Εξιχνιάζεται η ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ!!!

Εξιχνιάζεται η ανθρωποκτονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ!!!

Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Διαβάζουμε την είδηση της σύλληψης δύο ατόμων για την δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. επιταχύνθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα και είχαν αποτέλεσμα, που οδηγεί στην εξιχνίαση άλλης μιας δολοφονίας. Αυτό ήρθε ως αποτέλεσμα μιας έντονης δραστηριότητας των Υπηρεσιών Ασφαλείας στον τομέα της δίωξης του εγκλήματος και πάταξης της εγκληματικότητας. Κι αυτό σε μια δύσκολη περίοδο. Όμως ο επαγγελματισμός και το φιλότιμο των αστυνομικών είναι αυτά που επικρατούν και φέρνουν τα αναφερόμενα αποτελέσματα, σε πείσμα όσων, εξ αιτίας και των ιδεοληψιών τους, ψάχνουν αφορμές να κατηγορήσουν την Αστυνομία και τους υπηρετούντες σ΄αυτήν, εκμεταλλευόμενοι ενίοτε και τυχόν μεμονωμένα λάθη και παραλείψεις, όπως είναι φυσικό να συμβαίνει σε κάθε δρώντα οργανισμό.

2. Επίσης σπουδαίο ρόλο διαδραματίζει και η Ηγεσία της Αστυνομίας, η οποία δημιουργεί και εμπνέει την ομάδα και το προσωπικό, συμβουλεύει και συντονίζει αυτό, τοποθετεί στόχους, επιβραβεύει τις επιτυχίες και ελέγχει τυχόν αποτυχίες, βάζει προτεραιότητες και παρακολουθεί την πρόοδο, εκτιμά επιδεξιότητες, αναγνωρίζει, επιβραβεύει, ενθαρρύνει και τέλος δίνει οδηγίες και κίνητρα.

3. Σύμφωνα με τον Dr. Stephen R. Covey («The 8th Habit: From effectiveness to Greatness») οι τίτλοι ιεραρχίας είναι «εξουσία», δεν είναι όμως «ηγεσία». Ηγεσία είναι «να μεταδώσεις με τόση σαφήνεια στους ανθρώπους το τι πραγματικά αξίζουν και το τι μπορεί να κάνουν, έτσι ώστε να μπορέσουν και οι ίδιοι να το αναγνωρίσουν και να το ενστερνιστούν». Ηγεσία λοιπόν είναι η απελευθέρωση του δυναμικού των άλλων. Κάτι που ασκείται μέσα από τους πολλούς ρόλους-προσωπικούς και επαγγελματικούς-που μπορούμε να έχουμε. Θεωρεί ότι η «επικέντρωση στις Αρχές», είναι η πλέον σημαντική ιδιότητα του Ηγέτη. Και σε αυτές αναφέρει την ακεραιότητα, την συμπόνοια, την εμπιστοσύνη, την εντιμότητα, την υπευθυνότητα και ότι απορρέει από αυτές.

4. Τέλος o επαγγελματισμός του αστυνομικού απαιτεί να περιβάλλεται η δράση του με την υπόληψη και την αποδοχή της κοινωνίας και η Πολιτεία οφείλει να ικανοποιεί τις συνθήκες, να αναγνωρίζει τις δυσκολίες και τις ιδιαιτερότητες του αστυνομικού έργου και να ανταμείβει αναλόγως.

Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

 1. ΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ 20 ΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΚΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ ΑΥΓΟΥΛΟΜΑΤΗ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Όλα τυχαία ένα βήμα πριν τις εκλογές με μια κυβέρνηση για μια χώρα αγγελικά πλασμένη και από αύριο η δωροκάρτα με τον ενφια.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Την επόμενη φορά θα τους βρουν μετά τις εκλογές για να τους πιστέψετε. 'Οσον αφορά τον Ενφια τον μειώσανε αντίθετα με αυτούς που έλεγαν ότι θα τον καταργήσουν

   Διαγραφή
 4. Με αξιοκρατικά κριτήρια κ πολεμώντας το..βαθύ κράτος η κυβέρνηση των “αρίστων” τοποθετεί τον δημοσιογράφο Κων/νο Ζούλα που ήταν .επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, πρόεδρο της…ΕΡΤ!
  Αξιοκρατία πάνω απ όλα.

  Με ΠΝΠ, ορίζεται ότι οι καναλάρχες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 3,5 εκατ.€. Το δώρο αφορά τους σταθμούς ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, OPEN, Star, Alpha κ ΜEGA. Το συνολικό ύψος της παροχής είναι 21 εκ€. (31/3/20)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τουλάχιστον τους βρήκαν. Ο Σύριζα βρήκε αίθουσα να δικάσει τη Χ.Α ή ακόμα ψάχνει;

   Διαγραφή
 5. Μέχρι την πρώτη παράγραφο καλά τα πήγε, από την δεύτερη και μετά άρχισε πάλι τις γνωστές αερολογιες και τα θεωρήματα για άσκοπη επίδειξη γνώσεων.
  Φιλικά, ένας συνάδελφος! Καλή εργατική πρωτομαγιά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή