Απάντηση ΜΤΝ στην Πρόταση ΕΑΑΝ για αύξηση Μερίσματος & Παροχή Έκτακτου Επιδόματος (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Απάντηση ΜΤΝ στην Πρόταση ΕΑΑΝ για αύξηση Μερίσματος & Παροχή Έκτακτου Επιδόματος (ΕΓΓΡΑΦΟ)

Α. Η από 27 ΙΑΝ 2023 Πρόταση ΔΣ/ΕΑΑΝ σχετικά με την Αύξηση Μερισμάτων και Παροχή Έκτακτου Επιδόματος στους Μερισματούχους ΜΤΝ το 2023

Ενημερώνουμε τα Μέλη μας, ότι μετά από εισήγηση του θέματος και διαλογική συζήτηση, το ΔΣ της ΕΑΑΝ υπέβαλε πρόταση στο ΜΤΝ, όπως παρακάτω:

Στην συνέχεια σχετικού (γ), (ΕΑΑΝ Αρι. Πρωτ. 232/ 25 Οκτ 2022), παρακαλούμε το ΔΣ/ΜΤΝ όπως εξετάσει την δυνατότητα αύξησης της τιμής του ποσού των  παρεχόμενων μερισμάτων για τους απόστρατους μέτοχους (μερισματούχους) Πολεμικού Ναυτικού και Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και Χηρεύουσες οικογένειες για το έτος 2023 λαμβάνοντας υπόψη την εν γένει καλή οικονομική κατάσταση Μετοχικού Ταμείου Ναυτικού (ΜΤΝ) όπως αυτή εμφανίζεται από την μεγάλη αύξηση  του αποθεματικού κεφαλαίου τού ταμείου την τελευταία 10ετία (πάνω από την υποχρέωση του ταμείου).

α. Το ΜΤΝ με τους συνεχείς υπέρ πλεονασματικούς προϋπολογισμούς είχε ως αποτέλεσμα τον υπερδιπλασιασμό του αποθεματικού κεφαλαίου του από τα προ PSI επίπεδα, λόγω της αυτοχρηματοδότησης (του αποθεματικού κεφαλαίου) του ταμείου από τους ίδιους μερισματούχους του, λαμβάνοντας μειωμένα μερίσματα σε σχέση με τα τελικά ετήσια έσοδα του ταμείου και το κλείσιμο του προϋπολογισμού και τον απολογισμό στο τέλος κάθε έτους.

β. Μετά από μία δεκαετία καθηλωμένων τιμών των μεριδίων των μερισμάτων του ΜΤΝ, την μεγάλη αύξηση του αποθεματικού κεφαλαίου του ταμείου, που διασφαλίζει πλέον την βιωσιμότητα του στις επόμενες γενιές, την συνεχή αύξηση εισαγομένων τα τελευταία χρόνια στις παραγωγικές σχολές του ΠΝ (ΣΝΔ-ΣΜΥΝ) καθώς και αυτές του ΛΣ / Ελ. Ακτ., την επανέναρξη μετά από δεκαετία των προσλήψεων ΕΠ.ΟΠ. στο ΠΝ και κατώτερου προσωπικού στο ΛΣ, την σταδιακή αύξηση του χρόνου παραμονής του προσωπικού στην υπηρεσία στα 40 έτη, μοιάζει ως ιδανική συγκυρία αύξησης της τιμής των μερισμάτων, η οποία στην παρούσα στιγμή συνάδει και με την κυβερνητική βούληση αύξησης των  συντάξεων και του βιοτικού επίπεδου των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου 2023, η οποία έχει ήδη υλοποιηθεί και είναι νόμος του κράτους.

γ. Επίσης θα παρακαλούσαμε να εξεταστεί η δυνατότητα, εφόσον στο τέλος του έτους διαπιστωθεί από τον ισολογισμό του ΜΤΝ ότι υπάρχει πλεόνασμα πέρα του προβλεπόμενου, αυτό να μην οδηγηθεί στο ήδη υπεραυξημένο αποθεματικό κεφάλαιο, αλλά να χορηγηθεί έκτακτο επίδομα δύο μερισμάτων, σύμφωνα με τις διατάξεις  των άρθρων 85 και 86 σχετικού (δ).

δ. Κατόπιν των ανωτέρω προτάσεων, το παρόν θέμα του πρακτικού να διαβιβαστεί στο ΜΤΝ και παρακαλούμε για την ενημέρωση της ΕΑΑΝ για τυχόν αποφάσεις.

Β. Στη συνέχεια της παραπάνω πρότασης της ΕΑΑΝ για δυνατότητα αύξησης μερίσματος και παροχής έκτακτου επιδόματος στα Μέλη της, ενημερωθείτε για την απάντηση του ΜΤΝ, όπως παρακάτω:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. και το μτς στον κόσμο του !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνάδελφε τι να σου δώσει το ΜΤΣ; Το ΜΤΝ έχει υπερδιπλασιάσει το αποθεματικό του. Δεν το διάβασες;

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Ως προς τι το εύγε; για να καταλάβουμε να δοξάσουμε και μεις.

      Διαγραφή
  3. Δεν ντρέπονται να λένε, αντιγράφω από το δεύτερο κεφάλαιο στην δευτερη σελιδα στο έγγραφο απάντηση:
    ... ειναι παραλληλα υπεύθυνο για την διασφάλιση της περιουσίας του έναντι των μερισματουχων αυτού στο διηνεκές.
    Που ήταν αυτοί οι υπεύθυνοι όταν το κεφάλαιο του ΜΤΝ έγινε ομόλογα.
    Ντροπή τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή