Eθνική Άμυνα: Tο ξίφος, οι τριήρεις και η δεξίωση όταν φεύγει ο υπουργός

Eθνική Άμυνα: Tο ξίφος, οι τριήρεις και η δεξίωση όταν φεύγει ο υπουργός

ΦΩΤΟ: Παράδοση – παραλαβή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από τον υπηρεσιακό υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή στον υπουργό Νίκο Δένδια, στην Αθήνα, στις 27 Ιουνίου 2023

Με το που άλλαξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και ήρθε στο υπουργείο ο Νίκος Δένδιας, τον περίμενε ένα… ξίφος

Δεν νομίζω ότι υπάρχει πιο εντυπωσιακή τελετή παράδοσης- παραλαβής από αυτήν που γίνεται κάθε φορά που αλλάζει ο υπουργός στο Εθνικής Αμύνης. Έστω κι αν ο υπουργός που αποχωρεί είναι υπηρεσιακός. Τελετή με δώρα, με ταρατατζούμ και με δεξιώσεις μας πληροφορεί ο ΒΗΜΑτοδότης

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά: Με το που άλλαξε ο υπουργός και ήρθε στο υπουργείο ο Νίκος Δένδιας, τον περίμενε ένα… ξίφος. Ήταν το δώρο που έδωσε στον απερχόμενο υπουργό Αλκιβιάδη Στεφανή. Εν συνεχεία υπήρχαν και άλλα δώρα προς τον κ. Στεφανή, ήτοι αντίγραφα αρχαίων τριήρεων, θυρεούς και πλακέτες.

Εν συνεχεία, εξακολουθεί ο ΒΗΜΑτοδότης, αφού έγιναν και οι δηλώσεις με τον κ. Δένδια να λέει ότι είναι συνταγματική υποχρέωση η προάσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, ο νέος υπουργός και ο απερχόμενος υπουργός, οι δύο υφυπουργοί, ο Α/ΓΕΕΘΑ και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, πήγαν στο Δώμα, όπου υπήρχε μια μικρή δεξίωση (με κρασάκι και finger food) και σε πιο χαλαρή διάθεση οι δύο υπουργοί μίλησαν για αρκετή ώρα.

Δημοσίευση σχολίου

16 Σχόλια

  1. Κύριοι Υπουργοί. Καλά όλα αυτά και μπράβο. Με τις μεταθεσεις μας τι σκοπό έχετε. Θα τις ανακοινώσουν κάποια στιγμή τα επιτελεία μας ή όχι?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μη βιάζεστε παιδιά απλά κάποιες 100αδες οικογένειες με μικρά παιδιά περιμένουν πότε θα δεησετε να υπογράψετε τις μεταθέσεις. Με το πάσο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας αξιωματικός ποτέ δεν καταφέρνει να γίνει αμιγής πολιτικός.Καλή και ευπρόσδεκτη η προσπάθεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εμείς όταν αποστρατευτηκαμε μετά από 30 χρόνια ευδοκιμης υπηρεσίας, σκληρής δουλειάς, υπηρετησης στα σύνορα και προσφοράς στον Ελληνικό Στρατό , δεν μας έδωσε η υπηρεσία ούτε μια πλακέτα για ενθύμιο, ούτε μια δεξίωση με πορτοκαλάδα.Φυγαμε σαν κυνηγημένοι.Ετσι είναι αν δεν είσαι από παραγωγική σχολή αξιωματικών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κύκλος του έκλεισε, τώρα θα ζει με το πρωτόκολλο και την προσπάθεια απεξάρτησης. Χρειάζεται χρόνο για να συνέλθει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Από πληροφορίες..οι μεταθέσεις πάνε πίσω...λόγω ημετερων που πρέπει να βολευτουν......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κύριοι τελευταία μέρα του Ιουνίου σήμερα. Ήθελα να ήξερα τόσο αδιαφορία για το προσωπικό που είναι υπό τις διαταγές σας? Ποτε κύριοι θα ανακοινώσετε τις μεταθεσεις? Ποτε θα μας γίνουν γνωστές? Ποτε θα γράψουμε τα παιδιά μας στα νέα τους σχολεία? Ποτε θα ψάξουμε να βρούμε σπίτια που πήγαν τα ενοίκια όλα στο θεο και θέλουν τρεις προκαταβολής ενοικίων συν το ενοίκιο που τρέχει? Από που θα τα βρούμε τελευταία στιγμή? Ποτε θα προλάβουμε να κάνουμε έστω αίτηση για οικονομική προκαταβολή της μετάθεσης μας? Ποτε θα βρουν η θα ψάξουν οι συζηγοι μας νέες δουλειές η θα κάνουν τις αντίστοιχες ενεργειες για μετάταξή τους? Ποτε αν κάποιος δικαιούται να μένει σε ΣΟΜΥ η ΣΟΑ να στείλει τα απαραίτητα έγγραφα? Ποτε θα συνεδριάζουν οι επιτροπές στέγασης? Ποτε θα κοινοποιηθεί αν μπαίνουν η όχι? Μέχρι τότε υπόψη δεν μπορείς να κλείσεις και σπίτι και να περίμενεις ενδεχόμενη στέγαση σου. Πότε αφού στεγαστείς αν στεγαστείς σε ΣΟΜΥ η ΣΟΑ να συνδέσεις φως νερό τηλέφωνο ίντερνετ? Ποτε θα προλάβεις να συμμαζέψεις το σπίτι που θα μπεις? Ποτε θα ψάξεις και θα κλείσεις τιμή για φορτηγό μεταφοράς οικοσκευής? Με τι τιμή που επίσης πήγε στον Θεό? Ποτε θα κλείσεις οικονομικά εισητηρια καλοκαίριατικά που πλέον οι τιμές τους είναι απλησιαστες? Ποτε θα βρεις επίσης εισητηριου για το ιχ όχημα σου? Πραγματικα είστε απίστευτοι. Να σας πω εγώ λοιπόν πότε. Ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επιτέλους.......Οι Λοχαγοι ΣΜΥ τάξεων 93 και 94 ΑΠΑΙΤΟΎΝ άμεσα την προβλεπόμενη διαταγή προαγωγής τους εδώ και 6 μήνες. Παντελής αδιαφορία του ΓΕΣ/Β1. Κύριοι Υπουργοί της κυβέρνησης γνωρίζετε ότι οι αντίστοιχοι νεότεροι μας αντίστοιχοι Λοχαγοι σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό έχουν ήδη προαχθεί εδώ και μήνες??? Γνωρίζετε την αδιαφορία του ΓΕΣ/Β1 για τις δικές μας προβλέπομενες και νόμιμες προαγωγές που είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΈΝΟΙ να εκτελέσουν? Γνωρίζετε ότι κάθε μήνα εκτελούμε υπηρεσίες που δεν θα εκτελουσαμε αν είχαμε προαχθεί τόσο ποσοτικά όσο και σε αντίστοιχες θέσεις που ΔΕΝ προβλέπονται? Γνωρίζετε ότι κάθε μήνα χάνουμε άνω των 100 ευρώ που ΔΕΝ μας περισσεύουν και άσχετα αν κάποτε τα πάρουμε αν τα πάρουμε αναδρομικά. Γενικά γνωρίζεται ότι η μη προαγωγή μας είναι καθαρά ευθύνη για την μη εκτέλεση της του ΓΕΣ/Β1?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σταμάτα να γράφεις ρε

      Διαγραφή
    2. Χαχαχ πάλι ο αναφορακιας εμφανίστηκε. Την καμπουριτσα του να βολέψει και ας τρώει και πέτρες

      Διαγραφή
  9. Καλύτερα να κλείσει το μαγαζάκι, γιατί με τη μεγάλη χαρά μερικών δε αντίθεση.με τη μεγάλη πικρία και αγωνία των πολύ περισσότερων,δεν υπάρχει αποτέλεσμα,και συν τοις άλλοις όλο αυτό να λειτουργεί παράτυπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άιντε τώρα,τσαγάκι στη λέσχη,και παράπονα γιατί δεν τον χαιρέτισαν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οι μεταθεσεις θα αργήσουν και από πληροφορίες πάνε για μετά τις 10 Ιουλίου. Καλά κρασιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τα εμθ πάντως.αυτομάτως μετατρέπονται σε όργανα εργασίας(!!!): -'πολυεργαλεία' με αυτή την κυβέρνηση.Ειν' η μόνη που εκπλήρωσε το όνειρο τους να τους κάνει κανονικούς σξκους,ειδάλλως θα είναι και αχάριστοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Φρουρά κατηγορία Ι που υπηρετώ ρητά αναφέρει το ανωτέρω 2ετη θητεία!ακόμα περιμένω σαν τον ααα εκπρθεσμα και φυσικά η απρόσωπη και αναξιοκρατικη υπηρεσία να εκτίθεται στο πρόσωπο μου αηδιασμένα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Φρουρά αααααα Φρουραααααααααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή