Νέα αύξηση στις συντάξεις προανήγγειλε ο Σταϊκούρας – Το ύψος

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν μόνιμο μηχανισμό που αφορά τόσο τους συνταξιούχους που ξαναπήραν αύξηση και κάθε χρόνο θα προστίθενται και νέοι συνταξιούχοι λόγω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς

Νέα αύξηση στις συντάξεις προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Κάθε χρόνο θα υπάρχει μια μόνιμη αύξηση των συντάξεων που θα προκύπτει από το άθροισμα του 50% της ανάπτυξης και του πληθωρισμού. Φαίνεται ότι η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη φέτος, αλλά ο πληθωρισμός χαμηλότερος. Από το άθροισμα των δύο επί 50% θα προκύψει μια νέα αύξηση, της τάξεως του 3-4%», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Μάλιστα, ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι πρόκειται για έναν μόνιμο μηχανισμό που αφορά τόσο τους συνταξιούχους που ξαναπήραν αύξηση και κάθε χρόνο θα προστίθενται και νέοι συνταξιούχοι λόγω της μείωσης της προσωπικής διαφοράς.

«Και η πολιτεία έρχεται φέτος, θα δούμε μελλοντικά ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο, να προσθέσουμε 200 με 300 ευρώ στο κομμάτι της κοινωνίας που δεν είχε αύξηση στις συντάξεις», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: imerisia.gr

Δημοσίευση σχολίου

34 Σχόλια

  1. Να αυξήσεις τα α επιδόματα τέκνων κ να δώσεις κίνητρο για να κάνουν οι νέοι οικογένεια ασχολούμαστε όλη την ημέρα με τα πελατάκια σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνούμε με τα κίνητρα και την ενίσχυση της οικογένειας, ΑΛΛΑ το κλείσιμο του σχολίου σου είναι για πολλές σφαλιάρες, να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό πριν γράψεις κάτι τόσο ανάγωγο.

      Διαγραφή
  2. Οι μειώσεις των συντάξεων κατά 40% και πλέον με τα μνημόνια δεν καλύπτονται με ψίχουλα Χρήστο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτοί μέχρι τις εκλογές θα μας έχουν κάνει εκατομμυριούχους !!! Ποιούς νομίζει ότι κοροϊδεύει !!! Αργήσαμε αλλά ξυπνήσαμε πάρτε το χαμπάρι κι'εσείς και μην ξοδεύεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι δικαιο εγινε πραξη θυμιζοντας η Ελλαδα ευρωπαικο κρατος οχι μπανανια.Αυτα γινονται ΕΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ φιλε 12:18 δεν θα παρεις συνταξη; Να δεις και συ την γλυκα; Νομίζεις θα εισαι για παντα νεος!! Στο εύχομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εγώ θα δουλεύω μέχρι τα 65 για να μη λείψει τίποτα σε αυτόν που βγήκε στη σύνταξη στα 43

      Διαγραφή
    2. Στρατιωτικός κ αντιδράς σ ένα σχόλιο που αφορά τα παιδιά κ την υπογεννητικότητα.ΑΥΤΟ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ

      Διαγραφή
    3. @ 21 Μαρ 2:26:00: Ακριβώς αυτό τα σχόλια ....... είναι περιττά.

      Διαγραφή
    4. Τρίτη, Μαρτίου 21, 2023 2:26:00 μ.μ. σου έχω κ καλύτερο αυτός θα ζήσει κ θα τον πληρώνουμε μέχρι τα 80 μίνιμουμ.

      Διαγραφή
    5. Όλοι εσείς που κατηγορείται και λέτε ότι πληρώνεται τους απόστρατους να ξέρετε ότι είστε πολύ αισχροί άνθρωποι.Οι απόστρατοι για τις συντάξεις τους τα πλήρωσαν τα χρήματα, γιατί υπηρετούσαν στρατιώτες από 18 χρονών.Οι απόστρατοι έχουν γυρίσει τα πλάτη και μήκη της πατρίδας μαζί με τις οικογένειές τους με ότι αυτό συνεπάγεται για τις οικογένειες και τα παιδιά.Δουλευαν ημέρα και νύχτα, χωρίς ωράρια και πενθήμερα.Και στο τέλος δεν έφτιαξαν τίποτα από περιουσία.Ενω εσείς ήσασταν βολεμενοι στον τόπο σας.Κοντα στις μαμάδες.Φτιαχνοντας περιουσίες.Χωρις να πληρώνεται φόρους.Χωρις να έχετε χάσει τους φίλους σας και τους συγγενείς.Σταθεροι σε ένα μέρος.Με τα κανονικά ωράρια εργασίας, με πενθήμερα.Πολλοι με επιχειρήσεις.Εσεις δεν πληρώνεται καθόλου τους απόστρατους.Αυτοι που υπηρέτησαν 25χρονια, κανονικά σαν δημόσιοι είναι σαν να δούλεψαν 35 χρόνια.Μπορει και παραπάνω.

      Διαγραφή
    6. Για τους παραπάνω υποσχολιαστές, γνωρίζεται το η ζωή κύκλους κάνει, έτσι λοιπόν κάποιος πλήρωνε εισφορές σε μια δύσκολη εποχή για να παίρνει τη σύνταξη του ο πατέρας σας ώστε να χει να σας δίνει χαρτζιλίκι για τον φρέντο σας, γιατί να δουλεύετε δεν σας κόβω αν κρίνεις και τις ώρες των πρώτων πόουστ σας. Για τον (10:07) σου έχω και γω ένα καλό, το κάνω εικόνα, τα παιδιά των προηγούμενων να τρίβουν τα χέρια τους που δεν μπόρεσες να φτάσεις ούτε στα 65 και γλύτωσαν τις εισφορές για σένα. Επίσης ένα ακόμη για τον κάθε βλάκα που πιστεύει ότι μου πληρώνει την σύνταξη, ευχή σας δίνω να ζήσετε να εργάζεστε και να πληρώνετε εισφορές για μένα. (σόρυ, αλλά ο καθένας μας μπορεί να γίνει πολύ μ@λ@κας όπως καταλαβαίνετε).

      Διαγραφή
    7. 8:47:00 Δεν χρειάζεται να γίνεις, μπορεί και να είσαι.

      Διαγραφή
  6. Αυτό δεν είναι επίτευγμα της τωρινής κυβέρνησης, είναι ψηφισμένος νόμος που αφορά στις αυξήσεις των συντάξεων από 2023 και μετά (παρατάθηκε απ το γονάτισμα των προηγούμενων στους κυρίαρχους ξένους). Σε λίγο για την κατάργηση της κράτησης ν.4093/12 από τα μερίσματα θα μας λένε ότι μας έδωσαν μια νέα αύξηση. Οπότε Σταϊκούρα υπογραμμίσεις δεν υπογραμμίσεις εμείς καταλαβαίνεις που σ' έχουμε γραμμένο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καλά.... κοιτάξτε πρώτα να τιμαριθμοποιήσετε τις κλίμακες φορολογίας και τους "κόφτες", γιατί στο τέλος, ότι ψίχουλα αύξηση και να δίνετε, αν τυχόν και περισσέψει τίποτα από την προσωπική διαφορά, τα μισά θα τα "τρώει" η φορολογία και τα άλλα μισά οι "κόφτες" (που αν δεν γίνει τιμαριθμοποίηση θα "γραπώνουν" σε λίγο ακόμα και τις "υποκατώτατες" συντάξεις)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Έρχονται εκλογές,θα πέσει μαύρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Σταικούρα δώστα όλα! Πέφτει η κυβέρνηση και ρίχνει ψίχουλα για να τσιμπήσουν οι κοτούλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιατί προαναγγέλει αυξήσεις? Ποιός θα πιστεύει τον Κούλη, . Τώρα τι περιμένει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τελειώσατε τώρα εκεί στον μπλε θίασο. Ότι και να δώσετε θα φάτε μαύρο εσείς και τα βρομοσογα σας. Δες σας σώζει τίποτα. Ρε λαμογια κόψατε μισθούς, τρίμηνα, διμηνα του μηνός, περισσεύματα, δώρα, εκτος έδρας, δεν πληρώνετε εδώ και 4 χρόνια υπηρεσίες. Ρε ξεφτιλισμενα ερπετά είναι δυνατό να πιστεύετε ότι θα σας ψηφίσουμε Εκτός των άλλων είστε και προδότες. Τι ψηφισθηκε ρε κοπρόσκυλα στην Φλώρινα? Μακεδονική γλώσσα? Κάποια κεφάλια θα πέσουν σύντομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΠΑΛΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΤΩΡΑ ΟΜΩΣ Ο ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣΑΕΙ ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΕΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Μακάρι να βγει ο Αλ6 να σας κόψει κάνα 20/100 να γλυτώσουμε. Ο νόμος Κατρουγκαλου ήταν light

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. O νομος 4387/2016 (ν. Κατρουγκαλου) ηταν μια χαρα! Βεβαια ειχε και λαθη οπως στις συνταξεις χηρειας το οποιο ηταν απαραδεκτο και ευτυχως διορθωθηκε. Οι συντελεστες αναπληρωσης ομως ειναι οτι καλυτερο υπηρξε σε ενα ασφαλιστικο νομο, μακραν καλυτερο. Μακαρι να μην υπηρχε οικονομικη κριση μακαρι να μην ειχαν μειωθει η συνταξεις ομως αφου αυτα εγιναν.......

      Διαγραφή
    2. 4:43:00 μ.μ. Τι έχεις πάθει ρε φίλε, αβανταδόρος του κάτρου είσαι και γέμισες τη σελίδα με το ίδιο σχόλιο;

      Διαγραφή
    3. 5:27:00: Που το είδες τιτανομεγιστε το ίδιο σχόλιο?

      Διαγραφή
  14. Άμεση κατάργηση του ΜΤΣ εκποίηση περιουσιακών στοιχείων, παύση κρατήσεων για οποιοδήποτε λόγο, κλείσιμο Λεσχών ΚΑΑΥ όποιος θέλει διακοπές να πληρώνει όποιος θέλει ελληνικό με 1 € πίνει σπίτι του. Απόδοση μετρητών ΜΤΣ στους μετόχους ισομερώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως εσύ, 7:35:00, είσαι ο διαχειριστής του δικτύου ελεύθερων φαντάρων ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ; Γιατί στρατιωτικός και να λέει τέτοια πράγματα είναι τουλάχιστον ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ! Το λέω κομψά, αφού η ανωνυμία μου δεν μού επιτρέπεται να το πω πιο χοντρά!

      Διαγραφή
  15. Τρίτη, Μαρτίου 21, 2023 11:06:00 μ.μ σιγά μας πήραν τα ζουμια.Δηλ εσύ με 25 έτος είναι σαν δούλεψες 35ετια συνεπώς οι τωρινοί που θα βγουν με 35ετια θα είναι σαν να δούλεψαν 45 αλλά πάραυτα εσύ πρέπει να παίρνεις ίδια σύνταξη κ τα δωράκια του Σταϊκούρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρόσεξε να μην πνιγείς από τα ζουμια.Τον όρο κοινωνικό αυτοματισμό τον ξέρεις; Όσο για το Σταϊκούρα.Τωρα για την 25 ετια, πήγες φαντάρος στο στρατό ξηράς η στο ναυτικό; Δεν συζητάμε για την αεροπορία, γιατί εκεί είναι κολέγιο.Αν πήγες και είχες τα μάτια και το μυαλό ανοιχτά πιστεύω να κατάλαβες τι περνούσαν τα στελέχη.Τωρα να καθήσω απόψε να εξηγήσω εσένα το τι πέρασα εγώ και οι συνάδελφοι μου δεν θα το κάνω.Ψαξε μόνος σου να βρεις αν σου γράφω μα@@@@κιες η αλήθειες.Και να σου πω και κάτι άλλο μόνο και μόνο να σκεφτείς.Οταν κάποιος είναι αλιξεπτωτιστης,καταδρομεας, βάτραχος, ιπτάμενος,πυροτεχνουργος, υποβρύχια κλπ λόγω επικινδυνότητας δεν δικαιούται διπλά συνταξιμα χρόνια;Αν το λες εσύ ότι δεν δικαιούται, δεν δικαιούται.

      Διαγραφή
  16. Τετάρτη, Μαρτίου 22, 2023 8:00:00 μ.μ. Ξέρεις τι είναι αδιανόητο;;;;Ότι χιλιάδες άνθρωποι κάθε υπόκεινται σε κρατήσεις υπέρ ΜΤΣ και ΜΟΝΊΜΩΣ δεν έχει λεφτά.ΞΕΡΕΙΣ τι κάνουν στην ελεύθερη αγορά όταν η επιχείρηση είναι ζημιογόνα;;;; ΚΛΕΊΝΕΙ. Για πιο λόγο να πληρώνω έστω κ μισό ευρώ για Λέσχη όταν δεν έχω πατήσει ΠΟΤΕ;;;Για να πηγαίνεις εσύ;;; Για πιο λόγο να στερούνται οι μονάδες πολύτιμο προσωπικό για να υπάρχουν τα ΚΑΑΥ;;;Τα οποία χρησιμοποιούν ελάχιστοι;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τρέξτε, τρεξτε, εμεις δεν πουλάμε, χαριζουμε....αυξησεις......
    Προλαβετε και παρετε.....
    Ποιος δεν ψωνισε απο το μαγαζι.....
    Τσαμπα οτι παρεις.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Στην Λέσχη μπορείς να πας και εσύ.οπως το ίδιο και στα ΚΑΑΥ...εκτός αν τα σνομπάρει όπως πολλοί άλλοι.. Αποκατάστασης Απωλυων Υγείας Απωλλυων

    ΑπάντησηΔιαγραφή