Εφάπαξ επίδομα: Πώς θα μοιραστούν τα 280 εκατ.€ σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους (BINTEO)

Εφάπαξ επίδομα: Πώς θα μοιραστούν τα 280 εκατ.€ σε 1 εκατομμύριο συνταξιούχους (BINTEO)

Αύριο Τετάρτη, οι υπουργοί Οικονομικών και Εργασίας θα κάνουν εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός - Το συνολικό κυβερνητικό πακέτο μέτρων αγγίζει τα 600 εκατ. ευρώ

Εφάπαξ επίδομα από 200 έως και 300 ευρώ θα λάβουν τον Μάρτιο ένα εκατομμύριο συνταξιούχοι, καθώς η προσωπική διαφορά τούς στέρησε τις αυξήσεις 7,75% που έλαβαν τον Ιανουάριο 1,7 εκατομμύρια πολίτες.

Το δημοσιονομικό περιθώριο δίνει τη δυνατότητα στο Μέγαρο Μαξίμου να προχωρήσει σε τέτοιου είδους παρεμβάσεις λίγο πριν τις εκλογές.

«Αν υπάρχουν συμπολίτες μας σήμερα με χαμηλές συντάξεις οι οποίοι λόγω προσωπικής διαφοράς δεν είδαν αυξήσεις στις συντάξεις τους εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης τιμών, αυτούς τους ανθρώπους οφείλει η Πολιτεία να τους στηρίξει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοινώνοντας το μέτρο.

Το επίδομα θα δοθεί με εισοδηματικά κριτήρια, ενώ οι συνταξιούχοι δεν χρειάζεται να υποβάλλουν καμία αίτηση. Τα χρήματα θα πιστωθούν απευθείας στον λογαριασμό τους.

Αύριο Τετάρτη, οι υπουργοί Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης θα κάνουν εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Συνταξιούχοι οι οποίοι είχαν/ έχουν προσωπική διαφορά και δεν πήραν καθόλου αύξηση, ή πήραν μικρή αύξηση σβήνοντας την προσωπική διαφορά, θα πάρουν τις αυξήσεις, εφόσον η κύρια σύνταξή τους δεν ξεπερνά τα 1.600 ευρώ τόνισε η δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ Έλενα Λάσκαρη.

Πώς θα μοιραστούν τα 280 εκατ. ευρώ στους συνταξιούχους (ανά κατηγορία δικαιούχων)

300 ευρώ επίδομα για συντάξιμες αποδοχές έως 800 ευρώ

250 ευρώ για συντάξεις που κυμαίνονται από 801 έως 1.100 ευρώ

200 ευρώ για συνταξιούχους έως 1.101 έως 1.600 ευρώ

Πηγή: skai.gr

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Οι βδελλες συνεχίζουν να τρώνε τα λεφτά μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι εργαζόμενος το '80, '90, '00, '10 , με συνταξαρα για χρόνια, εφαπαξαρα και να είσαι το '23 στο περίμενε για 200€ εφάπαξ δεν μπορώ να το καταλάβω. Κάτι δεν κάνατε καλά.

      Διαγραφή
    2. Παιδί μου δεν πήγες ακόμη στο γιατρό, δεν σε αποδέχονται ακόμη οι γονείς σου και τους μισείς, πήγαινε πρίν είναι αργά για το καλό σου κακομοίρη.

      Διαγραφή
    3. Καλημέρα στα παιδιά, δεν τελείωσε ακόμη η περιοδεία στη βόρειο Ελλάδα. Θα ξεπαγιάσουν τα χεράκια σας από τα παλαμάκια.

      Διαγραφή
    4. Κύριε 08:58:00, κοίτα τα δικά σου τα παιδιά, μην τυχόν και για αυτά προορίζεται η μισή σου σύνταξη και για αυτό δεν σου φτάνει, και άσε με εμένα

      Διαγραφή
  2. Ό,τι και να τάξεις γουρλομάτη, έχεις ''τελειώσει''.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 200 ευρω?Φτηνα τις αγοραζεις πρωθυπουργε μου τις ψηφους Εγω 200 και εσυ αμα βγεις κατι μυρια .Δεν παει ετσι .Βαλε κατι παραπανω να το σκεφτουμε ,αλλιως,χαιρετα την Αλεξανδρεια που θα χασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίδομα επικινδυνότητας αύξηση στην πυροσβεστική έως 200 ευρώ. Πήγαινε μ@λ@κ@ στρατιωτικέ σε φωτιές χιόνια πυρκαγιές και καταστροφές και να σε βλέπει ο πυροσβέστης στην τηλεόραση και να γελάει. Αυτά προς γνώση και συμμόρφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αστυνομία 600 ευρώ παροχές, νυχτερινά, επιδόματα, έρχονται εκλογές με διπλό εκλογικό επίδομα (γιατί είναι σίγουρο ότι θα έχουμε δύο κάλπες) και ζουν πλουσιοπάροχα από τα μερίσματα και τις παροχές του ΜΤΣ με τίς υγείες μας. Ας προβληματιστούμε και οι εν ενεργεία και οι απόστρατοι και των 3 σωμάτων και ας κοιτάξουμε έστω και την τελευταία στιγμή το συμφέρον μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. πεστα φιλε μου. Τωρα με την ΕΜΑΚ μεχρι τις εκλογες θα γινει ενα νεο σιριαλ ΠΙΣΠΙΡΙΚΟΥ. Αληθεια η αλλη ΕΜΑΚ εφτασε ΤΟΥΡΚΙΑ Η' ΑΚΟΜΑ. Φατε σανο οι ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ......οσπου να ξυπνησετε.

      Διαγραφή
  6. Πολυ καλως επραξε γιατι τα αναγραφομενα ποσα ειναι μικτα που σημαινει λαμβανουν πολυ λιγοτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τό εν λόγω κλιμακωτό επίδομα υπολογίζεται στίs kύριεs σύνταξειs μόνο,στο αθροισμα κυρίων συντάξεων στό μείκτο ποσόν έτσι δέν είναι;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ <> ΕΝΝΟΟΥΜΕ ΜΙΚΤΑ Η΄ ΣΤΟ ΧΕΡΙ;;;;ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΔΙΚΑ ΔΗΛΑΔΗ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή