Τελετή Ορκωμοσίας 177 Ανθυπολοχαγών Τάξης 2023 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Τελετή Ορκωμοσίας 177 Ανθυπολοχαγών Τάξης 2023 (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023, πραγματοποιήθηκε στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, στη Βάρη Αττικής, η τελετή αποφοίτησης και ορκωμοσίας των νέων Ανθυπολοχαγών Τάξεως 2023 «Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας», παρουσία της Αυτού Εξοχότητος της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η οποία και επέδωσε τα ξίφη στους ορκισθέντες.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης κ. Γρηγόριος Κωνσταντέλλος, ο Μητροπολίτης Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης & Βάρης κ.κ. Αντώνιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Αθανάσιος Αυγερινός ως εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής, Πρέσβεις ξένων κρατών, ο Αρχηγός του ΓΕΣ Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΦ, μέλη του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ο Εισαγγελέας του Αναθεωρητικού Δικαστηρίου Αναθεωρητής Α΄ Χαράλαμπος Καρυπίδης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ, ο Α' Υπαρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Αλέξανδρος Τσελίκης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, ο Υπαρχηγός Π.Σ. Αντιστράτηγος Π.Σ Μάριος Αποστολίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού Π.Σ και ο Υπαρχηγός ΓΕΑ Υποπτέραρχος (Ι) Αντώνιος Πανίδης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ.

Παρευρέθηκαν επίσης, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΣ, εκπρόσωποι Πολιτικών Κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Ακόλουθοι Άμυνας, εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, απόγονοι του ήρωα της Τάξης 2023 «Υπίλαρχος Αντώνιος Καράμπελας», καθώς και συγγενείς των νέων Ανθυπολοχαγών.

Συνολικά ορκίστηκαν 177 Ανθυπολοχαγοί, εκ των οποίων 146 από την Ελλάδα, 25 από την Κύπρο, 1 από την Αλβανία, 1 από την Αρμενία, 2 από την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, 1 από τη Μολδαβία και 1 από την Σενεγάλη.

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Σε δύο χρόνια θα κλαίνε με μαύρο δάκρυ..... ειδικά αυτοί που θα πάνε στα νησιά....Θα βλέπουν όλο το κόσμο να κάνει ζωαρα και αυτοί θα μετράνε τα ευρώ αν τους βγαίνουν να πάρουν κάνα πιτογυρο

    ΑπάντησηΔιαγραφή