Αυτοί είναι οι πίνακες με το νέο μισθολόγιο στελεχών ΕΔ-ΣΑ – Ποσά ανάλογα με την κατηγορία Α-Β-Γ-Δ

Αυτοί είναι οι πίνακες με το νέο μισθολόγιο στελεχών ΕΔ-ΣΑ – Ποσά ανάλογα με την κατηγορία Α-Β-Γ-Δ

Αυξήσεις μηνιαίων αποδοχών από 2,8% έως 8,44% για τη συντριπτική πλειονότητα των 150.000 στρατιωτικών, αστυνομικών, λιμενικών και πυροσβεστών αναμένεται να ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2024, όταν θα έχουν ήδη ψηφιστεί και θα τεθούν σε ισχύ οι διατάξεις του πρόσφατα ανακοινωθέντος νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών, με το οποίο υλοποιούνται οι προεκλογικές δεσμεύσεις του κυβερνώντος κόμματος για το επόμενο έτος

ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 16/07/2023 - ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΛΑΙΤΣΑΚΗΣ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής αποκαλύπτει, σε αναλυτικό οδηγό, όλους τους πίνακες με τις αυξήσεις στους βασικούς μισθούς και στα επιδόματα θέσεως ευθύνης και ιδιαίτερων συνθηκών των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, όπως θα ισχύσουν από το επόμενο έτος ανάλογα με τους βαθμούς και τα έτη υπηρεσίας για όλες τις περιπτώσεις των δικαιούχων.

Βάσει των διατάξεων του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ), από την 1η/1/2024 οι βασικοί μισθοί όλων των στελεχών ΕΔ-ΣΑ αυξάνονται κατά 70 ευρώ τον μήνα, τα επιδόματα οικογενειακής παροχής αναπροσαρμόζονται κατά 20 έως 50 ευρώ τον μήνα, τα επιδόματα ιδιαίτερων συνθηκών αυξάνονται κατά 15 ευρώ τον μήνα μόνο για τους έγγαμους και τους έχοντες τέκνα, ενώ τα επιδόματα ευθύνης και παραμεθορίου αυξάνονται κατά 30%.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι αυξήσεις που θα ισχύσουν από τον Ιανουάριο του 2024 για τις αποδοχές των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας κατανέμονται ως εξής:

1. Καθολική αύξηση βασικών μισθών κατά 70 ευρώ. Αυξάνεται κατά 70 ευρώ μικτά ο βασικός μισθός όλων των στρατιωτικών, των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών. Η οριζόντια αυτή αύξηση ευνοεί τους χαμηλόμισθούς, καθώς δίδεται όχι σε ποσοστιαία, αλλά σε σταθερή βάση.

2. Αύξηση οικογενειακής παροχής κατά 20 έως 50 ευρώ. Η οικογενειακή παροχή ανέρχεται σήμερα σε 50 ευρώ τον μήνα για ένα τέκνο, 70 ευρώ για δύο τέκνα, 120 ευρώ για τρία τέκνα, 170 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο (μικτά). Από 1/1/2024 τα ποσά αυτά αυξάνονται σε 70 ευρώ για ένα τέκνο, 120 ευρώ για δύο τέκνα, 170 ευρώ για τρία τέκνα, 220 ευρώ για τέσσερα τέκνα και συν 70 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο. Συνεπώς, ένας αξιωματικός των Ενόπλων Δυνάμεων ή των Σωμάτων Ασφαλείας με ένα τέκνο θα λάβει επιπλέον αύξηση 20 ευρώ τον μήνα, ενώ κάθε αξιωματικός με δύο ή περισσότερα τέκνα θα λάβει επιπλέον αύξηση 50 ευρώ τον μήνα.

3. Αύξηση κατά 30% των επιδομάτων θέσεως ευθύνης. Τα επιδόματα θέσεως ευθύνης των αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας αυξάνονται κατά 30%. Από 30 έως 550 ευρώ, που κυμαίνονται σήμερα, θα ανέρχονται σε 39 έως 715 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με τον βαθμό κάθε αξιωματικού. Αυξάνονται, δηλαδή, κατά 9 έως και 165 ευρώ τον μήνα.

4. Αύξηση κατά 15 ευρώ του επιδόματος ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είναι έγγαμοι ή έχουν και παιδιά. Πρόκειται για ειδικό επίδομα που το λαμβάνουν 112.000 δικαιούχοι. Το εν λόγω επίδομα αναπροσαρμόζεται από 55 ευρώ σε 70 ευρώ για τους έγγαμους χωρίς τέκνα και από 115 ευρώ σε 130 ευρώ για τους έγγαμους με τέκνα.

5. Αύξηση κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου. Το επίδομα παραμεθορίου αυξάνεται από 100 στα 130 ευρώ και αφορά 21.200 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

6. Αύξηση της χιλιομετρικής αποζημίωσης των υπηρετούντων στις Ε.Δ. και τα Σ.Α. από τα 0,15 ευρώ στα 0,20 ευρώ (κατά 33%) για μετακινήσεις που αφορούν υπηρεσιακές ανάγκες. Επιπλέον, αναπροσαρμόζονται οι δαπάνες διανυκτέρευσης στο εσωτερικό από 25% έως 33%, καθώς και στο εξωτερικό κατά 10%.

Παράδειγμα

Αντισυνταγματάρχης του Στρατού Ξηράς με δύο παιδιά θα δει 70 ευρώ τον μήνα αύξηση βασικού μισθού και επιπλέον 50 ευρώ αύξηση της οικογενειακής παροχής για τα δύο τέκνα. Επιπλέον, θα δει αύξηση 15 ευρώ τον μήνα στο επίδομα ιδιαίτερων συνθηκών εργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και αύξηση 12 ευρώ τον μήνα λόγω της αύξησης του επιδόματος θέσεως ευθύνης. Η συνολική μηνιαία αύξηση των μικτών αποδοχών του θα φθάσει τα 147 ευρώ. Αν ο συγκεκριμένος αξιωματικός υπηρετεί στην παραμεθόριο, τότε έχει επιπλέον μηνιαίο όφελος της τάξεως των 30 ευρώ, λόγω της αύξησης κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου. Το συνολικό ετήσιο όφελος από όλες τις αυξήσεις θα είναι 2.124 ευρώ μικτά ή 1.316 ευρώ καθαρά.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΟΛΟΙ ΟΙ ΝΕΟΙ ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ, ΤΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΩΝ (ποσά σε ευρώ ανάλογα με την κατηγορία, τον βαθμό και τα έτη υπηρεσίας) - ΚΑΤΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Α, Β, Γ, Δ

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Μια απλή παρατήρηση: Το ΓΕΕΘΑ είχε αναγγείλει την επεξεργασία νέου μισθολογίου. Εδώ βλέπουμε απλώς την αύξηση σε κάποια ποσοστά, του βασικού μισθού και κάποιον επιδομάτων. Οι αδικίες και οι στρεβλώσεις παραμένουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΣ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΕΙ ΤΟ ΥΠ.ΟΙΚ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΕΕΘΑ

      Διαγραφή
  2. Άρα μας περιπαίζουν κανονικά. Οι αυξήσεις είναι περίπου 6-6,5% και ο πληθωρισμός τα τελευταία 3 χρόνια αθροιστικά 26%. Αλλά τι να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λεφτά υπάρχουν...... σανό υπάρχει ρε ποιόν κοροϊδευετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα οδοιπορικά έξοδα δεν αφορούν τις ένοπλες Δυνάμεις..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γίναμε δημόσιοι υπάλληλοι... Αλλαγή τώρα.. γιατί κάποιος να πάει ΕΔ? ΑΣΕΠ τώρα... Και άντε γεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σωστά, έδωσες εξετάσεις;

      Διαγραφή
    2. Ως τώρα δεν το είχα κάνει.. δυστυχώς.. τώρα όμως η κατάσταση δεν πάει άλλο.. μισθός δημοσίου υπαλλήλου και υποχρεώσεις ενόπλων δυνάμεων δεν συνάδουν..

      Διαγραφή
    3. Έδωσα και είμαι επιτυχών.

      Διαγραφή
    4. Ένστολος με ΠτυχίαΤρίτη, Ιουλίου 18, 2023 4:31:00 μ.μ.

      Συμφωνώ και να συμπληρώσω ότι άμεσα θα πρέπει να εφαρμοστεί η κινητικότητα όπως και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα...Από την στιγμή που μας αντιμετωπίζουν ως δημοσίους υπαλλήλους, με κατ' επίφαση ειδικά μισθολόγια, και αποδοχές με βάση τα επίσημα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών όπου βρισκόμαστε στην προτελευταία θέση των αμοιβών, είναι επιτακτική ανάγκη και υποχρέωση με βάση τα προσοντα του κάθε ενός από εμάς να μπορούμε να διεκδικήσουμε θέσεις στον ευρύτερο δημόσιο τομέα...

      Διαγραφή
  6. ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΕΘΑ Κ ΤΟ ΓΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ ΕΙΠΑΜΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δηλαδή αυτό θα είναι το νέο μισθολόγιο που τόσο πολύ προβάλαμε προεκλογικά ! Αν είναι έτσι τότε τελικά μας δούλεψαν μια χαρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό είναι, στο είδη υπάρχον ελάχιστες αυξήσεις για γέλια.....

      Διαγραφή
  9. Κύριοι εκεί στην Κυβερνηση στο ΓΕΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ γενικά σε όλα τα Σώματα Ασφαλείας θα σας πω το εξής. Με αυτούς τους μισθούς, αυτή την ακρίβεια και αυτές τις εργασιακές συνθήκες, με μαθηματικη ακρίβεια θα διαλυθούν τα πάντα. Αν δεν δώσετε αυξήσεις και όχι ψίχουλα όπως αυτά που φαίνεται ότι πάτε να δωσετε, τότε αφενός θα επέλθει αναπόφευκτα η διάλυση, αφετέρου στην συνέχεια και διπλές αυξήσεις να δώσετε η ζημιά θα έχει γίνει και δεν πρόκειται να δουλέψει τίποτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το υπουργειο οικονομικων εκανε τους στρατιωτικους παιδια ενος κατωτερου Θεου και γι αυτο ΠΟΤΕ δεν θα αμοιβονται κανονικα οπως ολοι οι υπολοιποι δημοσιοι υπαλληλοι.Οσο αφορα την εκαστοτε φυσικη ηγεσια του Στρατου ξερει πως αν χτυπησει το χερι στο τραπεζι...καταργειται.

      Διαγραφή
  10. ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΚΟ ΚΑΘΑΡΟ...ΟΙ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟΙ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ. ΞΕΡΩ ΕΝΑΝ ΧΑΜΗΛΟΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ ΜΟΝΙΜΟΣ - ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΓΑΡ - ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ ΔΩΡΕΑΝ ΥΠΕΡΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΥΧΤΕΡΙΝΕΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΡΑΜΕΘΟΡΙΟΥ ΚΙ Ο ΣΠΙΤΟΝΟΙΚΟΚΥΡΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ ΤΟΥ ΖΗΤΑΕΙ ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ 150 ΕΥΡΩ....ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΘΗΣΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι στρατιωτικοι ποτε δεν θα αμοιβονται κανονικα οπως οι υπολοιποι δημοσιοι υπαλληλοι.Πολλες οι παραιτησεις οσων ηθελαν να ξεφυγουν απο την απληρωτη εργασια και τον νομαδικο βιο...καμια παραιτηση στρατιωιτκης κεφαλης επειδη δεν αντεξε να αδικουνται μισθολογικα οι κατωτεροι της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα επιβίωσης πλέον. Παραιτουνται σωρηδόν ακόμα και Αξιωματικοι της πολεμικής αεροπορίας, του πολεμικού ναυτικού, γιατροί, του οικονομικού και άλλα σπουδαγμενα μυαλά. Φεύγουν για άλλες πατρίδες. Σε λίγο δεν θα μας μείνει κανένας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι κρατήσεις τι κάνουν δεν μας είπατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Τα στελέχη του Π.Ν ,της Π.Α ,οι γιατροί,οι οικονομικοί, καλά κάνουν και παραιτούνται γιατί μπορούν άνετα να βρουν πολύ καλύτερη εργασία στον ιδιωτικό τομέα.Τα στελέχη του Σ.Ξ τι να κάνουν που έχουν εγκλωβιστεί σε αυτή τη σκ... δουλειά και έξω είναι ανίκανοι ακόμη και να αδειάζουν τα καλαθάκια σε εταιρείες του ιδιωτικού τομέα. Επαναφορά της 25 ετιας αμέσως ο κόσμος δεν μπορεί άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Στην προεκλογικη αρχη...πηγες ανεφεραν αυξησεις 25% μετα για να γινουν πιο πιστευτες κατεβηκαν στο 15% κι ελεγαν ποσο νοιαζεται για μας η φυσικη μας ηγεσια κι ο πρωθυπουργος τις διεψευσε με ενα...κατηγορηματικο 10% που τελικα ηταν ενα μονοψηφιο ποσοστο της πλακας και σιγα μην μας κρατουσε και μετεκλογικο....χαρακτηρα.Ετσι κανει κι ο πατερας μου στο χωριο που περιποιειται μονο το κοπαδι του και πεταει οτι εχει για πεταμα στα σκυλια που χωρις αυτα οι λυκοι θα τον ειχαν κανει ...γεωργο.Απο σκυλια αλλο τιποτα σου λεει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟ. ΙΣΩΣ ΝΕΟ ΦΤΩΧΟΛΟΓΙΟ ΝΑ ΝΑΙ ΟΡΘΟΤΕΡΟΣ ΟΡΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ, ΓΙΑ 20 ΑΝΤΕ 30 ΕΥΡΩ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗ ΚΑΛΥΤΕΡΗ.ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Για άλλη μια φορά οι κυβερνώντες αντιμετωπίζουν τους στρατιωτικούς ως μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Προπαγάνδα, καθαρή προπαγάνδα: Μου βάζει ως παράδειγμα έγγαμο Αντισυνταγματάρχη με 2 παιδιά.
    Γιατί δεν βάζει ως παράδειγμα άγαμο ΕΜΘ Λοχία, να μας πει τι ΚΑΘΑΡΗ αύξηση θα δει σε ετήσια βάση.
    Άρε ξύλο που θέλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ...ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΝΕΩΤΕΡΑΣ ...ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΚΟΣ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ...ΕΦΥΓΑ ΚΑΛΗ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΟΥ....ΜΕΤΑ ΑΠΟ 28 ΕΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΙΜΗΣ ΑΥΤΗΣ, ΝΑΙ...ΝΑΙ 58 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΤΗ ΚΑΤΙ ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ 35 ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΝ,ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΝΑ ΖΗΣΩ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ, ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΘΕΛΩ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ, ΣΕ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ(ΠΟΥ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΕΓΩ ΚΑΙ Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ)..... ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΚΛΠ...ΚΑΙ ΞΑΦΝΙΚΑ ΑΠΟ 2011 ΑΡΧΙΣΕ Η ΚΑΤΗΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΒΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΠΟΥ??????? ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΟΥΛΕΨΕΙ..ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΜΟΝ ΜΗΝ ΕΙΔΑΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 12 ΧΡΟΝΙΑ..ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΤΣΟΚΟΜΕΝΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΜΤΣ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΣ.. ΝΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΑ, ΗΛΠΙΖΑ ΚΑΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΙΣ ΗΔΗ ΠΕΤΣΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΜΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ (Ε.Ε. & Ε.Α.) ...ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΛΕΙΕ ΑΚΟΥ ΤΙ ΛΕΙ ... 70 ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΑΝΘΥΠΟΛΟΧΑΓΟ ΜΕΙΚΤΑ ΚΑΙ 715 ΣΤΟΝ ΑΓΕΕΘΑ...ΚΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ...ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΙΟ ΛΙΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΑΥΞΗΣΗ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΙ ΨΙΛΑ...ΑΥΤΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΛΗΘΕΙΑ... ΣΕ ΤΟΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ.ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΑΝΘΥΕΙΓΕΙΝΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΑΡΥ ΤΟΥΣ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΣΤΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ...ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πόσο γουστάρω να βασανίζεται αυτός ο λαός που δε νοιάζεται για τίποτα παρά μόνο για το βύσμα του και την καλοπέραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε κακόμοιρος του υπεθα δώστε τα 3
    4 περισσότερα μερίσματα που χρωστάτε από το Μάρτιο κακόμοιροι και μετά μιλάτε για αυξήσεις. Αλλά καλά κάνετε βρήκατε και τα κανετε
    Δεν φταίτε εσείς το 42 τακατο φταιει

    ΑπάντησηΔιαγραφή