Δένδιας: Αυξάνεται το πτητικό επίδομα των χειριστών εναερίων μέσων πυρόσβεσης (BINTEO)

Δένδιας: Αυξάνεται το πτητικό επίδομα των χειριστών εναερίων μέσων πυρόσβεσης (BINTEO)

Στη Μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα βρέθηκε την Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Επανέλαβε την υποστήριξη της πολιτείας και υπενθύμισε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την έναρξη των διαδικασιών για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-515 και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων CL-415 που θα ολοκληρωθούν «το ταχύτερο δυνατό»

Την άμεση υπογραφή κοινής υπουργικής απόφασης για την αύξηση του πτητικού επιδόματος των χειριστών των εναερίων μέσων πυρόσβεσης γνωστοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, κατά την επίσκεψη του την Τρίτη στη Μοίρα πυροσβεστικών αεροσκαφών (355 ΜΤΜ) της 112 Πτέρυγας Μάχης στην Ελευσίνα.

Η πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού προς τούτο, τόνισε, είχε ανακοινωθεί στο υπουργικό συμβούλιο τρεις ώρες πριν από το δυστύχημα στην Κάρυστο.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας εξήρε το έργο των πληρωμάτων των πυροσβεστικών αεροσκαφών λέγοντας ότι πρόκειται για μία εξαιρετικά δύσκολη αποστολή που απαιτεί επαγγελματισμό, γενναιότητα και αυταπάρνηση.

«Αυτό επιβεβαιώθηκε μόλις προχθές με τον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη εν ώρα καθήκοντος στην Εύβοια», σημείωσε.

Εξέφρασε για άλλη μία φορά τα συλλυπητήρια εκ μέρους όλων των Ελλήνων προς τις οικογένειες των δύο χειριστών ενώ συνέχισε κάνοντας ονομαστική μνεία στους 19, συνολικά, ιπταμένους που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος από το 1977 μέχρι σήμερα:

«Τους τιμάμε και δεν τους ξεχνάμε: Ο Ιωάννης Μεθενίτης, ο Μηνάς Ατσαλάκης, ο Δημήτριος Διάνος, ο Αθανάσιος Μπεσλεμές, Στέφανος Κουρέλιας, Στέργιος Κωτούλας, Μιχαήλ Ζιώτας, Χαράλαμπος Λιάσκος, Νικόλαος Γεωργίου, Χαράλαμπος, Σκαμαγκούλης, Ιωάννης, Επιτροπάκης Στυλιανός Κελετσέκης, Κωνσταντίνος Παλαμιώτης, Ιωάννης Μυλωνάς, Ιωάννης Σκαρασάββας, Δημήτριος Στοϊλίδης, Ιωάννης Χατζούδης και βέβαια ο Χρήστος Μουλάς και ο Περικλής Στεφανίδης».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επανέλαβε την υποστήριξη της πολιτείας και υπενθύμισε την εξαγγελία του Πρωθυπουργού για την έναρξη των διαδικασιών για την ενεργοποίηση των προγραμμάτων για την προμήθεια των νέων πυροσβεστικών αεροσκαφών CL-515 και την αναβάθμιση των ήδη υπαρχόντων CL-415 που θα ολοκληρωθούν το ταχύτερο δυνατό, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

  1. Mε μια αύξηση πτητικού κ δια μαγείας ξεχνουντε όλα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και οι υπόλοιποι καθίστε στα αγγουρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ οπως η αεροπυροσβεση πρεπει να αμοιβονται και ΟΧΙ να ειναι οι παριες της παρεας των Χειρ Αφων αναχαιτησης πολυ δε περισσοτερο του ΕΝΣΤΟΛΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ.-ΣΩΣΤΗ Η ΑΠΟΦΑΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή