ΥΕΘΑ στον realfm: Το ν/σ ΔΕΝ αφορά το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ–Έρχεται προς ψήφιση στις 15-16 Ιαν–Καταρτίζεται νέο μισθολόγιο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

ΥΕΘΑ στον realfm: Το ν/σ ΔΕΝ αφορά το συνταξιοδοτικό ΕΠΟΠ–Έρχεται προς ψήφιση στις 15-16 Ιαν–Καταρτίζεται νέο μισθολόγιο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος μίλησε σήμερα (06-01-23) στον realfm 97,8 και την εκπομπή των Δημήτρη Μιχαλέλη και Αμαλίας Κάτζου

Για το προσωπικό και το νομοσχέδιο τόνισε τα παρακάτω:

Στο 08:06' του ΗΧΗΤΙΚΟΥ: Στο νομοσχέδιο δεν υπάρχει κάτι φοβερό με την έννοια μιας μεταρρύθμισης, απλά λύνουμε μία σειρά από θέματα που ήταν σε εκκρεμότητα για τα στελέχη των ΕΔ. Επίσης εισάγουμε κάποιες διατάξεις που βελτιώνουν την λειτουργία της εθνοφυλακής ως θεσμού και παίρνουμε και κάποια μέτρα οικονομικού χαρακτήρα όσον αφορά τα Μετοχικά Ταμεία επομένως απολύτως συναφή με τα ζητήματα των αποστράτων.

Το νομοσχέδιο είναι στη διαβούλευση και έρχεται προς ψήφιση γύρω στις 15-16 Ιαν αν δεν απατώμαι στη Βουλή, βλέπουμε τα σχόλια και ανάλογα με την ανάλυση των σχολίων που έχουν προκύψει από την διαβούλευση, και δεν είναι λίγα, θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε όπου μπορούμε κάτι διατάξεις. Κάποια μεγάλα ζητήματα κυρίως οικονομικής φύσεως ΔΕΝ έρχονται να λυθούν με αυτό το νομοσχέδιο.

Έχει γίνει γνωστό δημοσίως ότι το ΓΕΕΘΑ επεξεργάζεται σε συνεργασία με ΓΕΣ-ΓΕΝ-ΓΕΑ ένα νέο μισθολόγιο για τις ΕΔ. Γιατί ασφαλώς και στο κέντρο της μέριμνας για το προσωπικό είναι το οικονομικό και η αποκατάσταση κάποιων αδικιών εξαιτίας των περικοπών των μνημονίων, ώστε να μπορεί να είναι ελκυστική η καριέρα στις ΕΔ. Η νέα πρόταση αυτή για το νέο μισθολόγιο όταν ολοκληρωθεί θα έρθει σε διαβούλευση, ασφαλώς με το Υπ. Οικονομικών, ώστε να καταλήξουμε σε ένα τελικό σχέδιο.

Αυτό το νομοσχέδιο που φέρνουμε τώρα έχει κάποιες σταδιοδρομικής, βαθμολογικής και οικονομικής φύσεως σε επίπεδο Μετοχικών Ταμείων βελτιώσεις για την οικογένεια των ΕΔ εν ενεργεία ή αποστράτων. Το μισθολογικό θέλει μια πιο συνολική συζήτηση και εμείς κάνουμε αυτή την στιγμή την προεργασία που πρέπει να κάνουμε.

Στο 11:08' του ΗΧΗΤΙΚΟΥ: Όσο δε αφορά το ασφαλιστικό των ΕΠΟΠ, το οποίο θίξατε και ήρθαν πολλά μηνύματα: Οι ΕΠΟΠ οι οποίοι αποστρατεύονται σε ηλικία 50 ετών, αλλά δεν μπορούν να πάρουν σύνταξη, παρά μόνο αρκετά χρόνια αργότερα θέλουν να λυθεί αυτό τους το πρόβλημα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν τώρα, αυτό το ζήτημα θα το αντιμετωπίσουν σε μερικά χρόνια από σήμερα. Αλλά σε κάθε περίπτωση πάλι, για να λυθεί αυτό το πρόβλημα που είναι συνταξιοδοτικής-ασφαλιστικής φύσεως δεν αρκεί μόνο να αποφασίσει κάτι το Υπ. Άμυνας. Πρέπει να γίνει διαβούλευση με τα συναρμόδια Υπουργεία (Εργασίας και Οικονομικών) προκειμένου να δοθεί λύση συνολική κοινωνικο-ασφαλιστικής φύσεως, συνταξιοδοτικό δηλαδή. Όπως καταλαβαίνετε αυτό θα το βρούμε μπροστά μας σε μερικά χρόνια και θεωρώ ότι μέχρι τότε θα έχουν γίνει αυτά που πρέπει να γίνουν για να επιλυθεί. Δεν είναι όμως επικείμενο σε αυτό το νομοσχέδιο που φέρνουμε.

Ακούστε τη συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου στον realfm 97,8:

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας:

Δημοσίευση σχολίου

43 Σχόλια

  1. Δηλαδή οι δήλωσης του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ για τους ΕΜΘ και ΟΒΑ πάνε περίπατο ! Γιατί δεν το λέει ξεκάθαρα και κρύβεται πίσω από νέα μισθολογικά κτλ. Να πει ότι αυτό που είπε ο πρωθυπουργός δεν γίνετε ...στα ίσια και παλικαρισια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επιτέλους. Έφθασε η ώρα. Γινόμαστε Ταγματάρχες. Ανώτεροι Αξιωματικοι, με χρυσά, κλαρες, ξίφος, και στολαρες με χρυσά στο πέτο και στον ώμο. Αύξηση στον μισθό άνω των 120 ευρώ μηνιαίως, αύξηση στο ΒΟΕΑ, αύξηση στο εφάπαξ, αύξηση στην σύνταξη και τα μερίσματα, αύξηση στην αποζημίωση υπηρεσιών ως ανώτεροι Αξιωματικοι, μείωση των υπηρεσιών από 4 σε 2 και όπως και να το κάνουμε άλλο ασημένια αστέρια άλλο χρυσά και έρχεται το πολύ σε δύο χρόνια και ο βαθμός του Αντισυνταγματαρχη. Δυστυχώς για εσάς τους κακοπροαιρετους η κατσίκα του γείτονα επέζησε. Σύντομα θα μας βλέπετε και θα τρίβετε τα ματάκια σας. Εύχομαι και οι υπόλοιπες Τάξεις ΑΣΣΥ εκτός από εμάς 91,92,93 να μπουν και αυτές στο νομοσχέδιο εν καιρό. Τουλάχιστον μέχρι τους εισαχθεντες το 2010, γιατι από εκεί και μετά ισχύει ο 3883 /2010. Με αγώνα γίνονται όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πληροφορήθηκα από αξιόπιστη πηγή του ΥΕΘΑ ότι το άρθρο 53 θα αρθεί για να μελετηθούν και κάποια άλλα ζητήματα που προέκυψαν.Αξκοι ΑΣΣΥ ΕΥ-ΥΓ.Ειδομεν.

      Διαγραφή
    2. Δηλαδή έγινες με τον 3883/10 , ανθυπολοχαγός στα 19 χρόνια και μετά θυμήθηκες τον νόμο του 96 (όπου γινοσουν ανθυπολοχαγός στα 21 χρόνια) ,για να τον επικαλεστείς και να γίνεις ταγματάρχης. Ωραίος ο μπρο.

      Διαγραφή
    3. Εσύ τώρα είσαι στέλεχος καί ενήλικας, έτσι μιλάει το εγγονάκι μου, τελικά είχε δίκιο ο Βενιζέλος

      Διαγραφή
    4. Εσένα σε πληρώνει ο Ελληνικός λαός;

      Διαγραφή
  3. Με 20 χρόνια στο στρατό επιλοχιες ντρέπομαι να το πω κιόλας κ σέρνονται λες κ είναι υπεραιωνόβιοι.ΔΡΟΜΜΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Προς ενημερωσή σου,άλλος το επέλεξε ,όχι οι ίδιοι.Και ακόμα κάτι,το να βλέπει κάποιος ανθυπολοχαγάκια να το παίζουν παντοκράτορες,ούτε κι αυτό είναι σωστή εικόνα.

      Διαγραφή
  4. ο ανθρωπος το ειπε ξεκαθαρα..δεν θα κανει τιποτα με τους εποπ...αυτη ειναι η γραμμη του κοματος...4 χρονια περιμεναμε και λιγο πριν της εκλογες λεει οτι θα το δουμε στο μελλον...δηλαδη μας κοροιδευανε τοσο καιρο ..ολα.ψεματα η καυτη πατατα για τους επομενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακόμα ασχολείστε με τη ΝΔ? μαύρο ρε μαύρο ! κοντά είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το 2017 ο σημερινος πρωθυπουργος δεσμευτηκε για νεο δικαιο στρατιωτικο μισθολογιο.Τωρα που πλησιαζουν εκλογες εχουμε παλι την ιδια....επεξεργασια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Των Φώτων χθες αλλά παραμένεις μ4λ4κας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό το γελοίο υποκείμενο συνεχίζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Των Φώτων χθες αλλά παραμένεις μ4λ4κας πάλι γράφεις για κλάρες κ κλαρίνα μυαλο δεν βάζεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μέρα μπαίνει, μέρα βγαίνει, ο μ@λ@κας ίδιος μένει.

      Διαγραφή
  10. Άσχετο.....: Το ΓΕΕΘΑ τι δουλειά έχει με το νέο μισθολόγιο;δεν είναι δουλειά του υπ.οικον. και του ΥΕΘΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δόξα τω Θεώ θα πάμε σπίτια μας!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ξέρεις τι θα πάρεις στις εκλογές από τους ΕΠΟΠ και τις οικογένειές τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ο νόμος μπρο 7 Ίαν 1154 ήταν και είναι και για τους υπόλοιπους ΑΣΣΥ εντελώς άδικος. Εμείς οι 91,92,93 δυστυχώς για εσάς κερδίσαμε. Είτε λοιπόν το θέλετε είτε όχι θα γίνουμε Ταγματαρχαρες.Κλαψτε ελεύθερα. Ξαναλέω..... η κατσίκα μας επέζησε. Τα κακεντρεχείς σχόλια σας πήγαν στον κάλαθο των αχρηστων στην διαβουλευση. Από πληροφορίες..... όπως γράφετε και εσείς και οι δικές μου μάλιστα μέσα από την πηγή,,,,,,,,,, ποιο μέσα δεν γίνεται πολλοί ισως οι περισσότεροι που σχολίαζαν και συνεχίζουν να σχολιάζουν χωρίς πλέον να μπορούν να κάνουν κάτι δεν ειναι 96,97,98 κλπ αλλά οι της 90 καταταγεντες δηλαδή η τάξη 1992.Απο μέσα σου λεωωωωωωω. Δυστυχώς για εσάς ότι κερδίσατε το ίδιο κερδίσαμε και εμείς. Πως την είδατε δηλαδή. Να είσαστε εσείς Ταγματάρχες με 10 μήνες διαφορά από εμάς στην Σχολή και εμείς να είμαστε πίσω 4 χρόνια? Από που ρε μπρο? Τι είσαι δασοκομαντο? Και για να σε προλάβω ξαναλέω. Όλοι οι ΑΣΣΥ μέχρι και το 2010 καταταγεντες πρέπει αργά ή γρήγορα και θα μπουν εδώ είμαστε, στον νόμο 2439/1996. Τελος κύριοι και κυρίες. Ο κύβος ερρίφθη. Ήδη έχουμε όλοι οι 91,92,93 αγοράσει χρυσά και κλαρες. Οι προαγωγή μας ηρθε και ελάχιστες μέρες απομενουν μέχρι την ψηφοφορία στις 16.Μετα καθαρά τυπικό το πότε ακριβώς θα γίνουμε. Εκτιμώ τον Μάρτιο 23, η αύξηση μισθού έρχεται και το πρεστίζ επίσης του Ανώτατου βαθμού έρχεται. Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το πρεστιζ του Ανωτατου...ε ρε κατι ντουγανια που εχουν μαζευτει στο ΕΣ..

      Διαγραφή
    2. Χαχαχαχ ωραίος ο μπρο. Εντάξει λοιπόν συγχαρητήρια.

      Διαγραφή
    3. Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους μας!Συνάδελφε αρχικά να σας συγχαρώ για την ευόδωση των πολυετών προσπαθειών σας, καθώς έχω αρκετούς φίλους από τις τάξεις που δικαιώθηκαν και είμαι από αυτους τους συναδέλφους, αν και νεότερος που πραγματικά χάρηκε. Θα συμφωνήσω με τα λεγόμενά σου και κυρίως στο σημείο που αναφέρεις ότι και οι επόμενοι απόφοιτοι ΑΣΣΥ μέχρι τουλάχιστον και το 2010 και μετά θα δικαιωθούν, καθώς η δική σας νίκη θα αποτελέσει δεδικασμένο και για εμάς τους μεταγενέστερους αποφοίτους ΑΣΣΥ. Απλα ο νομοθέτης θα πρέπει να βάλει ένα λογικό διαχωρισμό για να μην διαιωνίζεται αυτό το πρόβλημα το οποίο δημιουργεί ηθικά και επιχειρησιακά διλήμματα και ανισότητες..Ίσως το έτος 2015 όπου και τα Α.Σ.Σ.Υ. έγιναν 3ετους φοίτησης να προταθεί οι απόφοιτοι να βγαίνουν Επχιες-Επσμινιες και λοιποί βαθμοί ή όπως λες η διαφοροποίηση να γίνει το έτος 2010 λόγω του νέου νόμου 3883/10 ο οποίος άρχισε να εφαρμόζεται και σε αποφοίτους όπως και η δική μου τάξη (2001) ενώ όταν εισηχθαμε στη Σ.Μ.Υ. ισχυε ο προγενέστερος 2439/1996.
      Υγ1: Μόνο με την εγγραφή μας όλων των ων συναδέλφων στις κατά τόπους ενώσεις θα ενισχυθεί η φωνή μας και προς ενημέρωση είμαι ένα απλό μέλος και τίποτα άλλο.
      Υγ2: Η διχόνοια και οι έριδες μόνο προβλήματα δημιουργούν ακριβώς αυτό θέλουν όσοι δεν μας γουστάρουν.

      Διαγραφή
    4. Είσαι για νοσηλεία μπρο...

      Διαγραφή
  14. Αφού ΘΑ με πληρώσουν όταν θα με βγάλουν ΕΑ ,έχω φύγει ήδη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Δεν έχετε πιάσει το βασικό στο νομοσχέδιο οι ΕΥ και οι ΥΓ πάνε σπίτια τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και που πρέπει να πάνε;;

      Διαγραφή
    2. Γιατί συνάδελφε δεν διαφωτίζεις τα στελέχη που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή? Τι τελικά συμβαίνει?

      Διαγραφή
  16. Λοιπόν για να τελειώνουμε ΣΜΥ ΕΥ ΥΓ ΕΜΘ ΕΠΟΠ όλοι Ταξίαρχοι ρε πάτε καλά έχετε ισοπεδώσει τα πάντα ;;;Όλη μέρα μας τα έχετε κάνει Ζέπελιν. Οι ΕΥ εάν θέλουν βαθμό ανεξαρτήτου προέλευσης να μετατίθενται,, όχι μόνο δικαιώματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΕΔΩ Η ΧΩΡΑ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΣΠΑΘΙΑ ΚΑΙ ΧΡΥΣΕΣ ΦΛΟΓΕΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΠΑΘΙ ΝΑ ΤΟ ΧΡΥΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΚΙΟΛΑΣ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΣΤΕΛΝΕΤΑΙ ΔΙΜΟΙΡΙΤΕΣ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩ ΕΜΘ (ΤΑ ΕΠΙΣΟΔΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ)ΚΑΙ ΝΑ ΚΡΙΒΕΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΤΑ ΜΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕΤΑΞΙ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΙΝΤΕ ΑΞΙΟΜΑΤΙΚΑΡΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΥΞΕΡΙΤΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΞΙΑΣ ΤΕΜΠΕΛΙΤΙΔΑΣ ΠΛΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χρησιμοποιήσετε, στέλνετε, Έβρο, επεισόδια, κρύβεστε, μεταξύ, αξιωματικαρες, οξείας, πλην. 10 γραμμές, 10 λάθη. Δε μπορεί, ήθελες και τα έκανες

      Διαγραφή
  18. Αλάνια αν περάσει το νομοσχέδιο θα περάσει μόνο και μόνο για να φεύγουμε στα 35. Με το παρών σύστημα πολλοί θα μέναμε και μετά και κανένας δεν μας θέλει.αν λαλεί θέλεις να μείνεις επί.... καλώς το πελατακι....αν περάσει αν περάσει ίσως δικαιούνται και επόμενες τάξεις που είναι το σωστό.Σωστο για μένα είναι και η αποκατάσταση των ευ και τη.οποιος έγραψε καλά σχόλια είναι κάργα τοξικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δηλαδή με τα λεφτά των παιδιών των στρατιωτικών πάνε να γεμίσουν κάποιες άλλες τσέπες που έφαγαν έφαγαν αλλά δεν χόρτασαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Οι ΕΠΟΠ δηλαδή δεν παίρνουν σύνταξη? Ξέρει κανείς αν αξίζει να κάνουμε τα χαρτιά μας στην νέα προκήρυξη που περιμένουμε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλύτερα πάγκο στη λαϊκή

      Διαγραφή
    2. Φίλε μου και εμείς που μπήκαμε πρόσφατα με αυτά που ακούμε σκεφτόμαστε να παραιτηθουμε

      Διαγραφή
  21. Κυριακή, Ιανουαρίου 08, 2023 11:18:00 μ.μ. πέραν της υγειονομικής κάλυψης που παρέχει,δεν αξίζει και για πολλά άλλα,αν το σκέφτεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Την 13/1 ;Παρασκευή α π ο γ ε υ μ α θα μάθουμε την ημερομηνία ψήφισης - κατάθεσης του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή