Eνιαίο Mετοχικό Tαμείο ΕΔ–Πρόταση ΕΑΑΣ για Κοινό Μέρισμα ΣΞ-ΠΑ-ΠΝ και ξεχωριστό για ΕΛ.ΑΣ.–Πότε πληρώνεται το έκτακτο μέρισμα ΜΤΣ

Eνιαίο Mετοχικό Tαμείο ΕΔ–Πρόταση ΕΑΑΣ για Κοινό Μέρισμα ΣΞ-ΠΑ-ΠΝ και ξεχωριστό για ΕΛ.ΑΣ.–Πότε πληρώνεται το έκτακτο μέρισμα ΜΤΣ

Ενοποίηση των τριών Μετοχικών Ταμείων στα οποία ασφαλίζονται οι Στρατιωτικοί σε ένα υπερ-μετοχικό ταμείο για τις Ένοπλες Δυνάμεις και δημιουργία ξεχωριστού λογαριασμού για τους αστυνομικούς προτείνει η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ) με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς Άμυνας και Οικονομικών

ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 06/04/2023 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com

Οι προτάσεις προκάλεσαν ήδη αντιδράσεις από τα άλλα Ταμεία. Χθες η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας ανακοίνωσε επίσημα ότι είναι «κάθετα και κατηγορηματικά αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ενοποίησης των μετοχικών ταμείων των Ε.Δ.», η οποία όπως αναφέρει «θα βλάψει τα κεκτημένα τους», ενώ αφήνει και υπόνοιες για ψαλίδισμα ή ανακατανομή του βασικού πόρου των μετοχικών ταμείων, που είναι το 4% από τις εξοπλιστικές δαπάνες. Αν μειωθεί ή αλλάξει η κατανομή του 4%, θα κινδυνεύσουν όλα τα μερίσματα, λένε οι απόστρατοι της Αεροπορίας.

Δίκαιη κατανομή

Αυτό το 4% η Ένωση Αποστράτων του Στρατού ζητάει να κατανεμηθεί «δίκαια σε όλους τους απόστρατους ανεξαρτήτως σε ποιον κλάδο υπηρέτησαν», καθώς, όπως φαίνεται και στον σχετικό πίνακα, τα μερίσματα που λαμβάνουν οι απόστρατοι του Στρατού υπολείπονται ως και 74% εκείνων που λαμβάνουν οι ομόβαθμοί τους σε Αεροπορία και Ναυτικό.

Κλικ για μεγέθυνση:

Για παράδειγμα, ο υποστράτηγος του Στρατού Ξηράς λαμβάνει μηνιαίο μέρισμα 155,58 ευρώ, όταν ο ομόβαθμός του υποπτέραρχος (Αεροπορία) παίρνει 374,40 ευρώ και ο υποναύαρχος 327,06 ευρώ. Το μέρισμα του υποστρατήγου υπολείπεται κατά 58% του μερίσματος που λαμβάνει ο υποπτέραρχος.

Οι διαφορές είναι ορατές και στους ανώτατους βαθμούς των αρχηγών επιτελείων. Για τον αρχηγό ΓΕΣ, το μηνιαίο μέρισμα είναι 203,77 ευρώ, όταν ο αρχηγός ΓΕΑ παίρνει 432,90 ευρώ και ο αρχηγός ΓΕΝ, 416,47 ευρώ. Το μέρισμα του Α/ΓΕΣ υπολείπεται κατά 52% των υπολοίπων.

Στους χαμηλότερους βαθμούς, η απόσταση μεγαλώνει, καθώς ο υπολοχαγός παίρνει μέρισμα μόλις 74,8 ευρώ και ο ανθυπασπιστής 53,85 ευρώ το μήνα, όταν οι ομόβαθμοί τους σε Ναυτικό και Αεροπορία παίρνουν ως 234 ευρώ (υποσμηναγός) και 210 ευρώ (ανθυπασπιστές) αντίστοιχα.

Μερίδια

Οι διαφορές υπήρχαν πάντα και οφείλονται κατά κύριο λόγο στις τιμές μεριδίων που ισχύουν στα μερίσματα, αλλά και στην κατανομή των πόρων από το 4% των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Για το Στρατό Ξηράς, η τιμή του μεριδίου είναι 5,1 ευρώ, που σημαίνει ότι αξιωματικός που δικαιούται 30 μερίδια θα πάρει μέρισμα 153 ευρώ. Στην Αεροπορία, η τιμή μεριδίου είναι 12 ευρώ, που σημαίνει ότι με 30 μερίδια προκύπτει μέρισμα 360 ευρώ.

Αυτό που λένε ουσιαστικά οι απόστρατοι του μεγαλύτερου σε πληθυσμό (άνω των 60.000 συνταξιούχων) μετοχικού ταμείου των στελεχών ΕΔ είναι να διαλυθούν τα υφιστάμενα μετοχικά ταμεία Στρατού, Αεροπορίας και Ναυτικού και στη θέση τους να δημιουργηθεί ένα ενιαίο μετοχικό ταμείο που θα κατανέμει ισομερώς με βάση τον πληθυσμό του κάθε κλάδου το 4% από τους πόρους των εξοπλιστικών προγραμμάτων ούτως ώστε να προκύπτει και ένα ενιαίο μέρισμα για όλους τους αξιωματικούς που έχουν τον ίδιο βαθμό.

Εναλλακτικά…

Μια άλλη πρόταση είναι η δημιουργία δύο λογαριασμών στο εσωτερικό του Μετοχικού Ταμείου Στρατού, έναν για το Στρατό Ξηράς (Σ.Ξ.) και έναν για την ΕΛ.ΑΣ., οι οποίοι θα έχουν τα έσοδα που παρέχονται από Σ.Ξ. και ΕΛ.ΑΣ. κοινή περιουσία και θα αποδίδουν ο κάθε λογαριασμός τα ανάλογα μερίσματα.

Η κυβέρνηση, και συγκεκριμένα τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, δεν έχουν ανοίξει τα χαρτιά τους για όσα αναφέρονται και προτείνονται στην επιστολή-βόμβα, καθώς το περιεχόμενό της κοινοποιήθηκε πρόσφατα (στις 16 Μαρτίου), ενώ η οποιαδήποτε απάντηση, και πολύ περισσότερο κάθε ενέργεια γύρω από τα διαλαμβανόμενα σε αυτήν, θα πρέπει να αναμένονται μετά το αποτέλεσμα των επερχόμενων εθνικών εκλογών της 21ης Μαΐου.

ΠΛΗΡΩΜΕΣ: Έκτακτο μέρισμα και αναδρομικά από ΜΤΣ

Ένα δείγμα γραφής πάντως για την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τους απόστρατους που λαμβάνουν τα μικρότερα μερίσματα αποτελεί η επαναφορά του 13ου μερίσματος και στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού, που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να πληρωθεί ίσως και αύριο 7 Απριλίου, και πάντως πριν από το Πάσχα.

Το έκτακτο μέρισμα νομοθετήθηκε με το άρθρο 30 του νόμου 5018/2023 μεταξύ πολλών άλλων ευνοϊκών διατάξεων για τους ένστολους.

Προς την ίδια κατεύθυνση της αποκατάστασης των αδικιών των «χαμηλομερισματούχων» του Στρατού Ξηράς κινούνται και οι ρυθμίσεις του νόμου που προσαυξάνουν κατά 4 ως 10 τα μερίδια -και άρα τα μερίσματα- που λαμβάνουν από το ΜΤΣ οι απόστρατοι με βαθμό ταξιάρχου και άνω.

Επιπρόσθετα, στα τρία μετοχικά ταμεία των στρατιωτικών (λόγω επάρκειας πόρων από το 4% των εξοπλιστικών δαπανών) έχει καταργηθεί η κράτηση του νόμου 4093 και οι απόστρατοι είδαν αυξήσεις ως και 85 ευρώ το μήνα στις πληρωμές μερισμάτων στο τέλος Μαρτίου. Στις 4 Απριλίου δε, πληρώθηκαν και τα αναδρομικά των αυξήσεων για 27 μήνες, καθώς η κατάργηση της μείωσης ψηφίστηκε στο νόμο 5018/2023 με αναδρομική ισχύ από 1ης/1/2021.

Δημοσίευση σχολίου

90 Σχόλια

  1. Ένα ταμείο και ένα μέρισμα για όλους . Ας ξυπνήσουν οι κυβερνώντες. Δηλαδή πώς γίνεται ό αρχηγός ΓΕΕΘΑ να γίνεται υποχρεωτικά από καί τά τρία όπλα εναλλάξ και τά μερίσματα κατά μόνας;;;!!! Οι Αξιωματικοί του Στρατού Ξηράς είναι κατώτεροι της Αεροπορίας και τού Ναυτικού .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πιο γελοίο επιχείρημα σαν αυτό με τον ΑΓΕΕΘΑ δεν υπάρχει! Πόσο μα πόσο φελλός μπορεί να είναι κάποιος ώστε να εκφέρει μια τέτοια μπαρούφα; Μερικοί πατάτε την κοιλιά σας και κλ@νετε μπόχα.

      Διαγραφή
    2. Παρασιτική λογική.... Μήπως θέλετε και να υποβάλουμε τα σέβη μας όταν σας αντικρίζουμε? (φυσικά θα είμαστε σε θέση υπόκυψης και ποτέ δεν θα σας δούμε στα μάτια). Πλάκα έχετε....όπως το χερούλι στο αστικό το κρατάνε όλοι, έτσι και στα μετοχικά, μέτοχοι είναι όλοι!!

      Διαγραφή
    3. Ναι συμφωνώ...και μιας και είστε, και αρχαιότεροι όλων, θα είστε και οι διαχειριστές του κοινού ΜΤ των ΕΔ!!! Η Ρώσικη ρουλέτα μπροστά σε αυτό το σενάριο είναι παιδότοπος!!!

      Διαγραφή
  2. το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας εάν θέλει μπορεί τα έσοδα από το 4% των εξοπλιστικών δαπανών να τα μοιράζει αναλογικά στα μετοχικά ταμεία λαμβάνοντας υπόψη τον αριθμό των μελών που διαθέτουν κάθε έτος, δεν χρειάζεται έκκριση από κανέναν, αυτό είναι και το ποιο δίκαιο που πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα από τον Υπουργό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και τον αριθμό των μελών; Δεν μας λες ρε μάστορα τι χάπια πίνεις; Να τα αλλάξεις, γιατί βλάπτουν σοβαρά ως φαίνεται.

      Διαγραφή
  3. Προτείνουμε να μοιραστούμε τα λεφτά σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κοινο ταμειο. Κοινο μερισμα. Ειναι αδι κη αυτη η διακριση. Τα τρια οπλα ειναι ενος φορεα ενος υπουργειου.αρα γιατι αυτη η τερατογεννηση;κ υπουργε εθνικης αμυνας νομικος γαρ δωστε λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τερατογέννηση; Έπρεπε να μας προειδοποιήσεις πριν το γράψεις, να προλάβουμε να καλυφτούμε, από τα τούβλα που πέφτουν.

      Διαγραφή
  5. " ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ "
    Δεν γνωρίζουν οι Απόστρατοι των ΜΤΝ και ΜΤΑ ότι από το ΜΤΣ πληρώθηκαν οι τάχα μου αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης ? Δεν γνωρίζουν ότι στο ΜΤΣ επεβλήθη η ένταξη των παλαιών ατόμων Αστυνομίας Πόλεως και Χωροφυλακής ?
    Δεν γνωρίζουν ότι από το ΜΤΣ πληρώνονται και όλοι οι Απόστρατοι της Αστυνομίας ? Κύριοι των ΜΤΑ και ΜΤΝ μπορείτε να μας πείτε τίποτε για τα παραπάνω ? Υπάρχει κάποια άλλη τάξη ανθρώπων να πληρώνονται από τα ΜΤΑ και ΜΤΝ ? Δεν γνωρίζουν ότι οι δαπάνες για την Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό είναι εκ διαμέτρου πολλαπλάσιες του Στρατού ? Δεν γνωρίζουν ότι το προσωπικό του ΜΤΣ είναι από την φύση του πολλαπλάσιο των ΜΤΑ και ΜΤΝ συμπεριλαμβανομένων δε και της Αστυνομίας το προσωπικό του ΜΤΣ αυξάνεται σε πολλαπλάσιο βαθμό ?
    Οι Υπηρετούντες στα ΜΤΑ και ΜΤΝ υπηρετούν σε άλλο στρατό εκτός του Ελληνικού Κράτους ?
    Δυστυχώς όμως τα συμφέροντα και οι συμμετέχοντες σε Κυβερνητικούς Θώκους είναι από Απόστρατους του Πολεμικού Ναυτικού και της Αεροπορίας οπότε το κράτος προκειμένου να μην χάσει ψηφαλάκια κάνει μονίμως πίσω και το θέμα το στέλνει στις καλένδες , ενώ αν υπήρχε Πολιτική βούληση και Ισότητα τώρα το θέμα θα είχε τελειώσει .
    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟ ΜΤΝ ΚΑΙ ΜΤΑ ΑΣ ΦΑΝΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΜΝΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΤΣ , ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΑΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πόσα μερίσματα σου θα χρηματοδοτήσουν οι χαμηλόβαθμοι? κατά τ΄ άλλα " ΤΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΑΙΣ ΨΥΧΑΙΣ ΗΜΩΝ " για τους άλλους!!!. Έτσι εννοείτε την δικαιοσύνη?

      Διαγραφή
    2. Ευχαριστούμε, δώσε όμως τον ορισμό του μεγαλύτερου 😝

      Διαγραφή
    3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    4. @(6:16:00 μ.μ.) Σόρι αλλά είναι "εκ διαμέτρου πολλαπλάσιες" και οι π@π@ριές που αναφέρεις.

      Διαγραφή
    5. Κυριε επωνυμε κανένα πρόβλημα, να φύγουν οι του στρατού ξηράς από το ΜΤΣ! Αφου το ιδρυσατε οι αστυνομικοί χάρισμα σας.

      Διαγραφή
    6. Συνάδελφε 06:6:16 00, μια χαρά τα είπατε, συνοπτικά και σε 15 μόνο γραμμές! Αφήστε τούς άλλους να αναρωτιούνται, που λέει και η διαφήμιση!

      Διαγραφή
    7. Συνάδελφε πολύ καλά τα λες και είσαι και πολύ σαφής! Δεν συμφέρει το Ναυτικό και την Αεροπορία να γίνει ένα ταμείο.Αλλα η διαφορά των μερισμάτων είναι τεράστια.Και είμαστε στο ίδιο υπουργείο και έχουμε την αποστολή.

      Διαγραφή
    8. @(07, 2023 1:39:00 π.μ.) Έχεις σκεφτεί γιατί; Έχεις εικόνα περιουσιακών και άλλων στοιχείων των ταμείων; Στο ίδιο υπουργείο δεν λέει τίποτα, με τους αστυνομικούς είσαι; γιατί να μην πεις και στο ίδιο κράτος, έτσι για να το γενικεύσουμε περισσότερο. Ωραίες συγκρίσεις θα κάνουμε μετά.

      Διαγραφή
  6. Αυτο ας το δει κ ο Α/ΓΕΕΘΑ, αρχαιότερος όλων που αν αποστρατευτουν, ταυτόχρονα με τον Α/ΓΕΑ, θα παίρνει το μισό μέρισμα, από αυτόν, λες κ οι προμήθειες κ εισφορές στα ΜΤ, έχουν άλλον προϋπολογισμό, πέραν αυτού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας! Αλλά είπαμε ο Α/ΓΕΕΘΑ, ο προερχόμενος από τον Στρατό, είναι ιδέα! Ενώ ο προερχόμενος από Αεροπορία η Ναυτικό, είναι άνθρωπος με ανάγκες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Και περισσότερες μεταθέσεις και 4ημερα και ασκήσεις ποιο πολλές από ΠΝ και ΠΑ αλλά μέρισμα μισό. Δίκαιο και ηθικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξύπνα παππού..αποστρατεύτηκες..δεν είσαι ε.ε. τι ασκήσεις και σκηνάκια ονειρεύεσαι 😂

      Διαγραφή
  8. Παρασιτικό το αίτημα. Αφού ξεσκίσαμε το ταμείο, καταφέραμε να χρεωκοπήσουμε υγιή τράπεζα, έχουμε θεσπίσει μαϊμού μερίσματα (είς υγείαν των κορόιδων) και η αναλογία στα μερίσματα "ευγενών και πόπολο" βρίσκεται στο 4 προς 1 (ενώ στο ΜΤΑ 2 προς 1!!), ζητάμε δικαιοσύνη και ισονομία!!!! Τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας.... Βρε άντε από δώ....λίγη ντροπή δεν βλάπτει.... Και όλα αυτά ενώ μόλις ένα μήνα πριν αρπάξατε τις κρατήσεις των συναδέλφων σας.. Πόσο θράσος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ίδιες κρατήσεις αλλά διαφορετικές παροχές? Ένα όλα! Οι προμήθειες των ΕΔ δεν είναι ιδιοκτησία ΚΑΝΕΝΟΣ κλάδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τα πάντα όλα! Προμήθειες, ιδιοκτησίες και κουραφέξαλα. Να κάνετε καμιά συντονισμένη κίνηση με αγωγές στα παλικάρια που σας έκαναν μπάχαλο το ταμείο, που στα "ψηλά" έδιναν και δίνουν πολλά εξτραδάκια, δεν κάνετε, παρά μόνο τσιρίζετε για τον σανό που σας ταΐζουν μειωμένο.

      Διαγραφή
  10. Υπενθυμίζουμε ότι, η κράτηση 4 % έχει θεσμοθετηθεί ως αντιστάθμισμα στην ανύπαρκτη εργοδοτική εισφορά που για όλους τους άλλους υπαλλήλους και τους δημόσιους λειτουργούς, ακόμη και για τους αστυνομικούς υπαλλήλους, >πλην των στρατιωτικών<, ανέρχεται σε 3 %.
    Οι στρατιωτικοί είναι οι μόνοι δημόσιοι λειτουργοί που δεν έχουν επίσημη επικουρική ασφάλιση και οι μόνοι για τους οποίους δεν καταβάλλει η πολιτεία εργοδοτική εισφορά ύψους 3 %.
    Εάν η Πολιτεια την 9ετία 2011-2019 εδινε στα Μετοχικά Ταμεία την εργοδοτική εισφορά, τα Μετοχικα Ταμεια θα έπαιρναν 750 εκατομμύρια ευρώ και αντί αυτού πήραν 165 εκατομμύρια ευρώ.
    Η αριθμητική αυτή διαφορά δεν σηκώνει ουδεμία αμφισβήτηση!"
    Και να σκεφτουν ολοι οτι αυτα τα ατομα της ΕΑΑΣ ηταν εν ενεργεια Αξκοι και Διοικητες Μοναδων.
    Η εμπεριστατωμένη απάντηση της Ε.Α.Α.Α (σε Πολιτική & Στρατιωτική ηγεσία) για τις Κρατήσεις 4%. Η Επιστολή του Προέδρου της σε ΥΕΘΑ & ΑΝΥΠΟΙΚ
    http://aeroporiapostratos.blogspot.com/2022/05/4.html
    Η ΕΑΑΣ και το ΜΤΣ, καλό θα ήταν να επιλύσουν πρώτα τα σοβαρά εσωτερικά τους προβλήματα, που οι ίδιοι με την διαχείριση τους δημιούργησαν στο Μετοχικό τους Ταμείο και στην συνέχεια να συζητήσουμε μέσω του Συντονιστικού Συμβουλίου, όποια άλλα κοινά θέματα μας απασχολούν, με διαδικασίες που θα σέβονται θεσμούς και συναδέλφους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μέχρι τα μισά καλά τα πήγαινες, μετά όμως το γύρισες στα αεροπλανικά ή θαλασσινά κολλήματα

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο κατίκος πάλι έριξε τον λύκο στο μαντρί και τα πρόβατα βελάζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Απαντήσεις
    1. Ο Ταξχος ΣΞ δεν είναι ομοιόβαθμος με τον Ταξχο των άλλων κλάδων;Αλλά οι στρατηγοί όπως τούς λέτε οι των άλλων κλάδων δεν πρέπει να διεκδικήσουν.Ισως φταίει η ηγεσία τούς τόσα χρόνια που κοιτούσε μόνο στολές,παράσημα.

      Διαγραφή
  14. Και ο πιο διχαστικός από όλους είναι ένα ναυαρχούκος βλαχοδήμαρχος που μιλάει και με την κυβέρνηση απευθείας τρομάρα του. Ρεε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα εσύ νομίζεις ότι έγραψες καμιά εξυπνάδα, έχεις τα ούμπαλα; Πήγαινε πες το στον ίδιο.

      Διαγραφή
  15. Κυριοι του ναυτικου και της αεροποριας: Αγανακτειτε και δικαιως βλεποντας την προταση για ενοποιηση με τον στρατο. Οι του στρατου που καθε μηνα χανουν τεραστια ποσα λογω των αστυνομικων τι να πουν? Ο καθενας ναι μονος του αλλα αυτο να ισχυει για ολους και οχι μονο για το ναυτικο και την αεροπορια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστός!!!Από τα σχόλια ο καθένας κοιτάει την πάρτη του. Αλλά αν το θέμα πάει στην βουλή η ενοποίηση θα γίνει.

      Διαγραφή
  16. ενοποίηση των μετοχικών ταμείων, δεν υπάρχει κανένας σοβαρός λόγος να υπάρχουν 3 μετοχικά ταμεία στις ΕΔ, έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει γίνει αυτό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ναυταίοι, αεροποραίοι γιατί πανικοβάλλεσθε? θα χάσετε τα κεκτημένα? μα τόσο γκαβοί είσαστε και δεν βλέπετε την αδικία στην κατανομή του 4%? γιατί αναμασάτε την τσίχλα της κακοδιαχείρησης του ΜΤΣ? δεν μιλάμε για αυτήν δεν το έχετε καταλάβει? μιλάμε για την δίκαιη κατανομή του 4%. Εσείς τα παιδιά σας τα ξεχωρίζε? φαντάζομαι πως όχι. Η Πολιτεία όμως μέχρι τώρα το έχει κάνει στα ΜΤ. Καιρός αυτό να αλλάξει και θα αλλάξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όχι κε καραβανά δεν είναι τόσο απλά, δεν θα το παίξουμε του Ασώτου δεν είμαστε ο Ιησούς. Επέλεξες να βάλεις παιδιά και οικογένεια στο σχόλιο σου, άτοπο και βλακώδες, έβαλες τους ηθικούς δεσμούς της οικογένειας με την εργασιακή σχέση μας. Ποιο ηθικό δεσμό να 'χω με σένα; Κανέναν, όταν μάλιστα χαραμίζεις τις γεροντίστικες ώρες σου επιβουλευόμενος τα περιουσιακά και χρηματικά κεκτημένα. Όχι δεν θα συγχωρήσω τον άσωτο και όσο και με ότι περνά από το χέρι μου θα αντισταθώ. Η πολιτεία που επικαλείσαι, σας μπούκωσε (το ΜΤΣ) με χρήματα των φορολογούμενων για να σταθείτε στα πόδια σας, αλλά εσείς στον κόσμο σας, ακόμα και σήμερα μερίσματα σε ανωτάτους, έτσι θα σταματήσετε τον κατήφορο;.

      Διαγραφή
    2. Εσύ από το παιδί σου "απαλλοτρίωσες" 4-10 μερίσματα!!! όχι μόνο δεν του άφησες ¨προίκα¨ αλλά του αρπάζεις και τις κρατήσεις του!!! και συνεχίζεις να μιλάς για τα ιδανικά της οικογένειας, κλπ!!! Ξεκαβαλήστε...

      Διαγραφή
  18. Δυστυχώς οι μέτοχοι του ΜΤΝ και ΜΤΑ έχουν πανικοβληθεί και έχουν χάσει την αξιοπρέπειά τους, συμφωνα με τον τρόπο που εκφράζονται στα σχόλιά τους. Κύριοι ο τρόπος της αντίδρασής σας δείχνει τις φοβίες που έχουν όσοι έχουν άδικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το ξανά έγραψες, πανικοβληθεί, έχασαν αξιοπρέπεια; Δεν γνωρίζω πως το συμπεραίνεις, αλλά εντάξει, ρίξε μόνο μια ματιά και σε αντίστοιχα άρθρα ενταύθα, δες το ποιόν σας περί σεβασμού και αξιοπρέπειας. Δες τις βρισιές κατά των ομοίων σας, δες και το δικό σου θέλω, δηλαδή να μειώσουν το μέρισμα των άλλων για να αυξηθεί το δικό σου, για να καλυφθούν τα δάνεια υμετέρων, η κακοδιαχείριση του μετοχικού σας ταμείου. Κανένας φόβος, το μόνο που θα καταφέρετε ίσως, θα είναι να καταργηθεί η κράτηση υπέρ του όπλου, δεν θέλουν και πολύ να το πράξουν τα τζιμάνια οι πολιτικοί που τώρα γλύφετε για να σας λυπηθούν.

      Διαγραφή
    2. Αξιοπρέπεια????? Για κοίταξε στον καθρέπτη...Έχετε ακούσει για τον πρότερο έντιμο βίο? Ακόμη και εάν ακούσατε, μόλις πρόσφατα επαναλάβατε το ατόπημα της αδικίας εις βάρος των αδύναμων μερισματούχων συναδέλφων σας και τώρα ζητάτε να σας βάλουμε και θεματοφύλακες όλων των ταμείων των Ε.Δ!!! Μπρρ

      Διαγραφή
  19. Χτύπησε πάλι ο κάτοικος. Σπαστους τα νεύρα μεγαλε και βλέπω να ψάχνεις δουλειά τέλος Μαιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 😂 έτσι! Θα αρθρογραφεί στην ενότητα τελετές σε καμία περιφερειακή φυλλάδα.

      Διαγραφή
  20. Ότι και να γράφετε η απόφαση έχει ληφθεί. Σύνταξη χ 20% μέρισμα. ¨ολα τα υπόλοιπα είναι για λαική κατανάλωση. Θυμηθείτε μόνο ότι κάποιοι από τους μεγαλύτερους συναδέλφους ηλικιακά έλεγαν "αποκλείεται οι ένστολοι στον ΕΦΚΑ"........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οι ένστολοι που γράφεις φανερώνει ότι είσαι υπάλληλος καθαριότητας

      Διαγραφή
  21. Για να δοθει εκτακτο μερισμα απ οτο ΜΤΣ θα πρεπει να εχει εκδοθει ΚΥΑ!!!Εχει εκδοθει ΚΥΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όχι, θα στο δώσουν από τα φαγωμένα που θα ανακαλύψει η έρευνα

      Διαγραφή
  22. Να ψάξετε την εποχή την εποχή του Χρηματιστηριου Σημίτη Παπαντωνιου και λοιπους και να κάνετε αγωγες.Τι έπραξαν τοτε οι πρόεδροι του ΜΤΣ και ποια η τοτε αντίδραση της ηγεσίας του στρατου; Προσωπικώς διατηρούσα 2 λογαριασμούς στην Γενικη τραπεζα για να υποστηρίξω το συναφι μου.Τα ταμεία του Στρατού με πρωθυπουργους Κονδύλη Πάγκαλος Μεταξά Παπαγος κ.α η τοτε η περιουσία του στρατού ήταν γιγαντιαία και ελεηλατηθη από το μεταπολιτευτικο πολιτικό συστημα και ναι και το στρατιωτικο προσωπικό εκωφευε από τις θέσεις ευθύνης που υπηρετούσαν για να τα έχουν καλά με το προδοτικο πολιτικό σύστημα. Όσον αφορά το 4% των εξοπλισμών θα πρέπει ναι μοιράζεται ισομερώς και στα 3 σώματα,δεδομένου ότι η τεχνολογία και εξέλιξη των οπλικων συστημάτων αδικεί τον ελληνικο στρατό σε σύγκριση με τα άλλα δύο σώματα.

    Ένας ναυτικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. καπετάνιε στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε; Τι σχέση έχει η εξέλιξη και η τεχνολογία με το 4%; Μήπως θέλεις να πεις ότι τα όπλα των άλλων σωμάτων είναι πιο ακριβά από αυτά του στρατού λόγω χρόνου παραγγελίας και τεχνολογίας; Γνωρίζεις κόστη ή το συμπεραίνεις από αυτά που διαβάζεις; Τα έβαλες κάτω και έκανες υπολογισμούς και αθροίσματα σε διαχρονικές προμήθειες. είδες αδικία ή αναφέρεσαι μόνο στο σήμερα; Το λέω γιατί έχει διαφορά μιας και το ναυτικό κάνει τέτοιες προμήθειες κάθε 30 με 40 χρόνια, για αεροπορία και στρατό δεν έχω ιδέα, μήπως να μας διαφωτίσεις...ως ναυτικός; 😂

      Διαγραφή
    2. Όσο και να χτυπιέσαι δεν μπορεί ομοιοβαθμοι να παίρνει ο ένας τριπλάσιο ποσό σε μέρισμα από τον άλλο.Και αν δεν γίνει τώρα θα γινει στο μέλλον. Είναι μονόδρομος.

      Διαγραφή
    3. Να χτυπιέμαι; τουναντίον εσείς χτυπιέστε με περίεργες επιστολές γλειψίματος σε πολιτικούς και με συγκεντρώσεις φιάσκο, όπου προσκυνάτε και χειροκροτάτε προέδρους που χαντάκωσαν το ταμείο σας, μήπως να αλληλοδοξάζεστε και γιαυτό;.

      Διαγραφή
  23. Οι απόστρατοι του Σ. Ξηράς δεν θα δουν τίποτα στο ΜΤΣ γιατί οι ε.ε αξκοί ΠΑ και ΠΝ ασχολούνται και προστατεύουν τα κεκτημένα τους σε αντίθεση με τους ε.ε αξκούς του ΣΞ που νομίζουν ότι δεν θα αποστρατευτούν ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όλοι πρέπει να παίρνουμε τα ίδια μερισματα είναι το πιο δικαιο και έπρεπε να γίνει πάρα πολύ νωρίτερα το άδικο δεν το θέλει ότε ο Θεός τα πράγματα είναι πολύ απλά και πρεπει η Πολιτεία να τα εξεταση και να πάρει της αποφάσεις που πρέπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Η μόνιμη επωδός των ΜΤΑ-ΜΤΝ και των μελών τους είναι "ασχοληθείτε με τα διαχειριστικά προβλήματα του ταμείου σας" , το οποίο βέβαια είναι σωστό αλλά αφορά το παρελθόν. όταν η κουβέντα έρχεται στην ταμπακιέρα, ποιος είναι δηλαδή ο αντικειμενικός λόγος, τα δικά τους ταμεία να παίρνουν δυσανάλογα ποσά απο τα εξοπλιστικά λόγω της φύσης των προμηθειών και να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στα μερίσματα κάνουν πως δε καταλαβαίνουν. Το μόνο που δε μας είπαν είναι ότι πληρώνουν απο τη τσέπη τους για την αγορά Ραφάλ και φρεγατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ενώ εσείς αν σήμερα αγοράζατε καμιά 20 Leo θα λέγατε κρίμα για τους συνάδελφους των άλλων σωμάτων να προσφέρουμε ένα ποσοστό και στα ταμεία τους, έτσι; Είμαστε σίγουροι ότι θα το προτείνατε (όπως δεν το προτείνατε ποτέ). Βρε κοιταχτείτε στον καθρέφτη και ίσως αντικρίσετε την μορφή του εξαπατημένου. Ναι για τα διαχειριστικά του ταμείου σας μιλάμε πρωτίστως, γιατί αυτά σας έφεραν στη θέση του επαίτη του ζήτουλα, τι δεν καταλαβαίνετε όταν λέμε φέρτε το ταμείο σας σε θέση με θετικό οικονομικό πρόσημο και τότε ελάτε να μιλήσουμε για όλα τα άλλα.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή το ναυτικό από το 1992 που έχει κάνει την τελευταία προμήθεια πως κατάφερε το ΜΤΝ μέχρι και σήμερα να δίνει μέρισμα και μάλιστα μεγαλύτερο όπως επικαλείσαι; Έχεις καμιά ιδέα γιατί δεν μπόρεσε αντίστοιχα και το ΜΤΣ; Αν έχεις σε παρακαλώ διαφώτισε μας.

      Διαγραφή
    3. Ακριβώς, όπως τα λέτε, 07 12:31:00! Προσπαθούν να εκτρέψουν την κουβέντα στις αμαρτίες του παρελθόντος, οι οποίες έτυχε να κάτσουν στον ΣΞ! Όταν η κουβέντα πηγαίνει στον πραγματικό λόγο διαμαρτυρίας, περί άλλων τυρβάζουν! Τα καλά και συμφέροντα για τα θυλάκιά τους!

      Διαγραφή
  26. Παιδιά τα ξόδεψαν τα φραγκακια μου σε ασωτιες. Είχα και μια τράπεζα την ξεπάτωσα και αυτή. Τώρα που δεν έχω μία, βρήκα την λύση!!! Να πάρω τα δικά σας! Δεν το κατάλαβα, γιατί να έχετε εσείς και εγώ όχι; Να σας κάνω σαν και εμένα και εσάς. Από νοικοκυραίους επαίτες. Έτσι δεν είναι; Σωστοοοοοοό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Ενιαίο Μετοχικό Ταμείο Ενόπλων Δυνάμεων, αυτό έπρεπε να είχε γίνει, απαράδεκτοι οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας που επιτρέπουν τόσα χρόνια να υπάρχουν ξεχωριστά Μετοχικά Ταμεία, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία ύπαρξης 3 Μετοχικών Ταμείων, πρέπει να δημιουργηθεί 1 Μετοχικό Ταμείο που να περιλαμβάνει μόνο απόστρατους των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΞ - ΠΝ - ΠΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Μέρισμα εκτακτο δεν βλέπω.μαλλον πρέπει να ακυρώσω το αρνι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΒΑΛΕ ΠΑΝΣΕΤΑ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙΣ ΝΗΣΤΙΚΟΣ
    ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ
    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΣΩΘΗΚΕ ΜΕ 100 ΕΥΡΩ
    ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Η αληθεια ειναι πικρη για ολους.η εξαθλιωση του ΜΤΣ προηλθε απ ολες τις πολιτικες ηγεσιες με την συνδρομη,αδρανεια,οσφυοκαμψια και προδοτικη σταση εναντι των συναδελφων και την στρατιωτικων ηγεσιων.Αν θελετε υπαρχουν και ονοματεπωνυμα και των μεν και των δε. Στο δια ταυτα.καποιοι θα βγουμ κερδισμενοι καποιοι θα βγουν χαμενοι.απο την διαλυση του ΜΤΣ χαμενοι μεχρι τωρα ηταν οι συναδελφοι του στρατου ξηρας.Τωρα δυστυχως θα χασουν κι οι υπολοιποι.Το διαρε και βασιλευε παντα ηταν τ ατου των κυβερνωντων και το βλεπεις και σε λιγες αραδες εδω μεσα.ΑΠΑΙΤΗΣΗ.Ας βρει τροπο η πολιτεια να φερει την ισονομια,που βεβαια αν δεν ετεροτυφλουμε ειναι πολυ απλος.Και τα υπολοιπα αν κρινω κι απο την συγκεντρωση-διαμαρτυρια τωρα που ο ποντος εφτασε στο χτενι,ιδου η ροδος, ιδου και το πηδημα.21 ΜΑΙΟΥ.δεν χρειαζονται πολλα λογια.και επιλυση τωρα.δρομολογηση τωρα.οχι αλλες υποσχεσεις.ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ?? ΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ . ΔΕΝ ΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΡΗ. ΕΔΩ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΥΣΕΑ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΆΣ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΑΡΧΗΓΟΙ ΣΤΡΑΤΗΓΟΙ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ Η ΤΟ ΑΝΑΠΟΔΟ.
    ΠΕΙΤΕ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΣΟ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΟΥΤΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ
    ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΠΟΥ ΔΕ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΜΗΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Ένα Μετοχικό Ταμείο ΕΔ, που να περιλαμβάνει μόνο απόστρατους των ΕΔ, δεν μπορεί να υπάρχουν 3 Μετοχικά Ταμεία, αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και καιρό, επειδή αντιδρούν 10 ή 20 άτομα βολεμένοι στα γραφεία των Μετοχικών Ταμείων και φοβούνται ότι θα χάσουν τις καρέκλες τους δεν εφαρμόζεται ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Είναι εντυπωσιακή η ημιμάθεια ή η κακή πληροφόρηση όταν η σύγκριση με το αν το ΜΤΣ το διέλυσαν οι απόστρατου του Στρατού Ξηράς ή η πολιτική ηγεσία με τις αποφάσεις της. Όποιος και να το διέλυσε - πράγμα που πλέον δεν ισχύει γιατί έχει νοικοκυρευτεί αρκετά - ή να του έκανε ζημιά, τι σχέση έχει με την ισοκατανομή των πόρων από τα εξοπλιστικά σε όλους τους αποστράτους ανεξαρτήτως κλάδου. Τα εξοπλιστικά είναι εισήγηση του ΥΠΕΘΑ και του ΚΥΣΕΑ στη Βουλή και εγκρίνονται από την εκλεγμένη πλειοψηφία. Σε ποια σφαίρα λογικής υπάρχει το γεγονός ότι οι προμήθειες γίνονται επ' ωφελεία των Μετοχικών Ταμείων κάθε κλάδου. Οι Στρατιωτικοί είναι οι μόνοι δεν έχουν επικουρική ασφάλιση και άρα δεν λαμβάνουν 3% κρατική επιχορήγηση στα Ταμεία τους. Αντ' αυτού παίρνουν αυτό το 4% που ο Σκυλακάκης ήθελε να το κάνει 1%. Πώς είναι δυνατόν αυτό το 4% να το μοιράζονται κάποιοι ενώ κάποιοι άλλοι να μην παίρνουν φράγκο όταν υπάγονται στο ίδιο Υπουργείο , πληρώνουν τις ίδιες εισφορές, έχουν την ίδια βαθμολογική εξέλιξη και τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και στο Ταμείο διαφορετικές αποδοχές. Αυτό δεν είναι άδικο και εξωφρενικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι αστυνομικοί είναι στο ίδιο υπουργείο με σένα;

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ κ Χρηστίδη, μια χαρά περιγράψατε σύντομα, σαφή και περιεκτικά το όλο ζήτημα. Τα άλλα όλα είναι δικαιολογίες από βολεμένους.

      Διαγραφή
    3. @8 Απρ. 4:41:00: Ο κ. αυτος μας νομιζει για αφελεις. Αυτος και αλλοι στο ΔΣ της ΕΑΑΣ, εστειλαν στον ΔΣ του ΝΙΜΤΣ αστυνομικο σαν εκπροσωπο της ΕΑΑΣ. Ετσι στο ΔΣ/ΝΙΜΤΣ υπαρχουν δυο αστυνομικοι και κανεις του στρατου. Αυτο ειναι μονο ενα χαρακτηριστικο παραδειγμα τι γινεται στο ΔΣ το οποιο πρεπει να φροντιζει τα συμφεροντα των ε.α.

      Διαγραφή
  34. Λυπάμαι πολύ για όσα διάβασα. Αρνούμαι να διαβάσω σχόλια πλέον. Απορώ πως θα συνεργαστούν σε περίοδο κρίσης όλοι οι προλαλήσαντες. Έχουν εκπονηθεί μελέτες και έρευνες. Απλά δεν πρόκειται να ανακοινωθούν ποτέ τα πορίσματα τα πραγματικά. Όλα όσα γράφονται είναι διαρροές για από προσανατολισμό. Απλές λύσεις. Όπως λειτούργησε το ΠΝ με το Λιμενικό. Ίδιες εισφορές ίδια μερίσματα. Το ίδιο και η ΕΑ. Όσον αφορά τους αγωνιστές πρέπει να αναλάβει η πολιτεία. Μέρισμα μόνο στους μετόχους. Διαχείριση σωστή και εκμετάλλευση της περιουσίας του ΜΤΣ.
    Και πολλά ακόμη. Έπρεπε να είχαν γίνει Χρόνια τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Να δημιουργηθεί καινούργιο μετοχικό ταμείο ΕΔ στο οποίο θα συμμετέχουν μόνο απόστρατοι των ΕΔ, όλα τα άλλα είναι παραμύθια και λόγια του αέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Kαθε χρονο απο ολες τις σχολες της Αστυνομιας με κληρωση το 68% ερχεται στο ΜΤΣ και το υπολοιπο 32% παει στο ΜΤΠΥ. Τεραστιο εγκλημα για το οποιο φταιει η τοτε κυβερνηση και οι αρχηγοι ΓΕΣ της περιοδου 1985. Αυτο ειναι το μεγαλυτερο προβλημα του ΜΤΣ. Ειναι λαθος αντι να προσπαθουμε να το λυσουμε να μπλεκουμε το ναυτικο και την αεροπορια. Οπως ειναι επισης λαθος απο το ναυτικο και την αεροπορια να βλεπουν αυτο το προβλημα και να σφυρανε αδιαφορα επειδη προς το παρον ...... δεν τους αγγιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. Το θέμα είναι απλό κύριοι/ες όλα τα στελέχη των ΕΔ ανάλογα με το βαθμό τους έχουν τις ίδιες κρατήσεις υπέρ των Μετοχικών Ταμείων τους... εκείνο που κάνει την διαφορά είναι τα έσοδα από τον κοινωνικό πόρο των εξοπλιστικών.. εκεί ο Στρατός ξηράς όχι μόνο υπολείπεται του Ναυτικού και της Αεροπορίας αλλά τον πολύ μικρό αυτό πόρο τον διαθέτει σε τριπλάσιο αριθμό μερισματουχων... όλα τα άλλα περί καλής διαχείρισης είναι εκ περισσού .... Υπόψη ότι με νόμο του 1939 όταν η κράτηση από 3% έγινε 4% είχε προβλεφθεί το ποσό να συγκεντρώνεται με μέριμνα του Υπουργείου οικονομικών το οποίο στη συνέχεια το κατενειμε στα ΜΤ ανάλογα με τον αριθμό των μερισματουχων.... αργότερα στη δεκαετία του 50 το Ναυτικό και η Αεροπορία κατόρθωσαν να είναι απευθείας αποδέκτες του 4% των εξοπλιστικών που αφορούσαν το όπλο τους...με τα γνωστά αποτελέσματα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. Καλώς τον Καραΐσκάκη με τους νόμους του 😂 😂

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμε 08 4:39:00, μακάρι να νομοθετούσε ο Καραϊσκάκης, που αποτόλμησες να τον πιάσεις στο στόμα σου! Θα υπήρχε δικαιοσύνη και αξιοκρατία, υψηλές έννοιες που δεν συμφέρουν εσένα και τους άλλους χαζοβολεμένους που μετρούν τα φραγκοδίφραγκα μπροστά στην τιμή και την αξιοπρέπεια! Πολύ ωραία τα είπε αυτός που σχολίασες!
      Και θα σου πω και κάτι άλλο, γιατί είσαι σε δικό σου κόσμο. Έχω λάβει το ΒΟΕΑ για τα τρία παιδιά μου και θα μπορούσα να αδιαφορώ για όσα απασχολούν όσους θα το λάβουν ως απόστρατοι, αλλά κατέβηκα στο πεζοδρόμιο, διανύοντας 1.200 χμ, για να υποστηρίξω τα συμφέροντα των συναδέλφων. Γιατί στην έννοια ΣΥΝάδελφος, ΣΥΝάνθρωπος, ΣΥΝέλληνας, αλλά και στον Καραϊσκάκη, οφείλουμε την ύπαρξή μας! Λυπάμαι πολύ αν φόρεσες ή φοράς στολή, δεν σού αξίζει

      Διαγραφή
    2. Κυριε Ε....Π.....ωνυμε, πολυ καλα τα λετε αλλα ο τυπακος που να καταλαβει τετοια πραγματα.

      Διαγραφή
    3. Για τον κο ΒΟΕΑ (Απριλίου 08, 2023 5:16:00 μ.μ.), ήταν πολλά τα χιλιόμετρα γιαυτό κάηκε η φλάντζα.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμε 09 8:13 00, αυτό είναι το άρθρο σου; Συγχαρητήρια, προσέφερες στη συζήτηση τα μέγιστα! Και ένα απόφθεγμα του Σοφοκλή, ψάξε το γιατί από αρχαία είσαι γκράπας: ΚΡΑΤΙΣΤΟΝ ΚΤΗΜΑΤΩΝ ΕΥΒΟΥΛΙΑ!

      Διαγραφή
  39. Από τη μία οι της ΕΛ.ΑΣ που δεν ανήκουν στο ίδιο Υπουργείο εδώ και πάρα πολλά χρόνια και μοιράζονται τα έσοδα από εισφορές των ε.ε Στρατιωτικών του Στρατού Ξηράς και πόρους από τα εξοπλιστικά και από την άλλη οι συνάδελφοι του Ναυτικού και της Αεροπορίας που δεν θέλουν να χάσουν τα κεκτημένα κι εμείς στη μέση. Οι μεν δεν θέλουν να μοιράζονται μόνο τα δικά τους στο ΜΤΣ και οι δε επικαλούνται ως δικαιολογία τους πρώτους για να μην μοιραστούν δίκαια οι πόροι. 4% από οποιοδήποτε εξοπλιστικό ή προμήθεια / αριθμό των αποστράτων του ΥΠΕΘΑ. Η πολιτεία πρέπει να δώσει τη λύση έντιμα και γενναία αν θέλουν να διορθώσουν τα κακώς κείμενα 10ετιών. Εμείς δεν διαχειριστήκαμε ποτέ τα όσα παίρναμε .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. ΑΝΏΝΥΜΟΣ
    Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 5:54:00 μ.μ.
    @8 Απρ. Σας απαντώ γιατί κι εσείς έχετε πέσει θύμα παραπληροφόρησης ή μάλλον εσκεμμένα κακής αντίστοιχης. Όντως το ΔΣ/ΕΑΑΣ αποφάσισε να ορίσει ως εκπρόσωπό του στο ΝΙΜΤΣ τον Αστυνομικό Δντη κ. Νικήτα Καλογιαννάκη όχι για να τη "σπάσει" σε κάποιον ή για να ευνοήσει τους της ΕΛ.ΑΣ. Ο κ. Καλογιαννάκης έχει διατελέσει Πρόεδρος του Νοσοκομείου Χανίων, Προιστάμενος στο ΕΣΥ όλης της Κρήτης και χρόνια εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ στον ΟΚΑΝΑ. Η επιλογή έγινε με μόνο κριτήριο την κτηθείσα εμπειρία και όχι το ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ. Εσείς προφανώς ενδιαφέρεστε περισσότερο για την κλαδική εκπροσώπηση και όχι για την πιο κατάλληλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την αποψη μου αναφερω, και επειδη ''......ο ηρωας για τους μεν ειναι ο προδοτης για τους δε.......'' ο καθενας που διαβαζει τα σχολια μας θα βγαλει τα συμπερασματα του. Νομιζω λοιπον οτι κακως κακιστα υπαρχει ποσοστωση στο ΔΣ της ΕΑΑΣ. Ο κυριος αυτος πηρε πχ το ενα τριτο των ψηφων απο ενα του στρατου ξηρας που δεν εξελεγει. Αυτο δηλαδη που επικαλεισαι αιρει το οτι η αστυνομια εχει δυο στο ΔΣ του ΝΙΜΤΣ και ο στρατος κανενα? Τα προσοντα που εχει αυτος ο κυριος καλως τα εχει, αλλα ναι ενδιαφερομαι ξεκαθαρα για την κλαδικη εκπροσωπηση οπως γινεται παντου. Ειναι θεμα πρωτιστως αρχης και οχι ''κτηθεισας εμπειριας'' δοθεντος οτι ειναι παρα πολυ γνωστο πως λειτουργουν τα ΔΣ οπως του ΝΙΜΤΣ. Τελος μηπως ο κυριος αυτος ανηκε σε αυτους που σε ψηφισαν για διευθυνοντα συμβουλο και ετσι εξελεγεις? Και μετα με την σειρα του ζητησε να παει στο ΝΙΜΤΣ?

      Διαγραφή
  41. Οι προμήθεις οπλικών συστημάτων γίνονται κατόπιν εισήγησης των ΓΕ. Ο ΣΞ έχει ευρεία ποικιλία ακριβών υλικών, από άρματα μάχης έως ελικόπτερα και από αεροσκάφη έως μικρά σκάφη, να μην συζητήσουμε ατομικό οπλισμό και εφόδια επί πολλαπλάσιους αποδέκτες σε σχέση με ΠΝ και ΠΑ. Αν το ΓΕΣ τόσα χρόνια δεν μπόρεσε να κάνει μια προμήθεια ή έστω σύμβαση υποστήριξης για τα υφιστάμενα οπλικά συστήματα, μπορώ μόνο να το αποδώσω στην εξυπνάδα και διορατικότητα των ηγετών του, που εν έτει 2023 πιστεύουν ακόμα σε εφόδους εφ' όπλου λόγχη, αποβατικές επιχειρήσεις τύπου Ίβο Ζίμα και στην υψηλού επιπέδου πειθαρχία που αποδεικνύεται με τα γυαλισμένα μαύρα άρβυλα και τον τετραγωνισμένο με χαρτόνι ατομικό σάκο. Πόσα χρόνια ήταν τα Leopard χωρίς πυρομαχικά; Πόσα χρόνια πριν έπρεπε να είχαν μπει σε μουσείο τα αλουμινένια ερπυστριοφόρα φέρετρα και τα ελικόπτερα της εποχής του Βιετνάμ; Ποιος Α/ΓΕΣ παραιτήθηκε γι' αυτό; Το θέμα ήταν πάντα "μην ενοχλήσουμε, μπας και γίνουμε διοικητές ΔΕΚΟ ή περιφερειάρχες μετά". Το πρόβλημα είναι η άνιση κατανομή πρωτοβουλίας και τσαγανού, όχι των κρατήσεων. Όταν υποδέχεσαι για επιθεώρηση την πολιτική ηγεσία και τους δείχνεις μαγειρικές ποδιές, επιγονατίδες και βαλιστικά γυαλιά ...ηλεκτροκόλλησης διαβεβαιώνοντας τους για την αποτρεπτική ισχύ και άμεση ετοιμότητα, τι περιμένεις να πάρεις; Έχεις στολές κινέζικες, άρβυλα πακιστανικά, τυφέκια του 1980, ΤΟΜΠ του 1970, σκηνάκια και γκοτζίλα σε κονσέρβα - δεν μπορείς τίποτα από αυτά να βελτιώσεις για να κάνεις κάποιες προμήθειες;
    Έχουν κάνει μπάχαλο το ΜΤΣ, συνεχίζουν να δίνουν μερίσματα σε εκατοντάδες ντεμέκ στρατηγούς διοικητικής αποκατάστασης που ΔΕΝ έχουν πληρώσει εισφορές, δεν εισπράττουν αυτά που πρέπει από την ΕΛΑΣ, κανονίζουν μεταξύ τους οι στρατηγοί να πάρουν μεγαλύτερο μέρισμα εις βάρος των μικρότερων και τους ...φταίει η άνιση κατανομή των κρατήσεων. Ας κοιτάξουν πρώτα να τακτοποιήσουν τα του οίκου τους και μετά να κουνήσουν το δάχτυλο στα υγιή ταμεία του ΠΝ και της ΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. ΑΝΏΝΥΜΟΣ
    Σάββατο, Απριλίου 08, 2023 11:57:00 μ.μ. Εξελέγην με συντριπτική πλειοψηφία 7-4 και ως εκ τούτου δεν απαντώ στο σχόλιο επί της ουσίας γιατί είναι κακοπροαίρετο. Άραγε ποιος θα ήταν καλύτερος εκπρόσωπος και πώς ξέρετε ότι υπήρξε και άλλη υποψηφιότητα; Μήπως ήταν ο μοναδικός γιατί αν γνωρίζετε περισσότερα έχετε εσωτερική πληροφόρηση και κάποιος διαρρέει "λάσπη" γιατί εκεί ανάγεται και η παραπάνω τοποθέτησή σας για το αν εξαγόρασα την ψήφο του κ. Καλογιαννάκη με τη δική του. Καλή Ανάσταση να έχουμε και μην κρίνετε από τα όσα σας κακοπληροφορούν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κ. Χ. Χρηστιδη: Kατ' αρχας σε τιμα το οτι τα σχολια σου ειναι κοσμια, ασχετο αν εχουμε εκ διαμετρου αντιθετες αποψεις. Διευκρινιζω λοιπον οτι ισως δεν εχω διατυπωσει ξεκαθαρα: Δεν ειπα οτι εξελεγεις οριακα με την ψηφο του κυριου αυτου. Εξελεγεις ομως και με την ψηφο του κυριου αυτου. Πολυ περισσοτερο δεν υπονοω τιποτα περι εξαγορας. Θα ηταν αισχρο να γραψω κατι τετοιο και μαλιστα σε ανωνυμο σχολιο. Σε στηριξε και στην συνεχεια τον στηριξες, αυτο ειπα!!! Δεν γνωριζω αν υπηρξε αλλη υποψηφιοτητα. Αν υπηρξε/υπηρxε θα ειχε ομως καμμια τυχη? Φυσικα οχι! Tα διοικητικα συμβουλια των νοσοκομειων σε ολη την χωρα λειτουργουν με κλαδικη εκπροσωπηση. Σε καθε ΔΣ υπαρχει πχ ενας εκπροσωπος των εργαζομενων και ενας εκπροσωπος της τοπικης αυτοδιοικησης. Οσα σχετικα διδακτορικα να εχει καποιος δεν γινεται ποτε να ειναι στο ΔΣ δυο εκπροσωποι των εργαζομενων και κανεις απο την τοπικη αυτοδιοικηση ή το αντιθετο. Αυτο ακριβως κανατε στο ΝΙΜΤΣ. Δωσατε ομως το σωστο μυνημα με δυο αστυνομικους στο ΔΣ και κανενα του στρατου ή κανατε ακριβως το αντιθετο δημιουργοντας λαθος εντυπωσεις? Καθε μηνα και καθε χρονο χανουμε τεραστια ποσα λογω της αφαιμαξης του ΜΤΣ απο τους αστυνομικους. Η Χωροφυλακη επαψε να υπαρχει το 1984 και καθε χρονο το 68% των εισερχομενων στην αστυνομια ερχεται με κληρωση στο ΜΤΣ......... Δεν εισαστε στην μεση κυριε Διευθυνοντα Συμβουλε της ΕΑΑΣ ''κι εμεις στην μεση''. Εισαστε σημαιοφοροι, μαζι με αλλους, και το καθε μελος της ΕΑΑΣ (μιλαω μονο για τον εαυτο μου) περιμενει στα πλαισια των δυνατοτητων και αρμοδιοτητων σας μια ξεκαθαρη και αγωνιστικη σταση για να απαλλαγουμε απο τους αστυνομικους που απομυζουν το ΜΤΣ εις βαρος μας. Γνωριζω θα παρει χρονο, ομως καποια στιγμη θα ξυπνησουν και οι εν ενεργεια (και οι συνδικαλιστες......) και θα αρχισουν τις αγωγες με σκοπο τα χρηματα τους να μην καταληγουν στην τσεπη των αστυνομικων υπαλληλων....... Καλη ανασταση και καλη επιτυχια.

      Διαγραφή
  43. Από της ιδρυσεως του ΜΤΣ και για πολλές δεκαετίες,η συντριπτικη πλειοψηφία των μετόχων του ήταν οι της Χωροφυλακής,επειδή ασφαλίζονταν από του Χωροφύλακος μέχρι και του Αντιστρατήγου,ΔΗΛΑΔΉ 25000 ΠΕΡΙΠΟΥ,ενώ οι ασφαλιζόμενοι του Στρατου ξηράς αξιωματικοί και υπαξιωμτικοί,. αντιστοιχούσαν περίπου στο 32% των μετοχων.Υπόψη δε ότι μεγάλος αριθμός Χωροφυλάκων εξέρχονταν της υπηρεσίας με τη συμπλήρωση πενταετούς ή δωδεκαετούς υπηρεσίας,χωρίς να θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα και οι καταβληθείσες εισφορές τους ήταν ενας επιπρόσθετος ενισχυτικός πόρος για τους συνταξιοδοτουμένους μερισματούχους.Ακόμα το ένσημο του ΜΤΣ που επεκολλάτο στις αναρίθμητες διοικητικές πράξεις των ανα την Ελλάδα εκατονταδων..ν υπηρεσιών χωροφυλακής,ήταν μια ακόμα καθόλου αμελλητέα συνεισφορά,Από τα τέλη της δεκαετίας του 1980,που η ποσοστίαια συμμετοχή άλλαξε και πλειοψηφούν οι εκ του Στρατου Ξηράς μέτοχοι άρχισαν να εκδηλώνονται "τάσεις ρατσισμού" σε βάρος των εκ της Αστυνομίας μετόχων.και να επιδιώκεται η εκδίωξη τους εκ του ΜΤΣ,ως πηγής παντός κακού και κακοδαιμονίας.Ως εαν οι εκ της Αστυνομίας/Χωροφυλακής μέτοχοι να οδήγησαν το ταμείο στην σημερινή κατάντια του.και ουχί οι κατά καιρούς πολιτικές ηγεσίες με την αναγκαία σύμπραξη των από αυτές διορισμένων διοικησεων του ταμείου,στις οποίες ουδέποτε ετοποθέτησαν επικεφαλής προερχομένους εκ της Αστυνομίας/Χψροφυλακής.Και ευρισκόμεθα σήμερα ενώπιον του θλιβερου φαινομένου,αδελφός να αιτιάται τον αδελφόν,για το κακό του χάλι (ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ), ως εαν αυτό να οφείλεται στο μέρισμα του ΜΤΣ και μόνον και να λησμονιέται έτσι η θηριώδης περικοπή των συντάξεων και των δώρων, Ευτυχώς δηλαδή που μάλλον δεν προκύπτει επί του παρόντος τουλάχιστον, ότι ευθύνονται οι αστυνομικοί....Με τις καλύτερες των ευχών για τις γιορτινές μέρες προς κάθε συνάδελφο σε όποιο σώμα και αν ανήκει και όποιες απόψεις και αν έχει για το πρόβλημα του ΜΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. H Χωροφυλακη εχει παψει να υπαρχει απο το 1984. Τις διαχρονικες ευθυνες των κυβερνησεων τις ξερουμε. Κρατηστε το το ΜΤΣ οι αστυνομικοι χαρισμα σας. Το 58% που συνεισφερει ο στρατος δεν μπορει να συγκριθει με το 34% που συνεισφερουν οι αστυνομικοι. Οι του στρατου θα ειχαν καθε μηνα υπερδιπλασιο μερισμα. Τι δουλεια εχει ο στρατος με ενα σωμα ασφαλειας? Ολα τα αλλα ειναι ιστοριες για μικρα παιδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. Σ'εσάς που γνωρίζετε την αλήθεια βαραίνει η συνείδησή σας
    και υφίσταστε την ψυχική αναστάτωση, για την απερισκεψία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Η περιουσία του κάθε ταμείου είναι διαφορετική για αυτό και η διαφορά στα μερίσματα. Στο ΕΚΟΕΜ όμως το ΜΤΣ δίνει πολύ μεγαλύτερο. Ο νομοθέτης εδώ και 90 Χρόνια κάτι ήξερε πού τα έκανε ξεχωριστά δεν θα ανακαλύψουμε τον τροχό λόγω της κακοδιαχειρισης του ΜΤΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή