Την καθιέρωση θερινής στολής τύπου ΠOΛO χακί χρώματος ζητά η EΣΠEEΘ (ΕΓΓΡAΦO-ΦΩΤΟ)

Την καθιέρωση θερινής στολής τύπου ΠOΛO χακί χρώματος ζητά η EΣΠEEΘ (ΕΓΓΡAΦO-ΦΩΤΟ)

Την τροποποίηση του Διακλαδικου κανονισμού των Ε.Δ όσον αφορά την θερινή στολή επαναπροτείνει και προωθεί η ΕΣΠΕΕΘ προς την ΠΟΜΕΝΣ με Επιστολή της

Σύμφωνα με το (δ) σχετικό [ΓΕΣ/Β1 (ΔΙΠΡΟ)] όπως αυτό κοινοποιήθηκε σε μονάδες του ΣΞ, καθορίστηκε ότι από την Δευτέρα 15 Μαΐου 2023 έως την Κυριακή 15 Οκτ 2023, θα φέρεται κατά περίπτωση, η στολή θερινής περιόδου, η στολή υπ΄αριθμ. 9 (ασκήσεων – εκστρατείας θα φέρεται με κατεβασμένα τα μανίκια).

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης επανέρχεται με την πρόταση της, όσο αφορά την τροποποίηση της στολής υπ΄αριθμ. 9.

Σύμφωνα με το (α) σχετικό [Π.Δ. 18/2015 ΦΕΚ 14/Α/22-01-2015] έγινε η κύρωση του διακλαδικού κανονισμού στολών του Στρατιωτικού Προσωπικού των Ε.Δ., όπου καθορίζονται όλες οι στολές που φέρει το Προσωπικό.

Σύμφωνα με το (β) σχετικό [Απόφαση Υπ. Αριθμ. 7012/6/103 από 5/7/2009 (Β’-1426)] με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. καθορίστηκαν οι στολές που φέρουν το αστυνομικό προσωπικό. Στο Άρθρο 8 (στολή 8δ) κατόπιν διαταγής του διευθυντή της οικείας Αστυνομικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης Αστυνομίας ή ισοτίμου Υπηρεσίας, αντί του χιτωνίου τύπου υποδύτη, μπλούζα τύπου «πόλο» χρώματος βαθυκύανου, με βραχείες χειρίδες, επωμίδες και γιακά.

Ενδεικτικά υποβάλλουμε φωτογραφίες στρατιωτικού προσωπικού της Ιταλίας και της Ρουμανίας, όπου το προσωπικό τους φέρει μπλουζάκια τύπου ΠΟΛΟ με την θερινή στολή τους φέροντας όλα τα διακριτικά.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τροποποίηση Διακλαδικού Κανονισμού Στολών Στρατιωτικού προσωπικού–Τι αφορά (ΦΕΚ)

Στις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη στον Σ.Κ. στολών, πάρα μόνο εντός στρατοπέδων και όταν εκτελούν εξωτερικές εργασίες το προσωπικό δύναται να εργάζεται χωρίς το χιτώνιο.

Η Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Θεσσαλονίκης προτείνει πάντα με γνώμονα την βελτίωση των εργασιακών συνθήκων του στρατιωτικού προσωπικού, την καθιέρωση θερινής στολής όπως του Προσωπικού της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και άλλων χωρών όπως παραπάνω, τύπου ΠΟΛΟ χακί χρώματος, όπου στους γιακάδες θα φέρεται τόσο ο βαθμός όσο και το όπλο, στο στήθος το ονοματεπώνυμο του στελέχους και στο μανίκι η ελληνική σημαία.

Οι σχετικές ΦΩΤΟ:

Το σχετικό έγγραφο:

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Οι κοιλιές πως θα κρύβονται? Αφήστε καλύτερα. Χιτώνας με κάτω τα μανίκια, για να μη σχολιάζουν οι πολιτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τότε αντί για polo πάρε golf!

      Διαγραφή
    2. Όποιος θέλει να φοράει το χιτώνιο όπως με το μαύρο μπουφάν το χειμώνα που είναι προαιρετικό.Εμεις οι γυμνασμένοι θα φοράμε το πόλο.

      Διαγραφή
  2. Τους άρεσε ο Ζελένσκι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η πρόταση πολύ πρόχειρη ... Το μπλουζάκι να έχει επωμίδες όπως της αστυνομίας, κάτω από τις μασχάλες δίχτυ για να αναπνέει το σώμα, τσέπες & σκρατς στα μανίκια για στυλό ταυτότητες και διακριτικά, πχ κάτι σαν αυτό με την προσθήκη επωμίδας https://www.amazon.de/-/en/Tactical-Military-Special-Kommando-Official/dp/B01N0G7PY3?th=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πολλα ζητας ,το πολυ πολυ να βγαλουν καμια χακι φανελα στο 700 ΣΕ

      Διαγραφή
  4. Και τώρα η απόφαση μην ξεχνάτε το τι έχει συμβεί το 4 χρονια ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΕ ΨΗΦΙΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή