Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 38 οι νεκροί–Ο στρατός ψάχνει για εγκλωβισμένους και στήνει Σκηνές

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στους 38 οι νεκροί–Ο στρατός ψάχνει για εγκλωβισμένους και στήνει Σκηνές

Σε εθνική τραγωδία εξελίσσεται η φονική σύγκρουση επιβατικής αμαξοστοιχίας με εμπορευματική αργά χθες το βράδυ στην περιοχή Ευαγγελισμός, κοντά στα Τέμπη. Στους 38 ανέρχονται μέχρι στιγμής οι νεκροί, ενώ επτά εκ των θυμάτων εντοπίστηκαν απανθρακωμένοι. Περίπου 130 είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 66 νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Λάρισας, της Κατερίνης και της Θεσσαλονίκης.

Ανάμεσα στους νεκρούς είναι πολλά νέα παιδιά, φοιτητές που γύριζαν από τη Λάρισα και την Αθήνα στο Πανεπιστήμιό τους στη Θεσσαλονίκη. Νεκροί είναι επίσης και οι εννέα εργαζόμενοι του ΟΣΕ. Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία για αύξηση των νεκρών είναι ότι όλα τα θύματα ανασύρθηκαν από το τρίτο βαγόνι, ενώ η έρευνα στο πρώτο και το δεύτερο βαγόνι δεν είχε ξεκινήσει μέχρι τις 09:00 το πρωί.

Την ώρα της σύγκρουσης στην επιβατική αμαξοστοιχία, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη, επέβαιναν περίπου 350 επιβάτες. Η σύγκρουση έγινε υπό συνθήκες που διερευνώνται, ωστόσο αυτό που φαίνεται πως έγινε είναι ότι οι δυο αμαξοστοιχίες βρέθηκαν, μετά τον σταθμό της Λάρισας, να κινούνται στην ίδια γραμμή, καταλήγοντας να συγκρουστούν μετωπικά.

Με απόφαση του Πρωθυπουργού κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος για τα θύματα του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών από την 1η έως και την 3η Μαρτίου 2023 με μεσίστια έπαρση σημαίας σε όλα τα δημόσια κτίρια και αναστολή των δημοσίων εορταστικών εκδηλώσεων.

Στο σημείο του δυστυχήματος, δυνάμεις του Στρατού Ξηράς, από τη Λάρισα, επιχειρούν μαζί με 150 πυροσβέστες, συμπεριλαμβανομένων στελεχών της Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών και της Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων, με 17 οχήματα και 4 γερανοφόρα, ενώ το ΕΚΑΒ συνεχίζει να συνδράμει με 30 ασθενοφόρα.

Η 1η Στρατιά και οι μονάδες της Περιοχής Θεσσαλιας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Στρατιωτικά νοσοκομεία Αθήνας και Θεσσαλονίκης είναι σε επιφυλακή, εαν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες. Ήδη έχει δοθεί εντολή στο Διοικητή 1ης Στρατιάς, Αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, να διαθέσει δυνάμεις κυρίως του Μηχανικού με γερανοφόρα οχήματα, προκειμένου να συνδράμουν στον απεγκλωβισμό.

Επίσης προσωπικό του Στρατού στήνει σκηνές Διοίκησης γιατί φαίνεται πως η έρευνα θα πάρει πάρα πολύ καιρό αφού πρέπει να γίνει έρευνα κάτω από κάθε βαρύ εξάρτημα. Έτσι συμβάλλουν τόσο στο συντονιστικό έργο που βρίσκεται σε εξέλιξη, όσο και σε οτιδήποτε χρειαστούν οι Αρχές που επιχειρούν με τη βοήθεια σκύλων της Αστυνομίας.

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, τόνισε ότι για το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα έχουν διατεθεί αστυνομικοί υπηρεσιών της Διεύθυνσης αστυνομίας Λάρισας ενώ έχει μεταβεί κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Αθήνας και Θεσσαλονίκης για να συνδράμει τις τοπικές αστυνομικές Αρχές.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

  1. Αυτα θα γινονται οσο διοριζονται αγραμματοι σε καιριες θεσεις.Συλληπητηρια στις οικογενειες των θυματων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ανύπαρκτο "κρατος" σε ολη του την διασταση..
    Μνημόνια, κοροϊδία, golden boys, υποκλοπες, φοροι, φοροι, φοροι, ρητρες αναπροσαρμογής (βλεπε στην υγεια των μαμελουκων), γιωτομπαλα σε θεσεις ευθύνης, αυτοονομαζομενες κυβερνήσεις, επικίνδυνοι υπουργοί, πολιτικη μεσω social media...
    Κοινως πουθεναδες.
    Παντα και παντού. Σε ολα τα επίπεδα.
    Αυτη ειναι η Ελλάδα εδω και 60 χρόνια τωρα..
    Συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων...
    Μακαρι να ειναι η τελευταία φορα και να μην ξανασυμβεί τετοιο κακο στους ανθρώπους..
    Με αυτα τα καρκινώματα που εχει μπλεξει η ελλαδιτσα μας, θα χρειαστουν πολλες δεκαετίες να επουλωσει τις πληγες της..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως έλεγε ένας πρώην δκτης μου : "έχουμε την Ελλάδα που μας αξίζει ".
    Περικοπή στην περικοπή, φτάσαμε σε σημείο αυτό που "συμβαίνει μία στα 50 χρόνια",με τη διαφορά ότι ο κίνδυνος να ξαναγίνει ή να γινόταν, ήταν καθημερινός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεμπη ,Ματι ,Παλι Τεμπη ,ως ποτε θα πληρωνουμε την ανυπαρξια τους?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όσο οι θέσεις ευθύνης του Δημοσίου καταλαμβάνονται από προϊόντα του κομματικού σωλήνα, δημοσιοσχεσίτες, οσφυοκάμπτες, τακουνοκρούστες, μαλιστάνθρωπους και επίορκους, αυτά θα συνεχίσουν να συμβαίνουν ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά και ποιος είναι υπουργός. Η κρατική μηχανή αντιμετωπίζεται ως σύνθεση "αρμών της εξουσίας" και όχι ως οργανισμός νομιμόφρονης άσκησης δημόσιας διοίκησης και εξυπηρέτησης του πολίτη. Διορίζουμε για τα ψηφαλάκια και για να έχουμε άτομα "του χεριού" μας στα κατάλληλα πόστα για να απελευθερώσουν κρατούμενους, να αθωώσουν εγκληματίες και να καταδικάσουν αθώους, να δώσουν την προμήθεια στον κομματικό φίλο μας, να αγοράσουν το οπλικό σύστημα που θα μας γεμίσει τις τσέπες με μίζες,. Δεν έχουμε αυτοματοποιημένο σύστημα μηχανοδήγησης εν έτει 2023 γιατί δεν εμφανίστηκε ακόμα ο κατάλλληλος να δώσει τη σωστή μίζα. Δεν έχουμε μεταγωγικά αεροσκάφη, γιατί τη συντήρηση πρέπει να την δώσουμε στον κολλητό μας. Μην εκπλήσσεθε, δεν είναι η πρώτη ούτε η τελευταία νεολληνική τραγωδία εξαιτίας της ανεπάρκειας, της αδιαφορίας και της ολιγωρίας τπυ κρατικοκομματικού μηχανισμού. Δυστυχώς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή