ΥΕΘΑ: Το νέο μισθολόγιο ΕΔ είναι υπό επεξεργασία–Θεωρώ ότι μέσα στο 2024 θα υλοποιηθεί–Τι είπε για συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΥΕΘΑ: Το νέο μισθολόγιο ΕΔ είναι υπό επεξεργασία–Θεωρώ ότι μέσα στο 2024 θα υλοποιηθεί–Τι είπε για συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε το Σάββατο 29 Απριλίου 2023, στο 8ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών (“DELPHI ECONOMIC FORUM VIII”). Το συνέδριο τελεί υπό την Αιγίδα της Α.Ε της Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου

Σε ερώτηση του Δημοσιογράφου για το μισθολόγιο των ΕΔ δήλωσε:

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΑΣΑΠΟΠΟΥΛΟΣ: Υπουργέ επειδή ο χρόνος είναι αμείλικτος και τελειώνει θέλω και τα τελευταία λεπτά αυτής της πολύ ενδιαφέρουσας συνομιλίας, να αναφερθούμε στο θέμα του μισθολογίου των Ενόπλων Δυνάμεων. Ακούω πολλά, γιατί ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε το πρόγραμμα, αυξήσεις στους κατώτατους μισθούς, αυξήσεις στο βασικό μισθό, αυξήσεις στον μέσο μισθό, τι γίνεται με τις Ένοπλες Δυνάμεις, γιατί κι εκεί οι άνθρωποι δεν έχουν πάρει κάτι.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: …Το προσωπικό έδειξε μέσα από τη συμμετοχή του σε μία σειρά από αποστολές που του ανατέθηκαν και τις εξετέλεσε με επαγγελματισμό, φιλοπατρία, αίσθηση καθήκοντος, αποτελεσματικότητα. Αυτή είναι η μηχανή των Ενόπλων Δυνάμεων. Έδειξε ότι αξίζει να αμειφθεί γι’ αυτό, δεδομένου ότι και στα χρόνια της αφόρητης οικονομικής δυσκολίας οι περικοπές στο προσωπικό θα έλεγα ήτανε αναλογικά περισσότερες από αλλού. Επομένως αυτή η αδικία πρέπει να αρθεί, αν θέλετε να δοθεί και το κίνητρο και να προσελκύσουμε έμψυχο δυναμικό στις Ένοπλες Δυνάμεις και το προσωπικό να αισθάνεται ότι η πολιτεία ενδιαφέρεται γι’ αυτό.

Με κάποιες αποσπασματικές παρεμβάσεις κάναμε ό,τι μπορούσαμε, δεδομένου ότι η προτεραιότητα αυτής της τετραετίας ήταν η αναβάθμιση σε επίπεδο εξοπλιστικό, να ενισχύσουμε οικονομικά και το προσωπικό, ιδίως κατά την περίοδο της έντασης τόσο στη θάλασσα, αλλά και συνολικά με τους γείτονες, δόθηκε η σχετική οικονομική ενίσχυση μέσω των επιδομάτων των Φύλλων Πορείας και τα λοιπά. Παράλληλα ο Πρωθυπουργός εξήγγειλε και υλοποιούνται κάποιες ειδικές αποσπασματικές ρυθμίσεις, οικονομικά κίνητρα, όπως η θέσπιση κινήτρου, επιδόματος μάλλον για τους πιλότους των Ενόπλων Δυνάμεων, στελέχη των ειδικών δυνάμεων, το πρόσφατο επίδομα-αποστολής που περάσαμε με τη σχετική ΚΥΑ και μπορεί να αφορά κυρίως ως προς τον όγκο τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, στην ουσία όμως απευθύνεται σε όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων όλων των Κλάδων που εκτελούν ειδικές αποστολές.

Μένει όμως το μεγάλο, το μείζον που είναι το νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή τη στιγμή είναι υπό επεξεργασία στο Υπουργείο, στα Επιτελεία μάλλον. Σύντομα ο Αρχηγός θα είναι σε θέση να έχει την τελική πρόταση η οποία ασφαλώς θα υποβληθεί από εμάς στο Υπουργείο Οικονομικών. Γιατί αυτοί που έχουν, που διαχειρίζονται μάλλον τα χρήματα θα πρέπει να αποφανθούν ποιες είναι οι δυνατότητες. Θεωρώ ότι την επόμενη ημέρα, σύντομα, θα είμαστε σε θέση να παρουσιάσουμε.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΑΣΑΠΟΥΛΟΣ: Θα είναι στο πλαίσιο όλων των αυξήσεων που θα πάρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι! Είναι ένα ειδικό ζήτημα που αφορά στο νέο μισθολόγιο των Ενόπλων Δυνάμεων. Όπως σας είπα, αποκαθιστά και κάποιες αδικίες, κάποιες στρεβλώσεις και το δίκαιο τελικά, έτσι ώστε τα στελέχη να αισθάνονται ότι αξίζει τον κόπο, έτσι και αλλιώς το κάνουν αλλά όταν, να το πω έτσι, υπάρχει μία οικονομική ενίσχυση προκύπτει και η έμπρακτη απόδειξη μέριμνας της Πολιτείας. Το νέο μισθολόγιο είναι υπό επεξεργασία.

ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΧΑΣΑΠΟΥΛΟΣ: Άρα από 1ης Ιανουαρίου 2024 θα δοθούν αυξήσεις σε αυτούς;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ: Θεωρώ ότι μέσα στο 2024 θα υλοποιηθεί. Είναι μία σειρά από προβλήματα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό. Άλλα είναι αποσπασματικά, όπως το ζήτημα, ας πούμε, το Ασφαλιστικό, της συνταξιοδότησης των ΕΠΟΠ, αλλά το βασικό θα έλεγα είναι το ζήτημα των αποδοχών των Ενόπλων Δυνάμεων κι εκεί γίνεται δουλειά. Δεν μπορεί να γίνει αυτό μέσα σε ένα – δύο μήνες.

Ασφαλώς θέλει πολύ προσεκτική επεξεργασία η οποία θα γίνει σε επίπεδο, αν θέλετε, Στρατιωτικής Ηγεσίας και την τελική επεξεργασία από την Πολιτική Ηγεσία προκειμένου να υλοποιηθεί. Είναι όμως η προτεραιότητα της επόμενης ημέρας για το προσωπικό. Μην έχετε καμία αμφιβολία για αυτό κι αυτό άλλωστε αξίζει, επιτρέψτε μου να πω, στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Ένα – ένα όμως. Μας έτυχαν πολλά αυτά τα τρία – τέσσερα χρόνια. Δεν νομίζω να φανταζόταν κανείς ότι στην τριετία – τετραετία θα διαχειριζόμασταν ακόμα και πόλεμο σε ευρωπαϊκό έδαφος. Αφήνω απ’ έξω όλες τις άλλες κρίσεις που διαχειριστήκαμε. Το κάναμε όμως και παράλληλα σχεδιάσαμε και σε ένα βαθμό υλοποιήσαμε τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας και τις παρούσες βέβαια στην Άμυνα. Δεν ήταν εύκολο. Θεωρώ όμως ότι υπάρχει έργο να το υποστηρίξει.

Επομένως, να επικοινωνούμε αυτό το έργο, όπως σε κεντρικό επίπεδο ο Πρωθυπουργός χειρίζεται και το υποστηρίζω απόλυτα αυτό και συμφωνώ ότι προ των εκλογών που θα γίνουν σε μερικές μέρες μπορούμε να πούμε ότι παραδίδουμε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση από ό,τι την παραλάβαμε. Και η επόμενη μέρα θέλω να πιστεύω ότι έχει να κάνει με παράδοση της χώρας της διακυβέρνησης στους ίδιους που την είχαν την προηγούμενη τετραετία. Αλλά αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο θέλουμε να γίνει.

Έτσι κι εδώ στην Άμυνα μπορώ να ισχυριστώ ότι παραδίδουμε την άμυνα, τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας σε πολύ καλύτερο σημείο από ό,τι τις παραλάβαμε. Και το έργο ας μιλήσει από μόνο του.

Δείτε το πλήρες κείμενο από τη συζήτηση πουσυντόνισε ο δημοσιογράφος του “Mega Channel” και της «Βραδυνής της Κυριακής» κ.Ιορδάνης Χασαπόπουλος

Επίσης σε Άρθρο του ΥΕΘΑ Νικόλαου Παναγιωτόπουλου στην εφημερίδα «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής» (30-04-2023), δήλωσε για το μισθολόγιο ΕΔ:

«...Ασφαλώς πρέπει να συνεχιστούν οι προσπάθειες της μέριμνας προς το προσωπικό. Λύσαμε κάποια προβλήματα, δεν δεχθήκαμε ποτέ ότι τα λύσαμε όλα, εκτιμώ στο κέντρο αυτής της προσπάθειας βρίσκεται η ολοκλήρωση και υλοποίηση του νέου Μισθολογίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, το οποίο εδώ και αρκετούς μήνες είναι υπό επεξεργασία από τα Επιτελεία. Γιατί είναι σωστό και δίκαιο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων να αμείβεται ανάλογα με τις υπηρεσίες που πρόσφερε αποδεδειγμένα και συνεχίζει να προσφέρει στην Πατρίδα και αυτό είναι το κεντρικό σημείο της παρέμβασης της επόμενης ημέρας».

ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ.

Δημοσίευση σχολίου

53 Σχόλια

  1. Βρε χαζούλικο θα σε μαλώσω να λες ψεματάκια για το μισθολόγιο. Αφού το έφτιαξε το ΓΕΕΘΑ, είναι μισθολόγιο που όμοιό του δεν έχει ξανα-υπάρξει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για τους αποστρατους καμία αναφορά. Τα λέμε λοιπόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΈΚΤΑΚΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΜΤΣ ΓΙΑΤΟ ΔΕΝ ΤΟ ΥΠΓΡΦΕΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΤΩΡΑ.

      Διαγραφή
  3. Από 01/01/24 πήγαμε στα "μέσα" σας το λέει με τρόπο.Μαυριστε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1) το παιδί ήταν στους Δελφούς και ρωτάτε την Πυθία αν πρέπει να δώσει το έκτακτο μέρισμα
    2) το παιδί μετά τους Δελφούς πήγε για ούζο και μεζέ στην Ιτέα γι'αυτό δεν προλαβαίνει να υπογράψει.3) το παιδί αύριο απεργει γιατί όπως λέει και ο Θωμάς Μπακαλάκος η πρώτη του Μάη δεν είναι αργία είναι απεργία.4) Το παιδί την τρίτη πρέπει να πάει Καβάλα (στην πόλη εννοώ αμέσως όλοι) να δει κάτι αλλά παιδιά για το γνωστό θέμα της 21 /5.και εσύ αυθάδη αποστρατε που περιμένεις να υπογράψει το παιδι για να πάρεις αυτά που δίνουν την ημέρα για σούσι θα πρέπει να θυμάσαι ότι το 1967 κάποιοι άλλοι έκαναν πραξικόπημα για το οποίο ευθύνεσαι. Εσύ. Ευλογείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα παλικάρια αυτά ζουν σε άλλη πραγματικότητα. Πριν λίγο καιρό μας έλεγε από 1-1-24 θα δώσουν αυξήσεις στους στρατιωτικούς. Τώρα λένε μέσα στο έτος και θα δούνε και άμα λάχει ναούμε.

    Ρε πάρτε το δρόμο σας από δω, ψεύτες και κλέφτες του δημοσίου χρήματος! Ούτε εσείς δε τα πιστεύετε αυτά που λέτε στον κοσμάκη.
    Η ημερήσια αποζημίωση έχει πάει στα χαρτιά εδώ και 6 χρόνια στα 40€ και δεν τολμάτε να εφαρμόσετε το νόμο ! ΜΑΣ ΚΟΥΡΑΣΑΤΕ ΡΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το αλλο με τον Τοτό το ξέρετε ?

    Εδω ακομη δεν εχουμε λαβει τα δικαιουμενα ποσα απο απληρωτες υπηρεσίες του 2018.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποφεύγει εντέχνως να πει κάτι που να μπορεί να αποκαλυφθεί κάτι για κάποιο θέμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαράδεκτος ρε παιδιά. Που νομίζει ότι απευθύνεται. Μεγάλη Παρασκευή ή 22 μαιου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Οι ΕΠΟΠ ελπίζουμε να πάρουμε μια αξιοπρεπή σύνταξη και όχι πείνας κατά την αποστρατεια μας. Κατανοητό ότι δεν θα είμαστε μάχιμοι οπλίτες μετά τα 50 αλλά βρείτε λύση μην μείνουμε χωρίς σύνταξη. Θα σας εμπιστευτουμε άλλη μια φορά. Ελπίζουμε να μην μας προδωσετε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από που εμπνέεσαι εσύ τόση εμπιστοσύνη ήθελα να ξερα

      Διαγραφή
    2. Ναι καλά πολύ αισιόδοξος είστε

      Διαγραφή
    3. χαχαχαχα άξιος της μοίρας σου είσαι

      Διαγραφή
    4. Αξιοπρεπή;;;;;Θα πάρεις ότι δικαιούσαι για τα χρόνια που δούλεψες 500€ κ πολλά ειναιτ

      Διαγραφή
    5. Τι να εμπιστευτείς;;; σοβαρά τώρα;;

      Διαγραφή
    6. Τι θα εμπιστευθείς ρε φίλε, πλάκα μας κάνεις;;;;; Διάβασες με προσοχή την συνέντευξη και σου έδωσε όλα αυτά τα στοιχεία που θα του δείξεις εμπιστοσύνη;;;; Τόσα χρόνια τι έκανε για να σε προστατέψει;;;;; Σανό

      Διαγραφή
    7. Εσείς οι ΕΠΟΠ κάτι πίνετε τελικά δεν εξηγείται αλλιώς

      Διαγραφή
    8. Δεν νομίζω ότι θα λύση το συνταξιοδοτικο των εποπ δεν το έκανε 4 χρόνια θα το κάνει αν βγει ξανά ;επίσης δεν καταθέτει πρόταση το τι θα κάνει με τους εποπ ,αντίθετα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στο πρόγραμμα τους λενε για άμεση νομοθετική ρύθμιση

      Διαγραφή
    9. Αν ξαναβγούνε θα σουτάρουν τους εποπ με σύνταξη πείνας και θα πάρουν καινούργιους των 700e
      Άργησα να τους καταλάβω αλλά τους κατάλαβα δεν τους ενδιαφέρει το προσωπικό

      Διαγραφή
  10. Το 2017 ελεγαν στους στρατιωΤΙκους να τους ψηφισουν για να εφαρμοσουν νεο δικαιοτερο στρατιωτικο μισθολογιο εντος του 2018.Το 2023 επαναλαμβανουν την ιδια προεκλογικη παραμυθα για νεο μισθολογιο εντος του 2024.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι σχέση έχεις με την ιστοσελίδα αφου δεν είσαι στέλεχος των ΕΔ; Είσαι σε διατεταγμένη αποστολή να μαζεψεις ψηφαλάκια για τον πινόκιο;

      Διαγραφή
  11. Προεκλογικά λέγονται πολλά.. Κρατήστε μικρό καλάθι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Το νέο ""ΜΥ(Σ)ΘΟΛΟΓΙΟ"" των Στρατιωτικών,διακινούσε ολόκληρο το 1993 ο πατήρ Μητσοτάκης,δια του Βαρβιτσιώτη,αλλά τους έριξε ο Σαμαράς και δεν...προκάμανε να το δώσουν.Τώρα το ίδιο παραμύθι,δια του Παναγιωτόπουλου,διακινεί και ο υιός Μητσοτάκης για ...μετα τις εκλογές.Συνέλληνες προσοχή Μετά την απομάκρυνση από την κάλπη ουδέν λάθος αναγνωρίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Το μισθολόγιο το έχουν ακόμη τα επιτελεία? Τί κάνουν? Υποτίθεται εδώ και ένα εξάμηνο δουλεύουν.. μας δουλεύουν.. το ΓΕΕΘΑ χαρταετός?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακόμη πιστεύεις ότι το μισθολόγιο που έλεγαν θα είναι πραγματικό??!!!

      Διαγραφή
  14. Πάντως μιλάει για συνταξιοδότηση ΕΠΟΠ και όχι εξεύρεση τρόπων παραμονής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε τελειώσει σαν ΕΠΟΠ και δεν το έχουν καταλάβει μερικοί.

      Διαγραφή
  15. Στις 6/8/19 διορίζεται ο “άριστος” Π. Κοντολέων Διοικητής της..ΕΥΠ!
    Ο άνθρωπος είναι..μουσικός κ η κυβέρνηση αλλάζει κ τον νόμο με φωτογραφική διάταξη, καθώς δεν κατέχει ούτε τα απαραίτητα τυπικά προσόντα! Η συνέχεια του γνωστή.

    Πλοίο του εφοπλιστή και πρωθυπουργικού φίλου Λασκαρίδη, πιάστηκε στην Ιταλία με 850 kg κοκαΐνης. Η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου και οι ιταλικές αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα εντυπωσιακά βίντεο από την έφοδο, αλλά στα ελληνικά ΜΜΕ ο πλοιοκτήτης παραμένει ανώνυμος δημοσιογραφία 108.

    Με λίγες χιλιάδες ευρώ θα λειτουργούσε το σύστημα τηλεδιοίκησης της Λάρισας που καταστράφηκε το καλοκαίρι του 2019. Δεν τους ένοιαζε, είπαν ψέματα. Σήμερα αγοράζουν καταστροφέα εγγράφων “λόγω έκτακτων αναγκών”. Ανάγκη τους η συγκάλυψη, αίτημα της κοινωνίας η Δικαιοσύνη.

    Τον Ιούλιο του 2019 τροπολογία επιτρέπει αλλαγή όρων δόμησης στο Ελληνικό προκειμένου να χτιστούν ουρανοξύστης κ καζίνο της Lamda Development!
    Ο νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, Οικονόμου είναι σύμβουλος της Lamda D. για το Ελληνικό!!

    Στις 11/10/2019 η κυβέρνηση ΝΔ επαναφέρει το καθεστώς αδιαφάνειας και ανομίας στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο:
    Με το νέο αναπτυξιακό νόμο..οι καναλάρχες παύουν να είναι υπόχρεοι ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ! Θα ακολουθήσουν οι λίστες Πέτσα!

    2019: Αποκαλύπτεται ότι ο νέος γ.γ. Τουρισμού Κωνσταντίνος Λούλης έχει γράψει και έχει πει υμνητικά υπέρ της Χούντας. Ο Λούλης για μήνες καλύπτεται από το Μαξίμου, καθώς κατονομάζεται ως «ταμίας» της οικογένειας Μητσοτάκη

    Στις 14/11/2019 η ΝΔ περνάει τροπολογία που παρέχει με τρόπο σχεδόν προκλητικό ποινική ασυλία σε τραπεζικά στελέχη! Θα ακολουθήσουν τα ακαταδίωκτα για την επιτροπή COVID-19 και της επιτροπής για το έγκλημα στα Τεμπη!

    Με βάση τις διατάξεις του νόμου 4643/2019, που εισηγήθηκε ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Γ. Στάσσης λαμβάνει ετήσιες αποδοχές 200.000€ και μπόνους που θα φτάνουν έως τα 100.000€!

    Με αξιοκρατικά κριτήρια κ πολεμώντας το..βαθύ κράτος η κυβέρνηση των “αρίστων” τοποθετεί τον δημοσιογράφο Κων/νο Ζούλα που ήταν .επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, πρόεδρο της…ΕΡΤ!
    Αξιοκρατία πάνω απ όλα.

    Με ΠΝΠ, ορίζεται ότι οι καναλάρχες απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής της ετήσιας δόσης για τις τηλεοπτικές άδειες, ύψους 3,5 εκατ.€. Το δώρο αφορά τους σταθμούς ΣΚΑΙ, ΑΝΤ1, OPEN, Star, Alpha κ ΜEGA. Το συνολικό ύψος της παροχής είναι 21 εκ€. (31/3/20)

    4/2020: «Σκόιλ ελικίκου» εκατομμυρίων. Η κυβέρνηση ανακοινώνει πρόγραμμα τηλεκατάρτισης για ελεύθερους επαγγελματίες. Το κονδύλι φτάνει τα 193 εκατ.€. Από αυτά τα 85 εκατομ θα καταλήξουν στα ιδιωτικά ΚΕΚ, εκ των οποίων τα 36 εκατομ απευθείας σε επτά εταιρείες

    ΑΥΤΑ, τα ολίγα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προεκλογική εκστρατεία κάνεις; Για πες μας και τι θα ρίξεις, μήπως και μας πείσεις!!! Είδαμε και την αριστερή δικτατορία (λόγια αείμνηστου Θεοδωράκη).

      Διαγραφή
    2. Δευτέρα, Μαΐου 01, 2023 2:06:00 μ.μ.

      Εγώ δεν βλέπω να γράφει ο άνθρωπος κάτι που δεν ισχύει. Όσο για την αριστερά, κρίθηκε και καταψηφίστηκε το 2019. Εσύ πες μας τι θα ψηφίσεις και γιατί?!

      Διαγραφή
    3. Σε έστειλε ο Πινόκιο για ψηφαλάκια; ε αριστερόστροφε;

      Διαγραφή
  16. Η σχεδίαση νέου μισθολογίου είναι απλό what-if σενάριο, για το οποίο υπάρχει ήδη τεχνογνωσία και όλα τα απαραίτητα δεδομένα (προελεύσεις, έτη υπηρεσίας, οικογενειακή κατάσταση, ακαδημαϊκή μόρφωση, ηλικίες, βαθμοί κλπ) στις βάσεις δεδομένων των τριών Κλάδων. Για το νέο μισθολόγιο του Καμμένου το 2017, το σενάριο έτρεχε καθημερινά επί 2-3 βδομάδες, κάθε φορά με νέα κατανομή αλλά το ζητούμενο ήταν να "χωράει" το ετήσιο αποτέλεσμα στο περιθώρια που είχε δώσει το Οικονομικών. Τώρα, τι ακριβώς ψάχνουνε; Αν το ζητούμενο είναι το νέο μισθολόγιο να "αποκαθιστά και κάποιες αδικίες, κάποιες στρεβλώσεις και το δίκαιο τελικά, έτσι ώστε τα στελέχη να αισθάνονται ότι αξίζει τον κόπο", δεν μπορούν να καταλήξουν στο τι πρέπει να αλλάξουν; Μήπως μπήκαμε πάλι στη γνωστή διελκυστίνδα μεταξύ "γαλαζοαίματων" και "λασποαίματων", όπου η κάθε ομάδα αναζητά μέσω πλαγίων πιέσεων την ανατροπή της τρέχουσας κατανομής της πίτας; Το ίδιο έγινε το 2017, με αποτέλεσμα την στρέβλωση και το αίσχος των μισθολογικών κατηγοριών, ήτοι την κατά κράτος ηθική και οικονομική ήττα των "λασποαίματων". Ελπίζω το νέο μισθολόγιο να είναι πιο ρεαλιστικό, με κατάργηση των κατηγοριών και προσαρμογή της μισθολογικής εξέλιξης στην βαθμολογική αλλά και τον 40ετή εργασιακό βίο που επέβαλαν οι μνημονιακές μεταρρυθμίσεις και το πρόσφατο κύμα ακρίβειας που πλήττει ανελέητα τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ελπίζω επίσης να καταλάβει η πολιτική ηγεσία ότι οι ΕΔ στηρίζονται σε όλα τα στελέχη τους για να λειτουργήσουν, όχι μόνο στους λίγους ανώτατους αξιωματικούς με τους οποίους συνδιαλέγονται καθημερινά, ούτε στις πολυπληθείς κατηγορίες που φέρνουν τα πολλά τα ψηφαλάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΩΞΟ ΛΟΥΣΤΗ ΑΠ ΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ Ο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΝΟΙΑΖΟΤΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΑ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΑΡΙΔΟΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΣΤΗ ΛΕΣΧΗ ΕΨΩ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΥΥΥΥΣΣΣΣΣ 21Η ΜΑΙΟΥ ΜΠΑΙ ΜΠΑΙ ΤΟΥΡΙΣΣΤΑ ΕΣΥ ΚΑΙ Η ΑΥΓΟΥΛΟΜΑΤΟΠΑΡΕΑΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ο υπουργος δηλωσε πως το νεο μισθολογιο των στρατιωκων ειναι υπο επεξεργασια εδω και πολλους μηνες και εκτιμα πως το συντομοτερο να ειναι ετοιμο στα μεσα του 2024.Δηλωσε επισης οτι δεν θα εχει καμια σχεση με το νεο μισθολογιο των υπολοιπων δημσσιων υπαλληλων.Εγω παντως καταλαβα πως αν υπαρχει τετοιο στα σκαρια θα ισχυσει απο το 2025 και οι στρατιωιτκοι θα παρουν ως συνηθως λιγοτερα απο τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους.Αυατ με δεδομενο πως απαξιωνονται και εμπαιζονται...παραδοσιακα απο ολες τις κυβερνησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Εσύ, ο επιτέλης του υεθα, του υφεθα και των αρχηγών, κάνε ένα κόπο και δείξε στους παραπάνω πολυασχολους κυρίους ,τα σχόλια του παρόντος άρθρου. 20 μέρες έμειναν θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Άρες μάρες κουκουνάρες. 21/5 θα γελάς Καβάλα Παναγιωτόπουλε μαζί με Φλώρο. Και όλοι εμείς που θα γλιτώσουμε από εσάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. 2 μηνες μια υπογραφη για ενα μερισμα δωρο .Στις 21 Μαιου θα κλαψουν μανουλες αξιοπιστια στο ναδιρ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΙΣΜΑ ΤΟΥ

      Διαγραφή
    2. ΕΙΠΑΜΕ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΔ ΠΙΘΑΝΟΝ ΙΣΑΞΙΑ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙ

      Διαγραφή
  22. Starata logia στείλε το συγκεκριμένο άρθρο μαζί με τα σχόλια στον Παναγιωτόπουλο,ο οποίος να το δείξει στους ομοίους του ώστε να κάνουν έναν υπολογισμό πόσο τις εκατό θα πάρουν 21/05.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Προσωπικά δεν πιστεύω καμία δημοσκόπηση. Τα στελέχη ας τους δείξουμε την πόρτα της εξόδου γιατί δεν είναι ικανοί να μας εκπροσωπούν και να λύνουν τα προβλήματα μας. ΜΑΥΡΟ λοιπόν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσυ μην πιστεύεις τίποτα. Τον επόμενο μηνα πήγαινε για Δήμητρες

      Διαγραφή
    2. εγώ θα τους μαυρίσω, εσύ τρωγε σανό. μόνο Μητσοτάκης σας αξίζει

      Διαγραφή
  24. Οι ΕΜΘ πάντως τους χρωστάνε πολλά.Μέχρι και νόμο για τη βαθμοδοσία ψηφίσανε.Θα είν΄αχαριστία αν δεν τους δώσουν την ψήφο τους,μαζί και αγνώμονες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχει να πέσει μαύρο από τους ΕΜΘ!!!

      Διαγραφή
    2. Τα εμθ ΧΡΩΣΤΑΝΕ στην κυβέρνηση που τους ανέβασε παράτυπα βαθμολογικά. Αν δεν στηρίξει την υπάρχουσα κυβέρνηση που τους έκανε το χατίρι,κόσμια,λέγεται αγνωμοσύνη αυτό...

      Διαγραφή
  25. Φοβερό , λέει προεκλογικά ότι αντί για 1/1/2024 το νέο μισθολόγιο εκτιμά ότι θα γίνει μέσα στο 2024! Φαντάσου πότε θα αρχίσει μετεκλογικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. ΡΕΕΕ ΧΙΛΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΔΗΜΗΤΡΕΣ ΠΑΡΑ ΠΑΡΤΑΚΗΔΕΣ ΤΕΝΕΚΕΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή