Xαϊδάρι: Το ΓEΣ χτίζει μέσα στα Στρατόπεδα ένα ολόκληρο οικισμό για λογαριασμό Στρατιωτικών και Oικογενειών τους

ΦΩΤΟ: Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 - Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΣ στα Στρατόπεδα «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ Α΄ και Β΄» - Πηγή: ΓΕΣ

«Στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου κατασκευάζεται ένας οικισμός που “δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις περιβόητες Αμερικανικές βάσεις (American Camps), οι οποίες είμαι μια μικρή ασφαλής πολιτεία μέσα σε μια μεγάλη πόλη»

Η προχτεσινή μας είδηση, για την επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ στα μέσα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου ίσως ξένισε κάποιους, που σχολίασαν «τι είδους είδηση είναι αυτή». Να όμως που είναι «ειδησάρα» και μάλιστα προδιαγράφει σε κάποιο βαθμό το μέλλον του Χαϊδαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του kranosgr.com, το ΓΕΣ χτίζει μέσα στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου ένα ολόκληρο οικισμό για λογαριασμό στρατιωτικών και των οικογενειών τους. Αυτά τα έργα επιθεώρησε στις 24 Μαΐου ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Άγγελος Χουδελούδης.

Άρχισε ήδη να μετατρέπεται σε υπερσύγχρονο πολυχώρο, διαμονής, ψυχαγωγίας, άθλησης, προς όφελος των δικαιούχων στελεχών.

Τα έργα ξεκίνησαν να υλοποιούνται από την ΑΣΔΥΣ, με πρωτοβουλία του Αρχηγού ΓΕΣ, ο οποίος από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του έχει ξεκινήσει να εφαρμόζει ένα κοινωνικό πρόγραμμα για τους υφισταμένους του στρατιωτικούς, όπου ανάμεσα στα πολλά που γίνονται και θα γίνουν ακόμη, όπως η δημιουργία και επιπλέον χώρων παραθερισμού για τους Επαγγελματίες Οπλίτες, η αναβάθμιση των στρατιωτικών εκμεταλλεύσεων (ΚΑΑΥ- ΛΑΦ), συμπεριλαμβάνεται και ο πρώτος «χακί» πολυχώρος.

Σύμφωνα πάντα με το kranosgr.com, στα πρότυπα του Ολυμπιακού Χωριού για τη στέγαση, του Ιδρύματος Πολιτισμού «Σταύρος Νιάρχος» για τη διασκέδαση και ξεπερνώντας ακόμη και τις περιβόητες «Αμερικανικές βάσεις», στο πρώην στρατόπεδο του ΚΕΒΟΠ, θα υπάρχουν νέα ΣΟΑ – ΣΟΜΥ-ΣΟΕΠΟΠ, Εκκλησία, ιατρείο, οδοντιατρείο, φαρμακείο, βρεφονηπιακός σταθμός, σούπερ μάρκετ, πρατήριο υγρών καυσίμων, καταστήματα στρατιωτικών ειδών – ένδυσης – υπόδησης, πάρκο αναψυχής, παιδότοποι, χώροι άθλησης, κινηματογράφος, Λέσχη, καφετέρια. Δηλαδή δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα, από τις περιβόητες Αμερικανικές βάσεις (American Camps), οι οποίες είμαι μια μικρή ασφαλής πολιτεία μέσα σε μια μεγάλη πόλη.

Μια νέα πόλη μέσα στην πόλη δεν είναι μια μικρή υπόθεση

Όσα περιγράφηκαν πιο πάνω δεν είναι ένα μικρής σημασίας γεγονός και το σωστό είναι να μάθουμε αν το ΓΕΣ έχει ενημερώσει σχετικά τον Δήμο Χαϊδαρίου για όσα υλοποιεί στα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου και αν έχει συζητηθεί ένα σχέδιο πάνω στις νέες ανάγκες που θα δημιουργήσει η εγκατάσταση αυτή. Δυστυχώς στο άρθρο δεν αναγράφεται ο αριθμός των ατόμων που θα κατοικήσουν εδώ. Όμως δεν είναι μόνο οι νέοι μόνιμοι κάτοικοι. Επιπλέον αυτών, η απαρίθμηση των χρήσεων περιλαμβάνει και εγκαταστάσεις που θα προσελκύουν καθημερινά πάρα πολλούς επισκέπτες. Ακόμη και η επάρκεια του οδικού δικτύου είναι ένα θέμα που πρέπει να απασχολήσει τις αρχές -και δεν είναι μόνο αυτό, αφού είναι σοβαρό ζήτημα και οι λοιπές υποδομές.

Άγνωστο επίσης είναι αν και πώς σχετίζεται η ο νέος οικισμός με τη διεκδίκηση 66 στρεμμάτων του Στρατοπέδου από τον Δήμο Χαϊδαρίου, κατά μήκος της οδού Μπουμπουλίνας (άλλη μια υπόθεση που έχει «στοιχειώσει»).

ΦΩΤΟ: Η κόκκινη γραμμή ορίζει την έκταση που διεκδικεί το Χαϊδάρι από τα Στρατόπεδα Χαϊδαρίου

Επίσης, ίσως στην δημιουργία αυτής της πόλης για στρατιωτικούς, που χαρακτηρίζεται σαν μια «μικρή ασφαλής πολιτεία», να οφείλεται η περίφραξη – στεγάνωση του Στρατοπέδου, που δυσαρέστησε πολλούς περιπατητές.

«Χάσαμε και τα Στρατόπεδα!»

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς σχολιάζει την εξέλιξη:

Χάσαμε και με τα Στρατόπεδα!

Ένας ένας οι μεγάλοι στόχοι για το Χαϊδάρι των επιθυμιών μας χάνονται.

Πρώτα το Μετρό Αθήνας, που επεκτείνεται σχεδόν “παντού” αλλά για την πόλη μας ακόμη δεν υπάρχει στα σχέδια, ούτε καν ως γραμμή χάραξης επι χάρτου!.

Μετά ο Σκαραμαγκάς, με την για πάντα απώλεια κάθε κοινόχρηστης πρόσβασης στη θάλασσα και την βαριά βιομηχανοποίηση ολόκληρης της παρόχθιας ζώνης!

Τώρα η έκταση των Ιστορικών Στρατοπέδων, με υλοποίηση σχεδίων, τελείως ξένων προς τις ανάγκες των κατοίκων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής!

Η ποθητή μετατροπή της έκτασης των στρατοπέδων Χαϊδαρίου σε έναν υπερτοπικό πόλο ιστορικής μνήμης, εκπαίδευσης, πολιτισμού και άθλησης, μένει και αυτή ως μια ανεκπλήρωτη προσδοκία.

Ακόμη και η απόδοση στο Δήμο των από χρόνια παραχωρημένων στα λόγια… 65 στρεμμάτων, μέχρι και στην πρόσφατη εκλογική περίοδο αποσιωπήθηκε από όλους!

Τα σχέδια ανέγερσης προνομιούχων κατοικιών για τη στέγαση αξιωματούχων είναι πλέον εντός των πυλών… με μετατροπή του Στρατοπέδου ΚΕΒΟΠ σε «χακί» οικιστική μονάδα και έπεται συνέχεια.

Μοιάζει τελικά ο Δήμος μας ως αυτοδιοίκηση σα να μην υπάρχει!!

Δεν διεκδικούμε; Δεν πείθουμε; Δε μας υπολογίζουν; Δε μας ακούν; ΄Η μήπως όλα βαίνουν καλώς;

ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΕΤΣΙ;

ΠΗΓΗ: xaidarisimera.gr

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Σιγά που ρωτήσει ο Στρατός τον Δήμο...
    Σιγά που θα πάρει την άδεια σας.
    Μεγάλη εντύπωση έχετε οι δημαρχαιοι ανά την Ελλάδα για το... "αξίωμα" σας..
    Ακούς εκεί φίλε μου.
    Άντε να σας ρωτάνε και εάν σας βολεύει να πολεμήσουνε ή όχι.
    Το Χαϊδάρι τι έκανε για το Καραϊσκάκη;;; Οεο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ένα από τα μεγαλύτερα εγκληματα που γίνονται σε βάρος των Ενοπλων Δυνάμεων είναι η δωρεάν παραχώρηση σε Δήμους και κάθε είδους Κρατικούς Οργανισμούς στρατοπέδων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δημοτικέ σύμβουλε Χαϊδαρίου, κε Τσατσαμπά Δημήτριε, εύλογη η αγωνία σας!
    Προνομιούχες κατοικίες για τη στέγαση αξιωματούχων είναι φράση που εκστομίζεται από προλετάριους, τύπου δικτύου ελευθέρων φαντάρων σπαρτακος! Τα στρατιωτικά οικήματα δεν καλύπτουν ούτε το 20% των αναγκών των ανωτέρων και κατωτέρων στελεχών και, ειδικά στο λεκανοπέδιο, ακόμη λιγότερο. Το ενοίκιο είναι πολύ βαρύ για τα στελέχη, σε τέτοιο βαθμό που αυτά που απομένουν θυμίζουν μισθούς ανειδίκευτων εργατών. Δεν νομίζω να σας χτυπά την πόρτα κάθε μήνα ο ιδιοκτήτης και να σας ζητά ενοίκιο, αφού το 91% των ελληνικών οικογενειών ιδιοκατοικεί.
    Εύγε στον Α/ΓΕΣ, Αντγο κο Χουδελούδη!
    Την επόμενη φορά, κε Τσατσαμπά, σας προτείνω γλωσσική εγκράτεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εάν το ΤΕΘΑ δεν έδινε το σύνολο των εσόδων του στον ΕΚΟΕΜΣ πολλά οικήματα θα μπορούσαν να γίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εάν αυτή η ιδέα είχε αρχίσει να υλοποιείται 20 χρόνια νωρίτερα πρίν παραχωρηθούν στρατόπεδα θα είχε καλυφθεί κατά μεγάλο ποσοστό η στέγαση των στρατιωτικών σε όλη τη χώρα !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω κι εγω, αλλα καλιο αργα παρα ποτε.....

      Διαγραφή
    2. Τί λες ρε φίλε??? Τόσα κοράκια που ζουν απ'τα υπερκοστολογημένα ενοίκια εις βάρος ένστολων με υποχρεώσεις κτλ, κλέφτες θα γίνουν??!!!

      Διαγραφή
  6. Οι παρεμποδιζομενοι περιπατητες δεν υπαρχουν και ο στρατος φυσικο ειναι να κατασκευασει και τις καταλληλες υποδομες υδρευσης αποχετευσης και ηλεκτροδοτησης και φυσικα δεν θα υπαρξει προβλημα στην τοπικη συγκοινωνια.Ο διαμαρτυρομενος Τσατσαμπας δεν θα ειχε προβλημα εαν ολο τα στρατοπεδα γινονταν ισλαμοδομες κι αυτο για να καταλαβουμε περι τινος προκειται δηλαδη ποιος μιλαει και γιατι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτόν τον κλόουν το ψηφίζουν στο Χαϊδάρι;;;;Ρε άντε παγαινε που ευσεβής σου πόθος είναι να φας τζάμπα γη από τον Στρατό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αλλη μια "ολο λαδι κι απο τηγανιτα τιποτε" Κατι οπως η ακτη διπλα στα ναυπηγεια...απλα θα καθυστερησει αλλη μια επενδυση.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή