Άδικη εξαίρεση Στρατιωτικών από χορήγηση επιδόματος 600€–Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΟΜΕΝΣ

Άδικη εξαίρεση Στρατιωτικών από χορήγηση επιδόματος 600€–Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΠΟΜΕΝΣ

Η ΠΟΜΕΝΣ προσφεύγει και διεκδικεί τα 600 ευρώ για ΟΛΟΥΣ τους Στρατιωτικούς. Δείτε την σχετική Ανακοίνωση:

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, πιστή στις δεσμεύσεις της, για τη συνεχή Μέριμνα και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των στρατιωτικών, αντιστεκόμενη στη συνήθη τακτική της ηγεσίας του Υπουργείου Οικονομικών περί εξαίρεσης του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων από πλήθος παροχών που έχουν χορηγηθεί σε άλλες εργασιακές ομάδες, είναι υποχρεωμένη να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξει το αυτονόητο.

Ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Χώρας αποτελούν θεσμό υπεράσπισης των συνόρων μας.

Αφορμή για τα ανωτέρω, αποτελεί η πασιφανώς άδικη εξαίρεσή μας από την χορήγηση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης ύψους εξακοσίων (600,00)€, που ορθώς χορηγήθηκε στο προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ και Λ.Σ - ΕΛ.ΑΚΤ με το Άρθρο 123 του Ν.5003/2022, λόγω της συμμετοχής τους στην ταχεία αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών του αναφερόμενου έτους.

Η χορήγηση της παροχής αυτής, έγινε με την ταυτόχρονη εξαίρεση του προσωπικού των ΕΔ, που απασχολείται αποκλειστικά επί αυτής της αποστολής, παρά τις δεσμεύσεις περί του αντιθέτου δια στόματος του ίδιου του κ. Πρωθυπουργού.

Κατόπιν αυτών, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών - Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, είναι υποχρεωμένη να προσφύγει ενώπιον των αρμόδιων Διοικητικών Δικαστηρίων προκειμένου να διεκδικήσει τη συγκεκριμένη οικονομική παροχή, για όλα τα στελέχη των Ε.Δ.

Τέτοιου είδους τακτικές υποβάθμισης του επιχειρησιακού μας έργου, αφήνουν έκθετη την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών και δεν μας δίνουν άλλη επιλογή. Η διεκδίκηση της αξιοπρέπειάς μας μέσω της δικαστικής οδού αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Ως Ομοσπονδία θεωρούμε χρέος μας να αναγνωριστεί ηθικά και οικονομικά, η συνεχής προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων προς την Πατρίδα, αντιμετωπίζοντας τους Έλληνες Στρατιωτικούς, ισότιμα με τους άλλους εργαζομένους.

Η σχετική ανακοίνωση της ΠΟΜΕΝΣ ΕΔΩ

ΕΔΩ το έγγραφο της Δικηγορικής Εταιρείας

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

 1. Κάντε κάτι να πάρουν όλες οι οικονομικές υπηρεσίες που πέτυχαν στόχους το κίνητρο.. 300 χιλιάρικα του υπουργείου οικονομικών κάθονται..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Συναδελφοι πηραμε τα φρυδια τουΣ ΕΕΕΕ ΣΤΙΑ 21 ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΡΙΑ ΧΕΡΙΑ! Να φύγουν αυτοί που απαγορεύουν κόμματα μα κατέβουν στις εκλογές.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σιγά μην αλλάξουμε τον έναν προδότη με τον άλλο.

   Διαγραφή
 4. Να πάρουν όλοι όμως το ίδιο ποσό όπως έγινε στην αστυνομία όχι επειδή είναι ο άλλος λοχαγός η ταξίαρχος η στρατηγός να πάρει παραπάνω κ αν δν τους αρέσει η θεωρεί ότι επειδή είναι ανώτερος πρέπει να πάρει παραπάνω ας μην τα πάρει καθόλου ας τα χαρίσει στην υπηρεσία

  ΑπάντησηΔιαγραφή