Μητσοτάκης: Στεκόμαστε αρωγοί στο έμψυχο δυναμικό των ΕΔ–Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Μητσοτάκης: Στεκόμαστε αρωγοί στο έμψυχο δυναμικό των ΕΔ–Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ΔΥΚ και ΚΕΕΔ ο πρωθυπουργός – Τι είπε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων (ΚΕΕΔ) στο Μεγάλο Πεύκο επισκέφθηκε ο Kυριάκος Μητσοτάκης, συνοδεία της ηγεσίας του στρατού, ο οποίος νωρίτερα παρακολούθησε στον Σκαραμαγκά την εκπαίδευση των στελεχών των ειδικών επιχειρήσεων του πολεμικού ναυτικού.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στα στελέχη των Ειδικών Δυνάμεων λέγοντας ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ίδιος είναι αρωγοί στις προσπάθειές τους.

«Εκφράζω ευγνωμοσύνη γι’ αυτό που κάνετε είδα στην εκπαίδευση σας και βλέπω ποσό σκληρά εκπαιδεύεστε» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Οι ισχυρές ένοπλες δυνάμεις θωρακίζουν την εθνική κυριαρχία, προστατεύουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας» ανέφερε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός, ο οποίος συναντήθηκε με τους εννέα επίλεκτους μαθητές του σχολείου των υποβρύχιων καταστροφών του Πολεμικού Ναυτικού.

Μιλώντας στους βατραχάνθρωπους κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του επισημαίνοντας ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι αναγκαία προϋπόθεση ελευθερίας και ευημερίας».

Ισχυρές Ε.Δ. θωρακίζουν την εθνική ανεξαρτησία μας

«Όχι μόνο ως προς τον εξοπλισμό σας, γνωρίζετε τις σημαντικές αναβαθμίσεις που έχουμε καταφέρει να πετύχουμε τα τελευταία χρόνια. Στεκόμαστε, όμως, αρωγοί και στο έμψυχο δυναμικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτό έχουμε υποχρέωση να κάνουμε» σημείωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος νωρίτερα παρακολούθησε τους εννέα τελειόφοιτους της σειράς 197-198 της σχολής ΟΥΚ να ασκούνται σε στίβο μάχης.

Στη συνέχεια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιβιβάστηκε σε σκάφος ανορθόδοξου πολέμου και ταχείας μεταφοράς «Αίολος» και κατευθύνθηκε στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων, στο Μεγάλο Πεύκο, όπου ξεναγήθηκε στους νεόδμητους χώρους του Κέντρου Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων(ΚΕΕΔ) από τον Διοικητή της Διακλαδικής Διοίκησης Ειδικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγο Κωνσταντίνο Αλεξάκη.

Από το Διοικητήριο του ΚΕΕΔ ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε στρατιωτική επίδειξη με την ανάπτυξη ελικοπτέρων, εξωλέμβιων Zodiac, jet ski και αλεξιπτωτιστών με σκοπό την κατάληψη ακτής και τη διάσωση ομήρου.

Τον Πρωθυπουργό συνόδευαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο Διοικητής της ΔΥΚ Πλοίαρχος Κωνσταντίνος Νασσόπουλος και ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας, Θάνος Ντόκος.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Σιδέρης | ΕΡΤ - Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

28 Σχόλια

  1. Αλίμονο το πόσο αρωγοί στέκεστε το βλέπουμε τέσσερα χρόνια τώρα . ψήφο δεν βλέπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Περάσαμε το ποιο χάλια Πάσχα των τελευταίων ετών. Δόξα το Θεό που είμαστε καλά στην υγεία μας. Μας αφήσατε λαμογια χωρίς ούτε μισό ευρώ να κάνουμε γιορτές, Ανάσταση και Πάσχα. Στις εκλογές δεν θα σας ξεσκίσουμε απλώς. Θα σας εξαφανισουμε από την πολιτική σκηνή. Το 99% τον Σωμάτων Ασφαλείας θα σας στείλει στον αγύριστο. Στράτος ξηράς, Ναυτικό, αεροπορία, πυροσβεστική, Λιμενικο και ιδιαίτερα η Αστυνομία θα πάθετε πλάκα ποιο κόμμα θα ψηφίσουμε. Ναι ναιιιιιιιι πολύ καλά το καταλάβατε. Ακριβώς αυτό σαινια μου. Και όταν με το καλό πέσετε, που θα πέσετε, θα μετρηθούμε καλά μετά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε δες τι ποσοστά δίνουν οι στοιχηματικές εταιρίες και μετά γράψε ότι θέλεις.

      Διαγραφή
  3. Μπεεεε, μπεεεε, χάϊντε, μπήκαν τα γίδια στο μαντρί, τα πρόβατα στην στάνη......Αυτά παίζανε στα ηχεία την Κυριακή της ανάστασης στο Μ. Πεύκο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πόσοι συνάδελφοι και κυρίως πόσες οικογένειες έχασαν το Πάσχα τους για τις επιδείξεις στον Μητσοτάκη ξέρετε? Αυτοί να δείτε πόσο αρωγοί θα σταθούν στις ερχόμενες εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. γελοίος πραγματικά. εκτός τόπου και χρόνου ο άνθρωπος. δεν δικαιολογείται από καμιά σκοπιά να λες ότι στάθηκε ουραγός ενώ δεν έκανες απολύτως τίποτα για τα στελέχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλαζόνας και ακατάλληλος για πρωθυπουργός. Ντροπιαστικές οι δηλώσεις του για τους στρατιωτικούς. Δεν μας υπολογίζουν καθόλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σανός για δεδομένα προβατάκια......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν είχατε σταθεί αρωγός στο προσωπικό των ΕΔ θα κερδίζατε τις εκλογές άνετα. Τώρα θα δυσκολευτείτε όπως φαίνεται και θα τις χασετε. Τι κρίμα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΩΡΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΡΩΓΟΣ ΣΤΙΣ Ε Δ 30 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΕ ΦΑΝΦΑΡΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑ ΞΗ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΛΟΙΠΟΝ Ο ΠΙΝΟΚΙΟ ΗΤΑΝ ΨΕΥΤΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΥΤΗ ΛΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΜΥΤΑΡΑΣ ΝΑΝΑΙ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΨΕΥΤΗΣ ΡΩΤΑΩ ΤΙ ΛΕΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Δείχνει ο άλλος με το δάκτυλο, τι δείχνεις ρε φίλε; Και ο αλκης έδειχνε και τώρα τον δείχνουν και αυτόν, σε λίγο θα σας δείχνουν και εσάς ! Πάντως το καλύτερο το είπε ο Αντώναρος. Οι μέρες θυμίζουν εκλογές λίγο πριν πέσει ο καχραμάν-αλής, και εκείνος δεν το πίστευε και έλεγε ότι θα κάνει περίπατο. Θα δείξει, υπομονή, κοντός ψαλμός αλληλούια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δυστυχώς κ.πρωθυπουργέ πρώτα εσείς, ο ΥΕΘΑ, ο Α/ΓΕΕΘΑ και οι αρχηγοί, δεν νοιάζονται για το προσωπικό. Μέριμνα καμία!! Μεταθέσεις ετοιμάζουν σε στελέχη με 25-30 χρόνια υπηρεσίας, (οι οποίοι με την ΥΑ Ραγκούση-που θάφτηκε-θα είχαν κάποια ανθρώπινα προνόμια) με ηλικίες σχεδόν 50+, με αποδεδειγμένα οικογενειακά προβλήματα και υγείας αυτών -οικογενειών τους, στοχοποιώντας ειδικά τρίτεκνους-πολύτεκνους, με δικαστικές αποφάσεις, επιμέλειες κλπ. Αυτοί είναι που έχουν μέριμνα? Διαπιστώνω ότι κάθε χρόνο και χειρότερα είναι δυστυχώς....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστός Ανέστη! Αυτές οι καραμέλες, για αμετάθετο μετά τα 25 χρόνια και για τρίτεκνους, πολύτεκνους και έχοντες δικαστική επιμέλεια, αλλού! Στις ΕΔ ορκιστήκαμε πίστη εις την πατρίδα, αν κάποιοι νομίζουν ότι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, προφθαίνουν και τώρα να μας αδειάσουν τον τόπο. Τούς βαρεθήκαμε εμείς οι πιστοί και φιλότιμοι στρατιώτες και, δυστυχώς, πέρα από τις δικές μας υποχρεώσεις, επιβαρυνόμαστε με τα δικά τους έργα! Οι ΕΔ δεν είναι ίδρυμα άσκησης κοινωνικής πολιτικής ούτε προεκλογικό γραφείο!

      Διαγραφή
    2. Δεν σε εμποδίζει κανείς να κάνεις αυτό που θέλεις 4:31 μμ. Όταν όμως εισέρχεσαι στις ΕΔ με συγκεκριμένες προϋποθέσεις και στο δρόμο ΟΛΑ αλλάζουν τότε κάτσε εσύ να τα δέχεσαι. Αν υπήρχε αξιοκρατία και όχι κοροϊδία θα μιλάγαμε αλλιώς. Ναι ορκιστήκαμε αλλά όχι στην Αθήνα να υπηρετούν τα μισά άτομα εκεί, πάνω από 20 χρόνια!! Ασε μας στα προβλήματα μας, που είναι πολλά και τις ειρωνικές εκφράσεις. Είδες πιο πάνω τι γράφουν ή επειδή ορκίστηκαν να μην πληρώνονται κιόλας?

      Διαγραφή
    3. Αγαπητέ 19 5:55, σχολίασα συγκεκριμένες αιτιάσεις του συναδέλφου που αφορούν στις διαβόητες ειδικές κατηγορίες και στο αμετάθετο μετά τα 25 χρόνια υπηρεσίας (αν είναι δυνατόν)! Τα προβλήματά σας τα ζω 36 χρόνια τώρα και σαφώς πρέπει όλοι οι στρατιωτικοί να ανταμειφθούμε όπως μας αρμόζει. Όμως, πέρα από το δικό μου έργο, έχω αναλάβει και το μισό πακέτο τού απέναντί μου που λείπει τον μισό χρόνο από τη θέση του! Ήμαρτον!

      Διαγραφή
  12. Το είδα που πετάει στο δρόμο τους ΕΠΟΠ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιος σου είπε εσένα ότι θα μας διώξει χωρίς να μας δώσει σύνταξη. Δεν γίνετε αυτό είναι ανήθικο. Οπότε μην αγχώνεστε θα το κανονίσουν.

      Διαγραφή
  13. Ο Κυριακος ειναι ψευτης η αφελης που πιστευει στα αφηγηματα της αξιωματικης του αριστοκρατιας.που θελει να του παρουσιασει εργο καλο και φθηνο για να πουλησει καλυτερα την δουλεια της αδιαφορωντας οτι αυτο το κανει εις βαρος ολων των χαμηλοβαθμων που εχουν πλεον βιοποριστικα προβληματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώτατοι αξιωματικοί υποκλίνονται για να διασκεδάσουν δικηγορίσκους ,μαρμαράδες , βιβλιοπώλες , αθλητές και τραγουδιστες πολιτικούς που τους <> ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΠΑΝΤΑ να πάρουν αξιώματα σαν να μην υπάρχει αύριο !!! Δεν θα υπάρξει κανένα αύριο για την σαπίλα!!!! ΟΛΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ. Οι ένοπλες δυνάμεις υποχείρια των εκάστοτε πολιτικών !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ακόμα και ο Τσοχατζοπουλος που πήρε τόσες μίζες αποδεδειγμένα φυσικά, φέρθηκε με μεγαλύτερη αξιοπρέπεια από εσάς στα στελέχη των ΕΔ. Ντροπή σας ψεύτες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Και οι ένοπλες δυνάμεις στην προεκλογική καμπάνια της νέας δημοκρατίας. Θλιβεροί στρατηγοί γλάστρες του μητσοτάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ραντεβού στην κάλπη,θα πέσει πολύ μαύρο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Μαυροοοοοοοο ρεεεεεεεε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Τι σύνταξη συνάδελφε ;ο υπουργος το είπε ξεκάθαρα οι ΕΠΟΠ παίρνουν σύνταξη στα 60 αλλά και να σου δώσουν στα 50 τι θα πάρεις ;για πήγαινε σε κανένα εργατολόγο να στα πει ,θα μας πετάξουν στο δρόμο αν βγει η νέα δημοκρατία γιατί αν ήθελαν θα το είχαν ρυθμίσει θα μας δώσουν ψυχούλα από σύνταξη εφάπαξ και μερίσματα για να πάρουν άλλους φτηνότερος ,ο υπουργος το είπε το κοστος παραμονής των ΕΠΟΠ για πλήρη σύνταξη είναι 240 εκατ ευρώ ,όταν οι ΕΜΘ ήταν να μείνουν στο δρόμο ο συριζα πριν τις εκλογές το είχε ρυθμίσει και τους αναβάθμισε ,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχουμε την ισχυρή εντύπωση ότι, όλοι αυτοί οι ένστολοι παρατρεχάμενοι πέριξ του κου ΠΘ, δεν έχουν ψηφίσει ΠΟΤΕ μα ΠΟΤΕ το κόμμα της ΝΔ, ούτε και πρόκειται ειδικά τώρα που αλλάζουν οι συσχετισμοί, και αποφεύγουν τους κυβερνητικούς βουλευτές και λοιπούς όπως ο διάολος το λιβάνι. Απλώς αποτελούν μια παρεούλα των κρίσεων που διαχρονικά και διακομματικά προωθεί (εκτός αυτών που τραβάνε το κουπί και αυστηρά μόνον αυτών) κάποιους κολλητούς πρόθυμους! Προσό-χηηή, Ημιιί - ανάπαυση!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Το πιο αποκρουστικό θέαμα για φέτος, μετά την Κατίγκω ΠτΔ που έριχνε ανθοδέσμες στο καμμένο βαγόνι στα Τεμπη. Να φύγουν να μας αδειάσουν τη γωνιά να μη τους πληρώνουμε άλλο. Άχρηστοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή