ΚΥΑ για καθορισμό ύψους χρηματικών προστίμων που επιβάλλονται σε εφέδρους–Δείτε τα ποσά

ΚΥΑ για καθορισμό ύψους χρηματικών προστίμων που επιβάλλονται σε εφέδρους–Δείτε τα ποσά

Καθορίζεται το ύψος των χρηματικών προστίμων και η διαδικασία επιβολής τους σε εφέδρους για τη μη τήρηση των υποχρεώσεών τους, τη μη παραλαβή στρατιωτικών εγγράφων και την άρνηση παραλαβής του Ειδικού Φύλλου Πορείας (ΕΦΠ) και του Φύλλου Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ)

Αναρτήθηκε στη Διαύγεια (ΑΔΑ: 6ΥΞΧ6-Σ70) η κοινή υπουργική απόφαση (ΚΥΑ) του υπουργού Εθνικής Άμυνας και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών με την οποία καθορίζονται το ύψος των χρηματικών προστίμων και η διαδικασία επιβολής τους σε εφέδρους για τη μη τήρηση των υποχρεώσεών τους, τη μη παραλαβή στρατιωτικών εγγράφων και την άρνηση παραλαβής του Ειδικού Φύλλου Πορείας (ΕΦΠ) και του Φύλλου Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ), σύμφωνα με την παρ. 7 του άρθρου 49 του ν. 3421/2005 (Α’ 302).

Όπως αναφέρεται στην ΚΥΑ, το ύψος των χρηματικών προστίμων που επιβάλλονται προσωποπαγώς σε έφεδρους καθορίζεται σε:

α) Ενενήντα ευρώ για τη μη τήρηση των υποχρεώσεών τους και τη μη παραλαβή στρατιωτικών εγγράφων

β) Διακόσια ευρώ για την άρνηση παραλαβής Ειδικού Φύλλου Πορείας (ΕΦΠ).

γ) Χίλια ευρώ για την άρνηση παραλαβής Φύλλου Ατομικής Πρόσκλησης (ΦΑΠ).

Τα ποσά των επιβληθέντων κατά τις προϊσχύσασες διατάξεις χρηματικών προστίμων σε εφέδρους για τη μη τήρηση των υποχρεώσεών τους, τα οποία δεν έχουν βεβαιωθεί, καταβληθεί ή επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθέντα κατά τη θέση σε ισχύ της παρούσας, βεβαιώνονται, καταβάλλονται ή επιστρέφονται αντίστοιχα σύμφωνα με τα οριζόμενα σε αυτή και το ύψος τους δεν θίγεται, όπως προστίθεται στην ΚΥΑ, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ 3467/24-05-23, τ. Β’).

Η σχετική ΚΥΑ:

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

 1. Δεν καταλαβαίνω γιατί οι γυναίκες ενώ καταλαμβάνουν ισότιμα θέσεις ως ΕΠΟΠ υπαξιωματικοί και αξιωματικοί στις ένοπλες Δυνάμεις δεν είναι υποχρεωμένες να εκτελούν στρατιωτική θητεία. Πού υπάρχει η περιβόητη ισότητα των δύο φύλων;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αφού οι άντρες ψηφοφόροι δεν το προτείνουν στους βουλευτές τους,
   μόνο για μεταθέσεις,δουλειά,και βολεμα στο δημόσιο τους ζητάνε σαν ρουσφέτια.

   Διαγραφή
 2. Που πάνε Αυτά τα πρόστιμα?

  ΑπάντησηΔιαγραφή