ΕΑΑΣ: Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΑ για να σταματήσει η απαξίωση των ε.α. στελεχών Σ.Ξ.

ΕΑΑΣ: Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας στο ΥΠΕΘΑ για να σταματήσει η απαξίωση των ε.α. στελεχών Σ.Ξ.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Αγαπητέ/ή Συνάδελφε,

Σε προσκαλούμε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που έχουμε προγραμματίσει για την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2023 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:00 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ (Λεωφ. Μεσογείων 227-231).

Έλα να ενώσουμε τις φωνές μας για να σταματήσει η απαξίωση των ε.α, στελεχών του Στρατού Ξηράς, από την πολιτεία, που έχει γίνει πράξη με:

Α. Την άδικη, άνιση και εις βάρος μας μεροληπτική κατανομή των πόρων από τις διενεργούμενες κρατήσεις των εξοπλιστικών προμηθειών, από τις οποίες τα ΜΤ του Ναυτικού και της Αεροπορίας λαμβάνουν υπέρογκα και δυσανάλογα ποσά, ενώ το ΜΤ Στρατού λαμβάνει ψίχουλα, διαχωρίζοντάς μας έτσι σε πατρικίους και πληβείους.

Β. Την άρνηση της εκτελεστικής εξουσίας, να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων της χώρας, με χαρακτηριστικό το πρόσφατο παράδειγμα της παράνομης παρακράτησης των ποσών στα μερίσματα ΜΤΣ και ΕΚΟΕΜΣ για τα έτη 2014-2020, με βάση τον ν. 4093/2012, που κρίθηκε από το Σ.τ.Ε. ως αντισυνταγματικός.

Γ. Την αιφνίδια και αυθαίρετη μείωση του ΒΟΕΑ των τέκνων μας, που ήδη υπολείπεται κατά πολύ του αντιστοίχου των ΜΤ Ναυτικού και Αεροπορίας, ως να θεωρεί η πολιτεία τα παιδιά μας «παιδιά ενός κατώτερου θεού».

Δ. Την καταχρηστική άρνηση της πολιτείας να αποδίδει το 2% των εξοπλιστικών δαπανών στον ΕΛΟΑΣ/ΜΤΣ, εν αντιθέσει με τα αντίστοιχα ΜΤ Ναυτικού και Αεροπορίας που το λαμβάνουν κανονικά εδώ και 10ετίες.

Η συμμέτοχη σου στο συλλαλητήριο θα στείλει το μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι είμαστε πολλοί και αποφασισμένοι.

Δημοσίευση σχολίου

14 Σχόλια

  1. Μας δουλευτετε;Ο προεδρος της ΕΑΑΣ δεν ψηφισε θετικα στην περικοπη του ΒΟΕΑ;Γιατι δεν λετε τιποτα για την σκανδαλωδη αυξηση των μερισματων ΜΟΝΟ των ανωτατων;Γιατι δεν μιλατε για το συμπλ.εφαπαξ που οι αποστρατοι απο το 12 ως το 16 δεν ελαβαν;Ποιος σας ειπε οτι μας εκπροσωπειτε;Δεν πηρατε την απαντηση με τη μεγαλειωδη αποχη απο τις εκλογες παρωδια που κανατε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ιχνος ντροπης δεν εχουν τα μπαρμπαδια της ΕΑΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καποιοι με τις ατασθαλιες που εκαναν θελουν να μετατρεψουν τις ενωσεις σε ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΑΙΣΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όταν επερναν τα παχυλά εφάπαξ και μερίσματα δεν μιλούσαν... τώρα έπεσε πείνα...ουστ από δω....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΜΤΣ ΘΑΡΘΩ Κ ΕΓΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι Δούρειοι Ίπποι αφού υπονόμευσαν την ΕΑΑΣ τώρα κηρύσσουν τον ανένδοτο αγώνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. όλοι στο συλλαλητήριο και αφήστε τα κομματόσκυλα να γαυγίζουν, αυτοί να πάνε στα πολιτικά γραφεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Βλεποντας ο υπουργος την αποχη απο τις εκλογες και ξεθαρεψε .Οι αεροποροι και οι ναυτικοι ειναι συμπαγεις ενω εμεις σκορποχωρι και τωρα θα απολαυσωμεν τα επιχειρα .Ποιος θα σε υποστηριξει ?ο ναυταιος η ο αεροπορος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Eιναι σωστο οτι η πλειοψηφια στο προηγουμενο ΔΣ της ΕΑΑΣ ηταν πολυ κατωτερη των περιστασεων. Αυτο φαινεται οτι δεν αλλαξε και στο τωρινο. ΟΜΩΣ τα αιτηματα του συλλαλητηριου ειναι ΣΩΣΤΑ και οσο πιο πολλοι συμμετασχουν τοσο καλυτερα. Αν αυτοι που γραφουν στα σχολια ''θα ριξουμε μαυρο'', πραγμα το οποιο ουτε το βλεπει, ουτε δινει δεκαρα κανεις, κανουν ενα πανω στο συλλαλητηριο που θα γραφει ''ΜΑΥΡΟ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ....'' και η συγκεντρωση εχει ογκο, κατι μπορει να γινει......., εκλογες πλησιαζουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Η κατάντια της ΕΑΑΣ είναι ότι στα εκλεγμένα μέλη του ΔΣ πλην προέδρου και αντιπροέδρου μόνο ένας ανώτατος της ΣΣΕ έχει εκλεγεί. Άρα η ΕΑΑΣ μεταβάλλεται σε βιλαέτι των επιτήδειων που χειραγωγούν τους μικρότερους σε βαθμό αξιωματικούς και ικανοποιούν τις ανεκπλήρωτες επιθυμίες τους; Πρώτα πρέπει να εκκαθαριστεί η ΕΑΑΣ μέσω εκλογών φυσικά μετά από τρία χρόνια και έπονται τα επινίκια συλλαλητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δεν θα έπρεπε να υπάρχει ποσόστωση. Που αλλού γίνεται να εκλέγονται με ποσόστωση σε ΔΣ Κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων αστυνομικοί υπάλληλοι, και τι δουλειά εχουν στην ΕΑΑ Στρατού αφού έχουν δική τους ένωση?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Αφήστε τα ποιος και από ποια κατηγορία εκλέχθηκε και συμμετάσχετε ΟΛΟΙ στο συλλαλητήριο. Μία μεγάλη συγκέντρωση, για οποιονδήποτε λόγο, στέλνει τα κατάλληλα μηνύματα. Φτάνει ο διχασμός (Τρωικός πόλεμος, Πελοποννησιακός, Ελ Βενιζέλος το 1915, εμφύλιος κ.ο.κ.)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πρέπει κάποτε αυτει που έχουν καπιο πόστο που τους έχουν εκλέξει να μιλάνε και να υπερασπιζόμαστε την θέση που κατέχουν έναντι αυτούς που τον εξέλεξαν ας κοιτάξουμε να είμαστε ενωμένοι ανώτατη κατώτατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή