Νέες προκλήσεις από την Τουρκία – Επανέρχονται οι χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Νέες προκλήσεις από την Τουρκία – Επανέρχονται οι χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας»

Από εκεί που το άφησε συνεχίζει η Τουρκία με τις προκλήσεις στα ελληνοτουρκικά καθώς μετά από ένα μικρό διάλειμμα λόγω εκλογών και σεισμών, επιστρέφει στην κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με όσα μεταδίδει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, στη γειτονική χώρα, επανέρχονται σιγά σιγά οι χάρτες της Γαλάζιας Πατρίδας.

Αναλυτές στα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι τα νησιά δεν έχουν υφαλοκρηπίδα, δεν έχουν επήρεια και χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί ο ταξίαρχος εα Οζγκιουρ Τορ που ανέφερε: «Eδώ κανονικά τα νησιά δεν διαθέτουν υφαλοκρηπίδα αλλά μόνο χωρικα ύδατα. Δεν έχουν υφαλοκρηπίδα. Αλλο είναι το θεμα για αρχιπελαγικό κράτος. Αυτός ο χάρτης εδώ με την λευκή γραμμή είναι ”ο χάρτης Σεβίλλης”».

«Aυτό εδώ το νησί, όπως το μικρό Καστελλόριζο που πρέπει να βρίσκεται κάπου εδώ κοντά δεν μπορεί να έχει επήρεια. Διότι το νησί δεν έχει υφαλοκρηπίδα αλλά μόνο χωρικά ύδατα. Αλλά η πραγματική ΑΟΖ είναι αυτή. Μεγάλη η διαφορά. Και μιλάμε για Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη αλλά έχει σημασία όχι μόνο στον υποθαλάσσιο πλούτο αλλά έχει σημασία και για την αλιεία».

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Αφού έκαψαν νότιο Ρόδο και Έβρο έχουν πλέον καθαρό πεδίο για να χτυπήσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή