ΥΕΘΑ: Το πλείστον των στελεχών δεν αποζημιώνεται για αποτροπή μεταναστευτικών ροών γιατί ΔΕΝ μετακινείται άνω των 60 χλμ

ΥΕΘΑ: Το πλείστον των στελεχών δεν αποζημιώνεται για αποτροπή μεταναστευτικών ροών γιατί ΔΕΝ μετακινείται άνω των 60 χλμ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Μετά την νυχτερινή αποζημίωση, καθυστέρηση και στις αποζημιώσεις υπηρεσιών αποτροπής μεταναστευτικών ροών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Καταρχάς, ο Στρατός Ξηρός (ΣΞ) συνδράμει την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ), σύμφωνα με τις υφιστάμενες διαταγές, συμμετέχοντας σε μικτές δράσεις αποτροπής - αντιμετώπισης προσπαθειών παράνομης εισόδου μεταναστών, σε όλο το μήκος της Ελληνικής μεθορίου.

Ειδικότερα, ο ΣΞ λαμβάνει αυξημένα μέτρα επίγειας και εναέριας επιτήρησης των συνόρων με τμήματα των ενεργών Μονάδων του, διεξάγει μικτές περιπολίες με την ΕΛΑΣ και τηρεί ετοιμότητα ενίσχυσης περιπολιών δρομολογίων και επαύξησης των ελέγχων επί αυτών, κατόπιν σχετικού αιτήματος της ΕΛΑΣ.

Περαιτέρω, στο προσωπικό που μετακινείται, προκειμένου να ενισχύσει τις εμπλεκόμενες στη φύλαξη των συνόρων Μονάδες, καταβάλλεται αποζημίωση οδοιπορικών εξόδων, σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του άρθρου 7 του Π.Δ.200/1993 (Α΄75), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, ήτοι για μετακινήσεις άνω των 60 χλμ. Εντούτοις, το πλείστον των στελεχών δεν εμπίπτει σε αυτή την κατηγορία.

Σε κάθε περίπτωση, για το προσωπικό το οποίο δικαιούται αποζημίωσης, αυτή πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατό, ύστερα από την προσκόμιση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες και βαρύνει τις εγγεγραμμένες πιστώσεις του Π/Υ του ΓΕΣ.

Ανεξαρτήτως των ανωτέρω, η καταβολή της αποζημίωσης για τις εκτός έδρας μετακινήσεις των στελεχών για εκτέλεση υπηρεσίας συναρτάται από την πορεία εκτέλεσης του Π/Υ κάθε Κλάδου και, συναφώς, από τους σχετικούς περιορισμούς που τους διέπουν, σύμφωνα με τις ισχύουσες δημοσιολογιστικές διατάξεις και τους στόχους του εφαρμοζόμενου μεσοπρόθεσμου προγράμματος προσαρμογής.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Πόσο βολικά όλα εεε; Μήπως έχεις σκεφτεί να αυξήσεις το επίδομα παραμεθορίου μια και αυτοί που υπηρετούν δίπλα στον φράχτη όντως δεν μετακινούνται άνω των 60χλμ;;;Αλλά πάραυτα κάνουν κ όλη τη δουλειά.Μπα ρε;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι γνωστές απαντήσεις του χειρότερου χαρτογιακά ΥΕΘΑ που έχει περάσει από τη συγκεκριμένη θέση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μην ξεχάσετε, να τον ψηφίσετε! Περιττά τα περισσοτερα λόγια για αυτόν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συνάδελφοι μαυρίστε τον.....
    Ό,τι χειρότερο έχουμε δει στο υπουργείο τα τελευταία 20 χρόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ήμουν νιός και γέρασα! Πάνε τα Σ.Α. παίρνουν τα λαλά και μετά αρχίζουν την γκρίνια! Δέν προκάνουμε! Δεν προκάνετε; Δεν πηράζει, θα βάλουμε τους Άλλους. Τρέχτε τώρα και εσείς για να προκάνουν! Αλλά λαλά γιόκ, για σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή