Κατατέθηκε τροπολογία στη ΒτΕ για αυτοτελή φορολόγηση αναδρομικών αποστράτων από κατάργηση μειώσεων ν.4093/12–Τι αναφέρει

Κατατέθηκε τροπολογία στη ΒτΕ για αυτοτελή φορολόγηση αναδρομικών αποστράτων από κατάργηση μειώσεων ν.4093/12–Τι αναφέρει

«Κατάθεση τροπολογιών για επίλυση χρονιζόντων προβλημάτων των εν ενεργεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των αποστράτων»

Στο πλαίσιο της πολιτικής παρέμβασης του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, στο υπό συζήτηση στη βουλή Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για την εξαγορά κατεχομένων ακινήτων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου, ακινήτων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας, λοιπές διατάξεις για την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας Υπουργείου Οικονομικών», κατατέθηκαν από το σύνολο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, ήτοι από τους κ. Μιχάλη Κατρίνη, κα Ευαγγελία Λιακούλη, κ. Γεώργιο Αρβανιτίδη, κ. Κωνσταντίνο Σκανδαλίδη, κα Νάντια Γιαννακοπούλου, κα Αντωνία (Τόνια) Αντωνίου, κ. Ιλχάν Αχμέτ, κ. Χρήστο Γκόκα, κ. Γεώργιο Καμίνη, κ. Χαράλαμπο Καστανίδη, κ. Βασίλη Κεγκέρογλου, κα Χαρά Κεφαλίδου, κ. Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, κ. Δημήτριο Κωνσταντόπουλο, κ. Ανδρέα Λοβέρδο, κ. Γεώργιο Μουλκιώτη, κ. Μπουρχάν Μπαράν, κ. Δημήτριο Μπιάγκη, κ. Απόστολο Πάνα, κ. Γεώργιο Παπανδρέου, κ. Ανδρέα Πουλά, κ. Γεώργιο Φραγγίδη, κατόπιν προτάσεων του Τομέα Άμυνας, η παρακάτω τροπολογία στην Ολομέλεια της βουλής που αφορά την:

«Αυτοτελή φορολόγηση των αναδρομικών από την κατάργηση μειώσεων του ν.4093/2012 για τα Μετοχικά Ταμεία Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας και τους οικείους Ειδικούς Κλάδους».

Με την υπόψη τροπολογία καλύπτεται το κενό που δεν μερίμνησε ο Υπουργός να καλύψει, μέσω της οποίας τα αναδρομικά -αυτά που θα λάβουν οι απόστρατοι από τις καταργούμενες μειώσεις επί των μερισμάτων και της οικονομικής ενίσχυσης που καταβάλλουν στους μερισματούχους τους τα Μετοχικά Ταμεία και οι Ειδικοί Κλάδοι Οικονομικής Ενίσχυσης Μερισματούχων Στρατού, Ναυτικού και Αεροπορίας- φορολογούνται αυτοτελώς στην πηγή με ποσοστό φορολόγησης έως 20% εξαντλώντας τη φορολογική υποχρέωση των δικαιούχων και με έτος αναφοράς το οικονομικό έτος που καταβάλλονται.

Με την αξιολογούμενη ρύθμιση ενισχύεται η θέση των στρατιωτικών συνταξιούχων, σε αναγνώριση της ιδιαίτερης βαρύτητας της συμβολής τους.

Δείτε την σχετική τροπολογία:

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Χρειάζεται να κατατεθεί πρόταση κύριε της Κυβέρνησης? Εσείς δεν γνωρίζεται τι πρέπει να πράξετε? Προφανώς η πρόταση θα πέσει στο κενό, όπως συνέβη και με πολλές άλλες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτοτελή φορολόγηση , τι ακριβώς σημαίνει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σημαίνει φορολόγηση στη πηγή(20%) χωρίς δηλαδή να χρειαστεί να γίνουν συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις για τα ποσά και τα έτη που ανήκουν(Στη περίπτωση αυτή εάν δεν λυθεί το θέμα, θα χρειαστεί μια συμπληρωματική για τα καταβληθέντα ποσά από 1/1/2021 έως 31/12/21}

      Διαγραφή
    2. Συμπληρωματικές φορολογικές δηλώσεις θα γίνουν όπως και να χει, ασχέτως της φορολόγησης.

      Διαγραφή
  3. Τίs αποφάσειs περί φορολόγησηs περιμένουν για νά τά δώσουν;;; Για ποιέs Yπουργικέs υπογραφέs μίλα τό ΜΤΣ ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eυχαριστω πολύ για την άμεση απάντηση !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μάλιστα κοι Πασόκοι, σας έπιασε ο πόνος ξαφνικά! Δεν θέλουμε πηγές και λιμνούλες τώρα προεκλογικά και σας ρωτώ, από πότε η κράτηση κρίθηκε αντισυνταγματική και έπρεπε να παύσει; Τι ορίζουν σε τέτοιες περιπτώσεις οι δικαστικές αποφάσεις όταν το δημόσιο κωλυσιεργεί; μήπως επιστροφή ωφελουμένων, εντόκως από την πρώτη μέρα; Μας επιστρέφονται με το στανιό, μετά από αντιδράσεις (την τελευταία στιγμή), μόνο δυο χρόνων κρατήσεις και σεις συζητάτε για οριζόντια φορολόγηση! Αν είχατε λίγη τσίπα εσείς και οι υπόλοιποι των παρατάξεων θα προτείνατε ώστε αυτά τα ολίγα που επιστρέφονται μετά από τόσα χρόνια να ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ κανένα "βάρος".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για το Βοεα τίποτα δεν αναφέρθηκε τα φάγατε τα χρήματα των παιδιών και τα μοιράσαμε σε συντάξεις εεαμ ελλας πρέπει να ντρέπεστε και τα δίνετε μετά από 25 χρόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στρατιωτικοι και Αστυνομικοι είναι μέτοχοι του Ταμείου με τις ιδια συμβολή αναλογα με τον βαθμο και τα ετη υπηρεσίας 'οπως και ανάλογα είναι τα μερίσματα. Τα πολλα λεφτά που προέρχονται απο τους εξοπλισμους είναι λεφτά του Ελληνικου Κράτους και όχι του Στρατου Ξηράς. Ηκυβέρνηση αποφασίζει αν θα αγοράσει κανόνια και τάνκ γιά τον Στρατο ή περιπολικα και ελικοπτερα για την Αστυνομία ανάλογα με τις ανάγκες. Οπως και να έχει ο προμηθευτής θα πληρώσει το ιδιο ποσό στο ΜΤΣ. Και να μην ξεχνάμε στο προυπάρχον Ταμείο της τ. Χωροφυλακης ενταχθήκατε.

      Διαγραφή
  7. Εγω οταν καταταχθηκα στο Στρατο Ξηρας το '79 υπεγραψα χαρτι οτι θα υπηρετησω 35 χρονια και θα συνταξιοδοτηθω με πληρη συνταξη .Ερχεται ξαφνικα το '15 ενας αριστερος ψαλιδοχερης και μου λεει σχιζω το συμβολαιο που υπεγραψες με το κρατος το '79 επειδη ετσι γουσταρω εγω θα δουλεψεις 40 χρονια ,αλλιως θα σου βαλω προσωπικη διαφορα για να μην παρεις αυξηση ποτε .Αν αυτος δεν λεγεται πολιτικος αγυρτισμος τοτε ποιο λεγεται?Και τωρα ερχεται ο αρχηγος του και λεει οτι θα σε φτειαξω ,οταν ομως θα φτειαξουμε τους γυφτους και τους πακιστανοαφγανοσυριανονιγηριανους.Ρε δεν πατε να κουρευεστε λεω εγω,αριστερα και αθεα παρταλια.Υ.Γ 1Τα ανυπαντρα ανασφαλιστα αδερφια των Στρατιωτικων λεει το νομοσχεδιο που προσφατα ψηφισθηκε στη Βουλη δεν δικαιουνται περιθαλψης στο ΝΙΜΙΤΣ ,αντιθετα οι καθε λογης μεταναστες εχουν, με την δικη μου μηνιαια συνδρομη βεβαιως.Τρανταχτο παραδειγμα οταν εγχειριστηκε η συζυγος μου στο 401 μεσα στο θαλαμο νοσηλευονταν μια κυρια με ενοικιαζομενα δωματια(ΑΣΧΕΤΗ) σε ενα νησι ,μια μητερα εποπ και μια Αλβανιδα υπαλληλος σουπερ μαρκετ .Μιλαμε για την αποθεωση της ξευτιλας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς είναι πολλά και σε διάφορα επίπεδα αυτά που σχίστηκαν, διεγράφησαν, ακυρώθηκαν εν μια νυκτί. Όσο για το "τρανταχτό" παράδειγμά σου, συμφωνώ και επαυξάνω.

      Διαγραφή
  8. E NAI.TI EΓΙΝΕ;; ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ;;; Τ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ;; ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή