Ξάνθη: Απεβίωσε 49χρονος Λοχαγός μέσα σε στρατόπεδο κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης

Ξάνθη: Απεβίωσε 49χρονος Λοχαγός μέσα σε στρατόπεδο κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ:

Απώλεια Ζωής Στρατιωτικού

Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, κατά τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης 30 Μαρτίου 2023, o Λοχαγός Χ.Α., ετών 49, ο οποίος υπηρετούσε σε Μονάδα της Ξάνθης έχασε τις αισθήσεις του, ευρισκόμενος εντός στρατοπέδου, κατά τη διάρκεια της απογευματινής εκπαίδευσης. Του παρασχέθηκαν άμεσα οι πρώτες βοήθειες από τον ιατρό της Μονάδας και διεκομίσθη άμεσα συνοδεία ιατρικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης και στη συνέχεια, λόγω επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, όπου και κατέληξε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 31 Μαρτίου 2023.

Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται αρμοδίως.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του.

Αντισυνταγματάρχης (ΠΖ) Κωνσταντίνος Νταϊφώτης
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΣ

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Καλό ταξίδι στον άνθρωπο πήγε άδικα, εκεί πάνω η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όταν η πλειοψηφία του προσωπικού ζει σε συνθήκες έντονου αγχους αυτά συμβαίνουν. Ας ψάξουν και τον διοικητή του, αν τον πίεζε κλπ. Καλό παράδεισο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΣΤΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΑΛΛΑ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΞΑΦΝΗΚΙΤΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΜΙΛΑΝ ΓΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΒΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΙΔΙΚΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΦΕΡΕΦΩΝΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς είναι ένα ακόμη περιστατικό θανάτου εν ενεργεία στρατιωτικού και μάλιστα νεαρού σε ηλικία και εντός στρατοπέδου. Αλήθεια αν είχαν πεθάνει τόσοι στρατιώτες, όσοι και στρατιωτικοί το τελευταίο χρόνο η πολιτική και φυσική ηγεσία δεν θα είχε κάνει κάτι για ανατρέψει την όλη κατάσταση? Απλά για το Γενικό Επιτελείο είναι απλώς Παρασκευή, κρίμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συλληπητηρια στους δικους του ανθρωπους,να ζησουν να τον θυμουνται.Τι να πει κανεις.Ακριβως σε αυτη την ηλικια αποστρατευτηκα και δεν τους χαραμισα αλλα χρονια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έτσι για την ιστορία να πούμε,οτι οι ετησίες είναι για γινονται,και να εξεταζεται κανονικά το προσωπικό.Σε πολλές των περιπτώσεων ,καταντά το μοναδικό μέσο πρόληψης κ' ελέγχου της υγείας των στελεχών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο Θεός ας συγχωρέσει τον συνάδελφο, που δυστυχώς έφυγε από αιφνίδιο θάνατο! Θα παραθέσω την άποψή μου, χωρίς να είμαι γιατρός: Οι μισοί τουλάχιστον θάνατοι ανθρώπων ηλικίας έως 60 ετών, οφείλονται σε καρδιακά επεισόδια. Οι ετησίες δεν μπορούν να εξιχνιάσουν το μείζον των καρδιακών προβλημάτων, διότι ένα καρδιογράφημα και ένα τεστ κοπώσεως είναι λίγα, λαμβάνοντας επιπλέον υπόψη μας και τα γεγονότα ότι, αφενός το περιβάλλον εργασίας των στρατιωτικών είναι λίαν στρεσογόνο, αφετέρου τα στελέχη υποβάλλονται σε δοκιμασίες σωματικής αγωγής ανά εξάμηνο ή συμμετέχουν αβίαστα σε αθλητικούς αγώνες των ομάδων των ΕΔ!
    Αν θέλετε να είστε πολύ πιο σίγουροι/ες για την υγεία της καρδιάς σας, ξεκινήστε μετά την ηλικία των 35 ετών πλήρη καρδιολογικό έλεγχο είτε στα στρατιωτικά νοσοκομεία είτε σε γιατρούς της αρεσκείας σας. Ξετινάστε τον εαυτό σας, για να κοιμάστε πιο ήσυχοι/ες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή