Διπλό «μπόνους» σε συντάξεις: Οριστική λύση στο ζήτημα Προσωπικής Διαφοράς–«Κούρεμα» της ΕΑΣ

Διπλό «μπόνους» σε συντάξεις: Οριστική λύση στο ζήτημα Προσωπικής Διαφοράς–«Κούρεμα» της ΕΑΣ

ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΤΡΑ-ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑ

ΠΗΓΗ: Ε.Τ. 09/04/2023 - ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΙΚΟΣ - kkatikos@e-typos.com - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]

Δυο μέτρα-έκπληξη για την προσωπική διαφορά και τις κρατήσεις ΕΑΣ που οδηγούν σε μεγαλύτερες αυξήσεις συντάξεων περιλαμβάνει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία.

• ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ μελετάται μόνιμη λύση ώστε από το 2024 να μη χάνουν την αύξηση οι συνταξιούχοι. Ήδη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας προχθές σε πολίτες της Πετρούπολης προανήγγειλε λύση για την προσωπική διαφορά λέγοντας ότι «εδώ είμαστε μετά τις εκλογές να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την περίπτωση αυτή».

Ένα ενδεχόμενο είναι να επαναληφθεί η καταβολή ενός επιδόματος 200-300 ευρώ ή και πιο πάνω για το 2024, αλλά να θεωρηθεί και ως αύξηση που θα περάσει στην τσέπη αλλά και θα μειώσει ισόποσα την προσωπική διαφορά.

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι να ενσωματωθεί στη σύνταξη ένα μέρος της διαφοράς και για το υπόλοιπο να δίδεται κάθε χρόνο αντισταθμιστικό επίδομα.

Η επανάληψη του φετινού επιδόματος προσωπικής διαφοράς για το 2024 δεν μπορεί να αποκλειστεί γιατί η διάταξη που το προβλέπει λέει ότι δίδεται για την προστασία των συντάξεων από τον πληθωρισμό και δεν προβλέπεται ο τερματισμός του επιδόματος. Επομένως υπάρχει η βάση για μια μόνιμη λύση που δεν θα εξαιρεί από τις αυξήσεις τους συνταξιούχους με προσωπική διαφορά.

• ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΕΤΡΟ όπως αποκαλύπτει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής έχει να κάνει με τη μείωση των κρατήσεων για την Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΑΣ ή αλλιώς εισφορά υπέρ ΑΚΑΓΕ).

Η ΕΑΣ επιβάλλεται σχεδόν σε 800.000 συνταξιούχους Δημοσίου, ΙΚΑ, ταμείων ΔΕΚΟ και Τραπεζών, ΕΤΑΑ και ΝΑΤ, με κύρια σύνταξη ή άθροισμα κύριων συντάξεων άνω των 1.400 ευρώ.

Αυτό που διαπιστώθηκε από αρμόδια κυβερνητικά στελέχη είναι ότι η κράτηση ΕΑΣ «έφαγε», κατά το κοινώς λεγόμενο, είτε σημαντικό μέρος είτε και ολόκληρη την αύξηση 7,75% που πήραν οι συνταξιούχοι.

Η διαπίστωση αυτή δημιουργεί εμφανή στρέβλωση στις κρατήσεις και ήδη συζητούνται προτάσεις για δικαιότερη κατανομή και πάντως για μείωση της ΕΑΣ σε σχέση με τα σημερινά επίπεδα.

Από το σχέδιο μείωσης της κράτησης που σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε.Τ.» της Κυριακής είναι στο τραπέζι της κυβέρνησης, οι συνταξιούχοι θα επωφεληθούν με πρόσθετες αυξήσεις από 22 ευρώ μηνιαίως έως και 80 ευρώ τον μήνα, ενώ όσοι είχαν μηδενική αύξηση επειδή πλήρωσαν μεγαλύτερη κράτηση ΕΑΣ θα πάρουν πίσω μέρος της αύξησης.

Τα σχέδιο για την ΕΑΣ που όπως αποκαλύπτει σήμερα ο «Ε.Τ.» της Κυριακής βλέπουν ως ενδεχόμενο αρμόδια στελέχη της κυβέρνησης, είναι να επιβάλλεται η ίδια κράτηση (3%, 6%, 7% κ.λπ.) όχι επί του συνολικού ποσού της σύνταξης όπως γίνεται τώρα, αλλά επί της διαφοράς της κάθε κλίμακας και με καθορισμό πολλών πλαφόν ώστε να υπάρχει δίχτυ προστασίας στις συντάξεις. Με το σημερινό σύστημα η ΕΑΣ έχει ως κατώφλι μόνον τα 1.400 ευρώ, που σημαίνει ότι ένας συνταξιούχος που λαμβάνει 1.410 ευρώ δεν θα έχει όλη την κράτηση 3% αλλά μόνον τα 10 ευρώ για να μην πέσει κάτω από το κατώφλι των 1.400 ευρώ. Αν όμως παίρνει 1.550 ευρώ, επιβαρύνεται με όλη την κράτηση 3% και έχει μείωση 46,5 ευρώ λόγω ΕΑΣ.

Αυτό που εξετάζεται είναι να επιβάλλεται το 3% επί της διαφοράς σύνταξης που υπερβαίνει την κάθε κλίμακα και όχι σε όλη τη σύνταξη. Για παράδειγμα στην πρώτη κλίμακα ΕΑΣ η κράτηση 3% να επιβάλλεται στο ποσό σύνταξης που είναι μεταξύ 1.400 και 1.700 ευρώ, δηλαδή να επιβάλλεται σε τμήμα σύνταξης έως 300 ευρώ. Με το σύστημα αυτό ο συνταξιούχος των 1.550 ευρώ θα έχει την κράτηση 3% στα 150 ευρώ και αντί για 46,5 ευρώ θα έχει μείωση λόγω ΕΑΣ 4,5 ευρώ.

Αντίστοιχα, ένας συνταξιούχος που παίρνει σήμερα 1.650 ευρώ έχει κράτηση 3% σε όλη τη σύνταξη με μείωση 49,5 ευρώ (1.650 x 3% = 49,5). Με κράτηση όμως επί της διαφοράς από τα 1.400 ευρώ έως τα 1.650 ευρώ, το 3% θα επιβάλλεται στα 250 ευρώ της σύνταξης που υπερβαίνουν τα 1.400 ευρώ και θα έχει ΕΑΣ 7,5 ευρώ (250 x 3% = 7,5).

Κίνδυνος

Το σχέδιο αυτό ενέχει τον κίνδυνο να ξεμείνουν από αποθεματικά τα ταμεία καθώς τα έσοδα από την ΕΑΣ πηγαίνουν στον κουμπαρά του ασφαλιστικού (ΑΚΑΓΕ) και αν οι κρατήσεις μειωθούν σημαντικά, τότε τίθεται σε κίνδυνο και το συνταξιοδοτικό μέλλον των σημερινών ασφαλισμένων. Για τον λόγο αυτόν (δηλαδή να μη μειωθούν αισθητά τα έσοδα στο ΑΚΑΓΕ) ως εναλλακτικό σχέδιο συζητείται να συνεχίσει να επιβάλλεται η ΕΑΣ όπως και τώρα, δηλαδή σε όλο το ποσό της σύνταξης, αλλά με τα μισά ποσοστά της κάθε κλίμακας, δηλαδή 1,5% αντί 3% στην πρώτη κλίμακα, 3% αντί 6% στη δεύτερη, 3,5% αντί 7% στην τρίτη κ.ο.κ.

Με το σχέδιο αυτό ένας συνταξιούχος των 1.650 ευρώ που σήμερα έχει ΕΑΣ 50 ευρώ θα πληρώνει 25 ευρώ.

Αντίστοιχα οι συνταξιούχοι που έχουν δυο κύριες συντάξεις με άθροισμα 2.350 ευρώ αντί για 212 ευρώ κράτηση ΕΑΣ που έχουν σήμερα, θα πληρώνουν 106 ευρώ.

Στην πράξη, είτε με το ένα είτε με το άλλο σχέδιο, η κράτηση ΕΑΣ μειώνεται και μένει μεγαλύτερη αύξηση στις συντάξεις.

Αν δεν διορθωθεί η «υπερβολή» στις κρατήσεις ΕΑΣ, τότε οι συνταξιούχοι θα κινδυνεύουν να χάσουν σημαντικά ποσά και από τις αυξήσεις των επόμενων ετών.

Κλικ για μεγέθυνση:

ΤΟ «ΨΑΛΙΔΙ» ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΕΩΝ ΕΑΣ - ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ

ΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΕΑΣ προκάλεσαν απώλεια ακόμη και ολόκληρης της αύξησης 7,75% που πήραν οι συνταξιούχοι, καθώς στις υψηλές κλίμακες η ΕΑΣ έχει ποσοστά 7%, 9%, 12% κ.λπ., που σημαίνει ότι οι συνταξιούχοι πλήρωσαν με την ΕΑΣ περισσότερα από την αύξηση που πήραν. Ιδού πώς η κράτηση ΕΑΣ «έφαγε» τις αυξήσεις:

1. Με την επιβολή κράτησης για πρώτη φορά σε συνταξιούχους που μετά την αύξηση κατά 7,75% πέρασαν τα 1.400 ευρώ και ενώ πριν δεν είχαν μείωση λόγω ΕΑΣ είδαν ξαφνικά να κουρεύεται η αύξηση που πήραν επειδή μπήκαν στην πρώτη κλίμακα της εισφοράς με κράτηση 3% πάνω από τα 1.400 ευρώ.

2. Με αφαίρεση σχεδόν όλης της αύξησης λόγω υψηλότερης κράτησης ΕΑΣ. Αυτό έγινε εμφανές σε συνταξιούχους που πέρασαν τα 1.700 ευρώ και αυτομάτως μπήκαν στη δεύτερη κλίμακα της ΕΑΣ με διπλάσια κράτηση, στο 6%, ενώ όσοι πέρασαν στην τρίτη κλίμακα με συντάξεις πάνω από 2.000 ευρώ είδαν σχεδόν μηδενική αύξηση από το 7,75% γιατί η κράτηση ΕΑΣ είναι 7%!

3. Με την εξαφάνιση ολόκληρης της αύξησης 7,75% στις υψηλότερες συντάξεις (άνω των 2.300 ευρώ) όπου οι κλίμακες κρατήσεων ΕΑΣ είναι 9%, 10%, 12%, 13% και 14%. Για παράδειγμα, συνταξιούχος με 1 κύρια ή με άθροισμα κύριων συντάξεων 2.200 ευρώ μικτά, πριν απ’ την αύξηση πλήρωνε ΕΑΣ 7% και είχε κράτηση 154 ευρώ. Με την πρώτη αύξηση κατά 7,75% μετά από 12 χρόνια, πήρε 170,5 ευρώ και η σύνταξη ανέβηκε στα 2.370,5 ευρώ. Με την αύξηση πέρασε σε υψηλότερη κλίμακα με κράτηση ΕΑΣ 9% οπότε έχασε 213,34 ευρώ! Στην ουσία πλήρωσε μεγαλύτερη ΕΑΣ (234 ευρώ) από την αύξηση που πήρε (170 ευρώ).

Δημοσίευση σχολίου

33 Σχόλια

  1. Να κοπεί η προσωπική διάφορα και να παίρνουν αυτό που τους αναλογεί και αντέχει η οικονομία, ΑΡΚΕΤΑ με τα πελατάκια σας.Δουλευουν έξω 10ωρα για 600ευρω και μιλάμε για συντάξεις 1400ευρω ξεφτιλες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξεφτίλας είσαι εσύ.Και τι μας νοιάζει εμάς πόσο παίρνει ο καθένας έξω.Να ακυρωθεί το έκτρωμα, ο νόμος του Κατρουγκαλου με τις προσωπικές διαφορές και να επανέλθει ο προηγούμενος υπολογισμός συντάξεων.Δεν έχουμε βγει από την οικονομική κρίση;Οι συνταξιούχοι δεν ευθύνονται για την χρεοκοπία της χώρας.Και εμείς όταν δουλεύαμε, για 600 ευρώ δουλεύαμε όλη μέρα και όλη νύχτα.Γεμισαν οι καφετέριες τεμπέληδες και οι Αλβανοί που είναι εργατικός λαός έχουν χορτάσει χρήμα.

      Διαγραφή
  2. Μαύρο στους αλήτες πρώην και νυν, τέρμα το σανό λαμόγια, στα τσακίδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τέλος προσωπικής διαφοράς,εμμέσως ή αμέσως.ο φίλος Μάνος Αιγάλεω είναι μακράν ο καλύτερος των αναλυτών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΥΤΑ ΘΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΕΙ ΗΚΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΛΚΕΓΕΙ ΓΙΑΤΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΑΝΑΙ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΚΑΚΙΑ Η ΚΑΛΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τέλος χρόνου ψεύτες κλέφτες και λαμόγια, ξεκουμπιδια και στον αγύριστο, άριστοι με τα πληρωμένα πτυχία από τις ποδιτσες. Ακόμα συνεχίζουν να μας κλέβουν τα χρήματα από τις τσέπες μας. Θα σας ρίξουμε μαύρο στην κάλπη με χέρια και με πόδια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάλι για παραμύθια της χαλιμάς συζητάνε………..Ποιά Κυβέρνηση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Περιορισμός της αύξησης της σύνταξης προκύπτει από την κράτηση Ε.Α.Σ του Ν.3865/10. Ο νόμος επιβλήθηκε από την Τρόικα ,κρίθηκε αντισυνταγματικός από την Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την απόφαση 244/17.
    Είναι ο μοναδικός νόμος των μνημονίων, που δεν καταργήθηκε στις νέες συντάξεις των νόμων 4387/16 και 4670/20. Οι συνταξιούχοι που πλήττονται από αυτή την κράτηση Ε.Α.Σ είναι της κατηγορίας μεικτών συντάξεων 1.400,00€ έως 2.000,00€ όπου είναι η πλειονότητα των συντάξεων των συνταξιούχων αποστράτων. Ελπίζουμε ότι αυτός ο νόμος 3865/10, που η δικαιοσύνη το ανώτατο δικαστήριο του κράτους Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου με την απόφαση 244/17 τον κήρυξε αντισυνταγματικό να καταργηθεί .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. απορώ ποιος ανακάλυψε αυτούς τους συντελεστές στη κράτηση ΕΑΣ ! πως είναι δυνατόν ο συντελεστής κράτησης να αυξάνεται από 3 % στο επόμενο κλιμάκιο κατευθείαν στο 6 %, είναι σαν να ισχύει στο συντελεστή φορολόγησης από 22 % να πηγαίνει στο επόμενο κλιμάκιο στο 44 % !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστά το λέτε! Δηλαδή με 1 ευρώ λιγότερο πληρώνεις εισφορά 3% και με 1 ευρώ περισσότερο τη διπλάσια! Κλιμακωτά δεν μπορούσε να είναι;

      Διαγραφή
  9. να αυξηθούν τουλάχιστον οι κλίμακες φορολόγησης της κράτησης ΕΑΣ, π.χ από 1400 έως 1500 ο συντελεστής να γίνει 1 %, από 1500 έως 1600 συντελεστής 2 % από 1600 έως 1700 συντελεστής 3 % από 1700 έως 1800 συντελεστής 4 % από 1800 έως 1900 συντελεστής 5 % από 1900 έως 2000 συντελεστής 6 %, κτλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Όσο δεν αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι ότι η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς περνάει μέσα από την αύξηση των συντάξεων των νέων συνταξιούχων μετα το 2019 τόσο μαύρο θα πέφτει. Οι νέοι συνταξιούχοι είναι οι πλέον αδικημένοι που με τις αυξήσεις που περνούν προσπαθούν να φτασουν το ύψος των αποδοχών των παλαιών που έχουν χαριστικα προσωπική διαφορά σε βάρος των νέων. Επιπλέον η κοροϊδία μεγαλώνει όταν δίνεται στους παλαιούς και μπόνους επίδομα επειδή δεν παιρνουν αύξηση την οποία όμως την έχουν πάρει προκαταβολικά. Το επίδομα έπρεπε να δίνετε σε όλους και αν όχι σε όλους να δωθεί με προτεραιότητα στις μετά το 2019 που οι συντάξεις τους είναι για κλάματα. Επομένως όλα γίνονται για τους ψήφους χάνοντας την κάθε λογική. Μαύρο λοιπόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Εσυ που γραφεις για τους συντελεστές και τους αυξάνεις ανα 100 ευρω το προσεξες οτι ειναι μια η αλλη; γιατι ανα 300 που ειναι τωρα ειναι το ιδιο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλα αυτά δεν είναι λύσεις για το θέμα της προσωπικής διαφοράς είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Ανίσχυρα δημοσιεύματα ότι τάχα υπάρχει η πρόθεση και μετά την απομάκρυνση από το ταμείο δεν σε είδα δεν σε ξέρω...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να γυρίσει άμεσα η Τρόικα πίσω πάλι θα μας μπλέξουν με τους συνταξιούχους. ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΒΗΣΕΙ Ο ΗΛΙΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εδώ αυξήθηκε η προσωπική διαφορά φέτος αντί να μειωθεί με τις αυξήσεις και εσείς προεκλογικά μας παραμυθιάζεται πάλι με βλακείες !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αγαπητέ συνάδελφε μειώθηκε η προσωπική σας διαφορά μετά την αύξηση των συντάξεων κατά 7,75% και ύστερα μετά την επιστροφή των κρατήσεων του Ν, 4093/2012 από το μέρισμα και το βοήθημα αυξήθηκε ξανά τότε ,έχετε υπόψη σας ότι θα πρέπει να σας καταβηθούν και αναδρομικά ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ για τα έτη 2021 και 2022 μηνιαίου ποσού ,όσο και η τελευταία αύξηση. Αν δηλαδή είχατε προσωπική διαφορά 100 ευρώ και μετα την αύξηση 7,75% μειώθηκε στα 50 και μετά τα αναδρομικά που πήρατε από το ΜΤΣ και το ΕΚΟΕΜΣ αυξήθηκε στα 70 ευρώ τότε δικαιούστε αναδρομικά 24 μηνών επί 20 ευρώ(70-50=20) ήτοι 480 ευρώ. Ομιλώ για αναδρομικά ΚΥΡΙΑΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ

      Διαγραφή
  15. ΝΟΜΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΡΕΦΤΑΚΙΑ ΣΕ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΤΕΛΕΙΣΑΤΕ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΥΠΝΗΣΑΝ ΜΙΑ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΚΑΚΙΑ ΘΑΣΤΕ ΜΕΤΡΑΜΕ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΑ Η ΚΑΛΠΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΑΝΑΜΝΗΣΤΕΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΜΠΑΙ ΜΠΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Τι π@παριές διαβάζουμε από διάφορους πληρωμένους κάτι....μάδες και άλλους κολαούζους του κοτζαμπασήδικου άθλιου και σιχαμερού μεταπολιτευτικού συστήματος που θέλει να αυτοδιαφημίζεται και ως "3η Δημοκρατία" (sic). Ρε ουστ, ρε ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Έστειλα email στο ΔΝΤ ,στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το δημόσιο χρέος των κρατών μελών κ στη Eurostat να μπει ένα φρένο. Δε θα αγοράζουν κάποιοι ψήφους με τα δικά μας λεφτά. ΑΡΚΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. και ο σανός καλά κρατεί....άντε εμείς τα πρόβατα να τους ψηφίσουμε γιατί μέχρι τώρα το είχαν ξεχάσει τα καημένα ή δεν το ήξεραν ότι υπάρχει ΕΑΣ....τώρα το θυμήθηκαν.....βρε θα φάτε μαύρισμα που δεν το φαντάζεστε.....πλην προβάτων......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Η απάτη της απάτης ω απατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Παράδειγμα σε ποιο έτος αυξάνεται το πληρωτέο σύνταξης και σε ποιο έτος μηδενίζεται η προσωπική διαφορά (.... περιληπτικά) με τα παρακάτω δεδομένα.
    1)α)4/2023 ΕΑΣ 50,66(3%), β)παλαιό ποσό σύνταξης προ φόρου 1319,03 γ)Εθν 413,76 ανταπ 844,30 δ) προσωπική διαφορά 136,45 ε) πληρωτέο 1164,01
    2) Αύξηση συντάξεων από 1/2024 πχ 3,9%(3,4 συν 0,5)
    3) αύξηση συντάξεων από 1/2025,6,7 πχ 3,4% κάθε έτος και η κράτηση ΕΑΣ πχ στο 1,5%(από 3% 1400-1700).
    Οπότε
    α) Ιαν/2024 Εθν 429,90 ανταπ 877,23 ΠΔ 90,33(1319,03-1228,70 ΝΕΟ ΠΟΣΟ).Άρα ίδιο πληρωτέο με 4/2023
    β)Ιαν/2025 εθν444,52 ανταπ 907,06 ΠΔ 63,62(1334,11-1270,49 ΝΕΟ ΠΟΣΟ)(το παλαιό ποσό σύνταξης προ φόρου αυξήθηκε λόγω μείωσης ποσοστού κράτησης ΕΑΣ στο 1,5%(από το 3%) οπότε το πληρωτέο 1189,73(αύξηση 25,72).
    γ)Ιαν/2026 ΠΔ 20,43 με ίδιο πληρωτέο 1/2025
    δ)Ιαν 2027 Εθν 475,26 ανταπ 969,79 =1445,05 μικτά μείον ΕΑΣ (1,5%)21,68, περιθ 85,40=1337,97νεο ποσό άρα 1334,11-1337,11=-3,86 αρνητική προσωπική διαφορά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Πολύ σανό για ακόμη μια φορά!! Αρκετά με το δούλεμα.Μαυρο στους Μαυρογιαλουρους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μερικοί δεν έχουν καταλάβει πόσο τυχεροί είναι που έχουν προσωπική διαφορά. Αν την αφαιρέσουν θα δουν πόσο θα ήταν το ύψος της σύνταξη τους. Διαφορετικά να ρωτήσουν όσους βγήκαν μετά το 2019 που είναι οι πλέον αδικημένοι χωρίς προσωπικοί διαφορά χωρίς αναδρομικά από ΜΤΣ ΚΑΙ ΕΚΟΕΜΣ χωρίς μπόνους των 300€ και φυσικά πολύ χαμηλές συντάξεις. ΚΑΛΌ ΠΆΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΊΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ
    ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ?
    ΕΓΩ ΛΕΩ ΝΑ ΜΗ Ν ΞΗΜΕΡΩΣΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ
    ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΤΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  24. Δευτέρα, Απριλίου 10, 2023 10:07:00 π.μ. Συμφωνώ σε όλα. Ηθελα να ήξερα όμως αυτοί οι πίνακες με τα τρελά ποσά των συντάξεων που δημοσιεύονται σε τι ποσοστό συνταξιούχων αντιστοιχούν και γιατί δεν το βάζουν δίπλα να φαίνεται. Ποιος παίρνει πλέον τέτοιες συντάξεις? Μας δουλεύουν όλοι τους κανονικά! 1140 Ε με σαράντα έτη εργασίας , αυτή είναι η σύνταξη μετά το 2019. τέλος τα παραμύθια και πάλι καλά να λέμε γιατί όσο πάει στίς επόμενες γενιές τα πράγματα θα χειροτερεύουν αν δεν ξυπνήσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Αποσκοπούν ξεκάθαρα σε υφαρπαγή ψήφων εάν ήθελαν θα είχαν νομοθετήσει και το θέμα θα είχε ρυθμιστεί απλώς προσπαθούν με τεχνάσματα να θολώσουν τα νερά και όποιος τσιμπήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μία είναι η Ουσία και Ο Μπακλαβάς Γωνία .
    Αν δεν Πάψει να υπάρχει η προσωπική Διαφορά δεν πρόκειται να δούμε αύξηση ούτε και στον άλλο κόσμο . Από Υποσχέσεις έχουμε φουσκώσει κοντεύουμε να σκάσουμε έργα και πράξεις θέλουμε ΦΤΑΝΟΥΝ ΠΙΑ ΟΙ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ - ΟΙ ΨΕΥΤΙΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΙΣΤΕΥΤΕΙ " ΕΝ ΤΗΝ ΠΑΛΑΜΗ ΒΟΗΣΟΜΕΝ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Στον πίνακα της παραπάνω ανάρτησης......ΕΑΣ ΚΑΤΑ 50%(στην πρώτη σειρά).
    1)Τα ποσά που γράφει στην στήλη ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΕ ΑΎΞΗΣΗ 7,75% είναι το άθροισμα ποσών Εθνικής και Ανταποδοτικής σύνταξης , του ενημερωτικου κύριας σύνταξης 4/2023 π.χ. 1.486,95(413,76 εθνική. συν 1.073,19 Ανταποδοτική).
    2) Το ποσό 84,65 ΤΕΛΙΚΗ ΑΎΞΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ είναι μικτό και όχι πληρωτέο (διότι έχει κράτηση περίθαλψη και φόρο).
    3) Δεν γράφει ο παραπάνω σχετικός πίνακας ποσά κάτω από 1.400,01 (δλδ άθροισμα Εθνικής και Ανταποδοτικής) διότι η κράτηση ΕΑΣ ισχύει πάνω από τα 1.400,01€.
    4)Για να ξεπεράσει στα επόμενα χρόνια συνταξιούχος με ποσοστά αύξησης σύνταξης περίπου 3%-5% κατά έτος το άθροισμα Εθνικής και Ανταποδοτικής τα 1.400,01 € (ενώ έχει τον 4/2023 σχετικό άθροισμα π.χ. 1.258,06 € ή 905,00€ )θα χρειαστεί περίπου 3 και 10 χρόνια αντίστοιχα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Δευτέρα, Απριλίου 10, 2023 9:01:00 μ.μ. όταν έχεις μάθει να είσαι παρτακιας όλα τα χρόνια, δύσκολο να καταλάβεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μετά τις εκλογές πιστεύω ότι θα μας μείνει μόνο η εθνική σύνταξη. Το πολύ ένα πεντακοσαρικο. Από χρόνια το λένε. Μακάρι να βγω ψεύτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή