Έγγραφο ΓΕΣ για τη Διενέργεια των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 25 Ιουνίου 2023 (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Έγγραφο ΓΕΣ για τη Διενέργεια των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 25 Ιουνίου 2023 (ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ)

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε.Ξ. δημοσιοποίησε το παρακάτω έγγραφο του ΓΕΣ σχετικά με τη Διενέργεια των Γενικών Βουλευτικών Εκλογών της 25 Ιουνίου 2023

Ειδικότερα:

1. Σας γνωρίζουμε ότι έχει εκδοθεί η (ε) σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών, που αφορά στις πληροφορίες και οδηγίες για τη διενέργεια των γενικών βουλευτικών εκλογών της 25 Ιουν 23, εντός Επικράτειας και είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr), καθώς και στον ιστότοπο του προγράμματος διαύγεια (ΑΔΑ: ΨΞΠΒ46ΜΤΛ6-ΝΞΧ).

2. Ειδικότερα, το περιεχόμενο της σχετικής εγκυκλίου, χωρίζεται σε τρία μέρη:

α. Στο πρώτο μέρος, περιέχονται πληροφορίες για την ημερομηνία διενέργειας των εκλογών, τον αριθμό των βουλευτών που εκλέγονται σε κάθε περιφέρεια, την κτήση του δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, την υποβολή των υποψηφιοτήτων και την ανακήρυξη των υποψηφίων βουλευτών.

β. Στο δεύτερο μέρος, περιγράφονται οι αρμοδιότητες και οι ενέργειες των κρατικών υπηρεσιών και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αμέσως μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, μέχρι την προηγούμενη ημέρα της ψηφοφορίας.

γ. Το τρίτο μέρος, αναφέρεται στα ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν κατά την ημέρα της ψηφοφορίας, ενώ αναλύεται και ο τρόπος ψηφοφορίας, εξαγωγής και ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Το έγγραφο ΓΕΣ:

Κλικ για μεγέθυνση:

Η σχετική εγκύκλιος του ΥΠΕΣ με ΑΔΑ: ΨΞΠΒ46ΜΤΛ6-ΝΞΧ:

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ωραίες οι διαταγές σας αλλά το ερώτημα παραμένει. ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ? ΕΝΤΟΣ 2023 Η ΑΝ ΓΊΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2024?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΠΙΣΗΣ , ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟ ΗΔΗ ΣΕ ΓΟΥΡΛΟΜΑΤΗ (ΚΑΤΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΟΜΟΡΦΑ) ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΔΓΗ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή