Οι Έλληνες Στρατιωτικοί είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Οι Έλληνες Στρατιωτικοί είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ

Οι Έλληνες Στρατιωτικοί είναι οι πιο κακοπληρωμένοι - Πιο πολλά παίρνουν Αλβανοί και Βούλγαροι - Λαμβάνουν τη μικρότερη αποζημίωση απ' όλους τους συναδέλφους των συμμαχικών χωρών που συμμετέχουν στον σχηματισμό NATO eVA BG BGR

ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 21/06/2023 - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Σε δυσμενή θέση, τη χειρότερη από όλους τούς συναδέλφους τους στις συμμαχικές χώρες, σε ό,τι αφορά την οικονομική αποζημίωση βρίσκονται τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετέχουν στον νατοϊκό σχηματισμό μάχης ενισχυμένης δραστηριότητας επαγρύπνησης στη Βουλγαρία, τον αποκαλούμενο NATO eVA BG BGR (Enhanced Vigilance Activity Battlegroup Bulgaria).

Ο εν λόγω σχηματισμός μάχης, επιπέδου ενισχυμένου τάγματος, είναι ένας από τους επιπλέον τέσσερις που η Συμμαχία αποφάσισε να αναπτύξει για την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγάς της μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Συγκεκριμένα, η ημερήσια οικονομική αποζημίωση που καταβάλλεται στα στελέχη, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσης, ανέρχεται σε 50 ευρώ (42 ευρώ αφαιρουμένων και φορολογίας), αποτελώντας τη χαμηλότερη που καταβάλλεται από όλες τις χώρες που συμμετέχουν με δυνάμεις στον σχηματισμό.

Συγκεκριμένα στο NATO eVA BG BGR συμμετέχουν, ακόμη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Σκόπια, Βουλγαρία και Ιταλία, με χαμηλότερη αποζημίωση τα 69 ευρώ, άνευ κρατήσεων και φορολογίας, καθώς και η Ρουμανία, η οποία καταβάλλει στα στελέχη της ελάχιστη ημερήσια αποζημίωση, που ανέρχεται σε 120 ευρώ άνευ κρατήσεων και φορολογίας.

Αξιοπερίεργο είναι, επίσης, ότι η συμμετοχή στον σχηματισμό NATO eVA BG BGR εξαιρέθηκε από την προσαύξηση που πρόσφατα καθορίστηκε για όλες τις αποστολές - ειδικές αποστολές εκτός της Περιοχής Ευθύνης του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

Και αυτό παρά το γεγονός ότι η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στον σχηματισμό NATO eVA BG BGR εγκρίθηκε με απόφαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας (ΚΥΣΕΑ) στις 11 Μαΐου 2022, αρχικά με διάρκεια ανάπτυξης μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2022 και με δυνατότητα παράτασης εφόσον αποφασιστεί η χρονική επέκταση της αποστολής.

Στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, με έμφαση τονιζόταν ότι «η συμμετοχή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο NATO eVA BG BGR αποσκοπεί στην ενεργό συμμετοχή τούς στην ενίσχυση της αμυντικής διάταξης, της συνοχής και της αποτρεπτικής ικανότητας της Συμμαχίας, καθώς και στην προβολή των δυνατοτήτων τους σε διασυμμαχικό πλαίσιο, ενισχύοντας τον ρόλο της Ελλάδας ως παράγοντα ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή και πέραν αυτής».

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2022 αναχώρησε για το Νόβο Σέλο της Βουλγαρίας, για να ενταχθεί στο NATO eVA BG BGR, μια διμοιρία αντιαρματικών (Α-Τ) και επιτελείς της εδρεύουσας στο Πολύκαστρο 33 Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας (Μ/Κ ΤΑΞ) -«Σύνταγμα Κυδωνιών».

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

 1. Απαπαπαπα....
  4 μέρες πριν τις εκλογές...
  Τι πραγματα είναι αυτά;;;;
  Ρώτησαν τα Γκόλντεν Μπόις του Σκυλακάκη και του Στουρνάρα;;;
  Η απαλλαγή σας και πολύ σας είναι.
  Μου θέλετε και αυξήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Απαπαπαπα....
  4 μέρες πριν τις εκλογές...
  Τι πραγματα είναι αυτά;;;;
  Ρώτησαν τα Γκόλντεν Μπόις του Σκυλακάκη και του Στουρνάρα;;;
  Η απαλλαγή σας και πολύ σας είναι.
  Μου θέλετε και αυξήσεις...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Βρε η φωτογραφία να βγαίνει και ποιος κοιτάζει την αποζημίωση του προσωπικού.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Όχι μόνο για τις ασκήσεις του ΝΑΤΟ αλλά και γενικότερα. Παίρνουμε περίπου τον ίδιο μισθό με τον Βούλγαρο αλλά με κόστος ζωής διπλάσιο.Δεν συζητάω για τους μισθούς Ιταλών, Ισπανών και γενικότερα ΒορειοΕυρωπαιων. Τέρμα πρέπει να καταλάβουμε ότι δεν έχουμε ηγεσία...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Κουλισταν και ας τρωγωμεν και πέτρες. 61% να δώσετε μεθαύριο ενστολα προβατάκι μου

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Ένας ξερός μισθός και αυτός φυσικά δεν φτάνει ούτε για 15 μέρες. Αν σου συμβεί οποιοδήποτε εκτακτο γεγονός, μια ζημιά η κάτι άλλο που θα χρειαστεί να ξοδέψεις χρήματα απλά έρχεται η καστροφη σου. Πολύ απλά δεν τους καίγεται καρφί αν θα επιβιώσεις η όχι. Μην ξεχάσετε 25 Ιουνίου να ψηφίσετε αυτούς που σας κατέστρεψαν τις ζωές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Δεν γνωρίζουμε εάν είναι όλα έτσι, αλλά κάποιοι κουτσομποληδες λένε, ότι ενώ η ντόπια μπανανία μας δίνει σταθερά 2.2% κάθε χρόνο παγκουί στο ΝΑΤΟ (ισολογισμοί ΝΑΤΟ στο διαδίκτυο) μεθερμηνευόμενο πάλι λένε κάποιοι άλλοι, περίπου 6.000.000.000 (δις €) ανά έτος τα τελευταία 10 έτη, περίπου, δηλαδή τεράστιο κόστος για την ντόπια μπανανία. Εντούτοις οι περίφημοι "μπαταχτσίδες" που στόλισε και ο Τραμπ (ψάξε διαδίκτυο να βρεις ποιοι είναι με μέσο όρο από 1,2 έως 1,56% και αυτά όχι αμέσως) και δεν μιλάμε και για κάποιους πρώην ανατολικούς που "πληρώνουν" δήθεν με παροχή εγκαταστάσεων και υπηρεσιών, λέμε τώρα. Δηλαδή εμείς οι πτωχευμένοι πληρώνουμε τα μιστά των "μπαταχτσίδων", αλλά και των πρώην ανατολικών και άλλων "φουκαράδων" ενώ μπορούμε να "γεμίσουμε" τα επιτελεία του ΝΑΤΟ τριπλάσιο αριθμό στελεχών άνετα και να έχουμε λόγο και παρουσία και όχι για την "λάντζα" και "σκάντζα βάρδια" στα έμπεδα των πρώην σοβιέτ, που μας στραβομουτσουνιάζουν κιόλας και δεν μας πολυγουστάρουν λόγω χαρακτήρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Ο Ελληνας στρατιωιτκος ειναι και θα ειναι ταπεινος και καταφρονεμενος που πολλες φορες κανει και φιλοτιμους ρεφενεδες και δουλευει και με πατεντες και αν χρειαστει θα θυσιαστει για την πατριδα μας ΔΙΟΤΙ ειναι και θα ειναι φιλοτιμος στρατιωτης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή