Ποια διαδικασία προτείνεται για επίλυση της Απονομής Ξιφών σε Αποφοίτους ΣΜΥ

Ποια διαδικασία προτείνεται για επίλυση της Απονομής Ξιφών σε Αποφοίτους ΣΜΥ

ΦΩΤΟ: 9 έως 13 Δεκεμβρίου 2019 - Απονομή Ξιφών σε 234 Αξιωματικούς σε διαδοχικές τελετές στις έδρες Σχηματισμών ΣΞ - ΠΗΓΗ: ΓΕΣ

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr - Εστάλη με email:

ΠΡΟΣ: ΣΑΣΜΥ info@sasmy.gr

ΚΟΙΝ.: staratalogia@gmail.com, militaire@militaire.gr

ΘΕΜΑ: Εθιμοτυπία (Απονομή Ξιφών σε Αποφοίτους ΣΜΥ).

ΣΧΕΤ: α. Η από 10 Μαι. 2023 Ανάρτηση σας στο Ιστολόγιο Σταράτα Λόγια., β. Η από 11 Μαι. 2023 Ανάρτηση σας στο Ιστολόγιο Militaire News.

Σας αναφέρω, σε συνέχεια σχετικών που αφορούν τίτλο θέματος και κατόπιν της πραγματικά απογοητευτικής καταστάσεως που παρουσιάζει η διαχείριση του ευαίσθητου όσο και ηθικού θέματος της Απονομής Ξίφους, μετά από τόσα έτη προσφοράς στην Πατρίδα και την Υπηρεσία και προς αποφυγήν εικόνων όπως αυτές που έχουμε δει κατά καιρούς, δηλαδή συγκεντρωμένοι Αξκοί προελεύσεως ΣΜΥ σε Μ. Σχηματισμούς διαφόρων βαθμών κυρίως Υπλγοί και Λγοι με βαριεστημένη εμφάνιση και διάθεση, να παραλαμβάνουν ξίφος μετά από αρκετά έτη που έχουν ενταχθεί στο Σώμα των Αξκών, τα παρακάτω.

Να προταθεί στην Υπηρεσία, η εξής διαδικασία:

«Κάθε θέρος, με την ορκωμοσία των Μ. Λχιων που αποφοιτούν από την ΣΜΥ, να γίνεται και μια παράλληλη τελετή απονομής ξίφους εντός των εγκαταστάσεων της ΣΜΥ.

Δηλαδή εντός της Στρατιωτικής Σχολής προελεύσεως!.

Η πρόβλεψη απονομής ξίφους, θα γίνεται για τους Ανθστες που διανύουν το τελευταίο χρόνο παραμονής στον βαθμό τους, εντός του έτους που χρονικά μεσολαβή μέχρι και πριν την αποφοίτηση των Μ. Λχιων.

Κάθε χρόνο έτσι θα απονέμεται ξίφος, σε όσους προαχθήκαν, εντός λίγων μόλις μηνών από την προαγωγή τους σε Ανθλγό και την είσοδό τους, στο Σώμα των Αξκών.

Επιπλέον θα απονέμεται ξίφος από την Πολιτική Ιεραρχία, σε σχετικά νέα Στελέχη, που με εύλογο ενθουσιασμό και χαρά, θα το παραλαμβάνουν με περισσή περηφάνια εντός της Σχολής προελεύσεως, και κάτω από τα συγκινητικά βλέμματα των οικιών τους.

Θα παρευρίσκονται όλοι με ΦΠ, με έξοδα της Υπηρεσίας φυσικά μόνο για τους ίδιους και ΟΧΙ για τα μέλη των οικογενειών, εκτός όσων για ανυπέρβλητους λόγους δεν μπορούν. Για αυτούς, θα παραλαμβάνεται το ξίφος, δια αντιπροσώπου.

Το ποσό της δαπάνης, αγοράς και προμήθειας ξιφών προκειμένου να ξεπεραστούν οι διάφορες δυσκολίες όπως οι διαγωνισμοί προμήθειας από διάφορους κατασκευαστές (όπως γνωρίζετε είναι όλοι οίκοι του εξωτερικού, Ισπανικοί ή Γερμανικοί) να παρακρατείται (αρχικά!) κάθε χρόνο από την μισθοδοσία των εξερχομένων της ΣΜΥ Υπαξκων και μετέπειτα Ανθστων έτσι ώστε να υπάρχει άπλετος χρόνος στην υπηρεσία για παραγγελία και συγκέντρωση του συνολικού ποσού.

Το ποσό της δαπάνης θα δίδεται σταδιακά και με πολύ μικρές δόσεις (από τους ίδιους προς προαγωγή) και στο τέλος, θα τους γίνεται επιστροφή με την εξαγωγή του Κωδικού της Δαπάνης, σε μια συνολική δόση.

Έτσι νομίζω θα λυθεί το πρόβλημα, που χρονίζει και είναι πολύ προσβλητικό για όλους.»

Μετά τιμής Τχης (ε.α) ΔΒ Ρόγας Ιωάννης.

Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Η προταση ειναι πολυ καλη και καλυπτει ολο το φασμα του θεματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στις τελετες, Βαριεστημενοι υπλγοι ή λγοι ? Δε νομιζω .μαλλον απογοητευμενοι και κουρασμενοι εννοείται κ.τχη, με 30 χρόνια στην πλατη ανά 3 χρονιά μεταθεση οι περισσότεροι των οπλων πζ τθ πβ. Οι υπολοιποι ,βυσματα των οπλων και οι των σωματων που εχουν πάρει 2/3 μεταθέσεις σ ολη την καριερα τους, μπορεί να ειναι βαριεστημενοι. Οι ατυχοι των οπλων, δε βαριουνται , εχουν εξουθενωθει απο τις κακιστες συμπεριφορές της ιεραρχίας και από τις 10/15 μεταθέσεις σ ολη την θητεια τους στον στρατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστά ,εγώ έχω προαραχθεί από το 2006 στο σώμα Αξκων,έχω αποστρατευτεί το 2011,λγος, και ουδέποτε η υπηρεσία με τίμησε με την απονομή,ως ώφειλε

      Διαγραφή
  3. Υπάρχουν και αρκετοί εά οι οποίοι δεν έχουν πάρει ξίφος. Όχι ότι τους λείπει αλλά για το γαμωτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. .Ολοι οι αξιωματικοι ανεξαρτητως προελευσεως πρεπει να εχουν ιση μεταχειριση διοτι καθε διακριση προσβαλλει το σωμα των αξιωματικων.Οι αξιωματικοι που δεν προερχονται απο σχολες αξιωματικων βασει κοινης λογικης ειναι ικανοτεροι των ομοιβαθμων τους που εγιναν αξιωματικοι σε τεσσερα ετη.Το ζητημα της αργοπορημενης απονομης ξιφων ειναι και γυφτια και απαξιωση που βαρυνει αποκλειστικα την αξιωματικη...αριστοκρατια που παραδοσιακα βαζει κυβερνητικο φουντακι στο σπαθι της για να παιρνει οφιτσια και να καθοδηγει τους εκαστοτε κυβερνωντες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ηρέμησε, ανώνυμε 14 12:07! Βάσει κοινής λογικής, οι αξιωματικοί που σε βολεύει δεν είναι ικανότεροι των ομοιόβαθμών τους, που έγιναν στα 4 έτη αξιωματικοί, διότι θα αποφοιτούσαν και αυτοί από ΑΣΕΙ. Αξιωματική αριστοκρατία δεν υπάρχει, εδώ και δεκαετίες. Και δυστυχώς, αυτή δεν μπορεί να καθοδηγεί τους εκάστοτε κυβερνώντες, αλλά γίνεται το ακριβώς αντίθετο! Μάλλον μπερδεύτηκες!

      Διαγραφή
  5. Περι...αξιωματικης αριστοκρατιας εχει δικιο ο...ανωνυμος διοτι υπαρχει πληθωρα παραδειγματων που ηθελαν να πουλησουν καλυτερα την δουλεια τους εις βαρος των στρατιωτικων με τελευταιο τον...Ζηκο του Καμμενου μετα του Κουβελη και μετα του Παναγιωτοπουλου ο οποιος δεν ηθελε να γινονται αξιωματικοι οι αποφοιτοι της ΣΜΥ που οσο αφορα τις ικανοτητες τους ειναι μακραν οι καλυτεροι αξιωματικοι απο τους ομοιβαθμους τους της Ευελπιδων επειδη ξεκινησαν απο τον βαθμο του λοχια και περναγαν απο σαραντα κυματα καθε φορα που κρινοντουσαν επι 19 χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 14 11:26, τους είχα υφισταμένους δκτες λόχων ως διοικητής μονάδος και έχω προσωπική άποψη για το πόσο καλύτεροι ήταν ως αξιωματικοί. Μακράν πίσω στην καθημερινότητα, παρά τα πολλά χρόνια στην πλάτη τους. Μην μιλήσω για βολές με πραγματικά πυρά και ασκήσεις, ύψωμα τούς έλεγες το ΚΨΜ κοιτούσαν!

      Διαγραφή
    2. @15 Mαϊ. 10:49:00: Απο μια σειρα συμπτωσεων σαν Υπλγος εκανα διαδοχικα Αξκος Πληρωμων, Αξκος Εφοδιασμου, Αξκος ΚΨΜ και Αξκος Γραφειου Κινησεως. Με δεδομενο οτι σε αυτα τα καθηκοντα στις δικες μας εποχες ετοποθετουντο στελεχη απο την Σχ. Μον. Υπακξων, οταν αργοτερα εκανα 4 χρονια Δοικητης μοναδος (χωρις να υπολογιζω τα χρονια του Υδκτου), εκει τα ειδα ολα, παρ' ολο που υπηρχαν και φωτεινες εξαιρεσεις συναδελφων.

      Διαγραφή
    3. Προς Θεού, δεν απαξιώνω κανέναν, οποιασδήποτε προελεύσεως. Οι αξκοι προελεύσεως ΑΣΣΥ είναι εξαιρετικοί στα καθήκοντα που λέτε (πόστα ΔΜ), λόγω της εμπειρίας τους από την πολυετή υπηρεσία. Απάντησα λίγο σκωπτικά στον παραπάνω συνάδελφο, διότι υποτίμησε τους αξκους ΑΣΕΙ. Είναι αδιανόητες οι συγκρίσεις, ο καθένας εφ ω ετάχθη. Πάνω από όλα πρέπει να πορευόμαστε με ομόνοια και με αλληλοσεβασμό, τον οποίο, δυστυχώς, πολλά κατώτερα στελέχη τον έχουν εξοβελίσει από την επαγγελματική τους ζωή.

      Διαγραφή
  6. Ήμουν στον τρίτο χρόνο Ανθυπολοχαγός όταν αποστρατεύτηκα από τις ειδικές δυνάμεις το 2011 και ακόμα περιμένω το ξιφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή