Μέριμνα-Οικονομικά θέματα Στρατιωτικού Προσωπικού: Τι απάντησε ο Παναγιωτόπουλος στη Βουλή

Μέριμνα-Οικονομικά θέματα Στρατιωτικού Προσωπικού: Τι απάντησε ο Παναγιωτόπουλος στη Βουλή

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε η Βουλευτής κα Αγγελική Αδαμοπούλου, με θέμα «Επιστολή Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων εμπίπτει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του ΥΠΕΘΑ, μετά τη λήψη των επικαιροποιημένων προτάσεων του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), προέβη στη σύνταξη σχεδίου ΚΥΑ για την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης, το οποίο εγκρίθηκε από το ΥΠΟΙΚ και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 6672/23-12-2022), προκειμένου να καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74).

Περαιτέρω, η εναρμόνιση της μισθολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (ΕΜΘ) και Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) με τη βαθμολογική εξέλιξη των άρθρων 4 και 54 του ν.4609/2019 (Α΄ 67) βρίσκεται υπό επιτελική επεξεργασία και, με την ολοκλήρωσή της, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί στο ΥΠΟΙΚ ως επισπεύδον Υπουργείο για την ψήφισή της.

Αναφορικά με την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) που ρυθμίζει τις δαπάνες μετακίνησης εσωτερικού και την αποζημίωση εκπαίδευσης των στελεχών των ΕΔ, το ΥΠΕΘΑ έχει ζητήσει από το ΥΠΟΙΚ, το οποίο συνέταξε το σχέδιο ΠΔ, να επεξεργαστεί τις επικαιροποιημένες προτάσεις νομοτεχνικής βελτίωσης και αποκατάστασης αδικιών. Συνεπώς, αναμένουμε από το ΥΠΟΙΚ τις διορθωτικές παρεμβάσεις στο εν λόγω ΠΔ προκειμένου να εκδοθεί.

Περαιτέρω, με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», που ήδη τέθηκε σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, λαμβάνονται μέτρα μέριμνας προσωπικού, ρυθμίζονται ζητήματα οικονομικής φύσης, σταδιοδρομίας και εξέλιξης των στελεχών των ΕΔ.

Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λαμβάνοντας υπόψη και μελετώντας όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται, έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την επίλυση τυχόν αδικιών, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, συνεργαζόμενο κατά περίπτωση με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

24 Σχόλια

  1. Αυτός με τις κλάρες τι έγινε;; Εξαφανίστηκε, η ανέβασε ουρικό οξύ λόγω ηλικίας η έμαθε ότι το άρθρο 53 θα αποσυρθεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλο το δημόσιο πληρώνεται κανονικά τα πάντα χωρίς καμμια μέριμνα προσωπικού. Ο στρατός είναι μονίμως απλήρωτος, δηλαδή τζάμπα αλλά έχει διαρκώς τον υπουργό να μιλά για μέριμνα. Χάθηκε η τσίπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσο θα τους ενδειαφέρουν οι κλάρες και τα αστέρια έτσι θα μ φέροντε. Όσο οι ψευτοσυστημικοι συνδικαλιστες δέχονται ότι τους σερβίρει η κυβέρνηση αυτά θα γίνονται θα.ψηφίζουν νομοσχεδια κομμένα στα μέτρα τους και θα τα κάνουν και σημαίες ποια ακούσων ακουσων νομοσχέδιο που ψηφιστικε δεν εφαρμοστικε και τώρα το πετσοκοψαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 11η στρκη δύναμη ή Τουρκία. 30η η Ελλάδα και μας έχετε ψοφήσει στη πείνα για τους εξοπλισμούς ευτυχώς έχουμε φλωρο να καθαρισει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ρε οι Ταγματάρχες που πήγαν;;;;Άρθρο 53 κλπ ;;Φάγατε άκυρο κ θα φάτε πολύ ντομάτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Θα ήθελες 12 Ιανουαρίου 0915. Στο μάτι θα σου μπει η Κλάρα και τα χρυσά. Είναι κάτι που εσύ ΔΕΝ θα πάρεις ΠΟΤΈ. Κλάψε με μαύρο δάκρυ σε καμία γωνία. Όσο για το ουρικο οξύ δεν είχα ποτέ δόξα το Θεό. Αντίθετα εσένα ως φίδι κολοβό που είσαι το ουρικο οξύ το έχεις στην γλώσσα σου. Τα φίδια και γενικά τα ερπετά τα πατάμε στο κεφάλι. Πόσο τσούζει ρε φίλε πόσο? Είναι πολύ ωραίο τελικά να υποφέρουν από κακία θρασυδειλα ανθρωπάκια. Κλάψε ρεεεεε. Ουααχαχαχαχαα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Έτσι έτσι να τσούζει. Εμείς οι 91,92,93 ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ. ΣΚΆΣΤΕ ΑΠΌ ΤΗΝ ΖΉΛΙΑ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οι γνωστές μπαρούφες του ανίκανου πωλητή μαρμάρων. Νικολάκη, ώρα να την ''κάνεις'' σιγά-σιγά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Μας δουλεύει ψιλό χαζί ο τύπος....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Θλίβομαι για το χαμηλό επίπεδο των σχολιαστών. Στερούνται Στρατιωτικής Αγωγής και Παιδείας και μάλλον βρέθηκαν σε λάθος Χώρο! Εκείνο όμως που με εξοργίζει είναι το επίπεδο νοημοσύνης των Υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας που υπέγραψαν την ΚΥΑ ( ΦΕΚ Β 6672/23-12-2022 ),προκειμένου να καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση του άρθρου 127 του ν 4472/2017.. Και τούτο για τον εξής λόγο: Ενώ ο εν λόγω νόμος ορίζει ότι όλες οι ώρες νυχτερινής απασχόλησης αποζημιώνονται και εξουσιοδοτεί τους ως άνω Υπουργούς να καθορίσουν τον ανώτατο αριθμό ωρών νυχτερινής απασχόλησης ,αυτοί με την ΚΥΑ καθόρισαν τον ανώτατο αριθμό ωρών νυχτερινής αποζημίωσης ανεξάρτητα με τον αριθμό των ωρών νυχτερινής απασχόλησης! Έτσι κάποιος που έχει 40 ώρες νυχτερινή απασχόληση θα αποζημιώνεται μόνο για τις 28! Καταργούν δηλαδή όχι μόνο το νόμο 4472/2017, αλλά και το εργατικό δίκαιο που προβλέπει την αποζημίωση του μισθωτού για το σύνολο των ωρών απασχόλησής του! Καταλάβατε τώρα κύριοι υπουργοί γιατί επί 5 χρόνια δεν ρυθμιζόταν το θέμα αυτό;;;;..Γιατί απλούστατα ο νόμος αυτός δεν μπορεί να εφαρμοστεί στο χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων!! .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Η ΠΟΜΕΝΣ που είναι ρε παιδιά????? Χωρίς το συνδικαλισμό πιστεύω ειμασταν πολύ καλύτερα,Τόσα χρόνια ενα μεγάλο ΤΊΠΟΤΑ..... Πρόεδρε της ΠΟΜΕΝΣ,ΠΟΕΣ,ΚΤΛ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕΕΕΕΕΕΕ.Δεν είστε ικανοί να διεκδικήσετε ούτε τα πιο ουσιώδη,που τα δίνουν σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων απλόχερα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Δυστυχώς εδώ μέσα σχολιάζουν αρκετά σουργελα που δυσφημουν τις ένοπλες δυνάμεις. Άλλοι ασχολούνται με προαγωγές και μεις δεν ξέρουμε καλά καλά αν θα πάρουμε σύνταξη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα πάρετε στα 60 500 ευρώ

      Διαγραφή
    2. Σάββατο, Ιανουαρίου 14, 2023 12:35:00 π.μ. γι'αυτό σα λαός πάμε σούμπιτο στον πάτο. Γιατί ο ένας πα να βγάλει το μάτι τ' αλλουνού,και θεωρεί ότι κάνει και καλό. Ντροπή.

      Διαγραφή
  13. το ύφος του αρχηγού στην φωτογραφία του άρθρου.......γεμάτο δίψα για καρέκλα και εξουσία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εντάξει δεν βρίσκεται κάθε μέρα στην βουλή, Άστον να χαρεί και λίγο!

      Διαγραφή
    2. Ο κάθε στερημένος ψοφάει για μεγαλείο.Θα μας φορτώσει καμιά καινοτομία στυλ "μεικτού περ/λου αλά προηγούμενου υφυπουργού(για να μείνει και το όνομα του στην ιστορία),κι όλα καλά.

      Διαγραφή
  14. Έως αργά απόψε το βράδυ (13/1) αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ. Την επόμενη εβδομάδα θα ξέρουμε την ημερομηνία ψήφισης του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εδώ είμαι αυτός με τις κλαρες. Δεν σε χάλασε που τελικά πήγες στον κάλαθο των αχρήστων?

    ΑπάντησηΔιαγραφή