Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς για 6 ειδικά μισθολόγια–Τι αφορά στελέχη ΕΔ-ΣΑ–Aπόφαση για νυχτερινή απασχόληση

Έρχονται αυξήσεις στους μισθούς για 6 ειδικά μισθολόγια–Τι αφορά στελέχη ΕΔ-ΣΑ–Aπόφαση για νυχτερινή απασχόληση

Ειδικά μισθολόγια: Έρχονται αυξήσεις στον δημόσιο τομέα - Το ντόμινο από τις αλλαγές στο ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Κώστας Παπαδής

Πέραν του ενιαίου μισθολογίου των δημοσίων υπαλλήλων – που θα τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2024 -, αλλαγές αναμένονται εντός του 2023 και στα ειδικά μισθολόγια του δημοσίου τομέα.

Πρόκειται για τα έξι ειδικά Μισθολόγια των στελεχών ΕΔ-ΣΑ, του επιστημονικού προσωπικού, των δικαστικών και άλλων κατηγοριών τα οποία παραμένουν «παγωμένα» επί σειρά ετών.

Ήδη έχουν δοθεί αυξήσεις στο ιατρικό προσωπικό, λόγω του βάρους που σήκωσαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Ακολουθούν εντός των επομένων μηνών τα εξής ειδικά μισθολόγια:

1. Των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και αντίστοιχων της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού και Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και η έκδοση απόφασης για καταβολή της ειδικής αποζημίωσης για τη νυχτερινή απασχόληση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΥΕΘΑ: Το νέο μισθολόγιο ΕΔ είναι υπό επεξεργασία–Θεωρώ ότι μέσα στο 2024 θα υλοποιηθεί–Τι είπε για συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

2. Των μελών του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (Δ.Ε.Π.) των Πανεπιστημίων, τα μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού (Ε.Π.) των Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων (Α.Τ.Ε.Ι.), κ.λπ

3. Των Ερευνητών και των Ειδικών Λειτουργικών Επιστημόνων που υπηρετούν σε Εθνικά Ερευνητικά Κέντρα και ανεξάρτητα Ερευνητικά Ινστιτούτα, που υπάγονται στους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένων των κέντρων έρευνας της Ακαδημίας Αθηνών και του Κ.Ε.Π.Ε.

4. Των υπαλλήλων του Διπλωματικού κλάδου, του επιστημονικού προσωπικού της Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας, των υπάλληλων του κλάδου Εμπειρογνωμόνων, κλπ.

5. Των Αρχιερέων

6. Των μουσικών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (Κ.Ο.Α.) και των λοιπών ορχηστρών.

ΠΗΓΗ: ot.gr

Δημοσίευση σχολίου

18 Σχόλια

  1. Για την απόφαση για τα νυχτερινά, έχει βγει η Κουτσουρέμενη ΚΥΑ από 15/12/23.εχουμε πληρωθεί είδη τους 3 πρώτους μήνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οκτωβρη η Νοεμβρη θα γινουν οι αυξησεις μισθων των στρατιωτικων και την πρωτοχρονια των υπολοιπων δημοσιων υπαλληλων με 10% αυξησεις που ομως δεν θα αφορουν τους στρατιωτικους που οτι παρουν θα το παρουν μεσα στο τρεχον ετος.Βασει κοινης λογικης και οι στρατιωιτκοι δεν θα παρουν αυξησεις περαν του 10% και θα εξακολουθει να ισχυει η απληρωτη υπερεργασια που δεν ισχυει πουθενα στον υπολοιπο δημοσιο τομεα που πληρωνοντσι τις υπερωριες τους κι αν ειναι νυχτερινοι για οκταωρο και χωρις εξαιρεσεις κι αν δικαιουνται βαρεα και ανθυγιεινα τους τα αναγνωριζουν.

      Διαγραφή
  2. Ψέματα εν μέρη . Με δήλωση του μιζοτάκη η αύξηση των κωδικών μισθοδοσίας στα ειδικά μισθολόγια θα ανέλθει σε μόλις 2,5%. Η λογική επιτάσσει ότι αυξήσεις θα δοθούν μόνο στους εισαγωγικούς βαθμούς , μεγάλη αύξηση στους μαθητές των στρατιωτικών σχολών και στους ανώτατους ότι έκανε με τα μερίσματα. Όλοι οι υπόλοιποι εκτός από ειδικές δυνάμεις και όσους παίρνουν ειδικά επιδόματα ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΙΩΣΕΙΣ μέσω νέας ακρίβειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προεκλογικό αγώνα κάνεις εδω; Θα στα δώσει ο Κατρούγκαλος με την προσωπική διαφορά.

      Διαγραφή
  3. Ναι!!! την κατάλληλη ώρα βγαίνει το δημοσίευμα μπας και πάρει κανέναν ψήφο επιπλέον.
    Όταν δώσει την αύξηση να περιμένει ψήφο μέχρι τότε υπόσχεση τίποτε άλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον τελικο απολογισμο οι στρατιωτικοι παλι θα ειναι οι πιο αδικημενοι μισθολογικα...λες και κατουρησαν στο πηγαδι.

      Διαγραφή
  4. Τα νεα μισθολογια απλως θα ανακοινωθουν για προεκλογικους λογους αφου κανονιστηκε να μην ισχυσουν πριν τις εκλογες κι ετσι θα ισχυσουν απο το 2024.ΕΙναι ενα τεχνασμα επειδη καταλαβαν πως ολοι οι ενστολοι τους πηραν ειδηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τόσο η κυβέρνηση όσο και η αντιπολίτευση έκαναν κάποιες εξαγγελίες για αύξηση των μισθών στους ένστολους ,αλλά ούτε κουβέντα για τους συνταξιούχους που έχουν αποσυνδεθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ οι αποδοχές τους από αυτές των εν ενεργεία. Ας το έχουν υπόψη τους οι εν ενεργεία ,πως αρκετοί από αυτούς πολύ σύντομα ή σε μερικά χρόνια θα είναι συνταξιούχοι και τότε θα είναι αργά για οτιδήποτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οχι ας δωσει τωρα τα παρανομα παρακρατηθεντα πισω τα δωρα και μετα ψιφηζουμε , ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Συνεχίστε εκεί στο starata logia να κόβεται σχόλια. Δεν τους πιστεύουμε δεν τους εμπιστευόμαστε. Ενημερώστε Παναγιωτόπουλο και ΣΙΑ ΟΕ. Οτιδήποτε σκέφτονται για εμάς να το εμφανίσουν, διαφορετικά ευλογήσον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα σου δώσει ο Αλεξης περισσότερα σε Δήμητρες. Τι θα τις κάνεις όμως δεν ξέρω. Ευλόγησον.

      Διαγραφή
  8. Αν περιμένετε λεφτά από τη δεξιά είστε γελασμενοι. Ότι είναι ο δακος για την ελιά και ο περονοσπορος για το αμπέλι είναι η δεξιά για το μισθωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλως το τρολ. Το ιστολόγιο αφορά προσωπικό ε.ε και ε.α των ΕΔ κ ΣΑ. Αν κάτι σου λεει αυτό.

      Διαγραφή
  9. Και κάπου εκεί στο βάθος 2027 αχνοφαίνεται μια ψήφος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Για μας έρχονται........ Για αυτούς να δείτε τη έρχετε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Γιατί ρε μάγκες, βγηκατε κυβέρνηση και μας λέτε και πότε θα διορθώσετε τα αδιόρθωτα? Πως είστε σίγουροι ότι ο λαός θα σας ψηφίσει? έχει να πέσει μαύρο... κουφάλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Eπι Σταλιν στην Σοβιετικη Ενωση, σε οποιο αρθρο γραφοταν στον τύπο, οποιο θεμα και να ειχε, επρεπε να αναφερεται τουλαχιστον εικοσι φορες το ονομα του Σταλιν. Εδω οποιο και να ειναι το θεμα, καποιοι γραφουν ''οτι θα ριξουν μαυρο''. Ριξτε οσο μαυρο θελετε (''προσωπικα δεν ψωνιζω απο αυτο το καταστημα''), δεν απευθυνεσθε ομως σε νηπια, για να κανετε κατηχηση εκμεταλευομενοι τα προβληματα που αντιμετωπιζει το προσωπικο των Ε.Δ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή