ΕΑΑΣ: Άκαρπες προσπάθειες για συνάντηση με κ. ΥΕΘΑ–Δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις μας

ΕΑΑΣ: Άκαρπες προσπάθειες για συνάντηση με κ. ΥΕΘΑ–Δεν ανταποκρίθηκε στις κλήσεις μας

Δελτίο Τύπου της 09 Μαΐου 2023

Την Τετάρτη 5 Απριλίου 2023 η Ε.Α.Α.Σ. πραγματοποίησε συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από το ΥΠΕΘΑ με συγκεκριμένα αιτήματα, όπως έχουν πολλάκις κοινοποιηθεί στα μέλη μας και στον κ. ΥΕΘΑ. Σχετικό υπόμνημα παρεδόθη από τα μέλη του Δ.Σ. στον απόστρατο της Π.Α κ. Αθανάσιο Βάλαρη, Δντη του Γραφείου του κ. ΥΕΘΑ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, λόγω απουσίας των κ. ΥΕΘΑ και ΥΦΕΘΑ.

Ο κ. Βάλαρης μας διαβεβαίωσε ότι ο κ. ΥΕΘΑ θα δεχόταν το ΔΣ της ΕΑΑΣ, την Τρίτη ή Τετάρτη μετά την Κυριακή του Πάσχα. Αμέσως μετά το Πάσχα επιχειρήσαμε επανειλημμένως να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τους κ. Παναγιωτόπουλο και κ. Βάλαρη, προς επιβεβαίωση της συνάντησής μας, αλλά αμφότεροι όχι μόνον δεν ανταποκρίθηκαν στις κλήσεις μας, αλλά ούτε και μας ενημέρωσαν αντιστρόφως για τυχόν αντικειμενικές δυσκολίες πραγματοποίησης της συνάντησης. Οπότε ολόκληρη η Εβδομάδα Διακαινησίμου παρήλθε και η δέσμευση του κ. ΥΕΘΑ δεν έχει υλοποιηθεί, παρά τις μέχρι σήμερα προσπάθειές μας.

Η διάλυση της Βουλής, λόγω των εθνικών εκλογών της 21/5/23, δεν μπορεί να αποτελέσει δικαιολογία ή ελαφρυντικό για τη συνεχιζόμενη περιφρόνησή μας από την Κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, διότι το κράτος, όπως έχει δηλώσει ο κ. Πρωθυπουργός, έχει συνέχεια και λειτουργεί.

Η ΕΑΑΣ δεν εγκαταλείπει τον αγώνα, για την επίλυση των δικαίων αιτημάτων μας, με κορυφαία διεκδίκησή μας την εφαρμογή της ισονομίας που απορρέει από το Σύνταγμα της Ελλάδος. Την ύστατη αυτή στιγμή και αφού μετήλθαμε όλων των μέσων που μας παρέχει ο νόμος, το μόνο όπλο για να ανταποδώσουμε την αναίτια περιφρόνησή τους προς εμάς, είναι η ψήφος μας στις εθνικές εκλογές.

Είναι δεδομένο ότι τα μέλη της Ενώσεως σε όλη την επικράτεια, εν όψει των επερχομένων εθνικών εκλογών, έχουν τη δυνατότητα να αποδώσουν «τα του Καίσαρος τω Καίσαρι», ώστε τα κόμματα να λάβουν το μήνυμα, από τη συσσωρευμένη αγανάκτηση για την εις βάρος μας μεροληπτική συμπεριφορά από την πολιτεία και την απαξίωση του κλάδου από τους εκάστοτε κρατούντες, οι οποίοι διαχρονικά έχουν διαχωρίσει τους ε.α. αξιωματικούς σε «πατρίκιους και πληβείους», ανάλογα με τον κλάδο προέλευσής τους και συστηματικά αρνούνται τον διάλογο με έναν ιστορικό θεσμικό φορέα, που εκπροσωπεί χιλιάδες αποστράτους αξιωματικούς.

Το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων

Δημοσίευση σχολίου

23 Σχόλια

  1. ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΧΟΥΝ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΕΤΣΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ. ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΠΤΙΚΗ. ΟΙ ΔΙΠΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ. ΤΟΤΕ ΙΣΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΤΗΝ 3η ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΜΕΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΝΔΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΟ ΤΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αξιοποιεί αποδοτικά φαίνεται τον προεκλογικό του χρόνο. Θα του έχουν επισημάνει ότι από τους αποστράτους ΣΞ δεν έχει ελπίδες θετικής ψήφου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φιλική ερώτηση προς τους κ.κ. ανωτατους των 3 κλάδων, όταν ήσασταν εν ενεργεία τί κάνατε για το προσωπικό και για εσάς στην τελική? Τίποτα.τσιμουδια μη σας αποστρατευσουν. Γαντζωθηκατε στην θεσούλα, δόξα τιμές χρήμα κλπ πέρασαν τα χρόνια γίνατε ε.α. τώρα ειναι αργα αγάπη μου γλυκιά που λέει και το τραγούδι. Τα ίδια κάνουν και οι τωρινοί εν ενεργεία ανώτατοι και αφού φύγουν θα γκρινιάζουν και αυτοί. Οποτε μια ζωή ίδιοι είστε όλοι οι των ανώτατων στρατιωτικών σχολών οι απόφοιτοι. Ελάχιστοι ειναι άνθρωποι και αυτούς τους τρώει το σύστημα και μένουν οι ανάλγητοι παντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έτσι ακριβώς. Να θυμίσουμε τα "πετσινα εκτός έδρας" του Γκίνη κλπ.
      25 χρόνια στον ΣΞ και το μόνο που συναντήσαμε ήταν αδιαφορία, τρελιτσα και ταρατατζουμ.
      Έχουμε τους ηγέτες που μας αξίζουν (φυσικούς και πολιτικούς).
      Δεν υπάρχει σωτηρία.
      Και φυσικά δεν αξίζει να σωθεί τίποτα στο ελλαδισταν.

      Διαγραφή
    2. XRISTOS, να μας αδειάσεις τον τιμημένο χώρο των ΕΔ, το ταχύτερο! Άργησες, τα πιάτα είναι στίβα, σε περιμένουν! Τι καραγκιοζιλίκια είναι αυτά που γράφεις!

      Διαγραφή
  4. Μην ξεχνάς η τώρα η ποτέ την άλλη φορά μπορεί να έχεις χαιρετισει. Τέσσερα χρόνια εινΙ πολλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και πολύ ασχολήθηκε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΓΙΑΤΙ ΚΚ ΤΗΣ ΕΑΑΣ ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΕΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ? ΤΟ ΞΕΚΑΤΙΝΙΑΣΜΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ ΤΟΝ ΔΕΚ 22 ΤΟ ΞΕΧΑΣΑΤΕ? ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ ΠΡΩΤΑ ΕΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΑΡΑΞΤΕ ΚΑΤΙ Κ ΜΕΤΑ ΖΗΤΗΣΤΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΕΠΡΑΞΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΨΑΧΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΤΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΥΕΘΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΝΔΙΕΦΕΡΕ ΗΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Η ΛΑΣΧΗ ΕΩ ΑΠ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΝΑΧΕΙ ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΝΑΙΙΙΙ ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΡΩΤΗΣΤΕΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ ΜΑΥΡΟΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αγαπητοί συνάδελφοι, και αν Καλές οι διεκδικήσεις, λάθος οι κινήσεις,και ιδια οι προτροπές σας για πολιτικές εκ μέρους μας απαντήσεις, προεκλογικά, μάλιστα. Δέκα ημέρες πριν τις κάλπες. Αυτός είναι ο ρόλος σας? Απευθύνεστε σε συναδέλφους με νου και κρίση. Ατόπημα, κύριοι συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΑΑΣ;ΑΝΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 10 1:47:00, θα βάλουμε εσένα και το συνδικάτο σου να τα κάνουν καλύτερα από την ΕΑΑΣ! Σας απολαμβάνω κάθε μέρα με αυτά που σχολιάζετε στο site, προκαλείτε τον γέλωτα με τις απόψεις σας, τη σφαιρική αντίληψη των τεκταινόμενων γύρω σας (σχήμα λόγου), τη φανατική προσήλωση σε κομματικές αντιλήψεις, την ένδεια του πνεύματός σας και την ερασιτεχνική ενασχόληση με τη δουλειά σας! Αδειάστε τον τιμημένο χώρο των ΕΔ, καβαλήστε τα μηχανάκια και αρχίστε το delivery, θα σας μέναι και κανένα φιλοδώρημα!

      Διαγραφή
  10. ΜΑΥΡΟ! Τώρα είναι η ώρα της δικής μου απάντησης σε όλους αυτούς που με θεωρούν "δεδομένο"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μονιμοι συναδελφοι απο Στρατιωτικες Σχολες ,αποκλειεται να εκφραζονται ετσι για τον εκαστοτε Υπουργο της Εθνικης Αμυνας οποιος κι αν ειναι ,οτι κι αν εκανε χωρις τον προσηκοντα σεβασμο.Αυτοι που ταχα αρθρογραφουν εδω μεσα σοβαρα ,ειναι οτι χειροτερο μαζεψε ο Στρατος μετα το 82΄'.Τωρα ποιοι και τι ειναι το μαντευουν ολοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον σεβασμό τον κερδίζεις, δεν τον απαιτείς.

      Διαγραφή
    2. Σε σένα και σε κάτι άλλους σαν εσένα βασίζονται για να συμπεριφέρονται έτσι στα στελέχη των ΕΔ.

      Διαγραφή
  12. Η ΕΑΑΣ δυστυχως παρεσυρθη απο τις κραυγες των λιγων και πηγε με τον κακως λεγομενο τσαμπουκα να απευθυνθει στον ΥΕΘΑ .Καλως για μενα φαγανε πορτα και θα τρωνε εσαει αν δεν σοβαρευτουν .Αντιθετα ο ΥΕΘΑ εχει αγαστη συνεργασια με την ΕΑΝ,ΕΑΑ γιατι οι ανθρωποι ειναι σοβαροι και δεν βλεπω στο σαιτ να αρθρογραφουν ειτε Αεροποροι,ειτε Ναυταιοι με αγοραιες εκφρασεις οπως του ΣΞ.Αυτο μαλλον ειναι προνομοιο των "στελεχων" του ΣΞ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια. Οσο για το ΔΣ της ΕΑΑΣ ασ' το αφήσουμε καλύτερα.

      Διαγραφή
  13. Εννοώ προσηκοντα σεβασμό στον θεσμό του ΥΕΘΑ και όχι στο πρόσωπο.Τον σεβασμό τον διαθέτεις σαν άτομο έμφυτο και δεν στον φτειαχνουν οι αλλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. 12Κ52 ΠΡΟΣΕΧΕ ΤΗ ΜΕΣΗ ΣΟΥ ΜΗ ΣΚΥΒΕΙΣ ΑΦΗΝΕΙ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΓΕΡΑΜΑΤΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΛΕΓΚΕΝΙ ΝΟΥΔΟΥΛΑΣ ΔΕ ΕΜΑΘΕΣ ΑΛΛΑ ΕΠΑΘΕΕΕΕΕΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. @12/5/6:09 Με δικαιωνεις για αυτα που εγραψα ,με οτι χειροτερο μαζεψε ο ΣΞ μετα την μεταπολιτευση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 13 10:57, εσύ μπήκες πριν τη μεταπολίτευση; Και αυτό τι σημαίνει για εμάς που μπήκαμε μετά, και με πανελλαδικές, για εξήγησέ μας. Είμαστε λιγότερο πατριώτες από εσάς ή δεν τιμάμε τις ΕΔ; Αυτά που γράφεις είναι άκρως διχαστικά και, ως εκ τούτου, αστεία!

      Διαγραφή