ΥΠΕΘΑ: Διευκρινίσεις για εφαρμογή ευεργετικών μέτρων–διοικητικών διευκολύνσεων για το προσωπικό ΕΔ

ΥΠΕΘΑ: Διευκρινίσεις για εφαρμογή ευεργετικών μέτρων–διοικητικών διευκολύνσεων για το προσωπικό ΕΔ

Από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1. Στις 10 Μαΐου 2023 δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (Β΄ 3267) η υπ’ αρ. Φ.454/11/229946/Σ.3662/10-05-2023 απόφαση, που αφορά σε ευεργετικά μέτρα και διοικητικές διευκολύνσεις για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, αντικαθιστώντας την αντίστοιχη προϊσχύσασα υπ΄ αρ. Φ.400/32/82424/Σ.343/27-05-2011 απόφαση ΥΕΘΑ (Β΄1139). Μεταξύ άλλων, με την ισχύουσα απόφαση:

Παύει να υπόκειται πλέον σε χρονικό περιορισμό η δυνατότητα στέγασης των στελεχών με σύζυγο ή τέκνο ΑμεΑ σε οικήματα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Προστέθηκε ως προϋπόθεση στον ορισμό των ΑμεΑ, πέραν του ποσοστού αναπηρίας τουλάχιστον 67%, και η ανικανότητα για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα ή εργασία, όσον αφορά στα ενήλικα άτομα.

2. Από την έναρξη ισχύος της νέας απόφασης, το ΥΠΕΘΑ έχει λάβει αριθμό επιστολών από στελέχη και μέλη των οικογενειών τους, με τις οποίες εκφράζονται προβληματισμοί για το εάν η ως άνω προσθήκη περιορίζει τελικώς τη δυνατότητα υπαγωγής των στελεχών στα ευεργετικά μέτρα.

3. Την παρούσα χρονική περίοδο, το ΥΠΕΘΑ εξετάζει τις επίμαχες διατάξεις, ούτως ώστε να δοθούν οι αναγκαίες οδηγίες επί της διευκρινιστικής διαταγής που αναμένεται να εκδοθεί. Σε καμία περίπτωση πάντως, δεν θα ισχύσει κάτι που θα μειώνει ή θα περιορίζει τα ευεργετήματα.

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Δεν θέλουμε άλλα ευεργετικά μέτρα!!!!Είμαστε η μόνη υπηρεσία που παίρνουμε τέτοια μέτρα και είμαστε 100 χρόνια πίσω από τις άλλες που δεν παίρνουν!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε τα μανίκια δεν μπορούμε να ανεβάσουμε. Κατάντια από άχρηστους και ανίκανους ανθρώπους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στα σοα θα μπει κανένας άλλος...;όλα πιασμένα είναι...ημαρτον...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν δεν έχεις γαλάζιο αίμα, η μόνη πιθανότητα να σε βάλουν θα ναι για να κάνεις τον διαχειριστή σοα, σου, σοεποπ και βάλε δλδ τις αγγαρείες τους. Υπηρέτης τους και έξω. Αν έχεις γαλάζιο αίμα από υπολοχαγός και έως το τέλος θα σαι με την ατζέντα και θα διατάζεις.

      Διαγραφή
  4. Εχει γούστο να ζητήσουν από 75+χρονο ΑΜΕΑ να ζητήσουν βεβαίωση για ανικανότητα εργασίας. Ικανούς τους έχω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ενα ατομο με 67% αναπηρια με βαρια ψυχοφαρμακα ειναι δυνατον να μπορει να εργαστει?που ολη μερα ειναι ναρκομενο απο τα φαρμακα .Εχει ικανοτητα για εργασια?????και Λεει η αποφαση ΚΕΠΑχρονια ψυχικη παθηση που ταυτοχρονα επιφερουν περιορισμενες δυνατοτητεςγια επαγγελματικη απασχοληση με συνολικο Ποσοστο αναπηριας τουλαχιστον 50% ?????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή