Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή

Νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ: Ξεκινά σήμερα το απόγευμα η συζήτηση στη Βουλή

Στις 5 το απόγευμα ξεκινά σήμερα (31/01/2023) στη διαρκή επιτροπή εθνικής άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων, η συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με θέμα «Μέριμνα υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις».

Σκοπός του σχεδίου νόμου είναι η βελτίωση της μέριμνας υπέρ του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, η επίλυση ζητημάτων που έχουν ανακύψει κατά την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, ο εξορθολογισμός στρατολογικών διατάξεων και η αναβάθμιση του θεσμού της Εθνοφυλακής.

Για την εκπλήρωση του ως άνω σκοπού, λαμβάνονται μέτρα μέριμνας προσωπικού, ρυθμίζονται ζητήματα οικονομικής φύσης, σταδιοδρομίας και εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, επικαιροποιείται το νομικό πλαίσιο που διέπει τον θεσμό της Εθνοφυλακής και αντιμετωπίζονται ειδικότερα ζητήματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Στη συνεδρίαση θα προεδρεύει ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Βουλευτής Θεσσαλονίκης, Κώστας Γκιουλέκας, με εισηγητές από την Νέα Δημοκρατία το Νίκο Μανωλάκο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Γεώργιο Τσίπρα (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Δημοσίευση σχολίου

13 Σχόλια

  1. Ξεκίνησε σήμερα 31/1/2023 ώρα 17.30 στην επιτροπή Βουλής η πρώτη συνεδρίαση του νομοσχεδίου ΥΠΕΘΑ.Αυριο Τετάρτη 1/2/2023 ώρα 10.00 με 13.00 θα γίνει η δεύτερη συνεδρίαση -ακροαση με φορείς -(ομοσπονδίες κλπ). Μετά ώρα 13.00 η τρίτη συνεδρίαση επί των άρθρων και την Πέμπτη 2/2/2023 ώρα 16.00 η τέταρτη και τελευταία συνεδρίαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σε συνέχεια του σχολίου μου.
    Ακρόαση με Φορείς10.00-13.00 όπως.
    Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ, Π.Ο.Ε.Σ, Α.Π.Ο.Ε.Α, Σ.Α.Σ.Ι, Σ.Μ.Υ, Π.Ο.ΑΣ.Υ, Ε.Α.Α.Λ.Σ .......και 5 ακόμα φορείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. προς τί η δημόσια διαβούλευση?12000+,σχόλια και δεν άλλαξε ούτε μια οξεία στο ν/ς.
    Αλμπανηδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μεγάλη ευθύνη σε αυτό το ΓΝΠ του ΥΠΕΘΑ. Είπαμε κάποιοι δεν πρέπει να περνάνε τις γραμμές του ΡΟΥΦ μέχρι εκεί μπορούν...

      Διαγραφή
  4. Ποιο υποκριτής και διπλοπρόσωπος από τον νεοέλληνα δεν υπάρχει. καλά μας κάνουν και βγάλτε τον σκασμό επιτέλους. μας κουράσατε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 2 η πενταετία!!!!Αυτό πρέπει να διεκδικήσουν οι ενώσεις!!!! Μια 5ετια παίρνουν όλοι οι δ.υπαλληλοι συν ότι παίρνουν 1.5 χρόνο για κάθε τέκνο χώρις να έχουν κάνει ούτε 1 ώρα υπερωρία μέχρι να βγουν στην σύνταξη..... Παναγιωτόπουλε έχεις να φας μαύρο από δεκάδες χιλιάδες στελέχη....Ο σανός που τρώγαμε τόσα χρόνια τελείωσε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είμαι σίγουρος εσύ 31 Ιανουαρίου 09:35 θα έχεις στείλει καμία 500αρια αρνητικά μηνύματα μπας και σε πιστέψουν και αλλάξουν το νομοσχέδιο. Βέβαια δεν έπιασε το κολπάκι σας εσένα και των ομοίων σου. Χωνέψε το. Δεν θα γίνεις Ταγματάρχης ΠΟΤΈ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαχαχ μη χάσεις την θεσουλα και τον βαθμουλη σου ,ε βολεψακια?

      Διαγραφή
  7. Δεν μπορώ αλλά θα το πω.
    Μην ξεχάσετε και αυτούς και τους προηγούμενους για το δούλεμα διαρκείας. Ένα μόνο κόμμα ήταν δίπλα μας, αλλά δυστυχώς σχεδόν όλοι το πυροβόλησαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αύριο Πέμπτη 2/2/2023 απόγευμα θα ξέρουμε πότε θα έρθει στην ολομέλεια το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ.
    Την Παρασκευή 3/2/2023;
    Ειδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Την Δευτέρα 6/2/2023 στην ολομέλεια το νομοσχέδιο ΥΠΕΘΑ (σε μία συνεδρίαση).

      Διαγραφή
  9. Καλα ο Κουτρης σημερα απλα τραγικος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή