Πότε αλλάζει η στολή σε θερινή–Δείτε τι αναφέρει το ΣΗΜΑ

Πότε αλλάζει η στολή σε θερινή–Δείτε τι αναφέρει το ΣΗΜΑ

Με σχετικό έγγραφο του ΓΕΕΘΑ, καθορίζεται ότι η θερινή στολή, θα φέρεται από το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, από την Δευτέρα 15 Μάϊου 2023 έως και την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2023.

Επίσης, κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα, η υπ' αριθμ. 9 στολή ασκήσεων-εκστρατείας θα φέρεται με τα μανίκια μη αναδιπλωμένα.

Δείτε το σχετικό έγγραφο:

Κλικ για μεγέθυνση:

Δημοσίευση σχολίου

40 Σχόλια

  1. Γιατί έτσι μας αρέσει...Τελειο θέμα staratalogia

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σωστό όλοι οι σοβαροί στρατοί εφόσον φοράνε χιτωνιο ειναι κάτω τα μανίκια όλο τον χρόνο .Βέβαια οι σύγχρονοι στρατοί φοράνε πόλο μπλουζάκι το καλοκαίρι. Αλλά εδώ ακόμα είμαστε στα μαύρα αρβύλα τον χειμώνα αντί να φοράμε καφέ/ερήμου. Τα σύνδρομα της δεκαετιας του 80, υπάρχουν ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου φαίνεται φίλε μου ατσαλακοτος είσαι και κάτω από air condition .

      Διαγραφή
  3. Κοντομάνικο μπλουζάκι δεν παίζει. Γιατί θα αποκαλυφθούν αρκετές κοιλιές…. (Ειδικά υψηλόβαθμων) , που απαιτούν φυσιολογικη αναλογία ύψους βάρους από τα στελέχη και οι ίδιοι είναι παχυσαρκοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα που το λες, έχεις λίγο δίκιο, 21 3:55:00! Ενώ των χαμηλόβαθμων οι κοιλιές είναι φέτα! Την επόμενη φορά το τεστ ανάλυσης χαρακτήρα στην ετησία να το κάνεις κανονικά, μην κρύβεσαι από τον εαυτό σου!

      Διαγραφή
    2. 5:55 οι κοιλιές αφορούν όλους. Απλά η διαφορα ειναι οτι δεν μπορεις να απαιτείς από τον υφιστάμενο να ρίξει την κοιλιά του, όταν εσύ έχεις την ίδια ή μεγαλύτερη. Εννοείται ειναι υποχρέωση όλων το στρατιωτικο παράστημα και το φυσιολογικό σε αναλογια, ύψος βαρος

      Διαγραφή
    3. Οι υψηλόβαθμοι έχουν άλλη ηλικία με εσένα αλλά δεν το λαμβάνεις υπόψη σου, απλά να πεις την εξυπνάδα σου και φυσικά να δικαιολογήσεις την κοιλιά σου, έτσι δεν είναι;

      Διαγραφή
    4. που είναι το κακό με τις κοιλιές; μοντέλα είμαστε;

      Διαγραφή
  4. Εν ολίγοις, θα εξακολουθήσουμε να φοράμε τη χειμερινή ...
    Αυτό μοιάζει λίγο, με την κατάργηση της αλλαγής από χειμερινής σε θερινή ώρα ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν κατάλαβα καλά, αλλάζει η στολή, χωρίς όμως να αλλάζει ... LOL

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και τώρα μετά το μέρισμα ραντεβού τσέπες για αναδρομικά και πρ. Διαφορά
    Παίζουν τα ρέστα τους οι άνθρωποι ουστ δρομο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. … .. επισης αυτός πού απαιτεί πίστη εφαρμογή στο κανονικό της στολής, η κεφαλή όλων των κλάδων…, φοράει μη προβλεπόμενα Αρβύλα, όλο το έτος. Και ας προέρχεται από καταδρομες. Ως αρχηγός οφείλει να τηρεί πρώτος την κανονικότητα ή ας επιτραπεί σε όλους να φοράνε ιματισμο και αρβύλα της επιλογής τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να μπαίνουν με μαγιό κ μπρατσακια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παραλλαγή όλοι.. να τελειώνουμε με τις πολλές στολές.. παραλλαγή και μία επίσημη.. πληρώνουμε τα μαλλιά της κεφαλής μας στα παραμαγαζα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αμ τα σηματάκια κάθε τρεις και λίγο ραβε ξήλωνε

      Διαγραφή
  10. Το κοντόμανικο φανελάκι το φοράμε κανονικά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο Μεγας Αλεξανδρος και οι στρατιωτικες του κεφαλες θα φοραγαν χειμερινα αρβυλα μεχρι να παρει κι ο τελευταιος στρατιωτης τα θερινα της υπηρεσιας.Οσο αφορα τα κατεβασμενα μανικια καλοκαιριατικα αυτο θα ειναι χειροτερο μαρτυριο αφου υπαρχουν μονο χειμερινες στολες εκστρατειας που και με σηκωμενα μανικια παλι ψηνεσαι στον Ηλιο .Μηπως να φορανε και το τζακετ? Αλλοι στρατοι εχουν μεχρι και θερινες ξιφολογχες που λεει ο λογος κι εμεις δεν εχουμε ουτε θερινες στολες εκστρατειας που και να κατεβασεις τα μανικια δροσιζεσαι πιο πολυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι ο Καποδίστριας το ιδιο με το Μ. Αλέξανδρο εκανε......
      Αυτοι ηταν υποδειγματα....

      Διαγραφή
  12. Οι μονάδες δεν έχουν αιρ κοντισιον.... μόνο κάτι χαρχαλα...όμως στα επιτελεία είναι και Inverter... ποιος θα κάνει σκοπιές περίπολα με κατεβασμένα μανίκια τα μεσημέρια του καλοκαιριού;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πο μονάδες θέλουν air condition γιατί όπως όλοι ξέρουν σε περίοδο επιχειρήσεων δεν υπάρχει περίπτωση να πολεμήσουν χωρίς inverter και freddo, κάτι σαν τα πυρομαχικά δηλαδή.

      Διαγραφή
  13. ας χορηγήσουν από 2 σετ παραλλαγές ποιότητας Arktis ,διαπνεουσες και παναλαφρες στο προσωπικό και ας ειναι κάτω τα μανικια και το καλοκαίρι. Αλλά χορηγούν τσουβάλια γ διαλογής φόρμες. Και Αρβύλα πού ζυγίζουν 2 κιλά το ζευγάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σωστα !
      Η εστω ας μας εδιναν σε χρημα αναλογικα (οχι μετρητα, διατακτικές) οτι ποσον πληρωνει το ΥΕΘΑ για στολες , να συμπληρωναμε και κατι απο την τσεπη μας και να αγοραζαμε μιά παραλαγη με υφασμα της προκοπης (rip stop) , η στολη που χορηγει η Υπηρεσια δεν ειναι καλης ποιότητας υφασμα, με αποτέλεσμα το καλοκαίρι ειδικα, να μην μπορει να φορεθει.

      Διαγραφή
  14. Νοοτροπία του κυρίου Παπασταθόπουλου, επιτελάρχη ΓΕΣ. Άρβυλα 500 κιλών μαύρου χρώματος, ακόμα και στην Ευελπίδων που είναι το μέλλον του στρατού κατήργησε τα Desert
    . Όλοι οι υπόλοιποι στρατοί έχουν θερινό μπλουζάκι για παραλλαγή, αντί να κάνει καμία σοβαρή αλλαγή διατάζει αυτά...
    .Ζήτω το 1821!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αυτός ο στρατός αντί να κάνει βήματα εμπρός κάνει βήματα ολοταχώς πίσω. Δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέψεις κάνουν εκεί στα επιτελεία. Έχουν ξεχάσει πώς οι περισσότεροι στρατιωτικοί μια ζωή σέ μονάδες την βγάζουν. Αυτές οι διαταγές με αυτές τής στολές είναι πέραν λογικής. Αλλά άμα είσαι στο επιτελείο με στολή τί σέ νοιάζει για τους από κάτω!!! Ευτυχώς έχω αποστρατευτεί. Αλλά βλέπω τέτοια και τρελαίνομαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Μπορεί ο κ . α γεεθα να αλλάξει την διαταγη και να φοριουνται όλη τη χρονιά desert 🏜️ αρβύλα, εφόσον και ο ίδιος τα φοράει πάντα. Και τα μαύρα, να φοριούνται σε παρελάσεις κλπ. Είναι μάλλον δύσκολη…. Απόφαση ε?πρεπει να περάσουν αιώνες γ, να αλλάξουν τα μυαλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αλλού είναι το πρόβλημα, με τις νέες παραλλαγές που έδωσαν το δίπλωμα των μανικιων δεν τους βγαίνει καλαισθητο οπτικά γι αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εμ, πρώτα πάει η κουτάλα και μετά ολα τ' άλλα...

      Διαγραφή
  18. Παντελόνι παραλλαγής με φερμουάρ από μπρος μέχρι πίσω για να βολεύει ….. χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ειναι κακο
      μπορείς να τρέξεις αφου δε χρειάζεται να είσαι με κατεβασμένα παντελόνια

      Διαγραφή
  19. Η συγκεκριμένη απόφαση είναι κατακριτέα από το σύνολο του προσωπικού!
    Οι ανώτατοι φοράνε ότι γουστάρουν χωρίς να προβλέπετε από τον διακλαδικο κανονισμό περί στολών, βγάζουν μια διαταγή που είναι κάτω από τον ανώτερο κανονισμό αυθαίρετα χωρίς ουσιαστική αποτελεσματικότητα μόνο δυσχέρεια το λες και οπισθοδρομικότητα!
    Με 40++ βαθμούς θα βαράμε το σακί που μας έχουν χορηγήσει.
    Ντροπή στο επιτελείο με τα πουκαμισάκια και τα κλιματιστικά να έχουν πάρει φωτιά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Να κλείνουν τα στρατόπεδα για το καλοκαίρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Έχουν γίνει βήματα προς το καλύτερο, χωρίς ωστόσο να μην υπάρχουν ακόμα ατέλειες,όπως τα άρβυλα πχ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Δηλαδή θα έχουμε τα μανίκια κάτω καλοκαίρι και γίναμε σύγχρονος στρατός;;;;...ας φτιάχνουν τα μισθολόγια και η μέριμνα και τότε ίσως πλησιασουμε λίγο τους σύγχρονους στρατός, που ακόμα έχουμε κράνη και εξαρτήσεις από 1940 και κουβέρτες από δεκαετία 50 και 60.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Στο γιουνανιστάν του 2020+ ,Λένας στρατηγός προσπαθεί να αναιρέσει τον δίνοντας το στίγμα του. Να χαρώ εγώ στρατηγάρες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Όταν το δεν ερωτείται το προσωπικό,(για τη στατιστική έστω,όχι για να ληφθεί σοβαρά η γνώμη του),οι πολλοί δλδή,ο κάθε πικραμένος θα βγάζει κι από μια διαταγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή