ΥΕΘΑ: H πληρωμή υπολειπόμενου ποσού ΒΟΕΑ θα εκκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα

ΥΕΘΑ: H πληρωμή υπολειπόμενου ποσού ΒΟΕΑ θα εκκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα

Η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής του υπολειπόμενου ποσού των ΒΟΕΑ, για τα οποία έχουν χορηγηθεί προκαταβολές από το ΜΤΣ, θα εκκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΕΘΑ:

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Προβληματικό το πλαίσιο χορήγησης του ΒΟΕΑ για τα Παιδιά των Μετόχων ή Μερισματούχων του ΜΤΣ», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Με την υπ’ αριθμ. Φ.951.1/53/1254866/Σ.2125/18-6-20/ΚΥΑ Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Εθνικής Άμυνας (Β΄2422), συγκροτήθηκε Διυπουργική Επιτροπή, με συμμετοχή εκπροσώπων των Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη, η οποία είχε ως έργο τον προσδιορισμό του αριθμού των μεριδίων που θα αντιστοιχούν σε κάθε μισθολογικό κλιμάκιο των κατηγοριών μισθολογικής κατάταξης του άρθρου 124 του ν.4472/2017 (Α΄174).

Κατόπιν ολοκλήρωσης της σχετικής νομοτεχνικής επεξεργασίας, με την οποία εξειδικεύτηκαν οι απαιτούμενες νομοθετικές παρεμβάσεις για την εναρμόνιση της νομοθεσίας του Μετοχικού Ταμείου Στρατού (ΜΤΣ) με τις διατάξεις του ως άνω νόμου, ώστε να προκύψει το δικαιούμενο μέρισμα κάθε μισθολογικού κλιμακίου και κατ' επέκταση το αναλογούν ΒΟΕΑ, το εν λόγω νομοσχέδιο ψηφίσθηκε από τη Βουλή των Ελλήνων (ΒτΕ) και δημοσιεύτηκε με τον Ν. 5018/2023 (Α΄ 25) [Άρθρα 28 και 29].

Τέλος, η διαδικασία εκκαθάρισης και πληρωμής του υπολειπόμενου ποσού των ΒΟΕΑ, για τα οποία έχουν χορηγηθεί προκαταβολές από το ΜΤΣ, θα εκκινήσει το προσεχές χρονικό διάστημα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Το πότε θα εκκινήσει είναι ένα θέμα. Το εάν θα πρέπει να είναι έντοκο είναι ένα δεύτερο. Το πότε θα ολοκληρωθεί είναι ένα τρίτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάρτε το απόφαση μας έχουν γραμμένους για τον στρατό δεν υπάρχει τίποτα.Πυροσβεστικη και υγειονομικοί αύξηση μέσο επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας με αύξηση του παρακαλώ.Λεφτα έχει για όλους ο Σκυλακάκης εκτός από τους ε.ε κ ε.α

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τί δουλειά έχει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη?Από πότε είναι ΣΥΝΑΡΜΟΔΙΟ?Τί συμβαίνει κ.Μυτιλινάκη?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μυτιληνάκης η αποζημίωση να πέφτει μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει

      Διαγραφή
    2. ο μυτιλινακης του πβ? και περιμένετε προκοπή από ένα τέτοιο άτομο???

      Διαγραφή
  4. Τα νυχτερινά πότε θα τα πληρώσετε...τον άλλο αιώνα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. .....το προσεχές χρονικό διάστημα......όπως???????

    ΑπάντησηΔιαγραφή