Απλήρωτοι παραμένουν οι Στρατιωτικοί Έβρου για τις υπηρεσίες ενώ εξαιρέθηκαν από επίδομα 600€

Απλήρωτοι παραμένουν οι Στρατιωτικοί Έβρου για τις υπηρεσίες ενώ εξαιρέθηκαν από επίδομα 600€

Με αφορμή την συζήτηση στη Βουλή του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη Μέριμνα Υπέρ του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, ο υποψήφιος βουλευτής Έβρου και Τομεάρχης Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της «Ελληνικής Λύσης» Μαργαρίτης Κίρκος (ΦΩΤΟ με πολιτική περιβολή), δήλωσε:

«Το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων όπως και όλοι μας, ακούσαμε τον Πρωθυπουργό και τα κυβερνητικά στελέχη στην Βουλή, να αναφέρουν ότι καταβάλλεται αποζημίωση νυκτερινής εργασίας και επίσης να υπόσχονται νέο ειδικό μισθολόγιο στις αρχές του 2024, αλλά και ότι… ΘΑ υπάρξει μελλοντικά πλαίσιο προστασίας των ΕΠ.ΟΠ από την ανεργία, λόγω αυτεπάγγελτης αποστρατείας.

Η κυβερνητική κοροϊδία συνεχίζεται δυστυχώς κανονικά για τους στρατιωτικούς και ιδιαίτερα για όσους υπηρετούν στην εθνικά ευαίσθητη περιοχή του Έβρου, δίπλα στα ελληνοτουρκικά σύνορα. Για αυτούς που στην κρίση του 2020, εκτέλεσαν τα καθήκοντα τους με φιλοπατρία, επιδεικνύοντας επαγγελματισμό και αυταπάρνηση και το ίδιο πράττουν διαχρονικά σε όλες τις αποστολές που τους ανατίθενται.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι για την νυχτερινή εργασία ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, αν και ιδιαίτερα στην κρίση του Έβρου ξημεροβραδιάζονταν στα ελληνοτουρκικά σύνορα ώστε να αποτρέψουν την ασύμμετρη απειλή από τους γείτονες και την εισβολή χιλιάδων λαθρομεταναστών.

Η απαράδεκτη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) η οποία υπογράφηκε από την Κυβέρνηση, περιλαμβάνει… μεσαιωνικούς εργατικούς όρους και δεν προβλέπει την αναδρομική ισχύ από το 2017 και το κυριότερο είναι ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υλοποιηθεί.

Αλήθεια, γιατί ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση του δεν νομοθετούν ΤΩΡΑ το νέο ειδικό μισθολόγιο, καθώς και το πλαίσιο προστασίας των ΕΠΟΠ από την ανεργία λόγω αυτεπάγγελτης αποστρατείας, αλλά θα το κάνουν αργότερα και αφού περάσουν οι εθνικές εκλογές, αφού υποσχέθηκαν ότι εφαρμοστεί από τις αρχές του 2024;

Κυβερνούν 4 χρόνια και τώρα προσπαθούν με υποσχέσεις να κοροϊδέψουν και τους στρατιωτικούς;

Όμως το προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων στον Έβρο και συνολικά στη χώρα, έχει πλέον αντιληφθεί την κυβερνητική κοροϊδία ...».

ΠΗΓΗ: evros-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

10 Σχόλια

  1. Μην αγχώνεστε συνάδελφοι, έρχεται το νέο μισθολόγιο μας... Ράψτε τσέπες ή τσουβάλια από ελιές να αντέχουν... Θα είναι πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κάποιος νεοδημοκράτης εδώ να μας απαντήσει;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι πλειοψηφία των ΕΜΘ θα ψηφίσει τελευταία φορά σε εθνικές εκλογές καθώς θα είναι απόστρατοι στις εκλογές τιου 2027. Συνεπώς ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΝΔ , οι οικογένειες τους, οι φίλοι τους κλπ ,καθώς 4 χρόνια δεν έλυσε το μισθολογικό τους και το βαθμολογικό τους (ισότητα με τις εθελόντριες γυναίκες όπως αναγράφεται στην αιτιολογική έκθεση που τους έκανε Ανθλγούς). Η απαξίωση πληρώνεται μόνο με απαξίωση. Το ίδιο βέβαια ισχύει για τους ΕΠΟΠ που τους δουλεύει 4 χρόνια τώρα και στο τελευταίο νομοσχέδιο δεν τους έλυσε το δίκαιο αίτημα τους. Μακράν η χειρότερη κυβέρνηση για τους ΕΜΘ και τους ΕΠΟΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. κοψε τα ναρκωτικα φιλαρακο,σου κανουν μεγαλο κακο

      Διαγραφή
    2. Ο απεριγραπτος αυτος τυπος,που πολιτευεται εμ τον κ.Τελοπον ,πριν λιγες μερες ηταν στην κηδεια του Κ.Δοιτσιδη στην Καρωτη Εβρου και μοιραζε καρτουλες με το κομμα του εξω απ οτην εκλησια.Ουτε τις κηδειες δεν σεβεται και μου το παιζει και Ελληναρας

      Διαγραφή
  4. Οι στρατιωτικοι πρεπει να καταλαβουν οτι δεν εχουν υπουργο οπως εκεινον των σωματων ασφαλειας που για το καλο του προσωπικου του...χτυπαει το χερι στο τραπεζι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο δημοσιονομικός χώρος της κυβέρνησης ΝΔ. Την ώρα που εσύ παίρνεις ως βοήθημα, προπληρωμένες κάρτες για αγορά τροφίμων, τα διορισμένα μέλη της διοίκησης της ΕΡΤ και οι εκλεκτοί τους ανταμείβονται με γενναίες αυξήσεις στους μισθούς τους. Κατάλαβες νομίζω γιατί δεν πληρώνεσαι ούτε τα νόμιμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι υγειονομικοί στρατιωτικοί, θα πάρουν το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας που υπογράφηκε για τις αντίστοιχες ειδικότητες στα δημόσια νοσοκομεία, ή μπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή