Τι απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για τις ανικανοποίητες οικονομικές οφειλές στα στελέχη ΕΔ

Τι απάντησε ο Παναγιωτόπουλος για τις ανικανοποίητες οικονομικές οφειλές στα στελέχη ΕΔ

Σε απάντηση της σχετικής Ερώτησης, που κατέθεσε ο Βουλευτής κ. Αντώνιος Μυλωνάκης, με θέμα «Ανικανοποίητες οι οικονομικές οφειλές στα στελέχη Ενόπλων Δυνάμεων», σας γνωρίζω τα ακόλουθα:

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων εμπίπτει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠ.ΟΙΚ.), η αρμόδια Διεύθυνση Οικονομικού του ΥΠΕΘΑ, μετά τη λήψη των επικαιροποιημένων προτάσεων του ΓΕΕΘΑ και των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), προέβη στη σύνταξη σχεδίου ΚΥΑ για την χορήγηση ειδικής αποζημίωσης, το οποίο εγκρίθηκε από το ΥΠ.ΟΙΚ. και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β΄ 6672/23-12-22), προκειμένου να καταβληθεί η οφειλόμενη αποζημίωση του άρθρου 127 του ν.4472/2017 (Α΄ 74).

Περαιτέρω, η εναρμόνιση της μισθολογικής εξέλιξης των Εθελοντών Μακράς Θητείας (Ε.Μ.Θ.) με τη βαθμολογική εξέλιξη των διατάξεων του ν.4609/2019 (Α΄67) βρίσκεται υπό επιτελική επεξεργασία και, με την ολοκλήρωσή της, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθηθεί στο ΥΠ.ΟΙΚ. ως επισπεύδον Υπουργείο για την ψήφισή της.

Ακολούθως, αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάργησης της εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 38 του ν.3986/2011 (Α΄152) για τα στελέχη των ΕΔ, η σχετική αρμοδιότητα εμπίπτει στο Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι αποκλειστικά αρμόδιο για την άσκηση και εφαρμογή της ακολουθούμενης δημοσιονομικής και φορολογικής πολιτικής.

Επίσης, με το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ με τίτλο «Μέριμνα υπέρ του Προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, εξορθολογισμός της νομοθεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, οργάνωση της Εθνοφυλακής και άλλες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων για ψήφιση, λαμβάνονται μέτρα μέριμνας προσωπικού και ρυθμίζονται ζητήματα οικονομικής φύσης, σταδιοδρομίας και εξέλιξης των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ).

Σε κάθε περίπτωση, η Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, λαμβάνοντας υπόψη και μελετώντας όλες τις προτάσεις που υποβάλλονται, έχει ως πάγια βούληση τη ρεαλιστική ρύθμιση των αιτημάτων των στελεχών και την επίλυση τυχόν αδικιών, εξαντλώντας για την επίτευξη του στόχου αυτού όλα τα περιθώρια που υπάρχουν, συνεργαζόμενο κατά περίπτωση με τα καθ’ ύλην αρμόδια Υπουργεία.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ
Το σχετικό έγγραφο ΕΔΩ

Δημοσίευση σχολίου

26 Σχόλια

  1. Ο μαρμαράς μονίμως ρίχνει την μπάλα στις κερκίδες. Τις ευθύνες τις αποδίδει μονίμως στο ΥΠΟΙΚ. Αυτός τι ρόλο παίζει; Μήπως λόγω ανεπάρκειας πρέπει να αποχωρήσει από το ΥΠΕΘΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μην ξεχναμε οτι τον ειχε βγαλει ψευτη και ο υπουργος των οικονομικων οταν ειπε ψεματα στους συνδικαλιστες νομιζοντας οτι δεν θα τσεκαρουν του λογου του το αληθες.Καμια σχεση με τον υπουργο προστασιας του πολιτη που χτυπαει το χερι στο τραπεζι.

      Διαγραφή
  2. Copy paste απαντήσεις 😂. Είσαι άσσος στο τένις Υπουργάρα!!!! Παίξε με Τσιτσιπά ένα φιλικό..... Τον έχεις!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα λέμε Κυριακή, κοντινή γιορτή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. και που είσαι υπουργέ; να μην ξεχάσεις να ζητήσεις την άδεια του φλώρου, ξέρεις εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο υπουργος θα επρεπε να διαμαρτυρειται συνεχως επειδη οι δημοσιονομικοι περιορισμοι --που δεν ισχυουν για τους υπολοιπους δημοσιους υπαλληλους-- ισχυουν μονο για τους στρατιωτικους.Θα επρεπε να το εχει παρει προσωπικα που απαξιωνεται το προσωπικο του και να χτυπαει το χερι στο τραπεζι σαν τον υπουργο προστασιας του πολιτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πίπες.... Αυτός μια χαρά τα τσεπωνει!! Αλλοίμονο στους απ έξω!
    Λαμογια πολιτικοί!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ψηφίστε αλάνια μου ΝΔ!!
    Σε άλλα 4ετη από τώρα θα παρακαλάτε για να τρώτε από το συσσίτιο στις μονάδες! (όχι ότι τώρα δεν συμβαίνει....!)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλάνι μου. Με τον άλλο θα τρώμε με χρυσά κουτάλια

      Διαγραφή
  8. Σε πήραν γραμμή κ οι τελευταίοι...τους ξύπνησες ΌΛΟΥΣ!!!! Ωραία που είναι η Κυριακή...😉

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Βρε καημενούλη μου, υπηρεσιακό σημείωμα από την γραμματεία του ΓΕΕΘΑ (όχι φυσικά από τον αρχηγό, εκεί δεν τολμάς ούτε τηλέφωνο να πάρεις!) πήρες, για να λες τέτοιες παρλαπίπες; Άντε ρε βγάλε καμμία σέλφι με κανένα αδέσποτο ανάσκελα στο πάτωμα και μην ασχολείσαι με σοβαρά θέματα άλλο πλέον μέχρι τις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Την επόμενη φορά θα σας απαντήσω εγώ για τα οικονομικά των στρατιωτικών.Θα πάρω αυτό το κείμενο και θα το αλλάξω σειρά και και θα βάλω Μπολτ εκεί που λέει υπουργείο οικονομικών και έτσι θα ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα..Ρε που πάμε ρε..Σαν τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ενώ με τον Καμμένο χορτάσατε λεφτά και πέφτανε από τις τσέπες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ραντεβού τον Απρίλιο στην κάλπη,θα βλέπετε και δεν θα το πιστεύετε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Συνάδελφοι προς τι η έκπληξη; δεν γνωρίζατε ότι από την αύξηση των συντάξεων κατα 7 75% απο1-1-2023 κανένας παλαιος συνταξιούχος με διαγραφή πριν την 12-5-2016 δεν θα έπαιρνε ούτε ευρώ αύξηση, λόγω της προσωπικής διαφοράς.
    Μήπως θυμάστε κάποιον Κατρουγκαλο ; που μετά τις μεγάλες μειώσεις από το 2010 μεχρι το 2015 ηλθε και μας είπε ότι χρωστάμε ακόμα. Το χρέος μας το ονόμασε προσωπική διαφορά.Μέχρι το 2028 οι περισσότεροι από εμάς ,δεν θα δούμε ούτε ευρώ αύξηση, όταν ο πληθωρισμός καλπάζει ανεξελεγκτα και η φτωχοποιηση αναπόφευκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Εκτός από ΝΔ υπάρχουν και άλλα κόμματα για να μας πούνε τί διατίθεται να κάνουν με το έκτρωμα νόμου που μας φόρτωσε μια προσωπική διαφορά που θέλουμε χρόνια για να την σβήσουμε. Αλλά δεν βλέπω κανέναν να τούς ρωτάει για να έχουμε μία άποψη για της εκλογές. Ή πρώτη φορά αριστερά ήταν αρκετή πάντως για να μας γονατίσει. Αυτοί οι πρώην ανώτατοι αξιωματικοί πώς συντάσσονται με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ; πού δεν έχει καμία σχέση με την στρατιωτική ζωή; Ραντεβού στην κάλπη;;; Και ό Θεός βοηθός!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. μαύρο στον συριζα του Κατρούγκαλου που με τον νόμο του 2016, επαναυπολόγισε τις συντάξεις μας και ανακάλυψε μαζί με τον Αλέξη τις προσωπικές διαφορές, έκοψε τις κύριες συντάξεις κατά 30 % με το νέο υπολογισμό, μείωσε κατά 20 % τα εφάπαξ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Έλα όλοι μαζί με μια φωνή τραγουδιστά "I can get NO, satisfactioooooon, I can get NO satisfactioooooon"😄😄😄

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Αυτός και το κόμμα του, δεν είχαν στήσει δίκτυο παρακολουθήσεων, είχαν στήσει δίκτυο εκβιασμών. πιο βρώμικη κυβέρνηση δεν έχει υπάρξει. Ελπίζω ο κοσμάκης να το έχει πάρει χαμπάρι πλέον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. τα βρήκαν λέει φλώρος και υεθα. Μα τί ευγενείς που είναι. μπροστά στους κουβάδες με το μελι ,όλοι είναι αγαπημενοι. Κ πάρε εσύ 140€ και 10€ νυχτερινά και μη λες πολλά ραγιά (πλην ΑΣΕΙ) ,στρατιωτικε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. άραγε αν πω τον διοικητή μου,σαχλαμάρα τι θα γίνει? ίσως και στρατοδικείο.
    Ο κ.υεθα και ο κ. Γεεθα τα συμφωνησαν.....γτ άραγε μμμμμμμμμμ? μάλλον τρώνε...στο ...ίδιο εστιατόριο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κλέβουν ο ένας τον άλλον, ψηφίζουν τον ένα προδότη μετά τον άλλον, προσκυνούν εθελόδουλα τους δυνάστες τους, οι υπόλοιποι θεωρούν όλη αυτή την γενικευμένη θρασύδειλη εγκληματική κακοήθεια δεδομένη και δεν αντιδρούν και σιγά μωρέ τώρα, νταξ΄ και ΥΟLO και θεωρούν οτι ζουν σε μια σύγχρονη πολιτισμένη χώρα... Με τις υγείες σας συνάδελφοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. "Κι΄όλο κάπου ελπίζεις μ’ από μέσα σου βρίζεις…" Πρόκειται για μικρόψυχους τιποτένιους, ίσως και για επικίνδυνους ηγέτες σε όλα τα επίπεδα. Αν έχετε ακόμη έστω και λίγη αξιοπρέπεια μέσα σας, ελπίζω να μη δεχθείτε μια ντροπιαστική συνέχεια στις ζωές σας δίνοντας τους άλλοθι με την ψήφο σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. φυσικα δεν θα γινει τιποτα ως της εκλογες με την δικαιολογια οτι 4 χρονια δεν εφταναν και δεν προλαβαν ,οποτε ψηφηστεμε γιατι ειμαι φοβερος υπουργος και θα σας λυσο ολα τα προβλημετα την αλλη τετραετια ....εφοσον με αφηση το ΥΠΟΙΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή