Νεοσύλλεκτοι από τον Ιούλιο στο Στρατόπεδο Καλαμάτας–Τι ανακοινώθηκε

Νεοσύλλεκτοι από τον Ιούλιο στο Στρατόπεδο Καλαμάτας–Τι ανακοινώθηκε

Το στρατόπεδο της Καλαμάτας θα δεχθεί νεοσύλλεκτους της Δ΄ ΕΣΣΟ, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου ενώ συνολικά θα παρουσιάζονται σε αυτό έξι σειρές από 700 μέχρι 800 εκπαιδευομένους στρατιώτες.

Αυτό ανακοίνωσε χθες ο βουλευτής Γιάννης Λαμπρόπουλος εκτιμώντας παράλληλα ότι τα οφέλη για τη Καλαμάτα και την Μεσσηνία θα είναι μεγάλα και για πολλά επαγγέλματα

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Λαμπρόπουλου:

«Όπως είναι γνωστόν, το στρατόπεδό μας στην Καλαμάτα, έπαυσε να λειτουργεί ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων το 2018, από την προηγούμενη κυβέρνηση των κ. Τσίπρα και Καμμένου.

Ύστερα από πολλές προσπάθειές μου και ερωτήσεις στη Βουλή, στις 16 Δεκεμβρίου συναντήσαμε στο υπουργείο Άμυνα, μαζί με τον βουλευτή Λακωνίας Αθανάσιο Δαβάκη, τον υπουργό Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο οποίος μας διαβεβαίωσε, ότι θα ξαναλειτουργήσουν τα στρατόπεδα της Καλαμάτας και της Σπάρτης.

Σήμερα, είμαι στην ευχάριστη θέση να κάνω γνωστό, πως το στρατόπεδο της Καλαμάτας, θα επαναλειτουργήσει και θα δεχθεί Νεοσύλλεκτους της Δ΄ ΕΣΣΟ, το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου 2023, γιατί μέχρι τότε, θα πρέπει να πλαισιωθεί, με το απαραίτητο στρατιωτικό προσωπικό.

Θα παρουσιάζονται στην Καλαμάτα, σε έξι σειρές τον χρόνο, με την κάθε μια να έχει από 700 έως 800 Νεοσύλλεκτους.

Τα οφέλη για την Πόλη μας και τον Νομό θα είναι πολλά και μεγάλα και για πολλά επαγγέλματα.»

ΠΗΓΗ: eleftheriaonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Τωρα που η κυβερνηση εφαρμοζει το θεσμο της συνοριοφυλακης η ,στρατοχωροφυλακης ,οπως οι τουρκοι ,οι εφεδροι πλεον το 9μηνο να το υπηρετουν κοντα στα σπιτια τους ,οπως και οι Αξιωματικοι,Υπαξιωματικοι του Στρατου Ξηρας ουτως ωστε το κοστος να ειναι λιγοτερο για την πατριδα.και γι αυτους που αναγκαζονται με 1 μισθο να πληρωνουν τον μισο σε σπιτια που τα περισσοτερα ειναι ακαταλληλα προς διαμονη .Μιλαω εκ δυσαρεστης πειρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού τα διέλυσε όλα ο Στεφανής, επιτέλους θα μπουν ξανά σε μια σειρά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην μου ψέγετε τον ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ!
      Το πιο ωραίο ήταν ότι στην τελετή παράδοσης του ΓΕΣ ομολόγησε ότι το παρατράβηξε, σε αυτά τα 2 χρόνια!
      Ποιοί πλήρωσαν το μάρμαρο; Τα άμοιρα τα στελέχη του ΕΣ!

      Διαγραφή
  3. Μάλλον ο βολευτής βρίσκω πελάτες για τα σουβλατζίδικα (που έκανε και ΥΦΕΘΑ τρομάρα του), έχει χάσει το τελευταίο επεισόδιο του σήριαλ. Γιατί όλοι ξεχνάνε οτι γκολ μπαίνουν και στις καθυστερήσεις (μετά το 90΄ και πριν σφυρίξει ο ρέφερι!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο Στεφανής αν καθόταν άλλα δύο χρόνια θα είχε διαλύσει πλήρως τον στρατό. Τον έδιωξαν οι συριζαίοι, τον μάζεψε ο Μητσοτάκης, τον πήρε χαμπάρι και τον ξεφόρτωσε. Είναι τυχερός που δεν τον κατεβάζει κανένα κόμμα για βουλευτή. Θα έτρωγε μαύρο που δεν θα ήξερε που να κρυφτεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Aπο το ΓΕΣ περασαν και πολυ χειροτεροι τα τελευταια χρονια. Ο ενας δεν ηξερε λεξη Αγγλικα, ο αλλος δεν ειχε διοικησει ουτε Συνταγμα, ο αλλος ηταν ελαφρας υπηρεσιας (κυριολεκτικα οχι μεταφορικα), ο αλλος αφου εγινε αρχηγος ''γλυφοντας...... '' φεροταν τοσο ασκημα στο προσωπικο..... ευτυχως τον εξαπεστειλαν συντομα. Αλλοι ηταν απλα λιγοι. Περασαν βεβαια και επαρκεις Αρχηγοι οπως ο φρουφρου Αρχοντας, ο αθορυβος προηγουμενος που εαν οι συνθηκες επετρεπαν θα ειχε κανει πιο πολλα, και αλλοι.... Εχεις ομως δικιο στο εαν θα κατεβαινε για βουλευτης αλλα ο στρατος και η πολιτικη ειναι δυο τελειως διαφορετικα γηπεδα.

      Διαγραφή
  5. Από αυτούς που πέρασαν τα τελευταία 15 χρόνια, δύο ξεχώρισαν και για αυτό δεν τους κράτησαν πολύ. Ο Γκι. Κ. ως επιτελικός αρχηγός (Manager) με εξαιρετικές γνώσεις, κατάρτιση και ευρεία αντίληψη του στρατηγικού, επιχειρησιακού και τακτικού περιβάλλοντος. Ο Μαν. Χ. ως αρχηγός Διοικητής (Leader) με υψηλή αναγνώριση από τους υφισταμένους, πολύ καλή επικοινωνία (γέμιζε το κάδρο) σε όλα τα επίπεδα και με πνεύμα μαχητή-νικητή. Οι υπόλοιποι άριστοι-πολύ καλοί, αλλά κατώτεροι των απαιτήσεων της θέσης, που κινήθηκαν με έλλειψη αυτοπεποίθησης, εν μέρει ανασφάλεια και "μέσα στο κουτί". Ο προ-προτελευταίος εξαιρείται της κριτικής, διότι δεν ήταν στρατιώτης αρχηγός, αλλά ένστολος πολιτικός, με εμφανή τα χαρακτηριστικά του πολιτικού (προβολή, μη αναγνώριση-μετατόπιση ευθυνών όπως στον Έβρο, αδυναμία λειτουργίας με ομαδικό πνεύμα, προσωπική ατζέντα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Kαμμια αντιρηση για τον Μ. Χ. Οταν ομως ενας αρχηγος φευγει, πρεπει εκεινη την στιγμη τουλαχιστον να φυγει με το κεφαλι ψηλα. Τσελιος, Μανωλας και αλλοι εφυγαν πανω στον χρονο. Εφυγαν ομως με το κεφαλι ψηλα. Δεν κατηγορησαν την πολιτικη ηγεσια που ενω τους εκανε την υψιστη τιμη να τους εμπιστευθει το ΓΕΣ επιλεγοντας τους μεταξυ (τουλαχιστον) ισαξιων υποψηφιων, μετα τους αποστρατευσε. Οταν ενας απερχομενος αρχηγος κατηγορει στην Ημ. Διαταγη του οτι κινδυνευει η ασφαλεια της χωρας επειδη αυτος εφυγε, αντιγραφει τον Προεδρο Κεννεντυ χωρις να το αναφερει, κατηγορει τους υφισταμενους του οτι επαιρναν πετσινα χρηματα (δηλαδη τα εκτος εδρας) και παρα πολλα αλλα, αυτος δεν ειναι manager, αλλα τελειως ακαταλληλος για την θεση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή