως ΥΦΕΘΑ, μπορούσε να κάνει μεταθέσεις μόνιμου και στρατιωτικού προσωπικού αλλά και να υπογράφει συμβάσεις με εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, επομένως και στην Αττική, όπου θα είναι υποψήφιος πάντα κατά τον κ. Σγουρό.

Σήμερα το πρωί λοιπόν η τελετή αποχωρήσεως του ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιά πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Καποδίστριας του ΓΕΕΘΑ, μέσα σε εγκάρδιο, ως προελέχθη, κλίμα.

Από την πλευρά του ο ΥΕΘΑ Νίκος Δένδιας σχολίασε ότι ο κ. Χαρδαλιάς πέραν των εγνωσμένων ικανοτήτων είναι άνθρωπος του καθήκοντος. και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη συμβολή του στην ελληνοισραηλινή αμυντική βιομηχανική συνεργασία στους τομείς της έρευνας και της αναπτύξεως στην εθνική προσπάθεια να δημιουργηθεί παρόμοιο με το ισραηλινό σύστημα. Παράλληλα εξέφρασε τη βεβαιότητα για την επιτυχία του στις περιφερειακές εκλογές αλλά και για τον τρόπο με τον οποίο «θα συνεχίσεις να υπηρετείς την πατρίδα, την κοινωνία και τα συμφέροντα του ελληνικού λαού», όπως τόνισε χαρακτηριστικώς.

Ο άλλος ΥΦΕΘΑ Ιωάννης Κεφαλογιάννης θυμήθηκε τη μεταξύ τους συνεργασία στις κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα τον καιρό της πανδημίας οπότε «καταφέραμε να κρατήσουμε όρθια την πατρίδα», όπως επισήμανε στο σύντομο χαιρετισμό του.

Ο απελθών ΥΦΕΘΑ κ. Ν. Χαρδαλιάς επισήμανε μεταξύ άλλων το δέσιμο που είχε πάντα με τους ανθρώπους που υπηρετούν το καθήκον είτε όταν ήταν στην αυτοδιοίκηση είτε στην κεντρική πολιτική σκηνή, τονίζοντας ότι τα δύο τελευταία χρόνια έγιναν πολλά πράγματα στο ΥΠΕΘΑ και δρομολογήθηκαν άλλα με τη νέα πολιτική ηγεσία.

Δεν παρέλειψε δε να ευχαριστήσει:

Τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη του να του αναθέσει δύσκολες αποστολές κατά την κυβερνητική του θητεία,

Τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη και νυν Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοίδη γιατί ήταν πάντα δίπλα του, όταν ήταν Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας υπό το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Τον πρώην υπουργό Εθνικής Αμύνης Νίκο Παναγιωτόπουλο γιατί με την καθοδήγηση του προχώρησαν πολλά πράγματα,

Τον νυν ΥΕΘΑ Νίκο Δένδια κυρίως για τις σημαντικές συμβουλές του, κατά το παρελθόν όσο και στο διάστημα της τωρινής συνεργασίας τους και

Την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, γιατί τον έκαναν καλύτερο ως υφυπουργό, ως άνθρωπο και ως ενεργό πολίτη.

«Το αξιακό σύστημα των Ενόπλων Δυνάμεων είναι ένα ξεχωριστό σύστημα το οποίο διδάσκει πέρα από την πειθαρχία πέρα από το σεβασμό τον τρόπο που πρέπει καθημερινά να αντιμετωπίζει τα προβλήματα, να τα λύνεις και να προχωράς παρακάτω ανέφερε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε ότι από το νέο του πόστο με βάση την εμπειρία που έχει αποκτήσει και αυτές τις παρακαταθήκες θα προσπαθήσει να είναι χρήσιμος στην προσπάθεια που κάνουν οι Ένοπλες Δυνάμεις και μαζί τους πολίτες να λύνουν προβλήματα» τόνισε με έμφαση.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΠΗΓΗ: Του Λεωνίδα Σ. Μπλαβέρη - thepressroom.gr - ΦΩΤΟ: mod.mil.gr

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Πόσους στρατιωτικούς έχει βάλει στο ψηφοδέλτιο του; ΚΑΝΕΝΑΝ. Αυτή είναι η "αγάπη" του για τις ένοπλες δυνάμεις. Έβαλε το star system μέχρι κάτι πορτιέρηδες στα μπουζούκια. Άλλος ένας τουρίστας, πέρασε έβγαλε φωτογραφίες και έφυγε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το είπε? Το έκανε? Ο λόγος του συμβόλαιο? https://www.staratalogia.gr/2022/09/xardalias-telos-talaipwreias.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή