Μισθολογική εξέλιξη ΕΜΘ: Μήπως και αυτό θα πάει για μετά τις εκλογές;

Μισθολογική εξέλιξη ΕΜΘ: Μήπως και αυτό θα πάει για μετά τις εκλογές;

Κείμενο Αναγνώστη του ιστολογίου μας staratalogia.gr-Εστάλη με email:

ΕΜΘ. (4) Χρόνια κοροϊδίας από την ψήφιση του Ν. 4609/A’ 67/03.05.2019

NOMOΣ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 4609 Τεύχος A’ 67/03.05.2019

Επέτειος τεσσάρων (4) ετών κοροϊδίας. Δύο μήνες πριν την χρονική συμπλήρωση του παραπάνω χρόνου.

Η εφαρμογή στην πράξη των ψηφισθέντων νόμων τους κράτους τελικά στην χώρα μας δεν είναι ούτε ευνόητη ούτε δεδομένη. Η συνέχεια και η συνέπεια συνεχώς αναζητάτε σαν κάτι πολύ σπάνιο πλέον. Λέξεις αντίθετα, όπως έλεγχος, πολιτική ευθύνη, έχουν χάσει κάθε έννοια όταν αυτές αφορούν πολιτικούς.

Τόνοι μελάνης έχουν ξοδευτεί για την εφαρμογή της παραπάνω νομοθεσίας. Εκατοντάδες άρθρα έχουν γραφεί, επερωτήσεις στην βουλή, απαντήσεις Υπουργών. Η εφαρμογή όμως ακόμη αναμένεται σαν την δεύτερη παρουσία. Μήπως και αυτό θα πάει για μετά τις εκλογές; Θα πάμε δηλαδή στον 5ο χρόνο; ΕΔΏ ΠΟΙΌΣ ΘΑ ΑΝΑΛΆΒΕΙ ΤΗΝ ΕΥΘΎΝΗ; Στελέχη επί 4 χρόνια περιμένουν τα χρήματα που τους αναλογούν στον βαθμό τους ως μισθό, σύνταξη, ΕΦΑΠΑΞ.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια κατάφεραν και παρέσυραν ακόμη και τον Πρωθυπουργό της χώρας να υποσχεθεί από την έκθεση της Θεσσαλονίκης την άμεση υλοποίηση της Οικονομικής αποκατάστασης των ΕΜΘ, δηλαδή εντός του 2022. Έξι (6) ολόκληροι μήνες πέρασαν από τότε και ακόμη το ψάχνουν ρίχνοντας τις ευθύνες από το ένα Υπουργείο στο άλλο.

Ενδεικτικά θα σας αναφέρω δύο μόνο παραγράφους από τις απαντήσεις του ΥΠΕΘΑ για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει εδώ και 4 χρόνια και να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.

Απάντηση στα πλαίσια κοινοβουλευτικού ελέγχου της 09 Αυγούστου 2021: Μεταξύ άλλων ο ΥΕΘΑ αναφέρει: Παρά ταύτα το ΥΠΕΘΑ, από πλευράς του, επιδιώκει να ρυθμίζει με ευνοϊκό τρόπο τα μισθολογικό αιτήματα των στελεχών, ανεξαρτήτως προελεύσεως. Στο πλαίσιο αυτό διαβίβασε, στο Υπουργείο Οικονομικών σχέδιο τροπολογίας, με τα έγγραφά μας υπό στοιχεία Φ.841/46/70393/Σ.19116/5-11-2019/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και Φ.841/67/80037/Σ.23911/27-11-2020/ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ, που προβλέπει την ένταξη των ΕΜΘ στο Μισθολογικό Κλιμάκιο του Ανθυπολοχαγού, προς εναρμόνιση τους με τη βαθμολογική εξέλιξη του ν.4609/2019, προκειμένου να συνυπογραφεί και από τον αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών .

Από τα παραπάνω ΣΥΜΠΕΡΑΊΝΟΥΜΕ πως από το 2019 και το 2020 υπάρχει ήδη συγκεκριμένη πρόταση.

Ερωτήσεις και αντίστοιχες απαντήσεις υπήρξαν πολλές στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Όμως εδώ θα σταθούμε και στις δηλώσεις του Πρωθυπουργού στην Έκθεση Θεσσαλονίκης της 10ης Σεπ 2022, χρονικό σημείο (43:36):

Όσα θα ισχύσουν από αύριο: χρονικό σημείο (48:38) 7η δέσμευση; Υιοθετούμε μια σειρά αιτημάτων των ΕΔ.. Η μισθολογική εξέλιξη ΕΜΘ και ΟΒΑ.

5 μήνες αργότερα:

Απάντηση κοινοβουλευτικού ελέγχου πρόσφατη της 09 Φεβρουαρίου 2023 αναφέρει:

Περαιτέρω η εναρμόνιση της μισθολογικής εξέλιξης ΕΜΘ και ΟΒΑ με την βαθμολογική εξέλιξη των άρθρων 4 και 54 4609/2019 βρίσκεται υπό επιτελική επεξεργασία και με την ολοκλήρωση της η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί στο ΥΠ.ΟΙΚ. ως επισπεύδον Υπουργείο για την ψήφιση της.

Σήμερα 03 Μαρτίου 2023 το δράμα συνεχίζεται.

Με εκτίμηση

Καρακωστίδης Γιώργος
Λγος ε.α

Δημοσίευση σχολίου

9 Σχόλια

  1. Πάει δεν πάει για μετά έχουν τελειώσει από το νομοσχέδιο και μετά. Τελείωσαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και από πιο πριν θα έλεγα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 5 Μαρτίου 0345 τώρα σε φοβηθηκε η κυβέρνηση. Προσπάθησες εσύ και το συναφι σου να βάλεις τρικλοποδια στην ψήφιση του νομοσχεδίου αλλά πηγές Κούβα. Δεν σε χάλασε? Ταγματάρχης θα γίνεις, αν γίνεις στα 37 χρόνια και όχι στα 30. Κλάψε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θεωρω πως πρεπει να υπαρχουν μονο επαγγελματιες οπλιτες και αποφοιτοι παραγωγικων σχολων...οι εθελοντες να ειναι μονο συμβασιουχοι και μετα την ληξη της συμβασης τους να ιδιωτευσουν η να εχουν καλυτερη μοριοδοτηση αν θελουν να γινουν ΕΠ.ΟΠ.Οι μονιμοι υπαξιωματικοι τριετους φοιτησεως που γινονται αξιωματικοι μετα απο 18-20 ετη υπηρεσιας να εχουν και το μισθολογιο Α των αποφοιτων σχολων αξιωματικων και ισα υπηρεσιακα δικαιωματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ειδικά για το εποπ -εμθ, ισχύει το αντίθετο . Βλέπεις, ζούμε στο ελλάντα..

      Διαγραφή
  5. Τα εμθ ας μην ξεχνάνε ότι οι ίδιοι ζητούσαν να μην πληρωθούν για τους βαθμούς που θα τους δίνανε-αν τους δίνανε. Ήταν ο δούρειος ίππος τους,το κύριο επιχείρημα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ανησυχείς φίλε. Και βαθμούς θα πάρουν και θα τους τιμήσουν τους βαθμούς αυτούς και θα πληρωθούν για τους βαθμούς αυτούς. Και θα πάρουν ακόμη έναν βαθμό οι ΕΜΘ . απόφοιτοι ΑΕΙ. Καλά να λες που είναι "τα ΕΜΘ" κι έχεις κάποιον να κάνει τη δουλειά. Να δούμε όταν φύγουν που θα τρώγεστε μεταξύ σας!

      Διαγραφή
    2. 12:03:00 π.μ.δεν ανησυχεί κάνεις,σε διαβεβαιώ.Ωστόσ, είναι ο μόνος θεσμός στην ιστορία που πήρε πολύ περισσότερα, εννοώντας βαθμούς,που δεν το άξιζε. Για να ξεκαθαρίσω,'άξιζε 'νοείται όχι η δουλειά που έχουν κάνει μαζί με τα κατοπινά εποπ, αλλά σκέτο το βαθμολογικό. Οι χάρες τωρινοί εποπ δλδή,τι θα χουν να πουν ?? Ότι έφεραν το στρατό στον ίσιο δρόμο ξανά??!

      Διαγραφή
  6. Πάντως παιδιά,μια ζωή στη κλαψα δεν τρώγεται. Η αξία του κάθε στελέχους μετριέται στη μάχη της καθημερινότητας,στα γραφεία, στους όρχους κοκ, παρά με τις διεκδικήσεις για βαθμούς και μόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή